Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Küfür ve hakareti alıntı yap göster onun üzerine konuşalım o zaman...Böyle üstünkörü iddia etmeyle olmaz..Ayrıca herkes Fatih Hoca'nın taktik dehası veya ordinaryus olduğunu düşünmek zorunda mı? Bende hocanın taktiksel açıdan müthiş bi deha olduğunu düşünmüyorum, ama bu onun iyi bi hoca olduğu gerçeğini değiştirmez..Ha motivasyon veya fizik güç diyorsan o başka..Onda dünyada sayılıdır.

Ayrıca kusura bakma eğer bir hoca sadece 1 maç bile olsa Sneijder'i sol kanatta kullanırsa, o hoca dünyanın her yerinde eleştirilir, hatta ağır eleştirilir.Bunu Mourinho da yapsa aynı, Ferguson da yapsa aynı...

Ha bende bazı noktaları yanlış anlamış olabilirim,bunu art niyetli söylemediğine de eminim ama konuşma diliyle yazı dili arasında fark var,bazen bişey yazarsın sanki genele hitap ediyormuşsun gibi algılanır..Kimseyi üzmek veya yaralamak peşinde değiliz onu da bilesin..Kırdıysam üzdüysem kusura bakma.

Neyse boşver bazen olur böyle şeyler. Bende yanlış yazmış olabilirim. Doğru anlatamamış olabilirim.

alıntı yapıp yeni polemik olmasın belki ben okumuşumdur sonra silmiştir modlar sen görmemişsindir ama Fatih Terime taktik bilgisi sıfır demek yanlış. Hatalı olabilir o ayrı konu.

Neyse boşver sen yanlış anladın ben anlatamadım anlayan anladı :)

Ben birde şunu söyleyeyim şimdi neden eboue yerine sabri dediniz. evet sabri belki sabri ama adama 2- 3 maç iyi oynadı diye gaz verildi. taraftar çoşturdu. eboue afrika kupasından sakat ve formsuz geldi.

Şimdi sabrinin ŞL de oynama hakkı yokmu bende bunu sorayım. yazık değilmi sabriye bak belkide satacaz adamı izlemeye gelmişler Terimde kendini göstersin sene sonu para eder demiştir belki. :trollface:

Bazı futbolcuların psikolojisi farklı oluyor ve onlarıda kesemiyorsun işte burda bir sorunda bu. Takımda birbirine güvenmeyen çok adam var bence bu bir sorun. Mesela maçta eboue def önde Sabri varken birçok pası atmadı sabriye. buda ayrı bir problem.

Transfer yaparken de altyapi secmelerinde de fiziksel testler disinda zeka testi de yapilmasi lazim. Terim'in o bambambam lafinin gectigi filmde oyunculara total futbolu anlatma girisimleri de var bosa kacin, soyle pres yapin vs. diye ama Cihan Haspolatli, Umut, Dany, Amrabat gibi adamlar ne kadar aliyorlar Terim'in taktik bilgisini tartisilir.

Kendisi de benim icin ne muthis bir taktisyen ne de sifir taktik bilgisi olan biri. Su an onemli bir sorunumuz bazi oyuncularin Terim'in olan bilgisini de alamamasi. Turkiye'ye ne kariyerli hocalar geldi de ocak ayini goremeden geri gonderildi. Hepsinin taktik bilgisi de sifir degildi herhalde.

Neyse boşver bazen olur böyle şeyler. Bende yanlış yazmış olabilirim. Doğru anlatamamış olabilirim.

alıntı yapıp yeni polemik olmasın belki ben okumuşumdur sonra silmiştir modlar sen görmemişsindir ama Fatih Terime taktik bilgisi sıfır demek yanlış. Hatalı olabilir o ayrı konu.

Neyse boşver sen yanlış anladın ben anlatamadım anlayan anladı :)

Ben birde şunu söyleyeyim şimdi neden eboue yerine sabri dediniz. evet sabri belki sabri ama adama 2- 3 maç iyi oynadı diye gaz verildi. taraftar çoşturdu. eboue afrika kupasından sakat ve formsuz geldi.

Şimdi sabrinin ŞL de oynama hakkı yokmu bende bunu sorayım. yazık değilmi sabriye bak belkide satacaz adamı izlemeye gelmişler Terimde kendini göstersin sene sonu para eder demiştir belki. :trollface:

Bazı futbolcuların psikolojisi farklı oluyor ve onlarıda kesemiyorsun işte burda bir sorunda bu. Takımda birbirine güvenmeyen çok adam var bence bu bir sorun. Mesela maçta eboue def önde Sabri varken birçok pası atmadı sabriye. buda ayrı bir problem.

