Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yönetim kuruluna aldığı isimlere bakılacak olursa başkanın niyetinin kurumsallaşma olmadığı açık. Hocamıza yakın isimler kurumsallaşma bahanesiyle gönderildi, yerine gelen isimler son derece silik insanlar. Galatasarayımızın hakkını çıkıp çatır çatır savunacak kimse kalmadı hemen hemen. Kuralı değiştirmeyenler gidecek lafları da havada kaldı başkanın. Sermaye artışına izin verilmezse kulübün ekonomik sıkıntıları aşması da zor. Borcun arttığı söyleniyor. Hisse satarak kulübü düzlüğe herkes çıkarırdı. Başkan geçmişte stad için senelerce uğraşanların kaymağını kendi yiyor. 2,5 senedir Fatih Terim olmasa o koltukta da bu kadar oturabilir miydi acaba? Ama şimdi hocamıza reva görülenlere bakın. Ben başkanın artık kulübe zarar vermeye başladığı görüşündeyim.

Tribün gelirlerimiz temlik altinda. Arena'nin kaymagini yiyor sayilmaz. Yaptigi sermaye artiriminin yarisi çöpe gitti Fatih Terim sayesinde. Ben olsam bende göndermek isterim Terim'i.

bilmiyorum acikcasi ama baskan degisik profil sergiledigi icin biraz tuhafima gitmiyor degil. bide öyle de byölede söyledigi laflar sözlere hafada kalmadi yani ki bir örnekde sen verdin zaten. Ama pek fazla konusmak istemiyorum baskan konusunu cünkü bu baskan mesleleri cok hasas konular.

tam emin olmadan konusmak ne kadar dogru bilemiyorum yani. ama pis kokular gelmiyor degil yani.

4-5 sene daha takımı çalıştırsın. Ondan sonra Fatih Terim başkanlık koltuğuna geçmeli bence. Galatasaray her şeyden önce bir spor kulübü. Başkan bunu algılayamıyor. Şirket gibi yönetilemez her şey.

İkinci Fatih Terim dönemini hatırlayın, acaba keramet kimde? Son iki senedeki başarıda ve ekonomik rahatlamada başkanın mı payı daha büyük Fatih Terim'in mi? Karşılıksız olarak belki Galatasaray tarihinin en büyük finansal hizmetini veren Ünal Aysal'a karşı küstahlık yapmayın. O Fatih Terim dediğiniz ikinci döneminde parasını alıp gitti, bugün de parasını alır gider.

fatih terim milli takıma gitti değişti diyenler yorum yazmamış bugün haftaya puan kaybedersek bi daha bakayım

sneijderin oynaması için fatih terimin sistem değiştirmesi yada gitmesi lazım bu kadar egosu yüksek bi insanın sistem değiştirmesi bile zordur.ünal aysalı doğru buluyorum ben fatih terimin gitmesi kaos gibi gözükesede mancini gibi üst düzey tdler iyi olur ama yinede terim kalcaksa ne sitediğini bilmeli farkında değilsiniz ama bizi satıcak milli takım için

Tribün gelirlerimiz temlik altinda. Arena'nin kaymagini yiyor sayilmaz. Yaptigi sermaye artiriminin yarisi çöpe gitti Fatih Terim sayesinde. Ben olsam bende göndermek isterim Terim'i.

Temlik altında olmasının çok bir önemi yok. Sonuçta stad geliri olmasa o borçlar ödenemez. Temlik altında olmasaydı da aynı yere gidecekti sonuçta para. Kulübün hisse oranı %55'e düştü. Bu bence hiç hoş bir durum değil. Gün gelir daha büyük ekonomik sıkıntı çekersek hisse satmaya kalktığımızda artık kulübün kontrolü bizden çıkabilir. Bu şekilde ekonomiyi her başkan düzeltebilirdi. Sermaye artırımı olayları piyasadaki itibarımızı da ciddi oranda zedeledi. Ben başkanın yararından çok zararı olduğunu düşünmeye başladım. Hocamıza gelince, başkanın henüz gönderebilecek bir gücü yok. Öyle bir gücü olsa çoktan gönderirdi zaten. Allah'a şükür o kadar kurumsallaşamadık henüz.

yasatigi fiyaskolar ?! hoca 7 sene hocalik yapmis bizde. 6sinda sampionluk yasatirmis. 1 sene gümbürteye gitti bildigimiz gibi. real maci giib oldu biraz ama 6ya1 . aldigimiz bir kac agir yenilgileride sayacaksak isimiz is o zaman.

biz kupalar ile övünürüz bazilari gibi mac sonuclari ile degil.

2002-2004 arası kulübe verdiği zararı hiçbir insan evladı vermemiştir tarihte.Aldırdığı balon oyunculara milyon eurolar döküldü,takımı yabancı çöplüğü haline getirdi.O yıllardan sonra kulüp 8-9 yıl kendine gelemedi.İliclerle,Saidoularla,Cihanlarla,Orhanlara oynamak zorunda kaldık yıllarca.Ezeli rakibimizden en ağır yenilgiyi aldık,hâlen onun psikolojik sıkıntılarını çekmekteyiz.Geçen sezon ve bu sezonda almadığı oyuncular,yaptığı kötü transferler,verdirdiği gereksiz milyon eurolar bizi büyük sıkıntıya soktu.3 senelik takımın halen daha ne oynadığı,ilk 11'i hiçbir şeyi belli değil.Fatih Terim'i sadece şu kadar yıl çalıştırdı şu kadar şampiyonluk kazandırdı diye değerlendirmek çok ama çok yanlış bir değerlendirme olur.

2002-2004 arası kulübe verdiği zararı hiçbir insan evladı vermemiştir tarihte.Aldırdığı balon oyunculara milyon eurolar döküldü,takımı yabancı çöplüğü haline getirdi.O yıllardan sonra kulüp 8-9 yıl kendine gelemedi.İliclerle,Saidoularla,Cihanlarla,Orhanlara oynamak zorunda kaldık yıllarca.Ezeli rakibimizden en ağır yenilgiyi aldık,hâlen onun psikolojik sıkıntılarını çekmekteyiz.Geçen sezon ve bu sezonda almadığı oyuncular,yaptığı kötü transferler,verdirdiği gereksiz milyon eurolar bizi büyük sıkıntıya soktu.3 senelik takımın halen daha ne oynadığı,ilk 11'i hiçbir şeyi belli değil.Fatih Terim'i sadece şu kadar yıl çalıştırdı şu kadar şampiyonluk kazandırdı diye değerlendirmek çok ama çok yanlış bir değerlendirme olur.

o zarari hesapladik daha gecen. 20 milyon euroluk transferler yapmis toplam. hadi seni mi kiracagim yapalim bunu 30 milyon euro.

borc 340 milyon dollar. fatih hocami yapmis bu borcu?! o dönem basarisiz oldugunu kimse inkar etmiyor demezde zaten ama 1 sezonu kötü yaptigi icinde iyi yaptiklari ile ayni görmek ne kadar adaletli bir konu ?! oda sonucda hata yapa bilir. kim yapmiyor ki ?! mou bile yapior.

sneijderin oynaması için fatih terimin sistem değiştirmesi yada gitmesi lazım bu kadar egosu yüksek bi insanın sistem değiştirmesi bile zordur.ünal aysalı doğru buluyorum ben fatih terimin gitmesi kaos gibi gözükesede mancini gibi üst düzey tdler iyi olur ama yinede terim kalcaksa ne sitediğini bilmeli farkında değilsiniz ama bizi satıcak milli takım için

ya hadi gönderdin hocayi mancini kim yahu :) rijkard volume 2 ye cok meraklisiniz galiba.

