Fenerbahçe - Ankaragücü maçında şike iddiası !

Cevap: Fenerbahçe - Ankaragücü maçında şike iddiası !

yanlış oldu cevap olarak atacaktım:) kalabalık için özürler...

Herşeyden önce, bir Fenerbahçeli olarak bu formu takip ederim, ezeli rakip taraftarların konulara yaklaşımı ve düşüncelerini öğrenmek için, ve bu güne dek her hangi bir konuda aksi yönde cevap yazmaktan ajitasyona yol açmamak amacıyla hep kaçındım, ama bu konuda bazı Galatasaray'lı taraftarların kantarın topuzunu kaçırdığını gördüm ve gördüğüm karalayıcı ve iftiraya varan ifadelerden sonra bu konuda bir şeyler yazma zamanımın geldiğini düşünüyorum.

Öncelikle, geçen sene ozan ipek efendi bursa tv ye çıkıp son maçtan önce ts kalecisine gol yemediği taktirde istediği herşeyi alırım dediğinde neredeydi ts yönetimi? o iki futbolcu arasında olan şey şakaydı di mi ? bu sene fener-bursa maçından sonra bursa başkanı 'ts'ye diyetimizi ödedik'' dediğinde neredeydi bu şikeci şaibe'ci arkadaşlar ?

bu tür olaylar fenerin aleyhine olduğunda nedense Cimbomlu kardeşlerimizden en ufak bir tepki bile göremedik, biz 2 kere son maçta şampiyonluk kaybettik bu kadar ağlamadık, kimseye çamur atmadık.

cihan oskay denilen adamı sözde delillerle gündeme taşıyanlar da bunlar değil miydi, sorarım size ne oldu o adamın akıbeti, yoksa aziz yıldırım bağımsız türk yargısını da mı ele geçirmiş?

yok öyle 17 de 16 yapan takımı bu kadar aşşağılıkça karalamaya çalışmak!!

bir futbolcu düşünün ortada hiç bir şey yokken emre'nin menejerine emre abiye söyleyin ona çok sert dalacağım bana kızmasın yazacak ve çanak tuttuğu sorulara gelen mesajları kopyalayarak, saklayacak azıcık kafası çalışan herkes bu durumun tezgah olduğunu anlar. ancak taraftar tepkisini dindirmek isteyenler buna mal bulmuş mağribi gibi sarılırlar.

bir de mecnun otyakmazın elini 4 yapan resmini koyarak bunu kendi takımının 4 yol yiyerek Fenerbaçe'ye yardımcı olacağı şeklinde yorumlamak artık ilokul çocuklarının bile aklına gelmeyecek bir durum, adamın böyle bir niyeti olsa zaten bunu açığa vurmaz, gerizekalı değilse tabi.

gargamel denen hakkında hapis kararı olan iftiracının önde gideni iblisin ayak izlerini takip ederesek Türk futbolunun bir kaos ortamına sürüklenmesinin önüne geçemeyiz. Fenerliyi Cimbomluya, Cimbomluyu Beşiktaşlıya düşman eden bu adamlar işte, artık bunu görmemiz gerek!

Fenerbahçe kulübü bu konuda yargı yoluna başvurdu, ve bu adam hakkında hapis emri var ve aynı suçu ikinci defa işlemesi durumunda kodesi boylayacak, umarım yakın bir zamanda bu herif demir parmaklıkların arkasına tıkılır, o ve tetikçileri erman ve çakar da tabi...

Galatasaray ve Fenerbahçe camiaları ve taraftarları arasında kıskançlık ve çekememezlik hep olmuştur olacaktır da bu rekabetin büyüklüğüne dalalettir, evet bu sene Fener şampiyon olmuştur ve Galatasaray kötü bir sezon geçirmiştir, ancak Galatasaraylıların bu duygularını biraz dizginlemeleri şarttır ve akıl ve vicdanı elden bırakmamaları gerekir, olur da gelecek sene kendileri şampiyon olursa bunun ne derece can sıkıcı ve üzücü birşey olduğunu anlarlar.

Kim olursa olsun, şerefine haysiyetine tükürmeden önce etraflıca bir düşünün yargısız infaz yapmayın, Türkiye artık bunu görmeli telegol denen bu şer yuvası programın tek amacının sansasyon yaratıp insanlara çamur atarak reyting ve şöhretini arttırmak olduğunu anlamalı.

