Fatih Terim'den Celil Yüksel Kararı

Ne zaman maci erken koparip gencleri oynatalim dusuncesine girsek dk 70 lere kadar 0-0 da goturuyoruz maci..

Celil karari degil Celil mecburiyeti diyelim ona.

Kecioren maci olcu olabilemez bu topcular lig macina cikmalidir

ub.msji

Ben anlamadım hala 7 eksik. Kaç hafta geçti hala 7 7 7 7 kafayı yicem 7yi hiç sevmiyorum 7 ne mk 7777777

Her türlü puan kaybediyoruz. Biraz da gençlerle puan kaybedelim problem değil. Celil bu akşam kötü oynasa bile desteklemeliyiz.

Terimin eleştiremeyeceğimiz tek özelliği varsa oda takımı çalıştırdığı her dönem en az 1 tane genç oyuncuyu takıma ve Türk futboluna kazandırmasıdır. Terim olmasaydı Ozan Kabaktan kimsenin haberinin olacağını da zannetmiyorum.

2000 doğumlu grup için bu pek geçerli değil. Bu grup 16-17 yaşından beri zaten takip ediliyor.

Yalnız bu grubu 2012'de Fatih Terim ve ekibi topladı. Bu grup içinden hem uzun süre 11 oyuncumuz olacak, hem de satıp çok para kazanacağımız oyuncular çıkacak. Beşiktaş'ın Olcay'la Oğuzhan'la yaptığı şeyden daha farklı bir şey bu. Bu çocukları 12-13 yaşından beri Galatasaray'ın içindeler. Sadece futbolcu olarak değil, düzgün birer birey olarak da yetiştirildiler/ve hala yetiştiriliyorlar. Kulüplerin maddi olarak battığı bu dönemde çıkan tek takım belki, ve umarım, Galatasaray olacak bu sayede.

Bence gökayı da oynatması lazım hocanın maicon ve ahmet ten daha sağlam oynuyor..

Hoca, ümit vaad eden gençleri tespit edip, kıvama getire getire forma şansı verme konusunda her daim cesur ve başarılıdır...

Ancak sonrasını futbolcunun fizik-psikososyal vs donanımı belirler. 18-19 yaşında bir genç, Galatasaray A takımında forma giydi, tribünden alkış aldı, basında birkaç kişi övgüyle bahsetti diye, ''Ben oldum!'' havalarına girer, hizaya gelmemekte de inat ederse Hoca ne yapsın?. Geçmişte bunun örneklerini çok gördük. Ancak bu jenerasyonun her bakımdan farklı olduğunu herkes söylüyor ki içlerinden Ozan çok olumlu bir başlangıç yaptı maaşallah. Darısı diğerlerine...

Daha yeterli ve organize bir takımda genç oyunculara şans vermek ve verim almak daha kolay olurdu; burası yarışın içinde kalmaya mecbur bir kulüp. O yüzden imkanlar zorlanıp, ''Safra'' lardan birkaçı yollanmak suretiyle, birkaç kilit mevkiye nokta atışı kaliteli futbolcular transfer edilmeli. Terim, gençlerin hepsini birden, tam hazır olmadan sahaya sürmek gibi bir hatadan olabildiğince uzak durmaya çalışacaktır...

Geri
Üst Alt