Temlik altında olmasının çok bir önemi yok. Sonuçta stad geliri olmasa o borçlar ödenemez. Temlik altında olmasaydı da aynı yere gidecekti sonuçta para. Kulübün hisse oranı %55'e düştü. Bu bence hiç hoş bir durum değil. Gün gelir daha büyük ekonomik sıkıntı çekersek hisse satmaya kalktığımızda artık kulübün kontrolü bizden çıkabilir. Bu şekilde ekonomiyi her başkan düzeltebilirdi. Sermaye artırımı olayları piyasadaki itibarımızı da ciddi oranda zedeledi. Ben başkanın yararından çok zararı olduğunu düşünmeye başladım. Hocamıza gelince, başkanın henüz gönderebilecek bir gücü yok. Öyle bir gücü olsa çoktan gönderirdi zaten. Allah'a şükür o kadar kurumsallaşamadık henüz.

bir kere rivayi degerlendirmeye lüzum kalmadi. fatih hoca ve takimin basarilari olmaszsaydi riva cookdan gidecekdi elimizden maalesef. bunu aysal baskan kendiside aciklamisdi zamaninda.

Bu takim kurulmasaydi stadi dorduramayacaktik. Ürün satisi patlama yapmayacakti. SL ve sampiyonluk primleri olmayacakti. Tamam, Aysalda dört dörtlük degil. Düzgün bir menejerlik sistemi kurup transferleri oraya yaptirmasi gerekir.

Fakat Galatasaray kurumsallasmak zorunda. En azindan zarar etmemiz lazim. Zarar ettigimiz sürece borç artar. Hisseleride birgün geri aliriz baskandan. Kulübün parasi olsunda. Biz bugünlere geldiysek Terim'in 2. dönemdeki biraktigi hasar sayesinde geldik. Eger hala duygusal davranmaya devam edersek, gün gelir geçmisi aynen yasariz

o zarari hesapladik daha gecen. 20 milyon euroluk transferler yapmis toplam. hadi seni mi kiracagim yapalim bunu 30 milyon euro.

borc 340 milyon dollar. fatih hocami yapmis bu borcu?! o dönem basarisiz oldugunu kimse inkar etmiyor demezde zaten ama 1 sezonu kötü yaptigi icinde iyi yaptiklari ile ayni görmek ne kadar adaletli bir konu ?! oda sonucda hata yapa bilir. kim yapmiyor ki ?! mou bile yapior.

Borç 2001-2002'de de vardı.Ama Luce o mütevazı kadroyla harikalar yaratmıştı.O takımı dağıtıp,kendi prenslerini getirip kulübü çok zor durumlara sokmasının bence mazareti olamaz.Ayrıca o zamanın 30 milyonu çok büyük para.O zamanki gelirlerimiz bugünün gelirlerinden en az 5'te biri vaziyetteydi.

Borç 2001-2002'de de vardı.Ama Luce o mütevazı kadroyla harikalar yaratmıştı.O takımı dağıtıp,kendi prenslerini getirip kulübü çok zor durumlara sokmasının bence mazareti olamaz.Ayrıca o zamanın 30 milyonu çok büyük para.O zamanki gelirlerimiz bugünün gelirlerinden en az 5'te biri vaziyetteydi.

2001-2002 yilinda borcumuz 30 milyon dollardi evet. hocaninkisinide hadi ekleyelim . oldu 60 milyon euro... bu camiayi yönetenler hic mi hesap kitap yapmasini bilemedi sorarlar adama af edersin o zaman. senin dedigin gibi gelirlerimiz yüksek degilse af edersin ne ayaksinda bukadar borc altina giriyorsun ?!

bütceyi hazirlayan sensin sonucda yönetim olarak. hocada veya daha dogrusu hocalarda en az sucu bulurum ben burda.

bir kere rivayi degerlendirmeye lüzum kalmadi. fatih hoca ve takimin basarilari olmaszsaydi riva cookdan gidecekdi elimizden maalesef. bunu aysal baskan kendiside aciklamisdi zamaninda.