Ben bir TC vatandaşı ve Fenerbahçeli olarak bu kişilere söyleyeceğim tek söz şudur: Attığınız bütün iftiralardan dolayı tez zamanda Allah cezanızı versin ve inşallah adalet önünde hesap veririsiniz.

Not: bu yazı kimseye ayar vermek veya haddini bildirmek amacıyla yazılmamıştır, hepimizin hataları olabilir, bazı olumsuz duygulara kapılıp yanlış ifadeler kullanabiliriz.

buda tipik fenerli. en azından fenerli oldugunu saklamıyor. oda birşey.. tabi kabullenmiyecek şikeyi. kanıt bile sunsan farketmez. telefondaki menegerlerin sesi titriyordu hepsi kactı telefondan. adama soruyorlar emrede yanınızdamıydı? admada diyorki yanılmıyorsam yoktu. daha nediyecekti..

Forum yoneticilerin tavsiyelerini bekliyorum.

Madem bu foruma uye oldun, o zaman bu tur hakaretlere katlanacaksin, baska yolu yok mu diyorsunuz?

Yoksa forumdan ayrilmami mi onerirsiniz?

bence ayrıl sen şimdi fanatik GSLISINDIR DİMİ BEHRAM taşdemir gibi. onuda ben söylemiştim bu adam fenerli diye. sende fenerlisin. yaptıgın yoruma bak BİRDAHA istersen.. öbürkü yorumlarında farkı yok... ben fenerliyim de anlayalım. ama BEN GS lıyım diyip kimse GS a alttan alta laf sokamaz..

bence ayrıl sen şimdi fanatik GSLISINDIR DİMİ BEHRAM taşdemir gibi. onuda ben söylemiştim bu adam fenerli diye. sende fenerlisin. yaptıgın yoruma bak BİRDAHA istersen.. öbürkü yorumlarında farkı yok... ben fenerliyim de anlayalım. ama BEN GS lıyım diyip kimse GS a alttan alta laf sokamaz..

Adam Fenerbahçeli olduğunu inkar etmemiş Barış, sorun ne anlamadım ?

Forum yoneticilerin tavsiyelerini bekliyorum.

Madem bu foruma uye oldun, o zaman bu tur hakaretlere katlanacaksin, baska yolu yok mu diyorsunuz?

Yoksa forumdan ayrilmami mi onerirsiniz?

Tahrik edici yorumlar kullanmadığınız sürece bir sorun yok Seçkin Bey.

Bu son sampiyonlugu saymazsak, iki takimin da sampiyonluk sayisi 17.

Anlatabildim sanirim.

Galiba esit sayida kirliyiz:)

Tabiki Fenerbahce genelde saibe yoluyla sampiyon olurken, Galatasaray'in sampiyonluklari anasinin ak sutu gibi helaldir diye dusunmuyorsan.

Ben dogru bildigimi hissettigimi soylerim , mesela cok kez 96-97 senemizden rahatsizim demistim , keza besiktasin 2003 unden de oyle , besiktaslilar da bizim 93 umuzden rahatsizlar mesela ... bunlar her takimca farkli algilaniyor... benim takik oldugum 2 sene vardir fb ile ilgili .. biri 2001 , digeri de 2005 tir .. o sezonki maclari yoneten hakemlerin hic biri soz konusu maclardan sonra gorevlerine devam edemedi . siz de bizim filanca senemizi soyleyebilirsiniz , forumda digerlerinin sana nasil cevap verecegi beni ilgilendirmez , ayni renklere gonul vermis kisileriz onlarla ama kimse kardesim , babamin oglu degil ..

sen dusuncelerini yaz, ben cevap veririm kendimce . yeter ki savunmanizi baska kotu ornekleri vererek yapmayin .

şu adamın ettigi laflar tahrik edici degilmi şimdi? ozaman ben birşey demiyorum ilerki dönemlerde dediydi dersiniz.

Baris iyi de biz fb lileri tahrik edici laflar etmiyor muyuz hic ? Kimsenin kimseden farki yok bu alemde .. su ulkeye bir yabanci gelse ve bi antu bi de bizi okusa , bunlar ayni ulkenin vatandaslari mi der supheye duser.

