Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu gruptan cikamazsak basarisizligin dibi olur. Net yani. Bu kez 24 takim katiliyor yani 3. olursan da katilabiliyorsun. Rakiplerin Izlanda ve Cek Cumhuriyeti. Senin bütcen, ligin, kadro degerin bu takimlardan kat kat fazla. Lütfen yani. Bu gruptan cikmak da büyutülecek bir olay olmaz kesinlikle.

Ben İtalya ile Türkiye'yi hiçbir zaman kıyaslamadım kıyaslamam da. Evet 4 kez Dünya Şampiyonu olmuş İtalya gruplardan çıkamadı ama kaldı ki biz o turnuvaya bile giremedik. Bir de öyle düşün. İtalya'da medya vb. hiçbir zaman yanında olmadı ki Prandelli'nin. Ama burada medya FT'ye çalışıyor. Her şey FT'nin elinde. Senelik şu an senin ve benim bile hayatımızda göremeyeceğimiz paralar kazanıyor. İzlanda gibi bir takıma karşı 3-0 yenilip de yok rüzgar esmiyordu yok yanardağ falan derse orada sıkıntı vardır işte. Çıksın desin evet takımımız iyi oynamadı bundan sonraki maçlar için uyaracağım diye amenna ama bu tür bahanelere sığınırsa olmaz işte.

Bana kalırsa artık bu gruptan çıkmamız mucizelere kaldı. Çıkarsak FT'nin başarısı kabul ama çıkamazsak da FT'nin başarısızlığı kabul mü ? Sen yukardaki mesajında dedin ki Türkiye gruptan çıkarsa bu hakaret edenleri laflarını yutacaklar mı diye. Ben de aynı şeyi sana söylüyorum. Çıkamazsak aynı şeyleri yutacakmısın ?

Alakasi bile yok, medya yaninda olunca sahada iyi futbol oynamiyorsun. Dünyada sadece basarili olmus teknik adam yok, Fatih Terim´de basarisiz oldu, ve gelecekte yine olacaktir. Onu büyük teknik adam yapan, basarilarinin cok daha fazla olmasidir. Bu saaten sonra basarisiz da olabilir, ama Civisini bozmaz... Benim yutacak bir lafim yok, ben sadece teknik adamligina güveniyorum. Yakar yikar, rakipleri dize getirir demiyorum.

Ama burada bazi arkadaslar ne diyor...

- Futboldan anlamiyor
- Futboldan uzak, taktikten anlamiyor
- Fatih Terim artik basarili olamaz bu futbol anlayisi ile

Bunlar elestiri degil, sacmaliktir... Bir piskolog olarak; "Celal Sengör geologiden anlamaz, ben daha iyi bilirim" , demem ile es degerdir.

Burada bak bakayim, bir kac sayfa önce mac icin ne yazmisim. Ben bir tane yorum okumadan bile elestirimi yaptim. Türk futbolu sacma, ama burada okudugumuz yorumlar bile neden sacma oldugunu gösteriyor. Cünkü bu sekilde düsünen insanlar, sonra yönetici oluyor bu Ülke´de... Mantiga, bilime yer yok.

-----------------------------------------------

Dimi yani başkana botokslu falan derken , geçen sene beraberlik aldığımızda bile FT geri dön ! Başkan istifa denilenler eleştiriydi yani aynen.
Başkanın yöneticilik bilgisini tartisiyorlarsa, o zaman ilk önce onlarda o kapasite var mi diye sorgulamaları lazim. Cünkü yok, olsa bu forumda yaziyor olmazlardı, en azindan Caykur Rizespor gibi takimin başkanı olurlardı.:indecisiveness:

Alakasi bile yok, medya yaninda olunca sahada iyi futbol oynamiyorsun. Dünyada sadece basarili olmus teknik adam yok, Fatih Terim´de basarisiz oldu, ve gelecekte yine olacaktir. Onu büyük teknik adam yapan, basarilarinin cok daha fazla olmasidir. Bu saaten sonra basarisiz da olabilir, ama Civisini bozmaz... Benim yutacak bir lafim yok, ben sadece teknik adamliginda güveniyorum.

Ama burada bazi arkadaslar ne diyor...

- Futboldan anlamiyor
- Futboldan uzak, taktikten anlamiyor
- Fatih Terim artik basarili olamaz bu futbol anlayisi ile

Bunlar elestiri degil, sacmaliktir... Bir piskolog olarak; "Celal Sengör geologiden anlamaz, ben daha iyi bilirim" , demem ile es degerdir.

Burada bak bakayim, bir kac sayfa önce mac icin ne yazmisim. Ben bir tane yorum okumadan bile elestirimi yaptim. Türk futbolu sacma, ama burada okudugumuz yorumlar bile neden sacma oldugunu gösteriyor. Cünkü bu sekilde düsünen insanlar, sonra yönetici oluyor bu Ülke´de... Mantiga, bilime yer yok.

-----------------------------------------------

Medyanın bir kendi tarafında olması var bir de olmaması var. Medya her türlü baskıyı yapacak bir güce sahip. Bak bakalım yarın gazetelere. Kim hangi başlığı , manşeti atacak ? Hemen hemen hepsi daha önümüzde uzun bir maraton var diyecekler. Ya sen İzlanda'dan fark yiyorsun Hollanda'ya , Çek'lere ne yapacaksın diye sormaz mı bir gazete ? Bak sormayacaklar işte.

Fatih Terim tamam belki geçmişte başarılı işlere imza atmıştır. Ama bu başarıları Galatasaray değil de Adana Demirspor da yapsaydı bu kadar hatırlanır mıydı ? Bu kadar ünlü birisi olur muydu ?

-Futboldan anlamıyor evet.
-Futboldan uzak taktikten anlamıyor. Yukardaki maddeyle her ne kadar aynı olsa da evet. Bana FT'nin bir taktiğini , varyasyonu söylebilirmisin ? Kaos futbolu oynatmak mı ? Bambambam oynatmak mı ? Bu iki taktiği amatör lig takımı antrenörü bile yaptırır bunda sorun yok.
-Fatih Terim artık başarılı olamaz. Milli Takım'dan sonra önemli bir takımda görev alacağını sanmıyorum. Belki italya'da orta sıra takımlarda gezinir ama Galatasaray'da falan bir daha olmaz.

Bunlar eleştiri değil gerçekliktir. Objektif olarak bakıldığı zaman da realist düşüncelere sahiptir bunu diyen bir kişi.

Fatih Terim'in oynattığı oyuna hatta daha doğrusu oynatamadığı oyuna eleştiri yapmak saçmalık oluyorsa evet saçma konuşuyorum. Herkes saçma konuşuyor o zaman ? Bir tek FT'ciler doğru konuşuyor ?

Başkanın yöneticilik bilgisini tartisiyorlarsa, o zaman ilk önce onlarda o kapasite var mi diye sorgulamaları lazim. Cünkü yok, olsa bu forumda yaziyor olmazlardı, en azindan Caykur Rizespor gibi takimin başkanı olurlardı.:indecisiveness:

Burdan akıl vermek kolay tabii. Sırf FT'yi gönderdi diye Galatasaray'dan soğuyan , Şampiyonlar Ligi kupasını getirtse bile sırf FT'yi gönderdi diye sevilmeyecek bir adam oldu. Başkan hata yapsa da değerlendirsek diye bekliyor bazı çakma GS'liler hatta onlara 12numaraorg'cu da diyebilirim.

Burdan akıl vermek kolay tabii. Sırf FT'yi gönderdi diye Galatasaray'dan soğuyan , Şampiyonlar Ligi kupasını getirtse bile sırf FT'yi gönderdi diye sevilmeyecek bir adam oldu. Başkan hata yapsa da değerlendirsek diye bekliyor bazı çakma GS'liler hatta onlara 12numaraorg'cu da diyebilirim.

Ben şahsen nankörlük yapmıyorum, helal olsun diyorum açık açık yani rüyamızda göremeyeceğimiz başarıları yaşadıysak onun ve oluşturduğu ekibinin sayesindedir.Eyvallah ama bu bizi sattığı gerçeğini değiştirmiyor işte bunu kabul edene kadar hiç birini ciddiye almayacaksın. Galatasaray'ı bitirmeye yemin etmiş bir oluşumun içinde keyifle yer alabilmek tam onun ve goygoycularının layığı bir iştir. Daha gözünün önündeki gerçeği görmek istemeyene ne anlatsan zaman kaybı.

Ben şahsen nankörlük yapmıyorum, helal olsun diyorum açık açık yani rüyamızda göremeyeceğimiz başarıları yaşadıysak onun ve oluşturduğu ekibinin sayesindedir.Eyvallah ama bu bizi sattığı gerçeğini değiştirmiyor işte bunu kabul edene kadar hiç birini ciddiye almayacaksın. Galatasaray'ı bitirmeye yemin etmiş bir oluşumun içinde keyifle yer alabilmek tam onun ve goygoycularının layığı bir iştir. Daha gözünün önündeki gerçeği görmek istemeyene ne anlatsan zaman kaybı.

Hayır bunlara göre FT her şeyde haklı. FT dünya çapı bir antrenör. Bunları söyleyince senden ala realist olan yok.

Hayır bunlara göre FT her şeyde haklı. FT dünya çapı bir antrenör. Bunları söyleyince senden ala realist olan yok.
Diyorum ya şunları tekrarlamak bile zaman kaybı yani bakma böyle uzun uzun tartışmak pek huyum değildir, sıkılırım ama bazılarının düştüğü durum çok eğlenceli işte goygoy gördüm mü dayanamıyorum :D

Diyorum ya şunları tekrarlamak bile zaman kaybı yani bakma böyle uzun uzun tartışmak pek huyum değildir, sıkılırım ama bazılarının düştüğü durum çok eğlenceli işte goygoy gördüm mü dayanamıyorum :D

Aynen ben de öyle :D Neyse ben yatıyorum geç oldu iyi geceler :) Ahmet Çakar'ın , pardon Adem Çakar'ın olası bir alıntısına yarın cevap veririm :)

Konu Fatih Terim ve Milli Takim su an, nereden geldiniz Ünal Aysal´aceba ? "Tipis tipis oy verecekler" diyordu Kemal Kilicdaroglu, tipis tipis istedigim noktaya geldiniz. Sizin yorumlarinizin tek fundamenti Ünal Aysal, ve ben demeden bile, bunu ortaya koyabiliyorsunuz. O yüzden zaten elestirmiyorsunuz, kuyruk acisini cikartmaya calisiyorsunuz.

Sedat arkadasa cevap olarak..
Kimse Ünal Aysal sirket yönetemiyor diyemez. Ünal Aysal paradan anlamiyor diyemez, borsadan anlamiyor diyemez. Bana bunlari söyleyeni gösterin lütfen ? Adamin 50 yili gecmis bu isler ile, ama kulüp yönetmek farklidir. Su an Futbol kulübü yönetiyor, ve o konuda ancak 3 yillik bir deneyimi var.

Yasin sana ne diyeyim mesela ? Kaos futbol gibi deyimler dünya futbol literatüründe yoktur. Bir insani asaglamak icin, bazilarinin kuyuya attigi bir tastan farkli degildir. Prandelli konusunda ne dedigimi halen anliyamadin. Bazi GS´lilarin dedikleri ile Terim kötü Teknik Adam, yada hain olmaz merak etme, yoksa Italyan´larin dedikleri ile Prandelli de hain ve kötü teknik adam olurdu...

Son düzenleme:
Türkiye´de basarili olmayan her takim bahane üretiyor, ve karsilarinda bir komplo oldugunu iddia ediyor. Besiktas´lilara sorsan, basarilarini engelleyenler olmasa, CL kupasini getiren ilk kulüp olacaklar. Fenerbahce keza öyle, her türlügü pisligi yapip, basarili olamayinca birde iftira atarlar. Bunu bir Galatasaray yapmiyordu, Galatasaray taraftarlari da basladi.
Türkiye gibi kaotik bir Ülkede, türk taraftarlarina göre kulüplerine yapilan operasyonlar daima gizli bir olusumun kusursuz ve harmonik operasyonlar düzeyinde gerceklesir.

Rüzgar´dan bahsediyorduk, ama Türk futbolunda darbeden beri esen rüzgar budur. Futbol ile siyaset ic icedir, kirlidir. Simdi bu ülkede basarisizligini operasyonlara baglarsan, ozaman sormazlar mi, bu kirli düzenin icinde en basarili nasil olabildin diye ?

Etkilenmiyeceksin olanlardan, sadece önüne bakacaksin. Firsat bekliyor olabilirler, ama sen vermiyeceksin iste. Sen saha icinde yendikce, seni hic bir operasyon durduramaz. (Bir takim sike yapip 80 90 puana ulasir, o baska) Ama sen önüne koyulan iki üc engelli bastan itibaren bahane olarak hazirlarsan, tabiki iki adim ileriye gidemezsin. Ülkede oyunun kurali bu, 3 degil 30 yildir.

Mehmet Demirkol un dediğine göre, sözü dinlenmeyen futbol direktörü. 16 ağus****a başlasın demiş lig. Ama tüpçü eleman muamelesi çekmiş kendisine.

hiddinke almanyanın ardından grubu 2.bitirdi diye sövüyordu herkes

ruh yokmuş hiddinkin takımında

Ne oldu Fatihcim ? Adamı böyle madara ederler işte. Ben açıkçası gruptan çıkacağımıza ihtimal vermiyorum.
Ayrıca tüpçü ve FT'nin yönettiği bir takımdan ne beklenir :)

Alın size yabancı kuralı !
Alın size yeni Türkiye takımı !
Allahın 300bin nüfuslu İzlandasına madara oldunuz.

Galatasaray ile uğraşmaya devam edin siz, daha çok beter olucaksınız.

Zamanında İngiltere hocası San Marino'yu 7-1 yendikleri maçtan sonrası istifa etmişti. Gerekçesi ise San Marino'dan yenilen 1 gol oldu.

Fatih Terim'in çoktan gitmesi gerek o zaman.

İşte tecrübeli hocanın maç sonu açıklamalarından satır başları:

“Bizim için kusursuz bir maç oldu. Oyunu analiz ettik ve ne ile karşılaşacağımızı anladık. Türk oyuncuların rahatlığının ötesinde, kendi oyumcularımın çok iyi oynamasından memnun kaldım”

“Tehlikenin nerede olduğunu biliyorduk her zaman. Onlar hücumda neredeyse hep 5 adamla kaldılar, ancak çok az tehlike yarattılar. İzlanda gibi bir takımın böylesine güçlü bir ülke karşısında bu kadar şans bulması çok nadir görülebilir.”

“Oyuna başlama alışkınlıklarını kırdık ve sonrasında bir B planlarının olmadığı görüldü. Absürd bir şekilde kolay bir maç oldu bizim için”

İzlanda hocasi ne oldugunu anlatmiş.

İşte tecrübeli hocanın maç sonu açıklamalarından satır başları:

“Bizim için kusursuz bir maç oldu. Oyunu analiz ettik ve ne ile karşılaşacağımızı anladık. Türk oyuncuların rahatlığının ötesinde, kendi oyumcularımın çok iyi oynamasından memnun kaldım”

“Tehlikenin nerede olduğunu biliyorduk her zaman. Onlar hücumda neredeyse hep 5 adamla kaldılar, ancak çok az tehlike yarattılar. İzlanda gibi bir takımın böylesine güçlü bir ülke karşısında bu kadar şans bulması çok nadir görülebilir.”

“Oyuna başlama alışkınlıklarını kırdık ve sonrasında bir B planlarının olmadığı görüldü. Absürd bir şekilde kolay bir maç oldu bizim için”

İzlanda hocasi ne oldugunu anlatmiş.

Helal olsun İzlanda'ya. Dahada başka söylenecek bir söz yok. Takır takır oynadılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt