Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fatih Terim´in Yildirim Demirören´e " Baskanim " dedigine kiziyorsunuzda Sayin Ünal Aysal o adama tüpcü mi diyor yoksa " Federasyon Baskanimiz " mi diyor ?

Ünal Aysal degilmidi bu herifle kac defa bulusup yemek yiyen. Hadi bi ise yarasaydi ama lehimize bir olumlu hareket gelmedi, tam tersi.

Duyanda sancak bizim Yönetim TFF´e savas actilar. Hersey güllük gülistanlik ondarin arasinda. Ha baazen Homepage´den iki üc Aciklama yapariz, baska birsey de yok.

Fatih Terim´in dinine küfür edenler müslüman olsalar :D.

O zaman cevap ver bakalım FT UEFA Kupasını kazandıktan sonra niye takımın başında durmadı ? Neden çok sevdiği italyaya gitti ?

Serkan'a sormussun ancak cevaplamak istedim. tüm başkanlarla olduğu gibi Faruk Süren ile de arası oldukça açıktı yeni sözleşme teklifi hiç bir zaman gelmedi. Hatta Bülent Ünder ve Ahmet Çakır'ın bi programda konuşmlarını dinledim adam İtalya ya gideceği gün bile telefon beklemiş.

Kısaca başarı paylaşılamadı belkide Ünal Aysal gibi Faruk Süren de o dönem lise okuttu Üni okutamaz diye düşündü. Oldum olası karşıydı çünkü hocaya Faruk Süren de. Sevmezdi istemezdi.Hatta daha evvel Adnan Polat hoca diye öneriyor "Fatih mi Şehir Krosu O" diyerek geri çeviriyor.

edit. FARUK Süren in Luce ile bambaşka planları vardı belkide yapılan planlamalar transferler çok daha farklı üstün başarıları hedeflediği ortadaydı. Belki Faruk Süren'in ayağı bi şekilde kaydırılmasa o yapılanma ile çok daha iyi şeyler yaşabilirdik. Faruk Süren'in indirilişi aslında bizim duraklamamız oldu o dönem. Bu seneki gibi pek çok oyun kurgulandı.

Edit2. Hiç unutmam lige 7-0lar ile 5lik ettiğimiz takımlar ile başladığımızda Daum efendi Galatasaray'ın önü bir şekilde kesilmeli demişti.Ozaman başkanlarının fikrini zikretti. Aylar sonra ise Real maçı öncesi sakatlıklarımızdan dolayı bjk derbisinin ertelenmemesi için tüm ülke seferber olmuştu (bkz. KÖPEKLER İSTEDİ DİYE ATLAR ÖLMEZ ) vs vs

Edit.3 arkdaş yeni farkediyorum bu ülkede başarılı olmak ne büyük suçmuş. adamlar onlarca maçta şike yapar neredeyse tüm ülke yanında olur sen başarılı olursun avrupayı dize getirisin seni durdurmak için ülke seferber olur buda yetmediği gibi içerde başarı pay edilemez birbirini yersin.

O zaman cevap ver bakalım FT UEFA Kupasını kazandıktan sonra niye takımın başında durmadı ? Neden çok sevdiği italyaya gitti ?

yasin sen mümkünse basket voleybol konularına msj at o konularda bilgi sahibisin bak ama bazı konularda olmuyor yazdıkların maalesef,niye gitti ne demek yahu,kötü dönemde bırakıp gitse ulan sattı bizi diyelim adam en iyi dönemde italyaya gitmiş ,gidecek tabiki kime teklif gelmiş italyadan bu ülkede,ayrıca zarar verip mi gitti bize italyaya ,takımın çoğu şansını denedi avrupada hepsi hain o zaman adamların,bir eleştiri yapılacaksa o dönemdeki başarıları paraya çeviremeyenler eleştirilmeli

yasin sen mümkünse basket voleybol konularına msj at o konularda bilgi sahibisin bak ama bazı konularda olmuyor yazdıkların maalesef,niye gitti ne demek yahu,kötü dönemde bırakıp gitse ulan sattı bizi diyelim adam en iyi dönemde italyaya gitmiş ,gidecek tabiki kime teklif gelmiş italyadan bu ülkede,ayrıca zarar verip mi gitti bize italyaya ,takımın çoğu şansını denedi avrupada hepsi hain o zaman adamların,bir eleştiri yapılacaksa o dönemdeki başarıları paraya çeviremeyenler eleştirilmeli

Başarının paraya çevrilmemesi ise ayrı bir olay. Başarı en basit nasıl paraya çevrilir ticaret yaparak üretip satarak. Ancak o dönem o başarıyı paraya çevirmemizde engellendi.Kendi kendimizi vurduk. Kulubun Galatasaray ismini kullanarak Logoyu kullanarak satış yapması engellendi. Bunu engelleyende bi kaç sene önceki kurtarıcımız (Ünal Aysal değil yanlıs anlasılmasın).Doğrluk payı nekadar bilemem o dönem gazetelerde dergilerde okuduğum kadarı bu. Kongre üyesi bir üye vardı buralarda bi kaç yıl evvel sormuştum bunu aynı şekilde onaylamıştı.

Eger Fatih Terim iki senede Galatasaray´dan 10 Milyon dolar kazanmis ise, basarili primleri ile birlikte, ki kazanmamistir. Ünal Aysal´a yükselen bir Galatasaray baskaninin prestiji ile Galatasaray baskani olmasi 50-60-70 Milyon dollar arasi ek bir katki getirmistir finans anlaminda.

Bu Demirören okadar nefret edildigi halde, neden o küfürlere ragmen o kultuklarda oturuyor aceba ? (TFF/BJK) Cünkü sana bir isadami olarak kazandirdigi prestij paha bicilmezdir.

Fatih Terim'e de aslında hak vermiyorum değil . Çünkü adam dünyaya 10 kere falan değil herkes gibi 1 kere geliyor . Galatasarayı değil de parayı tercih etmesi normal . Ama ben Galatasarayı tercih ederdim yine de .

UEFA Kupası şampiyonu kadroyla bir sonraki sene 1-2 yıldızla daha , harika bir kadro kurdurtup CL'de yarı final bile oynatabilirdi . Sonra FT gitti ardı ardına oyuncular da gitmeye başladı . Ümit Davala olsun Hakan Şükür olsun (daha sayamadığım bir sürü oyuncu var) o gittikten sonra gitti .

Not : Ayrıca ben sadece basketbol , voleybol konularında değil aynı zamanda da futbolda bilgiliyim belki çok değil ama senden fazla olduğu kesin . Sen FT camdan atlasa sen de onun arkasından atlayacakmış gibi davranıyorsun .

Hakan Şükür daha evvel imza attı İnter'e, Davala ise 1.5 yıl kadar sonra gitti.

Emre ve Okan zaten ayrı bi modellerdi o dönemki yönetime attılar suçu kaçarken.

Ortada hiç bir başarın yokken Arda gibi bir oyuncuyu elinde tutamıyorsun. Çeyrek finaller ve Avrupa kupasından sonra hiç tutamassın oyle yetenekleri sözleşmeleri yenılenmediyse.Üselik Hakan dışındaki bu oyuncuların gidişi Galatasaray'ın mali çöküşü başladığında gerçekleşti.(Ümit ten o günün şarlarında çok sağlam para kazandık.)Bir kaç CL maçı öncesi o oyuncu gurubunun paralarını alamadıkları için maçlara çıkmama tehtidi vardı.

Keşke okuduklarımızla gördüklerimizle yaşadıklarımızla kora kor tartısabılsek en keyflisi o olur.

kulaktan dolma sadece sallamak için konusarak tartısmak kimseye bişey kazandırmıyor. Milyontane sey yazıyorsun gerekce yazıyorsun ona karsı bişeylerle gelmiyor adam gidip kendi uydurduğu inandığı şeyle tekrar geliyor.Böyle oluncada tartışma başka bişeye dönüyor.Sözüm meclisten dışarı ama cehalete,yobazlığa dönüyor olay.

UEFA Kupası şampiyonu kadroyla bir sonraki sene 1-2 yıldızla daha , harika bir kadro kurdurtup CL'de yarı final bile oynatabilirdi . Sonra FT gitti ardı ardına oyuncular da gitmeye başladı . Ümit Davala olsun Hakan Şükür olsun (daha sayamadığım bir sürü oyuncu var) o gittikten sonra gitti .

Not : Ayrıca ben sadece basketbol , voleybol konularında değil aynı zamanda da futbolda bilgiliyim belki çok değil ama senden fazla olduğu kesin . Sen FT camdan atlasa sen de onun arkasından atlayacakmış gibi davranıyorsun .

terim sonrası o takım süper kupayı aldı daha sonra şmp liginde çeyrek final oynadı,ayrıca ben sana futbol konusunda bilgisizsin demedim bazı konulardan olmuyor yazdıkların dedim farkettiysen terim ve siyaset gibi mesela,hatırlıyorsan bowling konusuna bir msj atmıştın herkes tepki koyarken ben savunmuştum seni o konuda, sana karşı bir art niyetim yok ama cvp verirken üslübu sertleştiriyorsun nedense ,futbolu bendende iyi biliyor olabilirsin öyle bir iddiam yok zaten

terim sonrası o takım süper kupayı aldı daha sonra şmp liginde çeyrek final oynadı,ayrıca ben sana futbol konusunda bilgisizsin demedim bazı konulardan olmuyor yazdıkların dedim farkettiysen terim ve siyaset gibi mesela,hatırlıyorsan bowling konusuna bir msj atmıştın herkes tepki koyarken ben savunmuştum seni o konuda, sana karşı bir art niyetim yok ama cvp verirken üslübu sertleştiriyorsun nedense ,futbolu bendende iyi biliyor olabilirsin öyle bir iddiam yok zaten

Sorun o değil . Uslübu sertleştiren ilk sensin en yukarda attığın mesajda "yasin sen mümkünse basket voleybol konularına msj at o konularda bilgi sahibisin bak ama bazı konularda olmuyor yazdıkların maalesef" diyen de sensin yani .

Karakterli bir duruş gösteremedi. Adam sürekli delikanlılık naraları atıyordu. Normal biri olsaydı bu kadar tepki gösterilmezdi. Ama sürekli Polat Alemdar tarzı Galatasaray'lılık çıkışları sonrası bunları yapması ağır kişilik zaafiyeti olduğunu gösteriyor. Yoksa bizde severdik kendisini.

Arkadas bu konuyu habire uplamanizdaki amac ne? Hocayi hep elestiren biri olarak ben bile biktim yeter birakin artik giden gitmis kalan kalmis sorun ne? Arkaya bu kadar bakilmaz yahu.

İtalyaya gidişini faruk süren ve yönetimin tvden öğrenmesine ne diyorsunuz? Hany ünal aysala kızıyor ya sinyor antrenmanda öğrendim diye kendisi daha önce bunun mislini yaptı ekmek yediği klube. Yonetimle güzelce oturup konuşup bir plaketle zamanında metini uğurladıgı gibi uğurlayabilirdik. Etme bulma dünyası allah büyük işte dönüyor dolaşıyor yaşattığını yaşıyorsun. Üstte bir renktaş demiş parayı seçti makul karşılarım diye. Doğrudur bende karşılarım ama kalkıpta gönlümdeki efsaneler arasına bir daha koymam, koyarsam eger metine haksızlık etmiş olurum, zamanında galatasaray için nelerden vazgecmiş bir isim o paraysa para şöhretse şöhret.

İtalyaya gidişini faruk süren ve yönetimin tvden öğrenmesine ne diyorsunuz? Hany ünal aysala kızıyor ya sinyor antrenmanda öğrendim diye kendisi daha önce bunun mislini yaptı ekmek yediği klube. Yonetimle güzelce oturup konuşup bir plaketle zamanında metini uğurladıgı gibi uğurlayabilirdik. Etme bulma dünyası allah büyük işte dönüyor dolaşıyor yaşattığını yaşıyorsun. Üstte bir renktaş demiş parayı seçti makul karşılarım diye. Doğrudur bende karşılarım ama kalkıpta gönlümdeki efsaneler arasına bir daha koymam, koyarsam eger metine haksızlık etmiş olurum, zamanında galatasaray için nelerden vazgecmiş bir isim o paraysa para şöhretse şöhret.

Karıştırıyorsunuz olayları tv den öğrenilen italya transferi emre ve okan transferleri.

Aynen . Özetlemişsin yazdıklarımı neredeyse . Önünde GS efsanesi olmak ve parayı seçmek vardı parayı seçti . Ama ben parayı seçti diye kızmıyorum . Kendi bilir sonuçta dünyaya bir kere geliyor . Ama Galatasaray efsanesi olması artık imkansız .

Sorun o değil . Uslübu sertleştiren ilk sensin en yukarda attığın mesajda "yasin sen mümkünse basket voleybol konularına msj at o konularda bilgi sahibisin bak ama bazı konularda olmuyor yazdıkların maalesef" diyen de sensin yani .

sert bir üslüp yok bence ama neyse eleştiri olarak algılaman gerekirdi önemli değil boşver

Fatih Terim'i çok severdim ve her platformda savunurdum. Ancak son olaylar kendisinden soğumama sebep oldu.

"Ben her şeyin en iyisini bilirim" zihniyeti, kendi hatalarını kabul etmemek adına inadını sürdürerek yanlışlarına devam etmesi, bence buradaki bir çok kişinin kendisi hakkında olumsuz düşünmesine sebep oldu.

"Kişiler camialardan büyük değildir" diye klişe bir söz vardır. Kendisi bunu olguyu yıkmak isteyip, bence Metin Oktay'dan daha büyük bir efsane olmaya çalıştı. Ama düşünemediği bir şey vardı. Metin Oktay sadece başarıları ile değil, kişiliği ile de efsane olmuş bir isimdi. Para mı Galatasaray mı sorusuna, Karısı mı Galatasaray mı sorusuna Galatasaray cevabı verebilecek derecede Galatasaray sevgisi ile dolu bir insandı. Terim bunu yapamadı. Alçak gönüllü olmayı bir türlü beceremedi. Yanlış yaptığında, hatasını kabul etmektense yanlışlarının doğru olduğunu ispatlamaya çalışarak takıma zarar vermeye başlamıştı.

Allah yolunu milli takımda açık etsin. Dünyanın en iyi antrenörü olsun inşallah... Ama bu aşırı tavırları ile biraz zor.

sert bir üslüp yok bence ama neyse eleştiri olarak algılaman gerekirdi önemli değil boşver

Aslında mesajıma bakarsan benimkinde de "sert üslup" yoktu hakaret falan etmedim . Sadece sen voleybol basketbol mesajlarına yorum yap futbola yapma gibi bir mesaj gönderdiğin öyle bir şey söyledim . Söylediğimde de sert kırıcı bir şey yok . Sadece doğruları söyledim . Ben Anti-Terimci falan değilim . O olaylardan önce forumda hocayı en çok seven ilk 10 kişi arasında varım (en azından kendimce) ama Ünal Aysal-fanı da değilim . Bu olaylardan sonra ciddi bir şekilde gruplaşma oldu . Ben gerekirse Ünal Aysalı överim aynı zamanda yeri geldiğinde eleştiririm de aynı şey Fatih Terim için de geçerli .

Karıştırıyorsunuz olayları tv den öğrenilen italya transferi emre ve okan transferleri.

Bu son dönem olaylarından sonra o dönem yönetici şimdi yorumculuk yapan ismini şuan hatrlayamadığım (yarın araştıracagım) yönetici tv programında söylemişti ben o dönemi fazla hatırlayamıyorum açıklamayı referans aldım araştıracagım düzeltme için sağolun

Lafa gelince aslolan Galatasaray. Yaptıkların koskoca bir camiayı etkilerken ve zarar verirken kendini bilmez bir şekilde davran, egona yenik düş takımını bilmem kaç maç yalnız bırak, utanmadan çıkıp bu sefer söyledim, evet söyledim diye açıklama yap, yetmesin bir de yerden yere vurduğun adamın elemanı ol sonra da hala sana tapsınlar. Hep dillere pelesenk olmuş o eleştirdiğiniz adam Galatasaray'a şu başarıları yaşattı, efsane biraz saygı diye. Bak sen! Koskoca Galatasaray'ın, futbolcuların, yöneticilerin ve taraftarın payı yok tek başına sırtlamış zaten Galatasaray'ı. Var mı Fatih Terim kadar bu işin kaymağını yiyen yıllardır? Kendisinin kimseye saygısı yok, önüne gelene sektirsin saçma sapan egosuyla tuttursun en ufak şeyde beni itibarsızlaştırmaya çalışıyorsunuz, Galatasaray'ı, Türk futbolunu ben bugünlere getirdim diye. İyi de zaten şu an bulunduğun konuma Galatasaray sayesinde gelmedin mi? Hani o ihanet ettiğin Galatasaray?

Neymiş kurtaracakmış Türk futbolunu da devrim lazımmış. Sana bu fırsat Galatasaray'da ilk döneminde başarılı oldun diye verilmiş bir daha 2 kez Galatasaray'da 2 kez de milli takımda nerede devrim? Başarıdan bahsetmiyoruz devrim diyoruz. 30 yaşa yakın takım kurmak mı devrim? Milli takıma miladı dolmuş futbolcuları çağırmak mı yoksa? Az laf çok iş. Kamera görünce şekilden şekile girmek değil o. Nasıl bir karaktere sahip olduğu tartışılmayacak, herkesin illaki defalarca şahit olduğu, bir şey bilmediği konularda dahi ben biliyorum edasıyla gezen adama tutturulmuş saygı diye. Ne saygısı? Galatasaray'a başarı getirdi diye aziz mi oldu bu adam da saygı da saygı. Yok, Fatih Terim olmak varmış. Ne âlâ.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt