Fatih Terim'in Yeni Eseri Yapım Aşamasında : 1996-2000li Yılların Efsane Takımı vol2

Cevap: Fatih Terim'in Yeni Eseri Yapım Aşamasında : 1996-2000li Yılların Efsane Takı

ulan ne adamlarsınız ..

@Misbah

Neden genç bir oyuncu yetiştiğinde yeni hakan,yeni arda denir ? Neden iyi bir takım oluştuğunda 1239 ruhu 2134 ruhu geri döndü havasına girilir.Elmanderin illa hakana,Musleranın Tafoya, Ujfalusinin Popescuya benzemesi mi gerekiyor ?? Bu takımın kendi oyun karakteri veya oyun stili veya 2011 ruhu tarzı bişeyi olamaz mı ?

@emrah kaya

Ek olarak bu kıyas hatalı ve erken. Yani 2000 yılı takımı. Hatalı. Hem daha iyisi olmalı hemde henüz o kalibrede değiliz. Bir-iki maç süperiz diğer maçlarda idare ediyoruz. Yani çıtamız henüz o takımın çeyreği kadar.

Yazımın ilk cümlesini okuyun. Ben de hazzetmiyorum bu muhabbetten ama , FT'nin tercihlerinin ve yapım aşamasındaki takımının ; 96daki takımın kurulma prensibi ile oluşturulmaya çalışıldığını yazdım.

o kadar yazıdan ujfa=popescu anlamını çıkardınız ya , heh işte onu demek istemedim ben:)

Cevap: Fatih Terim'in Yeni Eseri Yapım Aşamasında : 1996-2000li Yılların Efsane Takı

ulan ne adamlarsınız ..

@Misbah

@emrah kaya

Yazımın ilk cümlesini okuyun. Ben de hazzetmiyorum bu muhabbetten ama , FT'nin tercihlerinin ve yapım aşamasındaki takımının ; 96daki takımın kurulma prensibi ile oluşturulmaya çalışıldığını yazdım.

o kadar yazıdan ujfa=popescu anlamını çıkardınız ya , heh işte onu demek istemedim ben:)

Yok o konuda haklısın. Aynı amaç ile gidiliyor zaten biz bunu transfer sezonunda belirttik. Yani bilinen birşey. Bir tek Hagi-Hakan Şükür bulunamadı. H.Şükür ile Elmander farklı tipte onuda belirteyim.

Emre Çolak'i Hagi'nin 442'de oynadigi gibi oynattirdi diyebilirim dün Terim.

442 oynamaya devam edeceksek de zaten iyi bir forvet daha alirlar.

Bu arada Arif, Baros'u katlar bence:)

Ben Emre nin dünkü oyununa hayran kaldım. Süreklilik sağlarsa formayı bırakmaz hiç. Şu Kazıma bir çare bulmak gerekiyor bir an önce.

Güzel bi yazı teşekkürler ,

ama 10 numara futbolcu , Hagi gibi adam gerek denildiğinde artık midem bulanıyor. Sebebi malum , sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. 10 numara diye aldığımız tüm adamlar yaktı bizi. Yine de ne olursa olsun bu takıma yaratıcı bir orta saha gerek

emre çolaktan ziyade engin baytarın istekli oynayışı okan buruk ' u hatırlatmıyor değil insana :)

Ben Emre nin dünkü oyununa hayran kaldım. Süreklilik sağlarsa formayı bırakmaz hiç. Şu Kazıma bir çare bulmak gerekiyor bir an önce.

Ikili forvet'de çok daha basarili olur, kanat'ta kale'den çok uzak kaliyor.

Kazim, Elmander, Baros, Sercan forvet hatti fena degil, bir de bunlara Cenk veya Mevlüt'ü eklemek lazim.

Yok o konuda haklısın. Aynı amaç ile gidiliyor zaten biz bunu transfer sezonunda belirttik. Yani bilinen birşey. Bir tek Hagi-Hakan Şükür bulunamadı. H.Şükür ile Elmander farklı tipte onuda belirteyim.

prensip olarak aynı çalışıyor ikisi de . çok detaya girersek bir sürü farklılık bulabiliriz elbette ama , ana hatları ile boy/fizik/pres/bitiricilik(eksiklik anlamında) çok benziyor johan ile şükür.

yine belirteyim bunu yazarak hakan ş.= j.elmander demek istemedim.

Hagi bulmak zor . Ama Ergün bulmak kolay ; işe önce sol bekten başlamak lazım .

Ikili forvet'de çok daha basarili olur, kanat'ta kale'den çok uzak kaliyor.

Kazim, Elmander, Baros, Sercan forvet hatti fena degil, bir de bunlara Cenk veya Mevlüt'ü eklemek lazim.

Bana kalırsa da kazım yedek forvet olmalı. Sağ kanada da artık iyi bir isim getirilmeli. Bu isim alt yapıdan çıkarsa çok daha mükemmel olur :) Anlayan anladı...

elmanderi pavluychenkoyla düşünemiyorum yahu :D

daha iyiye daha ileriye.

Doğru tespitler güzel bir yazı. Katılmamak mümkün degil.

Sonumuzda ve sürecimizde o yıllardaki takım gibi olsun :)

Yazi guzel,yanliz biz dun 4-3-1-2 oynamadik.

----------------Taffarel----------------

Ü.Davala-B.Korkmaz-Popescu-Ergün

-----------------Suat--------------------

------------Emre-----Okan--------------

------------------Hagi-------------------

------------Arif--------H.Şükür----------

Boyle yerlestirince, Hagi sanki Kaka'nin Zidane'nin pozisyoununda oynuyormus gibi duruyor. Hagi oyunu kanatlardan, kurar ordan iceriye dalardi. Belki de o yuzden Hagi sonrasi donemde, Keita gelen 10 numaralardan cok daha etkiledi taraftari.

Geriye kosmayan oyuncunun sahanin ortasinda top kaybetmesiyle, kanatta top kaybetmesi farkli seyler. Kanatta kaybetti mi kontratak cok tehlikeli olmuyor ama ortada kaybetti mi topu alan butun sahayi goruyor. O yuzden Avrupa'da takimlar Zidane gibi birini oynattiklari zaman iki tane cok fazla ileri cikmayan DMC koyuyorlar ilk 11'e.

Hagi klasinda bugun Ronaldinho var alabilecegimiz kanattan oyun kuran. Onun da akli ne kadar futbolda emin degilim.

----------------Muslera-----------------

Eboue-------Semih---Ujfalusi--------Hakan

-------------Selcuk-----Melo--------------

Kazim--------------------------------Emre

------------Baros--------Elmander--------

Sistem bunun uzerine isa edilmeli

Kazimin yerine biri ve Baltanin yerine [transfer]

Sallayin 10 numarayi.

prensip olarak aynı çalışıyor ikisi de . çok detaya girersek bir sürü farklılık bulabiliriz elbette ama , ana hatları ile boy/fizik/pres/bitiricilik(eksiklik anlamında) çok benziyor johan ile şükür.

yine belirteyim bunu yazarak hakan ş.= j.elmander demek istemedim.

Hagi bulmak zor . Ama Ergün bulmak kolay ; işe önce sol bekten başlamak lazım .

Ozgur Cek :D

Benzerlikler olduğu ve takımın iyi yolda olduğu doğru ama daha çok eksiğimiz var. Herşeyi geçtim o takımda bir Hagi vardı. Hemen gaza gelirsek hüsrana uğrayabiliriz. Unutmayalım ki derbide karşımızda tam anlamıyla bir bank asya takımı vardı. Takıma güvenip sabırlı olalım. Tam anlamıyla istikrar yakalamamız zaman alacaktır.

Geri
Üst Alt