Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2011 alinan turk topcular

selcuk ok
ceyhun - lol
gokoglan - lol
sercan yildirim - lol
baytar - ilk sene ok
necati - ok

alinabilecek turk oyuncular
pektemek
egemen
veli kavlak
olcan

12 13

hamit
umut
burak

birsey diyemem ok transferler hamite cok para verilse de

furkan - lol

alinabilecek isimler

topal
salih ucan
olcay
oguzhan oz.

ve de 13 14

erman kilic - Lol?

kacan zatlar

g. tore
potuk

sonuch - bir tane bile gelecek vadeden ok denecek adam alinmamis ft tarafindan
varsa yoksa 30+

yabancilara gelelim

iki sene boyunca consistently iyi oynayan melo var muslera var 1 sene civari isabetli oynayan drogba ujfa sneijder elmander var. orta yolda kendini redeem eden riera var. lakin amrabat chedjou bruma gibi adamlara verilen akil almaz ucretler de cabasi
tellesi de ftnin istedini unutmayalim

ha o gittikten sonra ontivero burdisso hajrovic pandev cemali alinmis

hepsini toplasak ortaya bir adet yedek cikabilir (o da belki)

sonuch- ucuza aldigimiz adamlar iyi gerisi at cope

ultimate sonuc- ftyi at cope

M.Pektemek; İstediğimiz bir oyucuydu, alınmamasının nedeni nedir bilemem ama müzmin sakat oldugundan almamamız hayırlı olmus.

Egemen; Takımda iyi savunmacılar vardı. Bonservisi elinde bir Egemen alınabilirdi ama alınmaması takıma birsey kaybettirmedi. O sene en iyi savunma bizdeydi.

Olcan; Antep'te patlama yapmısken alınmalıydı, gittik Yigit'i aldık, en kötü transfer tercihlerimizde başı çeker.

Salih-Oguzhan-Olcay-Veli ; Kimse tanımıyordu. Tanıyacak bir Scout ekibimiz yok diyelim. 4'üde kapalı kutuydu.

Alper; Alamadık.

G.Töre; İlgilendigimiz dönemlerde bonservisi yüksekti. Rusya'ya gidisinden sonrada radarımızdan kayboldu, sonrasında uygun bir bonservisi bjk'ye. Takip etmek lazım tabi. Bizde transfer isi cok ağır isliyor, yada bu islere zaman ayıracak bir ekip yok diyelim.

FT'e tek basına bk atmak yersiz. Terim Scout degil, dolayısıyla detaylı oyuncu arastırması yapamaz. Kulübün Prof. bir futbol ekibi olur ve onlar oyuncu arar, sonrasında hoca ile bir toplantı yapıp karara varırlar. Tüm sorumlulugu Terim'e bırakırsan oda Anadoluda patlama yapan adamları ister doğal olarak.

adem@cakar;

Her sıkıştığında yaptığın gibi rakamları manüple ederek sıyrılmaya çalışıyorsun yine; bir önceki sayfada yazdığım mesaja cevap vermen gerekirdi, konunun özü orada; cevabını merak ediyorum, bir daha okuman için;

Kim sikistirmis ve kim rakamlari manupüle etmis ? Bunu bana yazdigini bilmiyordum bile... Ben analizlerimi dogru rakamlar ile yaparim, ve o rakamlari rakiplerimizin rakamlari ile karsilastirim.

Yani Lucescu´nun iyi TD olmasi, Fatih Terim´in de iyi bir teknik olmasi gercegini degistirecek degil. Bana göre ikiside Galatasaray´da son 20 senenin en basarili Teknik Adam´lari dir. Bunlarin disinda begendigim zaten bir Gerets birde Feldkamp var. Never Change a Winning System diyen bir insan olarak , tabiki Lucescu´nun ozamanlar gönderilmesini yanlis buluyorum. Yerine kim gelirse gelsin, cünkü cat pat isleyen bir düzen ve gelen sampiyonluk vardi. Ama bir sampiyonluk daha kacirdigi an, adami zaten postalayacaklardi yine. BJK´de zaten tam olarak bu yapildi adama. O Donetzk´de buldugu ortami, Lucescu burada bulamaz.

Lucescu´nun Türkiye´den neden kactigini, ve neden dönme konusunda tedirgin oldugunu hepimiz biliyoruz heralde. Türkiye´de takim calistirmak zor, bunun acisini Lucescu hem Galatasaray´da hemde Besiktas´da cekti. Klopp´un aciklamalari ayni sekilde, Türkiye´de Teknik Adam´in isi zor. Bunun ile ilgili Derwall´in de aciklamalari var. Bana göre Fatih Terim bu düzende cok iyi dayaniyor, Galatasaray´da gecirdigi toplam 8 seneye bakarsak.

Terim´in 3. dönem gönderilmesi olsun, ve zamaninda Lucescu´nun gönderilmesi olsun yanlis bulmusumdur. Hatta Gerets bile hic bir sekilde gönderilmeyi hak etmedi.

Terim Aysal polemigi cok uzun sürdü, iki taraf da bir cok laf etti. Ama ne Fatih Terim "Ben tam yetki istedim, vermediler", nede Ünal Aysal "Fatih Terim tam yetki istedi, bizde vermedik" gibi aciklamalarda bulunmadi. Ünal Aysal hatta Terim ile ilgili tam tersini söylüyordu. Belki Terim düsmani degilsin, Aysal´ci da degilsin, ama Terim ile ilgili ön yargilarin oldugunu kabul etmen lazim.

Transferpolitikasi ile ilgili fikirlerimi yazdim, ve bende memnun kaldigimi söyleyemem. Ama bu takimin bu hale gelmesinin, Transfer politikasina baglamak, bana göre 1.5 senedir kulüp icindeki chaos ortamini görmezden gelmek olur. 1.5 sene icindeki yönetim degisiklikleri, 1.5 sene icinde 3 tane teknik adam ile oyuncularin corbaya cevirilmesinin cok büyük payi var. Bunlar normalde kümede kalma mücadelesi yapan takimlarda olur, biz daha kötü bir durumda olabilirdik bile. Adnan Polat döneminin sonuna ayni bu sekilde gelmistik.

Son düzenleme:
Kim sikistirmis ve kim rakamlari manupüle etmis ? Bunu bana yazdigini bilmiyordum bile... Ben analizlerimi dogru rakamlar ile yaparim, ve o rakamlari rakiplerimizin rakamlari ile karsilastirim.

Yani Lucescu´nun iyi TD olmasi, Fatih Terim´in de iyi bir teknik olmasi gercegini degistirecek degil. Bana göre ikiside Galatasaray´da son 20 senenin en basarili Teknik Adam´lari dir. Bunlarin disinda begendigim zaten bir Gerets birde Feldkamp var. Never Change a Winning System diyen bir insan olarak , tabiki Lucescu´nun ozamanlar gönderilmesini yanlis buluyorum. Yerine kim gelirse gelsin, cünkü cat pat isleyen bir düzen ve gelen sampiyonluk vardi. Ama bir sampiyonluk daha kacirdigi an, adami zaten postalayacaklardi yine. BJK´de zaten tam olarak bu yapildi adama. O Donetzk´de buldugu ortami, Lucescu burada bulamaz.

Lucescu´nun Türkiye´den neden kactigini, ve neden dönme konusunda tedirgin oldugunu hepimiz biliyoruz heralde. Türkiye´de takim calistirmak zor, bunun acisini Lucescu hem Galatasaray´da hemde Besiktas´da cekti. Klopp´un aciklamalari ayni sekilde, Türkiye´de Teknik Adam´in isi zor. Bunun ile ilgili Derwall´in de aciklamalari var. Bana göre Fatih Terim bu düzende cok iyi dayaniyor, Galatasaray´da gecirdigi toplam 8 seneye bakarsak.

Terim´in 3. dönem gönderilmesi olsun, ve zamaninda Lucescu´nun gönderilmesi olsun yanlis bulmusumdur. Hatta Gerets bile hic bir sekilde gönderilmeyi hak etmedi.

Terim Aysal polemigi cok uzun sürdü, iki taraf da bir cok laf etti. Ama ne Fatih Terim "Ben tam yetki istedim, vermediler", nede Ünal Aysal "Fatih Terim tam yetki istedi, bizde vermedik" gibi aciklamalarda bulunmadi. Ünal Aysal hatta Terim ile ilgili tam tersini söylüyordu. Belki Terim düsmani degilsin, Aysal´ci da degilsin, ama Terim ile ilgili ön yargilarin oldugunu kabul etmen lazim.

Transferpolitikasi ile ilgili fikirlerimi yazdim, ve bende memnun kaldigimi söyleyemem. Ama bu takimin bu hale gelmesinin, Transfer politikasina baglamak, bana göre 1.5 senedir kulüp icindeki chaos ortamini görmezden gelmek olur. 1.5 sene icindeki yönetim degisiklikleri, 1.5 sene icinde 3 tane teknik adam ile oyuncularin corbaya cevirilmesinin cok büyük payi var. Bunlar normalde kümede kalma mücadelesi yapan takimlarda olur, biz daha kötü bir durumda olabilirdik bile. Adnan Polat döneminin sonuna ayni bu sekilde gelmistik.

Son birkaç sayfadır konuşulan temel mevzu, TD lerin transfer konusundaki başarı oranı olduğuna göre, Terim' in başarısızlığını kabul etmekle istediğim cevabı vermiş oldun, teşekkür ederim...

Boldladığım kısma gelince; Aysal dönemindeki başarısız transfer uygulamaları için, her defasında bıkıp usanmadan 'Ama Terim onu değil, bunu istemişti, filancayı Terim değil Tulun aldırdı vs vs vs' mazeretleri ortaya konulduğu için Canaydın dönemini örnek verdim; o zaman ki 'Tam yetki' den de şüphen yoktur herhalde?!...

Lucescu ile 2002 de devam edilmiş olsa, öyle ertesi sene filan gönderilmezdi; adam Galatasarayı herşeyiyle o denli benimsemişti ki ertesi sezon BJK ta iken dahi hep Galatasaray takımından bahsetmesi, BJK lı yöneticilerin haklı isyanına kadar uzanmıştı...Zaten o kadro ve o sezon harcanan bütçe ile başarısız olması mucize gibi bir şey olurdu...Aklımın yettiği dönem içinde Galatasaray adına en hayıflandığım konudur, Lucescu nun gönderilişi; ondan sonra kim gelse hafif kalacaktı, öyle de oldu!...

Son birkaç sayfadır konuşulan temel mevzu, TD lerin transfer konusundaki başarı oranı olduğuna göre, Terim' in başarısızlığını kabul etmekle istediğim cevabı vermiş oldun, teşekkür ederim...

Boldladığım kısma gelince; Aysal dönemindeki başarısız transfer uygulamaları için, her defasında bıkıp usanmadan 'Ama Terim onu değil, bunu istemişti, filancayı Terim değil Tulun aldırdı vs vs vs' mazeretleri ortaya konulduğu için Canaydın dönemini örnek verdim; o zaman ki 'Tam yetki' den de şüphen yoktur herhalde?!...

Lucescu ile 2002 de devam edilmiş olsa, öyle ertesi sene filan gönderilmezdi; adam Galatasarayı herşeyiyle o denli benimsemişti ki ertesi sezon BJK ta iken dahi hep Galatasaray takımından bahsetmesi, BJK lı yöneticilerin haklı isyanına kadar uzanmıştı...Zaten o kadro ve o sezon harcanan bütçe ile başarısız olması mucize gibi bir şey olurdu...Aklımın yettiği dönem içinde Galatasaray adına en hayıflandığım konudur, Lucescu nun gönderilişi; ondan sonra kim gelse hafif kalacaktı, öyle de oldu!...

Türkiye´de istedigin adamlari getirmek zor... Bunun ne teknik adam, nede yönetim ile direk alakasi var. Ben Fatih Terim´in transfer politikasi konusunda elestirdigim yönü, istedigi adamlarin alinamamasi halinde, yinede gidip Plan C-D´leri aldirmasi. Bunu ikinci dönemindede, ücüncü döneminde de yapti. Kadroyu genis tutayim, bir türlü idare ederim mantiginda... Ama istedigin adam gelmeyince, en iyisi o pozisyona transfer yapmamak bana göre. Terim 2. döneminde en büyük TD hatalarini yaptigini zaten rakamlar ortaya koyuyor, ben rakamlarin desteklemedigi hic bir seyi savunmam. Bu hatalarda sadece Transfer ile ilgili degildi, ama tabiki ciddi payi vardi.

Türkiye´de transfer yapmak zor is, bunu sadece Terim konusunda degil, ayni zamanda baska konularda da herzaman ortaya koyuyorum. Fatih Terim´den kisa vedede basari istendi, ona göre sözlesmeler yapildi ve Polat döneminden sonra ihtiyacimiz da buydu. Bana göre 3. döneminde en önemli görevini yerine getirdi Terim... Ben 2013/2014 sezonunda bu takim Terim ile ne yapardi görmek isterdim, maalesef bunu görebilme ihtimalim olmadi. O kadronun üzerinden simdi 1 sene icinde 2 tane teknik adam gecti, ve en az bizim kadar oyuncularin da kafasi karismistir bu sürecte.

Zaten Mancini´yi getirip, gelecegin takimini kurmasini ondan istediler. Prandelli ile bunu devam ettiler, ve ayni hatalar yine yapildi. Genc ve dinamik oyuncu derken, son dakikada Pandev ve Cemal alindi ve kadro kabartildi. Simdi chemistry olursturma konusunda zorluk cekiyorsun... Bu oyunculari begendigim halde söyledim, bu yabanci siniri varken A yada B plani olmadiklari sürece, transfer yapilmasin diye. Bir cok Teknik Adam bu hatayi yapiyor zaten, ama Lucescu´nun iyi yanlarindan bu hatalardan uzak durmasi. Ben bu yanini seviyordum Lucé´nin, istedigi adamlari alamiyorsa, transfer yaptirmiyordu. BJK´da mesela öyledi.

Lucescu konusunda mesele GS sevigisi degilki, Türkiye´de sürekli basarili olmadigin her an ipin ucundasin. Dört sene üst üste sampiyon olan GS´in basindaydi adam, yönetimde de taraftarda da ego ne kadar tavan yaptigini sende bilirsin. 3 sene icinde bir sampiyonluk daha kaybettig an, onunda bileti kesilirdi. Zaten sampiyon yaptigi sezon kestiler biletini. Lucescu´nun bunun ile ilgili cok aciklamlari var...

Ben Lucescu dönemi icin sana katiliyorum, ama Terim´in 3. döneminden sonrasi icinde aynisini düsünüyorum. Kim gelirse hafif kalirdi, ve o iki dönemde de böyle oldu.

Bencede kalmasi gerekiyordu ama Türkiye´de ilk harcanan Teknik Adam oluyor. Klopp gitti bombayi birakti, artik kim üzerine alirsa alsin...

Gazeteci "Türkiye´de calisirmiydiniz ?"

Klopp "Calisitigim yöneticilerin mentalitesi Türk olsaydi, ben bugünlere kadar gelemezdim"

Son düzenleme:
Ünal Aysal bir kuyuya tas atti, bazilari pesinden gidiyor... Yok efendim 105 Milyon avro harcatmis, Ünal Aysal´in okadar yalani ortaya cikti ki, anca ALLAH bir lafina güvenirim artik heralde... O yüzden bir göz atayim dedim.

2011/2012
Einnahmen
Ausgaben

[TD="class: zentriert"]24[/TD]
[TD="class: greentext rechts"] 22,03 Mio. €[/TD]

[TD="class: zentriert"]26[/TD]
[TD="class: redtext rechts"] 23,60 Mio. €[/TD]

[TD="colspan: 2"]Gesamtbilanz[/TD]
[TD="class: redtext rechts"] -1,58 Mio. €[/TD]

2012/2013
Einnahmen
Ausgaben

[TD="class: zentriert"][/TD]
[TD="class: greentext rechts"] 3,63 Mio. €[/TD]

[TD="class: zentriert"][/TD]
[TD="class: redtext rechts"] 30,05 Mio. €[/TD]

[TD="colspan: 2"]Gesamtbilanz[/TD]
[TD="class: redtext rechts"] -26,43 Mio. €[/TD]
Iki tane Sampiyonluk, Bir tane Ceyrek Final CL´de, Iki tane Süper kupa... Harcanan para 50 Milyon avro civari ve edilen zarar 29 Milyon avro civari....

2013/2014 sezonu sonunda adam 5 mac sonra gönderildi zaten.....

2013/2014 sezonunda

22 Milyon avro civari bu 4 oyuncuya ödendi.

Umut Bulut (Bonservis)
Chedjou
Bruma
Melo (Bonservis)

Bu sezonu da zaten baslamadan bitirildi, o yüzden öbür iki sezon degerlendirme acisindan daha iyi olacaktir...

- Fenerbahce´nin o dönem harcamalari...

2011/2012 = 31 Milyon Avro
2012/2013 = 33 Milyon avro
2013/2014 = 30 Milyon avro (Sadece yaz transfer dönemi)

3 sene icinde 70 Milyon avro, yada calistigi dönem yani iki sene icinde 50 Milyon avro (Net zarar 29 Milyon), bana göre okadar utopic degil... Ünal Aysal´in Terim´in üzerine yiktigi kadar Fenerbahce bile harcama yapmamis. Yada TL demek istedi, ve bizde bunu dillendiren arkadaslarin yalancisiyiz.

Bu forumda gördüğüm en saçma postu atmışsınız.

Taptap

10644904_599615290163907_1381978882215441886_n.jpg

susici parator

Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk

RİERA=YASİN
AMRABAT=FURKAN
DROGBA=PANDEV
EBOUE=VEYSEL
FATİH TERİM=PRANDELLİ

Sent from my iPhone using Tapatalk

biz FT giderse çok kötü durumlara düşeriz bu başkana güven olmaz bırakır kaçar dedik defalarca.kötü durumlara düşecegimizi bılıyorduk ta bu kadarını tahmın etmemiştik.aysal güçlü mali yapıda bir klup bırakır sandık.iflasa sürüklediği bir klup bıraktı.

hakemle maç kazananlarla ancak terim mücadele edebilir.ersun bi pok yapamaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt