Fener Taraftarı İsyanlarda !

Cevap: Fener Taraftarı İsyanlarda !

bende böyle kandırılmaya %100 müsait bir taraftarı olan kulüp bulsam bende başkan olurum, paso sallayıp dururum :D nasıl olsa bunlar her şekilde azizeye padişahım çok yaşa yapıyolar,o da bunları böyle mükafatlandırıyo :D

Fener'in en azından bir sol açığa ihtiyacı vardı.

-----------Volkan----------- [Babacan]

Gökhan-Bilica-Lugano-Santos [Ali Bilgin-Önder-Bekir-Vederson]

------Cristian--Emre---------[Selçuk-Deniz]

--Topuz----Alex----Boral----[Deivid-Özer-XXXX]

-----------Guiza------------[Semih-Gökhan]

Bu takımın artıları:

+ İlk 11'leri yeterince iyi, sol açık hariç.

+ 4-2-3-1 oynayan bir takım için ideal bir orta sahaları(Cristian-Emre-Alex) var.

+ Takım, kendi içerisinde uyumlu.

Eksiler:

- Bir kaç mevki dışında doğru düzgün alternatif yok.

- Emre'nin kronik sakatlığı ve en kritik adam olması.

- Eldeki bazı adamlarla sorunlar var, bazılarının üzerinde baskı var.

Şimdi bu alternatifsizlikler arasında şu yorumu yapabiliriz. Daum zaten sabit bir ilk 11'le oynuyor. Gerçi istese de rotasyon yapamaz zaten çünkü adam yok. Bu süreçte, Alex ve Emre gibi sakatlık riski taşıyan adamları kaybedebilirler. Lugano agresifliğinden, Bilica garip müdahalelerinden kırmızı kart görebilecek adamlar. Durum böyle olursa, rahat maçlar yaşayamazlar. Mesela ben Sivas maçında 2-3 sakatlık bekliyorum ve hatta puan kaybı.

Herşeyi anladım da Fener'in orta sahası bizden nasıl üstün oluyor onu anlamadım.:confused:

Tabi ki bizden üstün bir orta sahaları var. Emre gibi bir adam var en başta. Şu anda sakatlık sorunu olmayan bir Emre'yi bizim takıma getirsek, "rahat rahat şampiyon oluruz" derdim. Ve hatta Europa League'de de çok iyi yerlerde olurduk.

beter olsunlar...alırsan en iyisini alırız falan masalları anlatıyolardı ama adamlar b.k gibi para verip yine alamıyolar...ne kadar acınası bi durum...dentinho yu bile alamadılar...:D fb den gidenler şükür ediyo kaçamayanlar geldiği güne lanet ediyo:D:D:D

Arkadaşa katılıyorum. Üçlü orta sahada oynamayı bilen,çift yönlü bir orta saha alınmadıkça ya da Hamit Altıntop gelmedikçe orta saha konusunda defansif zaafiyetler olduğu apaçık ortada.

Ancak defansa gelen Neill takviyesi bir nebze olsun beni rahatlatıyor. Zira defansta stoperlerin topu beklere verip geri almaktan ben usanmıştım da bizimkiler usanmamıştı. Şimdi en azından orta sahada Elano'yu direkt topla buluşturabilecek bir oyuncuya sahibiz. İkinci yarı bizim için en belirleyici etkenlerden biri de Elano'nun performansı olacak. Son maçlardaki gibi şutlarına devam eder ve şansı da yaver giderse sadece bu yolla sayesinde fazladan 9-10 gol bulabiliriz.

Bu arada fenerbahçenin defansının durumunun bizden çok daha felaket olduğunu düşünüyorum. Lugano faktörü ve orta sahanın aşırı yardımıyla bu gölgeleniyor ama özellikle Lille maçlarında feneri çok kötü bir tablo bekleyebilir.

Malesef Nihat Özdemir'in dediği oldu :(

b-295067-rezil_fener.jpg

En büyüğünü aldılar..