Baris iyi de biz fb lileri tahrik edici laflar etmiyor muyuz hic ? Kimsenin kimseden farki yok bu alemde .. su ulkeye bir yabanci gelse ve bi antu bi de bizi okusa , bunlar ayni ulkenin vatandaslari mi der supheye duser.

burası GS FORMU olmasa haklı olabilirsin. ama burası GS FORMU. ben kendi evimdeyim BEN İSTEDİGİMİ söylerim. o deplasmanda. deplasmandaki biri bukadar rahat GS ıma laf etmemeli. ozaman benim kendi evimde olmanın bir anlamı yok..

Bu isin kaderi budur , herkes kirli olabilir ama istedigine ulasanin kirliligi konusulur , ciksa bir fb li dese ki , bu ortam kirli , biz de bunun geregini yapip , ve en iyisini yapip basariyoruz , suanki kivirmalara gore cok daha saygi gorur ... etik midir degildir , ama bilip de bunu disa vuramamak diger takim taraftarlarini daha da hirslandirip ortami iyice soguk savastan baya sicak catismaya donduruyor..

hakem hatalarina gelirsek , bu seneki hakem probleminde esas sorunu kartlar cikartti .. bazi sezonlar penaltilar , bazi sezonlarda tribun olaylari , bazi sezonlarda hukmen galibiyetler , vs vs ... ama bu seneki esas anahtar nokta , fb li bir cok oyuncuya farkli sebeplerden cikmayan kirmizilardi .. guven ortamini esas zedeleyen bunlar oldu... penaltilar isin kremasi ... bir kac tanesi asagida .. ornekleri ozellikle fb den verdim, benzerleri baska takimlar icin de turetilebilir.

- ozer in GS macinda firat aydinusa ***** atmasi , fiziksel temas direk kirmiziyi gerektiriyor

- alex in ibb macinda rakibin dizine yaptigi net kirmizilik , en az 2-3 maclik ceza gerektiren hareketi

- selcuk un son adam olarak karabuk macinda angelov u indirmesi

- g gonulun buca macinda yan hakeme dogru topu firlatmasi

- luganonun en bariz olarak antep macinda yerde yatan wagner in uzerine kasten basmasi

- emre nin hatirlayamadigim bir macta sari karti olmasina ragmen israrli ve artik yeter dedirtircesine hakemle dalasip sari gormemesi

gecen sezonlarda ise en barizleri

- hala konusulan penalti noktasinin kazinmasi

- carlos un su attigi yan hakemin bunu yutmasi ve gecistirilmesi

- emrenin bogaz kesme isareti yapmasi ama sahada kalmasi

fb liler ozellikle bilsin ki , bu yazdiklarim diger takimlarda boyle seyler olmadigini dusundurmesin , belki daha cok vardir , ama fb li bazi oyuncularin cok simarikca hareketleri ,asagilayici tavirlari kamuoyunda cok tepki goruyor , bunlarin cezasiz kalmasi da isi iyice guven bunalimina surukluyor

hiçbir Fenerli zaten kendi lehlerine hakem hatası olmadığını iddia etmiyor ama aynı hakem hataları rakip TS'nin lehine çok daha fazla gerçekleşmişken, neden hep Fenere çemkiriliyor ben bunu anlamış değilim. olay sadece kartlar ile sınırlı değil, Fenerbahçe cephesinden bakarsan fitili trabzona verilen olmayan penaltılar ateşledi, yukarıda yazdıklarını yalanlayacak aklı başında Fenerli yoktur herhalde ama çoğunluk kardeşim bunlar da trabzonun lehine olan hakem hataları, alın bakın karşılaştırın demiyor.

internette dolaşan bir sürü video var, sana göre bana göre değil, görsellerle açıklamış adamlar, trabzon lehine yapılan hakem hatalarından 15 puan trabzona gitmiş. kızdığım nokta şu bir Fenerli olarak, bu sene de kazara yine son haftada kaçırsaydık şampiyonluğu adım gibi eminim, ne bu hatalar gündeme gelirdi ne de bişey, anadolu devriminden bahsedilirdi, karadeniz fırtınasının geri dönüşü üzerine methiyeler yakılırdı, kimsenin zerre umrunda olmazdı. Büyük takımların büyüklükleri istismar ediliyor bence bizden hep vakur ve sabırlı olmamız bekleniyor, Fenerbahçe kaybeder susar, Fenerbahçe kaybeder Anadolu devrimi olur yurtta bayram havası, ama Fenerbahçe kazanınca anadolu takımları bir kaşık suda kıyameti koparıyor, sevinmemiz bile batıyor.

ama gel gör ki olduk bi kere şampiyon, geri dönüşü yok, kupayı da veremeyiz bu adamlara, bir kere rakip sağlam bir haleti ruhiyede değil, şampiyonluk gitti diye adam kafasına sıkıyor, kendini asıyor, artık siyasilerden ne beklentisi vardı da gerçekleşmediyse parti il binasına saldırıyor, adam ölümüne, delicesine şartlanmış şampiyonluğa.

neyse bunlar uzar gider, 1 haftadır trabzonla ilgili haberlere bir yandan kızıp diğer yandan adamlara üzülüyorum, umarım bir daha bu adamlarla şampiyonluk yarışına falan girmeyiz.

Bana da bu komik geliyor , fb li burda gelip daha az hakka razi olacak , biz antu ya girip istedigimizi soleyemeyecez .. bjk icin de ayni .. ee o zaman eskilerin deyimi ile "turke turk propagandasi yapmak" gibi olmuyor mu ... kendi kendimizi tatmin ediyoruz ... bilakis bir corba olmali ki ortaya bisi ciksin .. burda herkes fb ye giydirince kime ne faydasi var .. karsilikli fikirler carpismali ki ortaya bi kivilcim ciksin .. derim ben

Galiba derdimi anlatamadim Namik Bey:)

Bana hakaret ediliyor diyorum.

Bunu onlemenin bir yolu yok mu diye sormustum.

Yani ya sineye cekeyim, cekemiyorsam da ayrilamali miyim forumdan?

Galatasaray'lilari tahrik ettigimi zaten dusunmuyorum.

Yazdigimi anlayan akli basinda kisiler de bunun farkindadir diye dusunuyorum.

Galiba derdimi anlatamadim Namik Bey:)

Bana hakaret ediliyor diyorum.

Bunu onlemenin bir yolu yok mu diye sormustum.

Yani ya sineye cekeyim, cekemiyorsam da ayrilamali miyim forumdan?

Galatasaray'lilari tahrik ettigimi zaten dusunmuyorum.

Yazdigimi anlayan akli basinda kisiler de bunun farkindadir diye dusunuyorum.

ben nededigini iyi anladım. bana hakaret ediyorlar diyip sen kendin bana hakeret ediyorsun. bide ayrılcam diye tehdit ediyor. seni tutan yok. angut com bi adım yanında...

Bana da bu komik geliyor , fb li burda gelip daha az hakka razi olacak , biz antu ya girip istedigimizi soleyemeyecez .. bjk icin de ayni .. ee o zaman eskilerin deyimi ile "turke turk propagandasi yapmak" gibi olmuyor mu ... kendi kendimizi tatmin ediyoruz ... bilakis bir corba olmali ki ortaya bisi ciksin .. burda herkes fb ye giydirince kime ne faydasi var .. karsilikli fikirler carpismali ki ortaya bi kivilcim ciksin .. derim ben

ya kardeşim sen futbol macında deplasmanda aynı haklara sahip olabiliyormusun. onlar 50000 kişiyken sen 5000 kişisin. burda fikir felan atılmıyor GS a resmen camur atılıyor. bizim şampiyonlugumuz şikeyse sizinkilerde şike demeye getiriyor.. bide hakarete ugruyomuş beyefendi..

Gurkan soylediklerin icinde tutarli ve tutarsiz seyler var .. serhat uluereni koruma amacim yok ancak aziz yildirimin da hakkinda askere uydurma curuk raporu verdigi ile ilgili konular vardi .. ben burda ne uluc u , ne ulusoy u ,ne de benzer kisileri aklarim , hepsinin bu kirlilikte payi vardir .. yalniz ortada bu islerin oldugu bir durumda , fb li herkesin , baskanindan medyasina , hakeminden yoneticisine , oyuncusuna , herkesin hatasiz ve temiz oldugunu iddia etmek dogru degil . bunu artik kabullenin , o platform uzerinden konusalim ..

Sinan söylediklerine itirazım yok, bir kirlilik varsa herkesde vardır burası tamam, ama neden hep bize patlıyor bu işler, dedim ya madem herkez eşit oranda kirli, geçen sene Rüştü arayıp motive ediyor, volkan şen gol yeme sana istediğini vereyim diyor kimseden çık yoktu, geçen sene herkes memnundu Türk Futbolu adına, temiz bir lig olmuştu, biz de çıt çıkarmadık, Bursa'yı tebrik ettik, hakettiler dedik, atak oynadılar dikine oynadılar dedik. Bu sene biz şampiyon olduk, tebrik şöyle dursun, şampiyon olduğumuz için özür dileyeceğiz neredeyse.

hiçbir Fenerli zaten kendi lehlerine hakem hatası olmadığını iddia etmiyor ama aynı hakem hataları rakip TS'nin lehine çok daha fazla gerçekleşmişken, neden hep Fenere çemkiriliyor ben bunu anlamış değilim. olay sadece kartlar ile sınırlı değil, Fenerbahçe cephesinden bakarsan fitili trabzona verilen olmayan penaltılar ateşledi, yukarıda yazdıklarını yalanlayacak aklı başında Fenerli yoktur herhalde ama çoğunluk kardeşim bunlar da trabzonun lehine olan hakem hataları, alın bakın karşılaştırın demiyor.

internette dolaşan bir sürü video var, sana göre bana göre değil, görsellerle açıklamış adamlar, trabzon lehine yapılan hakem hatalarından 15 puan trabzona gitmiş. kızdığım nokta şu bir Fenerli olarak, bu sene de kazara yine son haftada kaçırsaydık şampiyonluğu adım gibi eminim, ne bu hatalar gündeme gelirdi ne de bişey, anadolu devriminden bahsedilirdi, karadeniz fırtınasının geri dönüşü üzerine methiyeler yakılırdı, kimsenin zerre umrunda olmazdı. Büyük takımların büyüklükleri istismar ediliyor bence bizden hep vakur ve sabırlı olmamız bekleniyor, Fenerbahçe kaybeder susar, Fenerbahçe kaybeder Anadolu devrimi olur yurtta bayram havası, ama Fenerbahçe kazanınca anadolu takımları bir kaşık suda kıyameti koparıyor, sevinmemiz bile batıyor.

ama gel gör ki olduk bi kere şampiyon, geri dönüşü yok, kupayı da veremeyiz bu adamlara, bir kere rakip sağlam bir haleti ruhiyede değil, şampiyonluk gitti diye adam kafasına sıkıyor, kendini asıyor, artık siyasilerden ne beklentisi vardı da gerçekleşmediyse parti il binasına saldırıyor, adam ölümüne, delicesine şartlanmış şampiyonluğa.

neyse bunlar uzar gider, 1 haftadır trabzonla ilgili haberlere bir yandan kızıp diğer yandan adamlara üzülüyorum, umarım bir daha bu adamlarla şampiyonluk yarışına falan girmeyiz.

problem ts lehine de hakem hatasi olmasi degil zaten , bunlarin neden oldugu ... genel kanaat su ki bu hatalar masum degil .. ts lehine ise fb liler siyasi sebeplerden dem vuruyor , fb lehine ise diger kisiler medyaya , aziz yildirima bagliyor vs vs ... ozellikle disiplin uygulamalarinda problem cok buyuk .. buca macinda dogru ya da yanlis , fb 3-1 geride iken o penaltiyi inisiyatif alip caldirabilen bir yan hakem , kendisine alenen tepki amacli top atan gokhan gonulu orta hakeme rapor edebilmeli .. ama hic bir hakem de kendisine sari kart goster denen oyuncuyu sizin bjk ile kupa yari finalinizdeki gibi ,selcuk dereli misali sumen alti etmemeli (baki mercimekti galiba ,hatirlarsin , cildirmistiniz) ..

yalniz su konuda samimi bulmadim soyledigini .. ben antuya da uyeyim , yukarida siraladigim pozisyonlarla ilgili hakim kani hic bir zaman kirmizi karttan yana olmadi .. yok alex yan basti , gokhanin yaptiginda bisi yok , ozerin hareketine sari kart bile fazla , selcuk aslinda cekmiyor dokunuyor vs... diye gidiyor yorumlar .. bir de su var , fb aleyhine hata yapilan maclar cogunlukla ilk yarida idi , ikinci yarida 2 mac vardi , biri bursa , dgeri antep .. ancak antep macinda ozellikle lugano ,sizin aleyhinizde yapilan hatalari sagolsun tekrar orta noktaya tasidi ... neyse mac mac tartismak bir sonuc getirmez .. lakin ortada bir oyun var , kim sampiyon olursa olsun bu oyun var .. sampiyon olanin da bu oyunun gereklerini iyi basaridigi icin sampiyon oldugu yonundeki dusuncem degismez .. ts de olsa bu boyledir , siz icin de boyle .. bu kirlilik gitmeden ,temizlenmeden bu is de asla duzelmez , vicdanlarda aklanmaz .. her takim icin gecerli bu