İşte bütün bu problemler hep istikrarsız gidişatın sonucu oluşuyor aslında...Yani yok Sabri oynamış, yok Sneijder sol açık oynamış meselesinden ziyade, uzun süredir herkes huzursuz oynanan futboldan ve takımın sürekli değişmesinden..Takım o kadar karman çorman oldu ki, artık her hafta millet birbirine giriyor..Mesela geçen sene sokaktaki simitçiden, mahallenin bakkalına kadar herkes GS ilk 11'ini ezbere sayıyordu, birde şimdi bak, her hafta farklı 11'ler, e taraftarında kafası o kadar karışık ki, forum da bile devamlı ilk 11'imiz ne olmalı şeklinde konular açılıyor, herkesin yaptığı 11 birbirinden farklı :)

O yüzden ligin son düzlüğüne girmişken artık bi şekilde 11'i oturtmak şart, gerçi çok geç kalındı ama en azından 3-4 maç aynı kadroyla çıkıp üst üste galibiyetler alsak ortalıkta bahar havası esecek ona eminim :)

Beğenmeyene Rijkaard,Schuster,Aragones,Skibbe :yenieek:

Beğenene Mourinho:D

İşte bütün bu problemler hep istikrarsız gidişatın sonucu oluşuyor aslında...Yani yok Sabri oynamış, yok Sneijder sol açık oynamış meselesinden ziyade, uzun süredir herkes huzursuz oynanan futboldan ve takımın sürekli değişmesinden..Takım o kadar karman çorman oldu ki, artık her hafta millet birbirine giriyor..Mesela geçen sene sokaktaki simitçiden, mahallenin bakkalına kadar herkes GS ilk 11'ini ezbere sayıyordu, birde şimdi bak, her hafta farklı 11'ler, e taraftarında kafası o kadar karışık ki, forum da bile devamlı ilk 11'imiz ne olmalı şeklinde konular açılıyor, herkesin yaptığı 11 birbirinden farklı :)

O yüzden ligin son düzlüğüne girmişken artık bi şekilde 11'i oturtmak şart, gerçi çok geç kalındı ama en azından 3-4 maç aynı kadroyla çıkıp üst üste galibiyetler alsak ortalıkta bahar havası esecek ona eminim :)

İşte Afrika kupası hem eboue hem amrabatı aldı. engin 11 maç ceza alması. elmanderin sakatlanması. melonun kart cezası. sonra hem snijder hem drogba ki drogba ve burak bence olmalı.

şimdi 3 hafta var schalke maçı için o zamana form tutarlar iyice kadro oturur biraz daha ama işte futbolcularda biraz özverili olacak kardeşim. bu saatten sonra saçma salak kart görmeyecek.

ona buna sarılmayacak. sonra 3 maç oynamadan mecbur kalıyorsun avrupa oynatmaya. ligde sınır olması avrupada sınırsız olması ayrı bir durum. ama takım içinde eğer kamplaşma olursa hiç şansımız kalmaz ne avrupada ne ligde başarılı oluruz.

drogbanın gs forması giymesi = cl şampiyonlugu

Ozaman Amrabat Hamit niye oynuyo diye ağlamaya gerek yok...Bu adamlar en azından kanat oyuncusu..Durum bukadar içler acısı takımda..Alın bunu tarzı laflar inci ağzı tam..Buraya yakışmıyor bu ağızlar..

Ya hocam her şey tamam da Kazım ne yaptı ki,Hamit'ten iyi oldu.

Kazım'a kızdıklarımın yanında Hamit'in ki hiç kalır.

Transfer yaparken de altyapi secmelerinde de fiziksel testler disinda zeka testi de yapilmasi lazim. Terim'in o bambambam lafinin gectigi filmde oyunculara total futbolu anlatma girisimleri de var bosa kacin, soyle pres yapin vs. diye ama Cihan Haspolatli, Umut, Dany, Amrabat gibi adamlar ne kadar aliyorlar Terim'in taktik bilgisini tartisilir.

Kendisi de benim icin ne muthis bir taktisyen ne de sifir taktik bilgisi olan biri. Su an onemli bir sorunumuz bazi oyuncularin Terim'in olan bilgisini de alamamasi. Turkiye'ye ne kariyerli hocalar geldi de ocak ayini goremeden geri gonderildi. Hepsinin taktik bilgisi de sifir degildi herhalde.

Evet abi haklısın, Emre Çolak Fatih Terim'in yanında taktik dinlerken diyor ki ; " tamam hocam, evet hocam, peki hocam " ağzını okursanız görürsünüz, ama " tamam hocam " diyen bu kişi Fatih Terim'i zıvanadan çıkartıp kendine bela yedirtiyor. Burada şunu anlıyoruz aslında, Fatih Terim'in istediği birşey var fakat futbolcuların zekası düşük anlayamıyorlar, buna eminim, iddia etmiyorum ispatlarım hatta.

Ama şunu da eklemeden geçmeyeyim; Taktik bilgisi vardır muhakkak ama takımı organize edebilme konusunda sıkıntı yaşadığı aşikar. Bam bam eleştirisi o yüzden var ki bende kullanıyorum o eleştiriyi. Çünkü takım yenilse bile zevk veren bir futbol oynamıyor ki bu Fatih Terim'in bize vaat ettiğinin tam tersi. Ama Fatih Terim takımın iyi oynadığına dair fikir beyan ediyor bizim beğenmediğimiz takım için. Burada biraz sıkıntı olduğu aşikar.

Ozaman Amrabat Hamit niye oynuyo diye ağlamaya gerek yok...Bu adamlar en azından kanat oyuncusu..Durum bukadar içler acısı takımda..Alın bunu tarzı laflar inci ağzı tam..Buraya yakışmıyor bu ağızlar..

amrabat ile hamit'in iyi oynamadığını ben de biliyorum ama çözümü pino ve kazım'da bulmuyorum. pino'nun amrabat'tan tek fazlası çektiği şutların yüzde 10unun isabetli olması. kazım ise kendi gitti. yoksa ilk on bir oynayan adamı durdu yere neden gönderelim. biz burada sneijderlerden drogbalardan bahsediyoruz. sen çözünü pinoda buluyorsun. hadi bunları geçtim senin düşüncendir. ama bu isimler için fatih terim'i hedef tahtasına koyuyorsun. buda gülünç oluyor ancak.

amrabat ile hamit'in iyi oynamadığını ben de biliyorum ama çözümü pino ve kazım'da bulmuyorum. pino'nun amrabat'tan tek fazlası çektiği şutların yüzde 10unun isabetli olması. kazım ise kendi gitti. yoksa ilk on bir oynayan adamı durdu yere neden gönderelim. biz burada sneijderlerden drogbalardan bahsediyoruz. sen çözünü pinoda buluyorsun. hadi bunları geçtim senin düşüncendir. ama bu isimler için fatih terim'i hedef tahtasına koyuyorsun. buda gülünç oluyor ancak.

Benim anlatmak istediğim vasat kanat oyuncularının bile şuan ki kadroda şans bulabiliceği oyun içinde birşeyleri değiştirebileceği..Yoksa Kazım Pino Galatasaray oyuncusu olamaz..Sabri Aydın Hamit Yekta Dany Hakan Çolak vs. Olmadığı gibi...

Benim anlatmak istediğim vasat kanat oyuncularının bile şuan ki kadroda şans bulabiliceği oyun içinde birşeyleri değiştirebileceği..Yoksa Kazım Pino Galatasaray oyuncusu olamaz..Sabri Aydın Hamit Yekta Dany Hakan Çolak vs. Olmadığı gibi...

evet ben de aynı düşüncedeyim ama hamit gelirken hiç de itiraz etmedim çünkü ben de iyi çıkacağını düşündüm. amrabat ise her zaman istemedim ama buradaki ve bir çok ortamdaki insan amrabat için ölüyordu. her transfer tutacak diye bir kaide yok. bunun için fatih terim'i hedef tahtasına koymaya hiç gerek yok.

arkadaşlar burada hocaya yapılan eleştirilerin birçoğuna katılıyorum doğru tespitler,doğru yaklaşımlar.bu yaklaşımlar bizi bir yerlere getirir,yoksa hocaya hakaret etmek,hocanın bilgisini sorgulamak değil.ister kabul edin ister etmeyin ama ortada bir gerçek var ki dünyada top class antrenörlerin katıldıkları toplantılara çağrılan tek yerli teknik adamdır.sanırım bu bile hocanın kalitesinin görülmesi açıcından yeterlidir.gelelim takımın genel durumuna burada herkes bir şekilde kanatlardan,forvetten,oyun dizilişinden vb.den bahsediyor.haklı eleştirilerde geliyor.şimdi şöyle bir düşündüğümüzde geçen seneyi takımın oynadığı oyundan sanırım herkes mutluydu.herkese karşı baskılı oynayan,pres yapan,yenilsek bile taraftarın mutlu olduğu bir oyun (ki kendi evimizde feneve 2-1 yenildiğimiz maçta bile herkes oynanan oyundan son derece memnundu kabul edelim) peki o takım a bu sene dünya çapında yıldızlar gelmesine rağmen,kondüsyonerimiz piri görevine devam etmesine rağmen neden aynı baskılı oyunu oynayamıyoruz.kalkıp bu durum sadece hamit ve amrabatla açıklanamaz kabul edelim.(çünkü kimse amrabatın emreden hamitinde engin den çok çok daha faydasız olduğunu söyleyemez) ayrıca geçen yıl melo ile selçukun yaptığı katkı ile bu sene ki katkıları da tek açıklama olamaz.peki o zaman ne oldu?ne olduğunu naçizane açıklamaya çalışayım.geçen yıl takımımız oyunu 45-50 metrede oynuyordu.bu sene ise bu oyun maalesef 70-80 metrede oynanıyor.bu nedenle oyuncular daha geniş alanda koşmak ve daha geniş alanda baskı yapmak zorunda kalıyorlardı.ki bu yıl ki ileri uç oyuncularımız geçen senekilerden daha baskılı bir yapıya sahip olmasına rağmen aynı baskı bu nedenle kurulamıyor.peki bu durum neden böyle oldu? geçen yıl kabul edersiniz yada etmezsiniz defansta ujfalusi gibi bir gerçek vardı.ujfalusi önderliğindeki defans bloğu takımı ileri doğru itiyor,oyunu 45-50 metreye sıkıştırıyordu.bu yıl ise maalesef ujfalusinin sakatlanması ve yerine oynayanların onun kadar tecrübeli olmaması nedeniyle defans kendisini sürekli geri atan bir yapıya büründü.bu durumda oyunun çok daha geniş alanda oynanmasına neden olmaya başladı.aynı zamanda ilerde ki oyuncularında (melo gibi selçuk gibi) defansa bu nedenlerden dolayı geçen sene ki kadar güvenmemesine neden oldu.böyle bir durumun ortaya çıkması da melonunda selçukunda kendilerini geriye atmasına sebep oldu.bu durum maalesef orta saha ile ileri uç elemanlarının pas trafiğini olumsuz yönde etkiledi.tüm bunlara bakıldığında aslında bizim sorunumuz ne sol açık,ne sağ açık, ne sneijder,ne drogba nede bir başkası.aynı oyun yapısını oynayabilsek,aynı tecrübeye sahip olan bir stoperimiz olsa bırakın sneijder,drogba,burak üçlüsünü bunların yanına umutu bile koyup çok rahat oynayabiliriz.bu yüzden biz bence çözümü yada sorunu yanlış yerde arıyoruz.ki hoca da aslında bunu çok çok iyi görmekte ve bilmekte (crisin alınması,devre arasında sırarla bir stoperin istenmesi buna güzel bir örnek olur diye düşünüyorum).tüm bunlara bakıldığında hocaya ve takıma yapılan eleştirilerde maalesef bir çok şeyi göz ardı ettiğimizi düşünüyorum.tabi ki yazdıklarıma katılmayanlar olacaktır. olması da doğaldır.ama yinede buna rağmen yazdıklarımın azda olsa düşünülmesini ve gözden geçirilmesini rica ederim.

Evet abi haklısın, Emre Çolak Fatih Terim'in yanında taktik dinlerken diyor ki ; " tamam hocam, evet hocam, peki hocam " ağzını okursanız görürsünüz, ama " tamam hocam " diyen bu kişi Fatih Terim'i zıvanadan çıkartıp kendine bela yedirtiyor. Burada şunu anlıyoruz aslında, Fatih Terim'in istediği birşey var fakat futbolcuların zekası düşük anlayamıyorlar, buna eminim, iddia etmiyorum ispatlarım hatta.

Ama şunu da eklemeden geçmeyeyim; Taktik bilgisi vardır muhakkak ama takımı organize edebilme konusunda sıkıntı yaşadığı aşikar. Bam bam eleştirisi o yüzden var ki bende kullanıyorum o eleştiriyi. Çünkü takım yenilse bile zevk veren bir futbol oynamıyor ki bu Fatih Terim'in bize vaat ettiğinin tam tersi. Ama Fatih Terim takımın iyi oynadığına dair fikir beyan ediyor bizim beğenmediğimiz takım için. Burada biraz sıkıntı olduğu aşikar.

Şu anda tüm medyada bir GS düşmanlığı var. herkes en ufak bir açığımızı bulup saldırmaya çalışıyor. Drogba ve Sneijder i çekemeyenler yok pahalıymış bilmemne. Şimdi de lisans problemi. hemen saldırıyorlar.

Takım birde bunlarla uğraşıyor. sürekli eleştri sürekli bir haber motivasyon olarak yukarıda tutmakta çok zor.

Buna katılıyorum işte.

Ben hocayı severim. Ama bu sene eleştiriyorum. Lakin hocaya taktik bilgisi sıfır, sadece gazla iş yapıyor demek için önce 5 şampiyonluk bir o kadar yerel kupa 1 Avrupa şampiyonluğu, Akdeniz oyunları şampiyonluğu, İlk defa Avrupa şampiyonası katılımını vs. başarmak gerekir.

Bu kadar başarıyı kazanan bir insanın vasıflarını tartışmak dediğin gibi doğru değil.

Fatih Hoca'nın en büyük eksiği, kazandığı başarılar sonrası takındığı "ders almam, veririm" tavrı ve bunun sonucunda oluşan inadı.

Eboue için de Sneijder da yaşadıklarımızı yaşadık, mevkisi dışında her yerde denedi mesela, ama geç te olsa inadından vazgeçti. Sanırım kendisinden beklenti

takıma olumsuz yansıyan bu inadından vazgeçmesidir.

Ayrıca çoğunluğun aksine Hoca'ya hak verdiğim bir nokta var. Yönetim çok büyük isimler almasına rağmen Terim'in uzun zamandır ısrarla istediği sol bek - stoper

transferlerini ısrarla yapmadı, buna kızgın/üzgün olması normal.

Ancak bu alınganlıkla yanlış işler de yapsa, zarar da verse, Hoca yangına körükle gidiyor, inadı sürekli tırmanıyor, tabi bu da kendisine yakışmayan bir durum.

Herkes maclari bir türlü izliyor, ve bu taraftar kesinlikle kör degil.

-------------Muslera----------

Eboue--Semih--Serdar--Ansaldi

Burak--Gökhan--Selcuk--SKanat

--------Wesley Sneijder--------

----------Didier Drogba---------

Bu kadro Türkiye'de kolay kolay puan kaybetmez.

Bu kadar veryansın edip, Burak'ı 4-4-2 sağ kanadı olarak düşünmek paha biçilemez.

Bu kadar veryansın edip, Burak'ı 4-4-2 sağ kanadı olarak düşünmek paha biçilemez.

Burak Trabzonspor'da oynarken de kanat-forvet gibi oynuyordu, Burak'taki gelisim olumlu yönde bence, hem bu kadroyu kurarsak Burak sorun olmaz o kadro zaten sahaya ciksa her maci alir türkiye'de

hocam.. aklini basina devsir.. adam gibi bir 11 cikar sahaya..

dönen dolaplari görüyorsun..

artik puan kaybina tahammülümüz kalmadi !

Hoca'nin en buyuk eksigi Teknik Heyet.

Ne Umit Davala'nin nede Hasan Sas'in yeterli olduklarini dusunmuyor.

-Rakibi kim analiz ediyor bizde? Butun rakipleri hoca tek basina analiz edemez.

-Taktik antrenmanlarda Fatih Hoca'ya kim yardimci oluyor?

-Oyuncularin gelisimi ile kim ilgileniyor, calistiryor? Scott sadece performans ve kondisyon antrenoru bildigim kadariyla..

2-3 kisilik takviye sart gibi..

B_4705ec5a34c815f8f8236ef55ede9859.jpg

Burak Trabzonspor'da oynarken de kanat-forvet gibi oynuyordu, Burak'taki gelisim olumlu yönde bence, hem bu kadroyu kurarsak Burak sorun olmaz o kadro zaten sahaya ciksa her maci alir türkiye'de

Kanat forvet ile 4-4-2 kanadı çok farklı şeyler Murat.

Burak gösterdiği önemli gelişime, iyi niyetli çalışmasına rağmen yapamaz, uç nokta başarılı olabileceği yegane yer, başka bir yerde denememek lazım.

Eğer Burak ilk 11 illa oynayacaksa, çift forvete devam demekten başka çare yok, şu anki kadro yapısı da buna uygun değil.

4-3-1-2 istiyorsak stoper, sol bek transferlerinin yanında orta sahaya Selçuk'un yanına hem hızlı, hem ısıran, hem de çift yönlü 2 adama ihtiyaç var,

bunlar da asla ve asla Melo/Yekta/Hamit değil, eski Cambiasso, Emre B. gibi isimler.

Bana göre doğrusu ise Burak'ın Drogba yedeği olacağı, adam akıllı açık oyuncularının olduğu Selçuk-İnler-Sneijder üçlüsünün yer aldığı bir 4-3-3 sistemi.

4-3-1-2 kadrosu oluşturmak gerçekten kolay iş değil, buna uygun bek ve orta saha oyuncuları bulacağıma/alacağımıza asla inanmıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt