Fatih Terim'in Sözleşmesi 5 Yıl Daha Uzatılacak

oyuncu grubunun son zamanlarda ki gamsizligi
Yüzünden kötü futbol oynatiyor gibi görünsede,
Nasil korktuklarini, puanlarimizi nasil calmaya calistiklarini
her turlu cirkefligi erteleme ,saat değistirme nasil yapmadiklarini görün.

Avrupali td burada,
KİSİTLİ İMKANLARLA,YERLİ OYUNCU CETESİYLE,GALATASARAY DUSMANİ MEDYA-RAKİPLER İLE,İCİMİZDEKİ İRLANDALİ LİSELİLERLE BİRAK KLOOP GİBİ OYNATMAYİ ULAN NEREYE GELDİM
DER GİDER.
KEMAL SUNALİN TAVUGA BAKTİGİ GİBİ SİZDE BJK ,FB NİN SAMPİYONLUKLARİNİ GORURSUNUZ.

Ben Uefa Kupasina bisey demedim, ama bazilari sanki gelen gideni 4-5 gol attip evine yollyip gibi bir ortam olustu. Evet su ana kadar Türkiye icin en büyük basari bu, ama benim icin o kadro daha cok sey yapabilir bir potansiyele sahibti. Cok genc, ve asiri yetenekli oyuncular ile dolu. O kadro bana göre uefa kupasi ile anca minimum olacak seyi kazanip dagilip gitti. Süper Kupasini kazanan takim, filan iste en az yari final e kadar gitmeliydi. Bence en az 3 yari final pespese görmeliydik. Bu sadece benim düsüncem olabilir, saygim baska fikirlere sonsuz dur, ama ben tek bir adama baglamam herseyi ,bu dedik olaylar da zaten yaklasik 20 sene gecen olaylar.

Bugünü degerlendirmek istersek, oyunu begenmiyorum. Sahada ne oynadigimiz belli degil. Hic bir sistem, hic bir calisilmis bir atak yok, kornerler ayni les durumda, su ana dek, hic bir isik göremiyorum, cünkü ayni 2014-15 basinda gibi, cok statik bir oyun var, ve bunu rakip cok kolay cözebiliyor, ancak bireysel yetenek ortaya cikinca gol bulabiliyoruz.

Herkes takimi begenmiyor, ve orta saha cok yumusak buluyor, hem fikirim bu olaya, ama karsi takimda da Yaya Toure filan yok, oynadigimiz Türkiye Super Ligi, burda adam gibi güzel futbol oynamiyoruz, kolay dedigimiz CL Grupta bile rezil olduk bana göre. Yerde gezinen Schalke bile bizi ezdi.

Ha isteyen Kus diye bagirsin, ben bir mac izlemek icin 1.500 avro para döken insanim, üstelik yabanci kizi getirip ona da forma giydiren bir insanim. Baska fikrim var diye, küfür etmenize de gerek yok. Hic bir insan hep zirvede kalamaz, üstellik Terim rahmetlli olunca da kulubü ayni mezara koyup kapatak mi?

Ben Uefa Kupasina bisey demedim, ama bazilari sanki gelen gideni 4-5 gol attip evine yollyip gibi bir ortam olustu. Evet su ana kadar Türkiye icin en büyük basari bu, ama benim icin o kadro daha cok sey yapabilir bir potansiyele sahibti. Cok genc, ve asiri yetenekli oyuncular ile dolu. O kadro bana göre uefa kupasi ile anca minimum olacak seyi kazanip dagilip gitti. Süper Kupasini kazanan takim, filan iste en az yari final e kadar gitmeliydi. Bence en az 3 yari final pespese görmeliydik. Bu sadece benim düsüncem olabilir, saygim baska fikirlere sonsuz dur, ama ben tek bir adama baglamam herseyi ,bu dedik olaylar da zaten yaklasik 20 sene gecen olaylar.

Bugünü degerlendirmek istersek, oyunu begenmiyorum. Sahada ne oynadigimiz belli degil. Hic bir sistem, hic bir calisilmis bir atak yok, kornerler ayni les durumda, su ana dek, hic bir isik göremiyorum, cünkü ayni 2014-15 basinda gibi, cok statik bir oyun var, ve bunu rakip cok kolay cözebiliyor, ancak bireysel yetenek ortaya cikinca gol bulabiliyoruz.

Herkes takimi begenmiyor, ve orta saha cok yumusak buluyor, hem fikirim bu olaya, ama karsi takimda da Yaya Toure filan yok, oynadigimiz Türkiye Super Ligi, burda adam gibi güzel futbol oynamiyoruz, kolay dedigimiz CL Grupta bile rezil olduk bana göre. Yerde gezinen Schalke bile bizi ezdi.

Ha isteyen Kus diye bagirsin, ben bir mac izlemek icin 1.500 avro para döken insanim, üstelik yabanci kizi getirip ona da forma giydiren bir insanim. Baska fikrim var diye, küfür etmenize de gerek yok. Hic bir insan hep zirvede kalamaz, üstellik Terim rahmetlli olunca da kulubü ayni mezara koyup kapatak mi?
Yenilmeden UEFA kupasını kazandığımız için söylendi bu.

Bugünkü gibi de kek takımlar yoktu uefada. Berlin Milan galibiyetleri ile başlayıp kupayı alanda kadar bütün elit ülke takımlarını bir bir tokatladı o dönemin takımı.

Millenium yıllı olmasıda ayrı bir değer katıyor. Türkiye'den bir daha da bu kupa kolay kolay gelmez ayrıca. Dev aynasında kendimizi görmekten vaz geçelim.

100 yılda bir olur işte oda bize denk geldi iyi bir ekip ile. Bunda nekadar hocanın korkmayan futbol felsefesi önemi olsada Hagi popescu ve taffarel gibi oyuncuların bu büyük başarıda etkisini asla unutmamak gerekir.

Takım oyunu bu sonuçta. Bu tür büyük başarı bizim gibi ülke takımlarından ancak herşey mükemmeliyetci ile ekip oluşursa ortaya çıkar.

Bunu Türkiye'de yapacak tek kişi var belkiide oda Fatih terim ismidir. Ama kişisel olarak buna ben inanmıyorum çünkü ortam müsait değil.

Kulüp yapısı ,ffp gibi ve sabırsız taraftar profilin olduğu böyle ortamda hiçbir büyük başarı yakalanmaz. Mucize bir durum olur.

1+1+1+1+1 şeklindeyse olur diğer türlü 2 sene sonra yüklü bir tazminatla hadi bana eyvallah der.
Hoca tüm kariyeri boyunca sadece 1 kez tazminat aldı.. TFF istifasını reddedip arkadan iş çevirmese onu da almazdı.. anladık utanmıyorsunuz ama iftira atarken destekli atın biraz..

Tazminat maddesi olsa da Hoca'nın giderken tazminat alma ihtimali yok.

Bugüne kadar Galatasaray'dan tazminat aldığını da duymadım.

ulan amma kolpacısınız be

allah korusun erzuruma yenilsek siz de bu kadro nasıl şampiyon olamadı yazar eleştirirsiniz

bu oyunu beğeniyorsanız devam aga 10 yıl kalsın

ben sahada savruk, dağınık, sistemsiz 1 takım görüyorum

50-60 metrede oyun kurmaya çalışan 1 takım görüyorum

içerdeki maçta taraftar gazıyla saldırıp deplasmanda sistemsizlik yüzünden süt dökmüş kedi olan takım görüyorum

oyun standartımız neden yok

anca kolpa yapın

kolay olan şey imparator terim demek bugünlerde

Ya arkadaşım, biz:

1. Borç batağına batmamış, senelik 100+ milyon € bütçesi olan, Guardiola, Mourinho gibi teknik direktörlerin gelmek için can attığı bir kulüp olsak,
  2. Alt yapıdan Terimli Terimsiz her sene 3-4 oyuncu çıkarıyor olsak,
  3. Türk futbolu temiz, düzgün insanlar tarafından yönetiliyor olsa,
  4. Transfer komitesi nokta atışı transferler yapan, kurumsal ve başarılı bir yapı olsa,

Dediklerinin bazılarına katılırdım.

Bu kadar büyük resmi görmekten aciz olunmaz. Terim’in son gidişinden sonra yaşadığımız sıkıntıları görmemiş olman için ya 12 yaş altı, ya 80 yaş üstü olman lazım :)

Oyun anlayışını beğenmiyor olabilirsin, ama bu güldeki diken olabilir ancak.

Şu koşullarda Terim’in Galatasaray’da kalmasına denilebilecek tek şey Allah razı olsun olur.

Kaldı ki adam gitti şampiyonluk denilen noktada takımı alıp yarım sezonda şampiyon yaptı. O noktadan itibaren yaptığı transferler çok çok iyi çıktı. Bu kadar imkansızlığa rağmen takım onun felsefesine uygun hale gelmeye başladı.

Yapmayın etmeyin, şu an Terim gitse en çok sevinecekler rakiplerimiz olur.

Terim geldi diye üzüldüm tabi.
Ancak şampiyonluğa herkes gibi bende sevindim.

Bu kulüp senin ve terimin malı değil.
Bir tek kendinizi taraftar sanmayın.

Neyse sen donk ile gol aramaya devam et.
Avrupadakiler ise bize fark atmaya devam etsin

Doğru, adamın elinde Suarez var yedekte, Donk’u alıyor oyuna forvet olarak.

Evet Terim’den once CL’de her sene yarı final görüyorduk, Terim gelince bozuldu iş :)

Terim en fazla iki yil daha td yapsin sonra geri kalan yillari baska bir göreve atansin. Terim ile 5 yil cok fazla olur, futbol yillar gectikce ilerliyor terim ama ayni seviyede kaliyor. Gönül isterki simdiden yanina genc bir yardimci td alinsin, terim görevi birakinca da yerini alsin

SM-G935F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

İşte beklenen haber. Mutlu uyandım güne bu haber sayesinde. Hocam önümüzdeki yaz sezonunu da işaret etmişti. Seneye mükemmel bir oyun göreceğiz artık. Bu çok net. Bu yıl şampiyon olalım da seneye her şey iki üç kat daha güzel olacak. Yeter ki bu yıl şampiyonluğu bırakmayalım.

ulan amma kolpacısınız be

allah korusun erzuruma yenilsek siz de bu kadro nasıl şampiyon olamadı yazar eleştirirsiniz

bu oyunu beğeniyorsanız devam aga 10 yıl kalsın

ben sahada savruk, dağınık, sistemsiz 1 takım görüyorum

50-60 metrede oyun kurmaya çalışan 1 takım görüyorum

içerdeki maçta taraftar gazıyla saldırıp deplasmanda sistemsizlik yüzünden süt dökmüş kedi olan takım görüyorum

oyun standartımız neden yok

anca kolpa yapın

kolay olan şey imparator terim demek bugünlerde
Gitmesinin istenmemesinin sürekli öne sürülen sebebi yerine daha iyi bir hoca getirilemeyecek olması, yani yönetime güvenilmiyor.

Ki ne olursa olsun FTSporlu bir kesim de var.

Önümüzdeki 5 yıla bakalım neler sığdıracak ve nasıl damga vuracak. Yeni kupalar, zaferler, şampiyonluklar mı yoksa 4 ayda 4 milyon TL maaş bağlanan Semih'ler sözleşmesi uzatılan Selçuk'lar, uğruna çift hane bonservis verilen spor toto süper lig starları mı? Yani kısacası yeni evlatlar ve sokağa atılan milyonlar mı? İkinci seçenek her koşulda olacak ona adım gibi eminim ama umarım yanında ilk seçeneği de kalıcı kılabilir.

SM-G925F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bakın tamamen mantık çerçevesinden bakalım.

Milyon Euro’luk kontratlar ile gelen yıldız eskileri senede 3 Milyon Cash ve primler ile son kontratını yapıyor ve verim de vermiyor diye ağlamadık mı yollardır.

31 yaş üstü olup da performans sorunu olmayan Gomis dışında kaç futbolcu sayarsınız bize transfer olan.

1)Maaş yükü düşerken

2)Genç ve potansiyel vaat eden daha yüksek meblağlara satılabilir (Marcao, Luyindama vs) gibi transferler yapılmaya başlanmış ve scout ekibi aktif kullanılmaya başlanmışken

3)8 yıl sonra alt yapıdan 18’inde futbolcu 11 çıkıp 6 ayda 11 milyon Euro kazandırmışken. Hazır olduğunda niceleri de gelecekken(Atalay, Bartuğ,Mustafa vb gibi)

4) En ağır cezalar haksız rekabet yaratacak şekilde bize verilip rakiplere karşı verilmezken, siyaset ile apaçık kavga yaşayan teknik direktörü en ufak hatasında linç edilmeye hazır diken üstünde, bir yandan mali şartlar bir yandan TFF ve kurulları ile uğraşıp halen o kadar hengamenin değişen kadronun ve kollanan siyasi rakibinin gölgesinde, gençlere de yatırım yaparak şampiyonluk mücadelesi veriyor.

GETİRİN BİR ALMAN HEMEN şunların 10 da 1’ini yaşadığı an BU ÜLKE ÇILDIRMIŞ diyerek kaçar.

Terim’in taktik veya saha içi tercihleri, bu sezon oynatamadığı veya yer yer oynattığı organize futbol elbette tartışılabilir ama şu şartlarda mücadele edebilecek de 1 tek kendisi var.

Yabancı hoca en kralından olsa BAŞAKŞEHİR kollanıyor bizim şansımız yok der vazgeçer. O savaşmaya çalışıyor. Biz de onun arkasında olmazsak kazanamayız.

O yüzden baltaları gömün. Tarihe 22. Şanlı zaferimizi kazandırma ihtimalini ve o gün geldiğinde köstek olmadım diyebilmek adına gömün naftalinlere sarıp. (Eleştiri hakkı ile ilgili olmadığını da belirtmek isterim bu dediğimin sadece düşmanlık etmek de biat etmek de yanlış)

Gitmesinin istenmemesinin sürekli öne sürülen sebebi yerine daha iyi bir hoca getirilemeyecek olması, yani yönetime güvenilmiyor.

Ki ne olursa olsun FTSporlu bir kesim de var.
Olay bu. Daha iyi top oynatan, oyuncu yetiştiren, bu kadar destek almış bir referans yok elimizde. Getirilemeyecek olmasından ziyade çok iyi bir hoca bile gelse bütün şartların uygun olması lazım, ülkeye uyum, kadro planlaması, taraftar desteği, yönetim istikrarı gibi. Terim olduğunda buradaki üç faktöre otomatik olarak tik atabiliyoruz. Gitsin gitmesin konusunda bir yorumum yok sadece istatistiklere ve gerçeklere dayanarak konuşuyorum ben açıkçası. En iyi futbol oynadığımız dönemler bu adamın yönetimi altındaydı ve yüzde sekseninde başarı da geldi.

Lakin şu anda bizim için dezavantaj oluşturacak faktörler var hocayla devam ettiğimiz taktirde. Birincisi tff'yle ve spor camiasındaki çoğu insanla sorunlu buna hakemleri de dahil edebiliriz. Bu ciddi bir eksi bu sene de pek çok kez gördüğümüz gibi. İkincisi ise hocanın gönderilmekle ilgili bir korkusunun olmaması. Bu işi için rahat bir ortam hazırlıyor tabii ama ne olursa olsun başarısızlık durumunda gönderileceğini de bilmesi lazım. Kendi başına kaldığında ne hale düştüğünü de asla unutmamalı milli takımdan ayrılık süreci sonrası. Taraftar desteği sayesinde kimse yan bakamıyor şu an ama o dönem her türlü hakaret mevcuttu.

Bütün bunlar bir yana korktuğun gibi çöplerin takıma doldurulduğu, kötü bir transfer planlaması olmadı devre arasında. Ne dersin?

Geri
Üst Alt