Tek tek oyuncu kıyaslamasına bakıyoruz o yüzden size öyle geliyor..Sistem içinde değerlendirdiğinizde ki sizi gaza getirmek için kesinlikle söylemiyorum ama bizim maçta yediğiniz baskıyı görürsünüz..

Galatasaray'a karşı kanatları kapattığınız ve defansif oynadığınız sürece ortadan gelip kilidi açacak oyuncu sayısı çok az..Ayrıca ortadan gelmek gibi bir felsefede benimsemiyor zaten Rıjkaard..Gelmeye zorlandığında ise ortasahada geniş alanlar bırakmak zorunda kalıyor..

Bu da sistemin, takım oyununun en risksiz şekilde oynanması gerekliliğininden ve bunun uygulanmasını gerekli kılıyor..Ve Galatasaray henüz o seviyeye ulaşmış değil..Orta alan akıllı bir takım için gerçekten bomboş..Yani Arda ya defans yaptırmak yetmiyor..Mustafa ya da dikine oynamayı öğretmeniz gerekiyor..Daha bir sürü ayrıntı var..

Barçayı barça yapan zaten sistemi tam oturttuktan sonra kanatlara bir fazla adam göndererek çeşitli varyasyonlarla kanattan delmeye çabalamak..Tabi tek cümlede özetlenecek bir yapı değil..Zira örneği tek şimdilik..Ama siz bizlerden daha iyi biliyorsunuzdur doğru uygulanamadığı takdirde hezimetle biten maçlarınız olması olası özellikle üst düzey maçlarda..

Benim de güvendiğim bizim dengeli oynayıp ortasahayı sürekli parselleyip ortadan rakibi delmektir..Zira kanat akınları fazlaca yapan bir takım değiliz..Ortadan gitmeye çalıştığımızda ise gerimiz de boş kalmıyor..

Neyse uzatmayayım..Durum sistem gereği ve sizin emekleme döneminde olduğunuzu düşündüğümüzde..Fikstürümüzü düşündüğümüzde..Avrupa'dan da büyük ihtimal eleneceğiz Lille maçlarında..Ondan sonrası sadece lig kalıyor..Bu anlamda elenmemiz şampiyon olabilimemiz açısından bile hayırlı olabilir..

Yani ben şampiyonluk ihtimalimizi Galatasaray dan bu anlamda daha fazla olduğunu düşünüyorum..

Hezimet hezimet diyorsunuz da, hangi maçta hezimete uğradık? Kasımpaşa maçında mı? Pardon o Fenerdi.

Biz Avrupa Liginden elenmeyeceğiz ve Hem ligi hem de Avrupayı götüreceğiz. Sizin gibi aman bir yük eksilsin demiyoruz. Daha çok yük binsin diyoruz. Daha çok binsin çünkü biz bunu kaldıracak bir takımız. Yeniliriz de, futbol bu. Hatta Feneri Kadıköy de yenemeyebiliriz de; Ama bizim futbolumuz akılda kalır, yaptıklarımız akılda kalır. Sizin aklınızda kalanda yıllar öncesinden kalan 6-0 lık maç olur o kadar.

Real MAdrid de yıllardır aldıkları 6-0 lık Barcelona galibiyeti ile övünür durur; (gerçi Barca durumu eşitledi) ama şampiyon Barca olur.

Lineker'in bir sözü var: Futbol 22 kişinin bir topun peşinde koştuğu ve sonunda hep Almanların kazandığı bir oyundur diye.

Türkiye için bu sözü şu şekilde söyleyebilirim. Futbol fenerlilerin sadece konuştuğu ama Galatasaray'ın çatır çatır oynadığı bir oyundur

Fenerbahçe'nin orta sahası şöyledir böyledir tamam da 2.devre artık Anadolu takımları kapanacak,düşmeme mücadelesi verenler olacak,Avrupa Kupası'na katılmak isteyenler olacak,illa ki puanı düşünecekler,yenmekten çok yenilmemeyi.Burda da kilidi açacak oyuncular ön plana çıkıyor.Fenerbahçe'de anahtar oyuncu Kazım'ın gidişi ve Santos'un beke çekilişiyle sadece Alex kaldı,Özer falan masal anlatmasın kimse.Ama gel gelelim bizim takıma.Giovani mi,Keita mı,Jo mu,Elano mu,Arda mı,Caner mi,Baros mu,Kewell mı hatta Mustafa Sarp mı ? Bunlar ciddi avantajlardır,düşünülmesi gerekir.

