Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Kaka'yı istemiş Sneijder'i istememiş sanki biri forvet diğeri sol bek :lol:

Kaka ile Sneijder i aynı sanıyorsan diyecek bişey yok...

Kaka dediğin adam kanatta oynayabilen bir adamdır bu nedenle istedi hoca..Ama Sneijder kanatta oynayamıyor görüyoruz ve sırf bu yüzden taktik değiştirmek zorunda kalıyoruz...

Aradaki ince fark bu işte..

Alınan oyunculardan dolayı sistem konusunda sıkıntı çekiyoruz , doğru. Ama sonuçta hoca istemiyorum dese alınmazdı bu adamlar. Oynadığımız oyunun sistemle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Mental açıdan oyuncular çok isteksizdi ve maçtan önce hocanın oynamalarını istediği oyunu oynamadılar. Uzatılacak bir konu değil. Teknik ekip ve futbolcular da durumu bizim kadar biliyorlardır. İlk düdükten itibaren baskılı press yaparak oynarsak daha iyi sonuçlar alırız.

neden büyük önemli maçları iyi oynuyoruz peki sorusunun cevabı?

çünkü rakibe önlem alıyoruz o maçlarda.kiminde az kiminde çok ama rakibe göre bir oyun oynuyoruz kora kor gözüküyor mücadele.eses karabük ordu gibi takımlara aşırı kötü oynamamızın tek izahı rakibe önlem almadan saldım çayıra futbol anlayışımızdır.önlem derken adam tutalım savunma yapalım demiyorum.dün mesela eses savunması diego-veysel-akaminko yeni transferle oluşmuş.bu savunmaya önde 10 dk bassan kesin hata yapar ama biz şişir şişirden başka bişey yapmadık.dede yoktu rakipte biz yok ebesinin ali sami bile diyemedik :)

Terim bu maç ve haftaya Schalke maçının provasını yapıyor. Bence önemli olanda o maç bu maçının nasıl bittiğini düşünmenin anlamı yok.

Amrabat 1 maç iyi 1 maç kötü hiçmi istikrar olmaz bir adamda hiçmi geliştirmez kendini,

Eboue bu sene bir tuhaf geçen hafta yaptıkları, bir konstrasyon problemi olduğu belli.

Melo ceza yer oynar yine ceza yer CL de mecburen oynatırsın yerine Yekta olmuyor çok şans buldu ama oda iyi değil.

Defans desen Semih ve Dany hadi yerine Gökhan bir iki maçtır iyi sag bek sol bek zaten yok takımda. kanatlarda boş o yüzden.

ilerde Drogba ve Burak hangisini kessen problem Schalke maçına kadar küstürmemen lazım ayrıca oyunu her an çevirebilecek oyuncu Snijder bu üçlü oldumu

orta sahada iyi gününde değilse sıkıntı oluyor.

Hamiti oynatırsız suç oynatmazsın neden oynamadı. Emre çolak mı bomba engin mi.

Bu sene ne kartlarda bir standart ve ne kararlarda böyle maçlarda Engin dayanmaz hadi 1,2 maç dayandı elbet birinde patlar takım 10 kişi kalır.

Geçen sene iyiydi bu takım o zaman Sneijder ve Drogba kenarda olsun Umut ve Elmander forvet oynasın.

Alan daraltma yapabilmek için oyuncuların kaliteli olması lazım özellikle defansın ve yinede koşması lazım. biraz ileri çıktınmı hemen kalene geliyorsa defans ve forvet arası boşluk oluyorsa ileri giden geri dönmüyorsa alan nasıl daratacaksın.

Bu defansa güvenen kim var nasıl alan daraltacak. Ufa olsa böylemi olurdu. Yada devre arası adam gibi bir defans alınsa. O zaman risklide oynardın. Ayrıca 4 ay oynamamış bir Snijder ile 35 yaşındaki Drogbadan bahsediyoruz.

Sezon başından beri oynayan Melo ile Hamit bile daha form düzeyleri bu kadar kötüyken Sneijder ne yapsın. Çok fazla yüklenip kendinimi sakatlasın.

Selçuk kadar özveri gösteren kim var. Birde burak diğerleri daha oturmadı bile.

Ben bu sene herşeye rağmen Terime kredi veriyorum zaten bu saatten sonra yapacak birşey yok. Destek vermekten öte. Ama yaz dönemi transferler çok önemli ne kadar erken biterse transferler o zaman takım hazır olur.

Şampiyonluğa dair tek inancım,Fatih Hoca'nın Galatasaray'ın başındayken son 10 haftaya lider girdiği tüm sezonları şampiyon bitirmesidir.Onun haricinde beni umutlandıran başka birşey yok.

Köprü geçerken at değiştirilmez, bizi şampiyon yapan takır takır işleyen bir sistemi sneijder için bozarsan her maç bozguna uğrarsın .Muslera yerine ufuk olsa ilk yarı 3 0 dı, drogba transferine çok sevindi grande, ama sneijderide bir o kadar istemedi beğenmediğindenmi değil ona kapalı oynayan takımları açacak hem kanatta hem göbekte oynayan bir adam lazımdı almadılar.Bu saatten sonra işimiz zor vesley i yedek bıraksa bik bik öter bu taraftar bırakmasa sonuç ortada Allah yardımcın olsun imparator yanındayız...

kardeşim ben tek bir kişiye indirgemediğim için savunuyorum zaten.asıl tek bir kişiye indirgeyenler her fırsatta hocaya giydirmeyi bekleyenler.madem tek bir kişiye indirgemeyeceğiz hadi o zaman.hocanın haricinde dün akşam hiç koşmayan resmen silik bir oyun oynayan drogbasından sneijderine;burakından melosuna;gökhanından semihine herkesi eleştirsenize.neden o zaman sadece hocaya giydiriyorsunuz.başarı olunca hoca tek başına kazanmıyoruz,başarıları kişilere indirgemeyelim ama başarısız olunca ne biçim hoca,taktik bilgisi zayıf,böyle oyun mu oynatılır vs vs.sallayalım duralım.oh valla ne güzel hayat be.iyiymiş bu iş böyle.

Olayın Terim'e fatura edilmesinin sebebi sahadan çok, saha dışına odaklanması. Saha içine odaklanamadığı sezon başından beri çok net ortada. İşte dün akşam bakıyorsunuz takımın tamamı kötü. Bir takımın aynı bu kadar oyuncusu formsuz olabilir mi? Bu oyuncuların mücadele etmemesinden değil, ne yapacaklarını bilmemesinden kaynaklanıyor. Bir arkadaş söylediği gibi orantısız güç kullanımı var takımda. Yani gereksiz enerji sarfediliyor. Oyuncular sahada nerede duracaklarını bilmiyor, bir oyun kurgun yok, duran top organizasyonun bile yok; ne hücumda ne de savunmada.

Türkiye liginin en kaliteli kadrolarından biri dar alanda oynama becerisini gösteremiyor. Tipik bir anadolu takımı gibi bloklar arası mesafeyi açıp, ileri top şişiren bir anlayışla oynuyosun. Tamamen kişisel becerilere kalmış, hiçbir organizasyon gerçekleştirmeden, tek oyun planı sürekli savunma arkasına oyuncu kaçırma olan bir sistemle oynuyorsun. Karşına 18 etrafına dizilen bir takım çıkıncada bocalayıp duruyorsun.

Bu kadar kaliteli oyuncalara sahipsen o kadronun hakkını vereceksin. Bu takımın bir değil birçok oyun planı olmalı. Artık taraftarı geçtim, sahadaki oyuncu bile geriye düştüğünde umutsuzluğa kapılıyor. En tehlikelisi de bu zaten.

Oyuncu tercihleri, oyuncuların saha yerleşimi ve oyuncu değişikliklerindeki trajik hataları da nereden baksan tutarsız. Yani sadece Terim mi hatalı; çok net evet.

geçen sezon fenere 2-1 kaybettiğimiz süper final maçlarından sonra istatistiklerle övünmüştük ezmiştik feneri top göstermemiştik şansız bir yenilgi almıştık üzülsekte kahrolmamıştık çünkü iyi oynamıştık.dün gece e.şehire karşı düşülen durum "toplu halde oynamak " amacıyla kurulan bir kulübün oyunu olamazdı.24 yıldır GSARAYın bu derece fare olduğunu bu imkanlarla izlemedim.yenilgiler gördüm pozisyona giremediğimiz maçlar oldu bursadan 5 yedik avrupanın adı duyulmayan takımlarına zor pozisyon ürettiğimiz maçlar oldu ama dün geceki gibi kadro değerimiz 5-6 katı kötü olan altı üstü her tarafı e.şehir olan takıma aciz durumlara düştük.beklenti çok büyükken bu derece küçük netice ruh dünyamı bozdu tadı kalmadı hayatın pazarın güneşin kırın pikniğin..müslüm gürses ölmüş diyorlar hangi müslüm hangi müslüm baba mı diyorum.hayal kırıklığını derinden yaşayanlar bilir evlenme planları yaptığın kızın başkasıyla ilişkisi olduğunu öğrenince düştüğüm durumun benzeriydi dün gece yaşananlar..biz avrupa şampiyonluğu hayalleri kurarken elin es-esi bizi eziyordu..rüya değilmiş sabah uyandım görsel yazısal bütün medya türlerinde anlatılıyor vehamet...:(

hepsine sonuna kadar katiliyorum, özellikle ilk cümle harika. gecen sene ne top oynuyorduk arkadas kaybettigimiz maclarda bile süper oynamistik, gecen sene her topa basan, sonuna kadar mücadele eden bir galatasaray vardi. 9 puan fark bu yüzden oldu. bu sene kadroyu kuvvetlendirsek de mücadele etmiyoruz, herkes bir ayri havalarda hal böyle olunca maclar iskenceye dönüsüyor. bir fener maci hatirlarim kadiköy'de tek kale oynamistik, kendi evimizde playofflarda 2-1 kaybetmistik ama sezonun belki de en iyi futbolunu oynamistik, yine normal sezonda 3-1 yendik feneri, trabzon maclarini hatirliyorum kusursuz futobl oynuyoruz, kendi evimizde 0-0 kaliyoruz ama nefis top oynuyoruz, olmayinca olmuyor modundaydik puan kaybedilen maclarda ama umutluyduk bu takim sampiyonlugu vermez abi diyebiliyorduk.

Köprü geçerken at değiştirilmez, bizi şampiyon yapan takır takır işleyen bir sistemi sneijder için bozarsan her maç bozguna uğrarsın .Muslera yerine ufuk olsa ilk yarı 3 0 dı, drogba transferine çok sevindi grande, ama sneijderide bir o kadar istemedi beğenmediğindenmi değil ona kapalı oynayan takımları açacak hem kanatta hem göbekte oynayan bir adam lazımdı almadılar.Bu saatten sonra işimiz zor vesley i yedek bıraksa bik bik öter bu taraftar bırakmasa sonuç ortada Allah yardımcın olsun imparator yanındayız...

Şampiyon yapan sistem geçen sene tıkır tıkır işliyordu ama bu sene tıkır tıkır işlemedi. Yani Sneijder gelmeden önce de işlemiyodu, hatta ne zaman tek forvete döndüysek etkili olduk.

Bu başarılardan cok daha azları için sabretmişliğimiz vardır.

Biraz daha sabırlı olun,Fatih Terim'in kredisi bu kadar az olmamalı.

Ben inanıyorum sezon sonu şampiyon ve Schalke'yi elemiş olacağız.

Şampiyon yapan sistem geçen sene tıkır tıkır işliyordu ama bu sene tıkır tıkır işlemedi. Yani Sneijder gelmeden önce de işlemiyodu, hatta ne zaman tek forvete döndüysek etkili olduk.

Sistemin sıkıştığı zamanlar oldu elbet ama bunun çözümü sneijder değildi 2 forvetli sistemde kanatların kuvvetli ve hızlı olacak bekin önünde ki o alanı kapatacak amrabatı bu yüzden istedi hoca beğenmiyoruz ama o çıkınca orta saha neye döndü gördük shalke maçında oyuna girinci farfan bastos nasıl etkisiz hale geldi gördük hamitten kanat oyuncusu verimi alamadık aksadık drogba gibi oyun sıkıştımı topu tutacak yeri geldiğinde Allah ne verdiyse vuracak bir adam eksikti onu tamamladık bu takıma hızlı adam eksilten ve güçlü bir kanat oyuncusu hucum gücü yüksek bir sdol bek alsaydık drogbayla birlikte show yapardık anlatmak istediğim bu...

Su takimin illa aksayan bir yeri olacak herhalde.

Kewell keita arda gibi kanatlar vardi ama ortasahada sarp baris falan.

Simdi ise canavar gibi ortasaha var ama emre aydin falan, amrabatla da olmuyor, adam eksiltemiyor, birebirde etkisi sifir.

Ynt: Fatih Terim | Teknik Direktör

Transferler uygun fiyata pazardaki kalburüstü yerli oyuncuları toplamak veya gövde gösterisi yapmak yerine oyun sistemine yönelik olsaydı şu an çok daha derli toplu bir takım olurduk.

Burada hocanın da yönetimin de hataları var.

Bu sezonu zar zor şampiyon tamamlasak da futbol adına kaybedilmiş kabul edip önümüzdeki sezon aynı hatalara düşmememiz lazım.

Hoca da sadece baskı kurmaya dayalı bir sistemde başarılı olabiliyorsa ona göre oyuncu seçecek.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Olayın Terim'e fatura edilmesinin sebebi sahadan çok, saha dışına odaklanması. Saha içine odaklanamadığı sezon başından beri çok net ortada. İşte dün akşam bakıyorsunuz takımın tamamı kötü. Bir takımın aynı bu kadar oyuncusu formsuz olabilir mi? Bu oyuncuların mücadele etmemesinden değil, ne yapacaklarını bilmemesinden kaynaklanıyor. Bir arkadaş söylediği gibi orantısız güç kullanımı var takımda. Yani gereksiz enerji sarfediliyor. Oyuncular sahada nerede duracaklarını bilmiyor, bir oyun kurgun yok, duran top organizasyonun bile yok; ne hücumda ne de savunmada.

Türkiye liginin en kaliteli kadrolarından biri dar alanda oynama becerisini gösteremiyor. Tipik bir anadolu takımı gibi bloklar arası mesafeyi açıp, ileri top şişiren bir anlayışla oynuyosun. Tamamen kişisel becerilere kalmış, hiçbir organizasyon gerçekleştirmeden, tek oyun planı sürekli savunma arkasına oyuncu kaçırma olan bir sistemle oynuyorsun. Karşına 18 etrafına dizilen bir takım çıkıncada bocalayıp duruyorsun.

Bu kadar kaliteli oyuncalara sahipsen o kadronun hakkını vereceksin. Bu takımın bir değil birçok oyun planı olmalı. Artık taraftarı geçtim, sahadaki oyuncu bile geriye düştüğünde umutsuzluğa kapılıyor. En tehlikelisi de bu zaten.

Oyuncu tercihleri, oyuncuların saha yerleşimi ve oyuncu değişikliklerindeki trajik hataları da nereden baksan tutarsız. Yani sadece Terim mi hatalı; çok net evet.

kardeşim takımın neden geriye yaslanıp anadolu takımı gibi oynadığını zaten yazdım.bir daha bu konuyu buraya uzun uzadıya taşıyacak değilim.siz değilmiydiniz 4-2-3-1 oynayalım diyen.alın size 4-2-3-1 ne oldu.neyi beğenmiyorsunuz o zaman.adam dönem ortasında bas bas bağırdı sol bek ve stoper diye hani nerede bunlar yok.ondan sonra neden geriye yaslanarak oynuyoruz.ne bekliyorsunuz ki bu oyuncularla.alan daraltmayı falan mı?eğer bunu bekliyorsanız o tren kaçalı çok oldu geçmiş olsun.bu sene öyle yada böyle şampiyon olmayı bekleyeceğiz o beklediğinizi şayet seneye stoper ve sol bek alırlarsa ancak o zaman görürüz.

Bozuk plak gibi pas pas pas diyorum ama benim icin gercekten öyle. Gecen sezon daha iyi paslasiyordu takim.

Bu sezon tamamen kayboldu bu özelligimiz. Hersey kosmakla bitmiyor, bitmez.

Dominant bir takim olmak istiyorsan, ikisini de iyi yapacaksin.

Iyi paslasacaksin, topu kolay kolay kaybetmeyeceksin, top rakipteyken pres yapacaksin.

Bizim yaptigimiz sey topu sisirmek. Topu sisir, biri indirsin, karambolden bi gol at vs. Böyle olmaz

Kaka ile Sneijder i aynı sanıyorsan diyecek bişey yok...

Kaka dediğin adam kanatta oynayabilen bir adamdır bu nedenle istedi hoca..Ama Sneijder kanatta oynayamıyor görüyoruz ve sırf bu yüzden taktik değiştirmek zorunda kalıyoruz...

Aradaki ince fark bu işte..

Kaka'yı kanat mı oynatacaktı HAHAHAHADhadhagadfa

Hocam istifa ette yine 8ci siralarda surunelim aramizdaki futbol eksigi , yalan medya haberi okuyan , ergenler aglasin zirlasin ayaklarina kapansin . :)!!

Bu arada yine tepki çekecek birşey söyleyeyim. Büyük saygım olan Drogba'yı transfer etmese idik tek forvet ve arkasında Sneijder oynardık. Drogba transferi bütün planı alt üst etti bana göre.

Not: Drogba kötü demedim. Öyle anlayanlar çıkabilir.

Kusura bakmayın da taraftar da bık bık ötmekte haklı artık. Bu kadar imkan, transfer, kadro vs vs. Sezon sonuna yaklaşıyoruz ama takım berbat top oynuyor. Maç kaybedersin, puan da kaybedersin ama mesela geçen sene güzel oynadığımız için hiç kimse bunlara takılmıyordu ama bu sene kazansak bile kimse mutlu değil. Takıntıları, maç içindeki anlamsız değişiklikleri vs de artık ciddi ciddi takıma zarar veriyor. Ben hocanın bırakmasını isteyenlerden değilim en azından şu aşamada. Ama şöyle bir gerçek var ki şapkasını önüne alıp düşünmeli, ve de kendini toparlamalı. Yoksa bu yol, yol değil. Geçen seneden beri dalga geçtiğimiz fener, beşiktaş bile bizden daha iyi oynuyor. Acı ama gerçek bu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt