Fatih Terim'den Schalke 04 Maç Sonu Basın Toplantısı

Tuncay Özaslan

★★★★
GalataSarayı Efendileri
1541579759658.webp

Terim: "Oyuna böyle bir golle başlamak büyük talihsizlik. Maça 1-0 mağlup başladık. Birkaç dakika onun şokundan sonra dengeyi sağladık. İlk yarıda 5-6 tane gol girişimimiz var ama beraberliği yakalayamadık. Topun bizde kalması, pas yüzdesi, istek arzu, baskı, hepsini yaptık."

Terim: "Basit golleri yiyoruz, basit golleri atamıyoruz. Porto'da 10-12 tane pozisyonumuz vardı herhalde, onları da atamadık. Maalesef böyle bir problemimiz var."

Terim: "Derbi sonrası olayı değerlendirdiğimizde, belki sportif nedenlerle birçok şeyle boğuşuyoruz ama derbiden sonra iğneyi kendimize batırırken, çuvaldızı hak eden de dış meseleler var."

Terim: "Derbide tek bir pozisyon ya da kişi üzerinden sonuç çıkarmaya çalışmak son derece yanlış. 2. yarı 2-0 önde giderken, bir takımın temposunu düşüren, aldığı veya almadığı kararlarla önce oyunu sabote edip, sonra tribünleri ve bizi çileden çıkaran bir saha yönetimi vardı."

Terim: "Yetmedi, maçın başından beri susmayan rakip takım kulübesi de var. Tribünden seyretmekle, televizyon başından izlemek arasında büyük fark olur."

Terim: "O akşam maç bitiminde yaşanan olayların hiçbirini tasvip etmiyorum ama olayların o boyuta gelmesine sebep olanların da değerlendirme sürecine alınması gerektiğini düşünüyorum. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun. Bu olaylar kimin işine yaradı bir bakın isterseniz."

Terim: "Fatih Terim'e ya da kişilere değil, Galatasaray'a sahip çıkma olarak bakılmalı. Görüş ayrılıklarını bırakmalı Galatasaray ve birlikte hareket etmeli. Galatasaray markasıyla Fatih Terim'in bir araya gelmesinden rahatsız olanlar var. Bu çok net."

Terim: "Büyük resme şöyle bir baktığımızda bize şunu anlatıyor: Kenetlendikçe, emeğini, hakkını aramaktan çekinmeyen bir kitle ortaya çıkıyor ve ortak sevdaları da Galatasaray. Dünya üzerinde çok az böyle bir oluşum vardır."

Terim: "Bugün zamanlaması manidar olan sevk... Sevk etme mi desem, zevk etme mi desem, kararsız kaldım."

Terim: "Biz galiba kendi kendimize olay çıkarmışız maç sonu, sevklerden anladığım bu. Bir kayrılma meselesi var. Ben hayatım boyunca kimse tarafından kayrılmadım. Daha doğrusu, ben hiç kayrılan o tabakadan olmadım. Hayatım boyunca çalıştım, didindim."

Terim: "Hata yaptım mı? Yaptım. Gerektiğinde özür diledim ama hiç kayrılan tabakadan olmadım. Baktığımızda da kimin kayrılıp kayrılmadığını görürüz. Bu arada futbol tarihinin en ağır cezasını almış biri olarak konuşuyorum."

Terim: "Ben TFF'yi, başkanı ve yönetim kurulundakileri, MHK'yi, organizasyon içindeki aktörleri pek çok kişiden daha iyi tanırım. Skor istediği gibi olmadığında ya da işler iyi gitmediğinde hedef göstererek işin içinden sıyrılacak biri olmadığımı da herkes bilir."

Terim: "Aralık ayında geldiğim günden itibaren, derbi sonrasına kadar herkes hakemlere ateş püskürürken ben hakemlere tek kelime etmedim. Sivas'ta yine Fırat Aydınus topu dışarıdan alıp penaltı noktasına koyduğunda 'Hakemle işimiz yok, iyi oynamadık' dedim."

Terim: "İşlere de bir bakalım, iyi gidiyor mu gitmiyor mu. Rakiplerimizin birinden 2, birinden 10 puan öndeyiz. Şu an önde olan takım da bizden 4 puan önde. 8 eksiğe, 9 sakata, birçok şeye rağmen."

Terim: "İyi gitmeyen şeye de böyle bakalım. Şampiyonlar Ligi'ndeyiz, olmazsa UEFA'dayız. Melo'ya küfreden bu hakem değil mi? Bu maçın bu hale gelmesine sen sebepsin. 'Hoca gibi birine yakışmadı bir taç, bir faul' diyorlar. Vah vah vah, onu mu işaret ettim?"

Terim: "O kadar Fırat Aydınus kendinde değil ki, dakika 94-95, iki oyuncu didişiyor. Eğer verdiğin kararlara güvense, hakem o iki oyuncuyu çağırır, sarı kartı gösterir, onlar ayrılır ve ondan sonra bitirir. Ben kimseyi ayrıca tehdit etmedim, 'Bütün provokeyi sen yaptın' dedim."

Terim: "Hasan Şaş'ın davranışını onaylamıyorum kesinlikle ama Hasan kimsenin kendisine ceza vermesini beklemeden öz eleştirisini yapan bir adam. Yaptığıyla zarar verdiğini biliyor ancak Galatasaray'a verdiği yarar, zarardan daha fazladır."

Terim: "Ayrıca kimseye tükürmedim. İnsan beddua ederken ne yaptıysa onu yaptım."

Terim: "Vefat eden taraftar... Olanlar bana maç sonunda aktarıldı. Flaşta haberim yoktu, basın toplantısından önce söylediler."

Terim: "Ben de ilk olarak ona rahmet dileyerek başladım ancak ben bu konudan malzeme çıkarıp, kin ve nefretle, bana veya taraftarlarımıza kelam edilmesini, bu vefatı ahlaksızca, gündem değiştirmek için kullananları kınıyorum."

Terim: "Her şeyi çabuk unutuyoruz. Bir gecede play-off çıkardılar, son maçta 2 Galatasaraylı öldü. Play-off olmasa ölmeyeceklerdi. Biz kimseyi suçladık mı? Hiçbir canın yerini hiçbir zafer tutamaz diye ilk söyleyenlerden biri benim."

Terim: "Sokak kabadayısı lafı var bir de. Hani 'Yeniden' centilmenlikten bahsediyordu suyun öte yanı? Üste çıkmak için had aşmak ve sokak kabadayısı gibi ifadeler kullanmak bizim sandığımız Ali Koç vizyonuna yakışmıyor. Umarım yanılmıyorumdur."

Terim: "Galatasaray taraftarına şunu söyleyeyim: Bu sonuçlar alınacak, kazanılacak, kaybedilecek ama hiç kimsenin bizden ümidini kesmemeleri lazım."

Terim: "Muhakkak taraftar başarı istiyor ama sistem kurup yapıyı organize ederken bir yandan yarışıyoruz. Biraz zamana ihtiyacımız var. Bu zaman içerisinde görecekler ki Galatasaray futbol takımı değişime uğrayacak."

Terim: "Daha söyleyeceğim çok şey var, onu da inşallah Florya'da bir antrenmanı açıp orada söyleriz."

Moderatör tarafında düzenlendi:
hoca mukemmel konusmus.değişelim hocam ama artık sinan,ömer ,selcuk vs son olsun

Flas yerler

Terim: "İyi gitmeyen şeye de böyle bakalım. Şampiyonlar Ligi'ndeyiz, olmazsa UEFA'dayız. Melo'ya küfreden bu hakem değil mi? Bu maçın bu hale gelmesine sen sebepsin. 'Hoca gibi birine yakışmadı bir taç, bir faul' diyorlar. Vah vah vah, onu mu işaret ettim?"

Terim: "Sokak kabadayısı lafı var bir de. Hani 'Yeniden' centilmenlikten bahsediyordu suyun öte yanı? Üste çıkmak için had aşmak ve sokak kabadayısı gibi ifadeler kullanmak bizim sandığımız Ali Koç vizyonuna yakışmıyor. Umarım yanılmıyorumdur."

Hoca Alişe sokup çıkarmış.Bundan sonra böle gidere 10 kat gider lan yeter artık.

Son derece yerinde bir aciklama

Serefsizlerin anladigi dilden
Konusmak gerekiyor

Hocanin bu aciklamalarini yine yoksayacak dusmanlari

Sabir, gecis donemindeyiz

Her seye ragmen eldeki firsatlarla oldukca iyi durumdayiz

Ayrica TFF MHK ve diger olusumlar tarafindan hedef aliniyoruz

Terim - Galatasaray birlikteligi bozulmaya calisiliyor

Oyuna gelmeyin

Ozer geçiriyorum:
-fenerasyonun vereceği cezalardan ve hakemlerin bundan sonraki maçlar da ki yönetimlerin den korktuğu için onlara söyledilerini bir güzel yutup açıklamak zorunda kalmış.

- koc medyasından tirstigi için kocu bolca guzellemis(bildigimiz koc vs.diyerek)

-kebapci basip dayak yiyip kacan biri olarak kendisini marka olarak görüyor( en komiği de burası) birde sözde o marka ile koskoca GALATASARAY'i aynı kefeye koymuş.

-schalke maçının suçlusu olarak sevkleri işaret ederek yine her zaman ki gibi sucu kendine mal etmemiş.

-sürekli sahaya dalip milletin boynuna asılan hasan'in, bize çok faydası olduğunu belirtmiş

Bla blaa...

Hocanın maç sonu yaptığı basın toplantılarını bir araya getirip kitap haline getirilmelidir.

Birazda macı anlatsaydın hoca

desteğimiz ve güvenimiz tam. Biz Galatasaraylı'lardan başka kimseyi istemiyoruz Galatasaray'da

In FT we trust!

Yarina dair tek umut varsa o da Fatih Terim sayesindedir.

Ama Mustafa Cengiz eldeki copleri satip santrafor ve stoper alamazsa devre arasi ipi cekilir.

GS Turk futbol tarihinde en çok gol kralı çikaran kuluptur. Bu yil ise ilk kez santraforsuz oynuyor ve tum takimlar arasinda forvet hatti en kotu takim biziz!

Olucak is degil bu !

hoca iyi konusmus iyi racon kesmis tamamda şu kısmı anlamında yeni bir yapılanmı icindeyz tarzı konusuyor karıştırdı galiba

bizde yeni yapılanma yokki bildigin eski kadro çöpler aynı çöpler zaten yeni bir kadro olsa ozaman taraftarda hocayı eleştirmeyecek.

Zannedersem çok laf az icraat dönemine girmiş bulunmaktayız. Adnan Polat'ın Skibbe dönemine benzetiyorum biraz. Sivas maçından sonra hakeme federasyona hepsine giydirmeye başladılar, (Galatasaray Türkiye'dir muhabbeti) takım 2.sıradayken zor bela 5.bitirdi ligi.

SM-G925F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Hocamıza can feda da başarısızlık arttıkça çeneye vurmaya başladı. Bu gidişin sonu her zaman hüsran oluyor.

İyi hoş konuşuyorsun da hoca, takım top oyanmıyor. Önce sahaya bak sahaya.

Geri
Üst Alt