Evet işte ben de aynı noktada yukarıda da söyledim..Galatasaray'ın kanatlarını kapatan her takım yüzde 49 1 puan almıştır..Gio 30 metreden çakar bir tane ona zaten yapacak bir şey yok..

Ama bizim için Emre de Topuz da Özer de bu kilidi açabilir..Ki son maçlarda katkılarını da görüyoruz..

Neyse yazından ee zırvalıyorsunda bunlar ne o zamana getirmişsin kibarca..Onlar kağıt üzerinde gerçekten iyi oyuncular da sistemi iyi uygulayamazsan o oyuncuların her biri yerden yere vurulur kaybedilen bir maç sonrası..

Zira ya biri adamını kaçırmıştır..Ya sistemin dengesini bozmuş yanlış pozisyonda kontraya yakalatmıştır..Mustada dikine pas atayım derken kaybetmiştir topu falan..Örnekler çok yani..

Sadece şunu söyleyeyim bu sistemi oturtursa Rijkaard bizimde iyi oynamaya başlamamız gerekir o zaman bu şekilde konuşacak kadar da aptal değilim..Ama tutturamazsa 3.olabilme durumuna bile gelebilirsiniz..

Yani benim güvencim kendi takımımın oyununu ve buranın TSL olması da dahil bu sistemi bu yıl zor oturtacak Galatasaray'ın vereceği puan kayıpları olacaktır..

Gio, Jo, Neill hiçbirini beğenmiyorlarmış gibi yapıyorlar şimdi tencere dibine bir bak derler adama! Tam dayaklık bir taraftar kitlesi. Derslerini almışlardır çok kibirlenmişti kanatlılar, çok yükseğe çıkmışlardı akıllarınca ama unutmasınlar yüksekten düşen böyle pestil gibi olur :D

Fener'in en azından bir sol açığa ihtiyacı vardı.

-----------Volkan----------- [Babacan]

Gökhan-Bilica-Lugano-Santos [Ali Bilgin-Önder-Bekir-Vederson]

------Cristian--Emre---------[Selçuk-Deniz]

--Topuz----Alex----Boral----[Deivid-Özer-XXXX]

-----------Guiza------------[Semih-Gökhan]

Bu takımın artıları:

+ İlk 11'leri yeterince iyi, sol açık hariç.

+ 4-2-3-1 oynayan bir takım için ideal bir orta sahaları(Cristian-Emre-Alex) var.

+ Takım, kendi içerisinde uyumlu.

Eksiler:

- Bir kaç mevki dışında doğru düzgün alternatif yok.

- Emre'nin kronik sakatlığı ve en kritik adam olması.

- Eldeki bazı adamlarla sorunlar var, bazılarının üzerinde baskı var.

Şimdi bu alternatifsizlikler arasında şu yorumu yapabiliriz. Daum zaten sabit bir ilk 11'le oynuyor. Gerçi istese de rotasyon yapamaz zaten çünkü adam yok. Bu süreçte, Alex ve Emre gibi sakatlık riski taşıyan adamları kaybedebilirler. Lugano agresifliğinden, Bilica garip müdahalelerinden kırmızı kart görebilecek adamlar. Durum böyle olursa, rahat maçlar yaşayamazlar. Mesela ben Sivas maçında 2-3 sakatlık bekliyorum ve hatta puan kaybı.

Boldladığım kısımlarda aynısını düşünüyorum..Alex olmadığında çift forvete dönmeyi kabullenirse Daum, bir nebze o maçları rahat atlatabiliriz ama Emre gerçekten kilit oyuncu..Onun olmaması bir Alex in olmamasından daha önemli..

Alex varsa kazanabilirsiniz ancak Emre yoksa kaybetme olasılığımız yükseliyor..

arkadaşlar bunların halini görünce yönetimimizin özellikle Haldun abimizin bize bir lütuf olduğunu bir kez daha hatırlıyorum...

ilk 11 den 2 oyuncu kaybettiler yerine kimseyi getiremediler yazık...

Antu'ya ben de laf söyletmem.. Ne İspnay'da ne de Türkiye'de bunlar gibi bir taraftar topluluğu görmedim. Türlerinin tek örneği. Bence sosyolojik tezler hazırlanması ders kitaplarına girmesi gereken bir topluluk.

alem bunlar ya..

bunlarin hepsini topluyacaksin, egede bir adaya koyacaksin, adini "angut island" yapicaksin. ac birakacaksin, ara sira helikopterle turk medyasindan bazi gazetecileri aticaksin bunlarin arasina. adamlari yamyam gibi yemezlerse ne olayim. bu ne kindir boyle. yagmur yagsa adamlar turk medyasi veya Galatasaray lobisi, ondandir diyor. bazen dusunuyorumda ordaki uyeler hepsi sanal oyle fenerbahceliler yok cunku cogu futboldan anlamiyor nasil yorumlar var ya. kesinlikle sosyalijik bir durum var. cogunun cocukken havale gecirdigini dusunuyorum.

bunlar nufus 65 milyonken 25 milyon taraftarimiz var diyordu nufus 70 milyon oldu adamlar otomatikmen kendilerinin taraftar sayisini 30 milyon yaptilar oda yetmezmis gibi seyircisiz macta 100 metre pankart actilar 30 milyon taraftar diye. ama bunu yapayan yonetimleri. yonetimleriyde boylese diyecek bir sey yok boyle taraftara boyle yonetim.

biz burda liverpool manchester derbisine izlemek icin 22 pound ( 50 ytl ) veririz hemde sahanin en iyi yerinde onlar denizli macini iyi yerden izlemek icin 250 ytl verirler (neyse artik) gorsel iskence cekip en buyuk yonetim derler. nasil bir mantik?

isin ilginci bunlarin hepsi ayni sitede toplanmislar ve sitenin kurulus amaci GALATASARAY. yani basarilamiza ve basarisizliklarimiza endeksli bir taraftar toplulugu. kendi takimlarindan cok bizim takimimizi tartismalari moda olmus. var olma sebepleri kesinlikle biziz. futbolun guzelliklerinden, istatistiklerinden bir haberler. varsa yoksa medya ve GALATASARAY. kendi futbolcularina hakaret ederler, aziz yildirimdan baska baskan olucak bir insan olmadigi icin aziz yildirimi desteklemek zorunda kalirlar. basari citasini Galatasarayi kadikoyde yenmek olarak belirlemislerdir. boyle devam etmeleri bizim icin hic ama hic iyi degil. turk futbolunun zararina. yonetimden taraftarina tek dertleri Galatasaray. Nasil bir kompleksdir bu anlamadim gitti.

Gio, Jo, Neill hiçbirini beğenmiyorlarmış gibi yapıyorlar şimdi tencere dibine bir bak derler adama! Tam dayaklık bir taraftar kitlesi. Derslerini almışlardır çok kibirlenmişti kanatlılar, çok yükseğe çıkmışlardı akıllarınca ama unutmasınlar yüksekten düşen böyle pestil gibi olur :D

Bunlar hala paraları var sanıyor ya; en çok ona gülüyorum. Borçları gökyüzünde haberleri yok. Kulübün 3-5 kuruş parasını da Guiza'yla Dede'ye verdiler. Birde Aziz Yıldırım'ın kardeşinin yapıp da Fenerbahçeye sattığı villalara.

Angutlarda birisi Fenerbahçeyi biliyorlar ama ligimiz tanınmadığı için kimse gelmiyor demiş.

Bu arada aklıma gelmişken yazayım. Dos Santos için 2 yıldır oynamayan adamı aldılar diyorlar ya; Onlar da İnterden ayrıldıktan sonra ayda yılda bir oynayan sakat emreyi aldılar ve bunu görmüyorlar. Hakkını yemeyelim Fenerin en iyi futbolcusu ama sakat olmadığı zamanlarda.

Birde "o kadar iyi olsaydı Barca bırakır mıydı" felan gibi cümleler kurmuyorlar mı...

O zaman ben de kurayım öyle cümleler.

O kadar iyi olsaydı Newcastle Emre'yi bırakır mıydı?

Alex o kadar iyi olsaydı milli takımda oynamaz mıydı?

Lugano o kadar iyi olsaydı, dönüp dolaşıp kürkçü dükkanına döner miydi?

Bilica o kadar iyi olsaydı Sivas onu bırakır mıydı? :D:D:D

Guiza o kadar iyi olsaydı, Barca İbrahimoviç'e 40 M + Etoo'yu vermez 15'e onu alırdı :) (belki daha da ucuza)

Fos Santos o kadar iyi olsaydı zaten Brezilya ligini arka bahçesi yapan Porto kapmaz mıydı hem de 26 yaşına gelmeden çok çok önce.

Bir adamları daha var adını bile bilmiyorum.

Aralarında adam gibi bir tek Semih var o da eşekliğine yansı çürüttü kendini Fener kulübesinde.

adamlar sabahtan akşama kadar pc başına oturup antu'da transfer bekliyolar :D ciddi ciddi gece transfer açıklanabilir diye birbirlerinden nöbet devralıyolar..Bi kere birinin yazdıklarını okudum küçük dilimi yuttum...

- Yaa transfer olmayacak herhalde..O kadar transfer olacak diye doktor raporu alıp 1 hafta işe gitmedim,sabahlara kadar transfer bekledim burda ama olmadı,bilseydim işe giderdim...

adamlar sabahtan akşama kadar pc başına oturup antu'da transfer bekliyolar :D ciddi ciddi gece transfer açıklanabilir diye birbirlerinden nöbet devralıyolar..Bi kere birinin yazdıklarını okudum küçük dilimi yuttum...

- Yaa transfer olmayacak herhalde..O kadar transfer olacak diye doktor raporu alıp 1 hafta işe gitmedim,sabahlara kadar transfer bekledim burda ama olmadı,bilseydim işe giderdim...

Bunlar tamamen kafayı yemiş.

Evet işte ben de aynı noktada yukarıda da söyledim..Galatasaray'ın kanatlarını kapatan her takım yüzde 49 1 puan almıştır..Gio 30 metreden çakar bir tane ona zaten yapacak bir şey yok..

Ama bizim için Emre de Topuz da Özer de bu kilidi açabilir..Ki son maçlarda katkılarını da görüyoruz..

Neyse yazından ee zırvalıyorsunda bunlar ne o zamana getirmişsin kibarca..Onlar kağıt üzerinde gerçekten iyi oyuncular da sistemi iyi uygulayamazsan o oyuncuların her biri yerden yere vurulur kaybedilen bir maç sonrası..

Zira ya biri adamını kaçırmıştır..Ya sistemin dengesini bozmuş yanlış pozisyonda kontraya yakalatmıştır..Mustada dikine pas atayım derken kaybetmiştir topu falan..Örnekler çok yani..

Sadece şunu söyleyeyim bu sistemi oturtursa Rijkaard bizimde iyi oynamaya başlamamız gerekir o zaman bu şekilde konuşacak kadar da aptal değilim..Ama tutturamazsa 3.olabilme durumuna bile gelebilirsiniz..

Yani benim güvencim kendi takımımın oyununu ve buranın TSL olması da dahil bu sistemi bu yıl zor oturtacak Galatasaray'ın vereceği puan kayıpları olacaktır..

Haklısın.Rijkaard Barçada da ilk sene taktiği oturtamadı belki bu sene bizede aynısı olucak benim tek korkum taraftarımızın ve basının tepkisiyle Rijkaard'ın kovulması olur.Umarım sabır ederizde iyi bir takım oluruz bence sabır edersek takım çok büyük işler yapar bu teknik ekip ve yönetimle sadece sabır lazım ilk sene şampiyon olmasakta olur bence.

DIOS!!!! Bu adamın işverenini bulup hemen uyarmamız gerekiyor.

Yazık çok yaızk. Atam kalk bak ülkeyi emanet ettiğin gençler ne halde.

Maalesef öyle,kimbilir kaç tanesi bu durumda ?

Bu elemanların ciddi bir şekilde incelenmesi gerekiyor,sonucu da üniversitelerde tez olarak sunulabilir.Bazen girip bakıyorum ama gülmüyorum artık yazdıklarına,acıyorum yavaş yavaş hallerine :) çünkü ciddi bir şekilde ruhsal problemleri var,gülmek ağır olabiliyor...

Hezimet hezimet diyorsunuz da, hangi maçta hezimete uğradık? Kasımpaşa maçında mı? Pardon o Fenerdi.

Biz Avrupa Liginden elenmeyeceğiz ve Hem ligi hem de Avrupayı götüreceğiz. Sizin gibi aman bir yük eksilsin demiyoruz. Daha çok yük binsin diyoruz. Daha çok binsin çünkü biz bunu kaldıracak bir takımız. Yeniliriz de, futbol bu. Hatta Feneri Kadıköy de yenemeyebiliriz de; Ama bizim futbolumuz akılda kalır, yaptıklarımız akılda kalır. Sizin aklınızda kalanda yıllar öncesinden kalan 6-0 lık maç olur o kadar.

Real MAdrid de yıllardır aldıkları 6-0 lık Barcelona galibiyeti ile övünür durur; (gerçi Barca durumu eşitledi) ama şampiyon Barca olur.

Lineker'in bir sözü var: Futbol 22 kişinin bir topun peşinde koştuğu ve sonunda hep Almanların kazandığı bir oyundur diye.

Türkiye için bu sözü şu şekilde söyleyebilirim. Futbol fenerlilerin sadece konuştuğu ama Galatasaray'ın çatır çatır oynadığı bir oyundur

Ben realist konuşmaya çabaladım..Kadromuza bakarsanız da aslında 2 kulvarda bile işimizin zor olduğunu biz de görecek kapasitedeyiz sanırım..

Şimdi burada wooowww finaleeee kadar gideceğizzz binsin binsin dersem ilk önce kendimi kandırmış olurum..

Binmesin ilk 2 de olalım bu yıl seneye ayrılacak oyuncularımızın yerine güzel transferlerle CL de olalım..Kadromuz genişlediğinden bizde binsin binsin diyebilelim..

Bu takım kadrosunun final oynamayacağını bilmeniz için zeka belirtisi göstermeniz yeterli yani küçük hanım..Ve bu yıl bu kadroyla Avrupa yüktür bana göre..Hatta TR kupası da yüktür..

Ayrıca transfer başlıklarının altlarında hiç BJK yede kapak olsun transfer yapamadılar diyen bir Galatasaraylı arkadaşımı gördünüz mü? Dolayısıyla belliki Türkiye de futbol "sadece galatasarayın oynadığı ve bizim konuştuğumuz oyun değil"..

Bu kadar 3 kulvarda gidiyorsunuz..Bu kadar güzel ara transfer dönemi adınıza geçmiş..3 kulvarda 1 tane kupa alamayıp seneye CL ye girmeme riskini göze alır mısınız? Dürüst cevap verelim..Mesela yarı finale kadar çıksın her kupada..Ama TSL de 4.olsun Galatasaray?

Bu işin sadece duygusalıyla hareket etmemek lazım..Endüstriyel futbola ayak uydurduğunuzu son transferleriniz bence yeterince gösterdi..Lig şampiyonluğunun asıl amaç olduğu transfer politikanızdan belli oldu ki bence çok da doğrudur..Atletico yu elersin sonra everton u elersin sonra gelir biri 3 atar gider daha sistemi oturtamadan..

Sonra arada kaybettiğin puanlarla da şampiyonluk giderse bu binsin binsin ler çok koyar..

Bence sizinde elenmeniz kendi görüşümdür..Hayrınızadır..

Geri
Üst Alt