Sinan Bilgin
Cezalı
- 30 Aralık 2010
- 25.064
- 5.014
- 1.588
Cevap: Fenerbahçe - Ankaragücü maçında şike iddiası !
ilk paragrafina katiliyorum , ayni sekilde dusunuyorum ,lakin ikinci paragrafta soyledigin cok yanlis .. zaten emenikenin fb macinda oynamamasi degil 2 hafta sonra kafam bozuk diyerek ts macinda esitleme amaci ile oynamamasi problem .. hatirlarsaniz , bir mac once emenike sakatlandiginda ilk inanmayanlar fenerlilerdi .. o mesajlari antudan okuyun "bize karsi kendini hazirliyor , bu yuzden kart gormiyim diye sakatlik numarasi cikardi" temasi uzerineydi mesajlar .. ama bugun okuyorum , "adam sakat ,zaten ts ye karsi da oynamadi" haline gelmis mesajlar .. biri de cikmis demiyor ki "adam sakatlandiginda inanmadik beyler ,simdi transfer olunca mi sakat dicez" ... bunu demedikce kimsenin samimiyetinden bahsedemeyiz ... belli ki emenike o macta oynayabilecek durumdaydi ama sebebi ne olursa olsun oynamadi .. belki de sike yapti gol kacirdi denmesin diye oynamadi .. bunu bile anlayabilirim etik bulmasam da .. cunku bir oyuncu maksimumunu vermeli transfer oldugu kesinlesse bile .. ama hadi diyelim ki soylenti cikmasin diye cekindi .. ulan o zaman ts macinda neden oynamiosun .. emenikeyi yakan fb macinda degil ts macinda oynamamasidir !
Carl Sagan'ın çok beğendiğim bir lafı vardır, büyük iddialar büyük kanıtlar gerektirir diye. Ortada bir kanıt var mı? Yoksa bütün gürültü menajerin tekinin blackberrysinden Ankaragücülü bir futbolcuya Emre adına çektiği iddia edilen mesajlar üzerine mi kopuyor? Bunlar gülünç iddialar, Emre ordaysa ispatlanır. Değilse sorun ne? Hem Emre mesaj çekmiş olsa nolur? Mesela devre arasında iki takım oyuncularından birinin diğerlerine "şampiyonluğa oynamıyorsunuz niye maça asılıyorsunuz?" veya "maça asılmayın" dediği iddiaları şike kanıtı mı? Bunu bilmediğim için soruyorum. Kaldı ki söz konusu takımdan Fenerbahçe'ye transfer olmuş bir oyuncu da yok.
Trabzon için iş bununla sınırlı kalmıyor. Mesela Karabükspor'lu Emenike ve Eskişehirspor'lu Sezer'in transferleri de incelenmeli Trabzonspor'a göre. Neymiş, Emenike Fenerbahçe maçında oynamamış. Emenike o maçtan 2 hafta sonra Trabzonspor'a karşı da oynamadı, oynasa belki Trabzon'a gol(ler) atacak ve iş averaja kalmayacak, bunu da kimse bilemez. O da incelenmeli mi acaba Trabzonspor'a göre? Trabzonspor ligde yendiği Bucaspor'dan bir oyuncuyu transfer etti. Acaba bu transferii bir diyet borcu ödemek için mi yaptı? Bu da mı incelenmeli? Mesela sahasında rahatça yendiği Gaziantepspor'dan da oyuncu almak istiyorlarmış, ki o Gaziantepspor Fenerbahçe'ye uzatmalarda yenilmişti. Bütün bu transferler incelenmeli mi? Bunlardan birşey çıkmazsa Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye 2-0 yenilmesi de araştırılsın mı? Kaybettiler işte daha ne konuşuyorlar?
Ben Trabzonspor'un bu hallerini tehlikeli buluyorum ve önümüzdeki sezon Trabzondaki maçta kötü olaylar çıkacağını düşünüyorum. Alt tarafı sahada 22 sporcu müsabaka oynuyor.
ilk paragrafina katiliyorum , ayni sekilde dusunuyorum ,lakin ikinci paragrafta soyledigin cok yanlis .. zaten emenikenin fb macinda oynamamasi degil 2 hafta sonra kafam bozuk diyerek ts macinda esitleme amaci ile oynamamasi problem .. hatirlarsaniz , bir mac once emenike sakatlandiginda ilk inanmayanlar fenerlilerdi .. o mesajlari antudan okuyun "bize karsi kendini hazirliyor , bu yuzden kart gormiyim diye sakatlik numarasi cikardi" temasi uzerineydi mesajlar .. ama bugun okuyorum , "adam sakat ,zaten ts ye karsi da oynamadi" haline gelmis mesajlar .. biri de cikmis demiyor ki "adam sakatlandiginda inanmadik beyler ,simdi transfer olunca mi sakat dicez" ... bunu demedikce kimsenin samimiyetinden bahsedemeyiz ... belli ki emenike o macta oynayabilecek durumdaydi ama sebebi ne olursa olsun oynamadi .. belki de sike yapti gol kacirdi denmesin diye oynamadi .. bunu bile anlayabilirim etik bulmasam da .. cunku bir oyuncu maksimumunu vermeli transfer oldugu kesinlesse bile .. ama hadi diyelim ki soylenti cikmasin diye cekindi .. ulan o zaman ts macinda neden oynamiosun .. emenikeyi yakan fb macinda degil ts macinda oynamamasidir !