Sinan söylediklerine itirazım yok, bir kirlilik varsa herkesde vardır burası tamam, ama neden hep bize patlıyor bu işler, dedim ya madem herkez eşit oranda kirli, geçen sene Rüştü arayıp motive ediyor, volkan şen gol yeme sana istediğini vereyim diyor kimseden çık yoktu, geçen sene herkes memnundu Türk Futbolu adına, temiz bir lig olmuştu, biz de çıt çıkarmadık, Bursa'yı tebrik ettik, hakettiler dedik, atak oynadılar dikine oynadılar dedik. Bu sene biz şampiyon olduk, tebrik şöyle dursun, şampiyon olduğumuz için özür dileyeceğiz neredeyse.

oncelikle tebrik ettik , cit cikarmadik derken yonetimsel olarak mi soyluyosun ? taraftar hic oyle bir tavir sergilemedi .. ertugrulun fethullahci olmasindan tut da ozanin 3-2 lik macinizda alex e attigi dirsekten , rustunun ozanla diyalogundan , yunus yildirimin top durmadan baslatmasina kadar baya bi konusuldu .. aziz yildirim nerdeyse sampiyonlugu yunus yildirima kesti , basin toplantisinda suclu hakem , oyunu top durmadan baslatti golu yedik dedi .. videosu bulunabilir .. bu yuzden "biz sustuk tebrik ettik" demek senin bireysel davranisin olabilir ama boyle bir sey yoktu .. zaten de olmamali , siz de tepkinizi gostermelisiniz .. sunu anlamiyorum , kimse kimseyi sevmek zorunda degil ki , fb birinci oldugunda karsisindaki kitle daha buyuk olabilir , ts sampiyon olursa daha az olabilir .. bunu kabullenmekten baska careniz yok ki .. bu bize de ,bir baskasina da olaiblirdi .. demek ki sevilmiyosunuz , siz de hakli olarak biz bize yeteriz diyosunuz , bu is bu noktaya gelmemeliydi , ancak suclu herkes , tek bir taraf degil .. ama suna inaniyorum ki , en buyuk suclu , ne fb ne digerleri. . en buyuk suclu adaleti dogru dagitamayan kurumlar , hakemler , tff ,mhk vs vs .. bunlar isini seffaf ve duzgun yapsa , guven ortami tekrar filizlenir

Bir sozum de polislere .. Yahu belinizde silah var , hala biber gazi , hala robocop kiyafetlerinden medet umuyosunuz .. Kalabalik size diklenip , bir hot diyince cil yavrusu gibi kaciyorlar .. Cikar tabancayi , saydir iki kisiyi polise mukavemetten yarala, bak bakalim bi daha yapabiliyorlar mi.. Amerikada yapsinlar bakalim boyle bir olayi , net soyluyorum polis vurur ve oldurur , yorumu olmaz .. ciddi devletlerde polis feci statu sahibi bir otoritedir. bizdeki duruma ancak oturma organimla guluyorum.. amerikada arabani durduklarinda elini direksiyondan kaldiramazsin , burda ense tokat muhabbet ediyorlar .. polisle konusamazsin bile , o soyler sen yaparsin , baska ikinci bir secenegin yoktur , cunku o herifin amaci odur orda ... bizdeki laubalilige bak , tas atiyorlar polis seyrediyor !

buda tipik fenerli. en azından fenerli oldugunu saklamıyor. oda birşey.. tabi kabullenmiyecek şikeyi. kanıt bile sunsan farketmez. telefondaki menegerlerin sesi titriyordu hepsi kactı telefondan. adama soruyorlar emrede yanınızdamıydı? admada diyorki yanılmıyorsam yoktu. daha nediyecekti..

Barış kardeşim, tekrarlıyorum, Fenerbahçe bu adamları mahkemeye verdi, o gösterdikleri sözde kanıtlar varsa gerçekten şeriatın kesitği parmak acımaz, kimsenin gözünün yaşına bakmazlar, ama sen zaten cihan oskay olayından sabıkalı olan bu programdaki delillerden hemen tatmin olup burda hüküm veriyorsun, benim gözümde bu program Samanyolu TV'deki Aile Mahkemesi ne kadar ciddiyse o kadar ciddidir.

Şunu da unutma: "suçu ispatlanana kadar herkes masumdur" hukuktaki en temel kurallardan biridir. ve suçların ispatlandığı yerler tv programları değil bağımsız türk mahkemeleridir.

Carl Sagan'ın çok beğendiğim bir lafı vardır, büyük iddialar büyük kanıtlar gerektirir diye. Ortada bir kanıt var mı? Yoksa bütün gürültü menajerin tekinin blackberrysinden Ankaragücülü bir futbolcuya Emre adına çektiği iddia edilen mesajlar üzerine mi kopuyor? Bunlar gülünç iddialar, Emre ordaysa ispatlanır. Değilse sorun ne? Hem Emre mesaj çekmiş olsa nolur? Mesela devre arasında iki takım oyuncularından birinin diğerlerine "şampiyonluğa oynamıyorsunuz niye maça asılıyorsunuz?" veya "maça asılmayın" dediği iddiaları şike kanıtı mı? Bunu bilmediğim için soruyorum. Kaldı ki söz konusu takımdan Fenerbahçe'ye transfer olmuş bir oyuncu da yok.

Trabzon için iş bununla sınırlı kalmıyor. Mesela Karabükspor'lu Emenike ve Eskişehirspor'lu Sezer'in transferleri de incelenmeli Trabzonspor'a göre. Neymiş, Emenike Fenerbahçe maçında oynamamış. Emenike o maçtan 2 hafta sonra Trabzonspor'a karşı da oynamadı, oynasa belki Trabzon'a gol(ler) atacak ve iş averaja kalmayacak, bunu da kimse bilemez. O da incelenmeli mi acaba Trabzonspor'a göre? Trabzonspor ligde yendiği Bucaspor'dan bir oyuncuyu transfer etti. Acaba bu transferii bir diyet borcu ödemek için mi yaptı? Bu da mı incelenmeli? Mesela sahasında rahatça yendiği Gaziantepspor'dan da oyuncu almak istiyorlarmış, ki o Gaziantepspor Fenerbahçe'ye uzatmalarda yenilmişti. Bütün bu transferler incelenmeli mi? Bunlardan birşey çıkmazsa Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye 2-0 yenilmesi de araştırılsın mı? Kaybettiler işte daha ne konuşuyorlar?

Ben Trabzonspor'un bu hallerini tehlikeli buluyorum ve önümüzdeki sezon Trabzondaki maçta kötü olaylar çıkacağını düşünüyorum. Alt tarafı sahada 22 sporcu müsabaka oynuyor.

Benim hukuki bakis acima gore ,bu noktadan bir cezai mueyyide cikmaz , zira mesajlari atan kisinin sozlu beyani ile emrenin bu olayda dahli oldugu ortaya konmadikca emre baskasinin bir konusmasi sebebiyle suclanmayacaktir , bunu da gorecegiz ileride.. bu konunun sorusturulmasi sirasinda tek isin gidisatini degistirebilecek olay , bu mesajlari ceken kisinin emre veya bir baskasini kendi diliyle itiraf etmesi ve zan altinda birakmasidir . bu durumda olay genisler . suanki pozisyonda , emre o ortamda olsa , hatta o telefonu eline alip o mesajlari kendisi bile yazmis olsa , hukuken suclanabilecegi bir kanit ortada gorulmuyor. burada bir is guzarlik var ... ama keske insanlar bu olaydaki enerjiyi serkan kirintili ve emenike olaylarinda gosterseydi , esas problem orada , ya da fb ye verilen sivas macinin 80% biletleri ...

adalet zedelendi ise orada zedelendi .. emenikenin fb degil , ts macinda oynatilmamasi feci bir amatorluktu ve o feridun denen adama zerre kadar guvenim yok , bir de fair play odulu vermisler , ulkenin haline bak

emenikenin fb degil , ts macinda oynatilmamasi feci bir amatorluktu

Yahu adamın sakat olmaya hakkı yok mu? Benim bildiğim Emenike bu iki maça ek olarak bayadır oynamıyor sakat olduğu gerekçesiyle. Sakat sakat mı oynasın?

Geri
Üst Alt