çok sükür. Ama bundan sonra ne verecek Terim bize? Siz gerçekten Terimin bize düzgün futbol, ve Türkiye 'nin en güçlü kadrosunun hakkini verebilecegini düsünüyormusunuz? Dün bjk 3 kurusluk kadrosuyla bizi yenebilirdi. Kendileri ikram ettiler maçi. Eger elinde böyle kadro varsa ve sen bu ligin tozuna atamiyorsan yetersizsindir

O 30 milyon sadece bonservislerdir. Bir oyuncu ücretleri ve tazminatlari arti 10 yillik faizini hesaplayin. en az 100 milyon euro gibi bir rakam çikiyor

çok sükür. Ama bundan sonra ne verecek Terim bize? Siz gerçekten Terimin bize düzgün futbol, ve Türkiye 'nin en güçlü kadrosunun hakkini verebilecegini düsünüyormusunuz? Dün bjk 3 kurusluk kadrosuyla bizi yenebilirdi. Kendileri ikram ettiler maçi. Eger elinde böyle kadro varsa ve sen bu ligin tozuna atamiyorsan yetersizsindir

2000 yilinda Galatasarayimizi nasil dünya siralamaisnda 1ci yapa bildiyse. ve nasil euro 2008de milli takimi yari final oynatiysa. ve nasil son 2 senede sampionluklar yasatip ve gecen sene ceyrek final oynata bildiyse kisitli kadromuz ile(sampionlar liginde diger oynayan takimlara göre) o zaman ben hocanin arkasinda durmaya calisirim.

ben istikrardan yanayim arkadasim. bir fergusonumuz olacaksa kanresini iyi olan fatih hoca ile bunu denemeye calisirim.

Bu takim kurulmasaydi stadi dorduramayacaktik. Ürün satisi patlama yapmayacakti. SL ve sampiyonluk primleri olmayacakti. Tamam, Aysalda dört dörtlük degil. Düzgün bir menejerlik sistemi kurup transferleri oraya yaptirmasi gerekir.

Fakat Galatasaray kurumsallasmak zorunda. En azindan zarar etmemiz lazim. Zarar ettigimiz sürece borç artar. Hisseleride birgün geri aliriz baskandan. Kulübün parasi olsunda. Biz bugünlere geldiysek Terim'in 2. dönemdeki biraktigi hasar sayesinde geldik. Eger hala duygusal davranmaya devam edersek, gün gelir geçmisi aynen yasariz

Hocanın o dönem yaptırdığı transferlerin maliyetleri taş çatlasa 20-25 milyon dolar. Galatasaray gibi bir kulüp bu miktarlarla batacak veya yükselecek değil. O dönemki ekonomik sıkıntılarımızın temel nedeni ne yazık ki döneminde en büyük başarıları yaşadığımız Faruk Süren'dir. O müthiş başarıları paraya dönüştürememiştir maalesef. O dönem dünya çapında müthiş bir itibarımız vardı ama bunu değerlendirebilecek bir yönetimimiz olmadı. Fatih Terim 2. kez geldiğinde zaten ekonomik durumumuz felaket seviyesindeydi. Bunları hoca başarılı anlamında söylemiyorum ama sadece onun üstüne de yıkılamaz bu dönem. Ayrıca 2. senesindeki çöküşte Olimpiyat stadının da ciddi etkisi yadsınamaz.

Kurumsallaşma bina dikmekle veya yönetici değiştirmekle birden olacak bir şey değil. Kaldı ki Galatasaray gibi bu ülkenin en gelenekçi oluşumlarından birini kurumsallaştırmak şu aşamada hayalden öteye geçmez. Liseci anlayış varken bu imkansız. Ayrıca, bir spor kulübü belli oranlarda gelenekçi olmak da zorundadır. Holding değil burası neticede.

hoca 2 senedir bizi şampiyon yapıyor geçen sene clde çeyrek final oynattı ancak gelelim bizim taraftar 5 haftada hocayı sildi bence hocanın kredisi 5 hafta olmamalı

Milyon Euro'ları da Fatih Terim değil Ünal Aysal alıyor zaten. Verme bakalım parasını duruyor mu Fatih Terim.

Kardes gecmise bak gorursun Fatih Terimin ne kadar ımkansızlıklar ıcınde takım calıstırdıgını.Eger Fatih hocada Unal Aysal gibi herseyı maddiyat olarak gorseydı daha oncekı donemlerde fbnin cok daha yuksek yapmıs oldugu tekliflere balıklama atlardı hersey para demek degıl

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt