Fenerbahçe - Ankaragücü maçında şike iddiası !

Cevap: Fenerbahçe - Ankaragücü maçında şike iddiası !

Carl Sagan'ın çok beğendiğim bir lafı vardır, büyük iddialar büyük kanıtlar gerektirir diye. Ortada bir kanıt var mı? Yoksa bütün gürültü menajerin tekinin blackberrysinden Ankaragücülü bir futbolcuya Emre adına çektiği iddia edilen mesajlar üzerine mi kopuyor? Bunlar gülünç iddialar, Emre ordaysa ispatlanır. Değilse sorun ne? Hem Emre mesaj çekmiş olsa nolur? Mesela devre arasında iki takım oyuncularından birinin diğerlerine "şampiyonluğa oynamıyorsunuz niye maça asılıyorsunuz?" veya "maça asılmayın" dediği iddiaları şike kanıtı mı? Bunu bilmediğim için soruyorum. Kaldı ki söz konusu takımdan Fenerbahçe'ye transfer olmuş bir oyuncu da yok.

Trabzon için iş bununla sınırlı kalmıyor. Mesela Karabükspor'lu Emenike ve Eskişehirspor'lu Sezer'in transferleri de incelenmeli Trabzonspor'a göre. Neymiş, Emenike Fenerbahçe maçında oynamamış. Emenike o maçtan 2 hafta sonra Trabzonspor'a karşı da oynamadı, oynasa belki Trabzon'a gol(ler) atacak ve iş averaja kalmayacak, bunu da kimse bilemez. O da incelenmeli mi acaba Trabzonspor'a göre? Trabzonspor ligde yendiği Bucaspor'dan bir oyuncuyu transfer etti. Acaba bu transferii bir diyet borcu ödemek için mi yaptı? Bu da mı incelenmeli? Mesela sahasında rahatça yendiği Gaziantepspor'dan da oyuncu almak istiyorlarmış, ki o Gaziantepspor Fenerbahçe'ye uzatmalarda yenilmişti. Bütün bu transferler incelenmeli mi? Bunlardan birşey çıkmazsa Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye 2-0 yenilmesi de araştırılsın mı? Kaybettiler işte daha ne konuşuyorlar?

Ben Trabzonspor'un bu hallerini tehlikeli buluyorum ve önümüzdeki sezon Trabzondaki maçta kötü olaylar çıkacağını düşünüyorum. Alt tarafı sahada 22 sporcu müsabaka oynuyor.

ilk paragrafina katiliyorum , ayni sekilde dusunuyorum ,lakin ikinci paragrafta soyledigin cok yanlis .. zaten emenikenin fb macinda oynamamasi degil 2 hafta sonra kafam bozuk diyerek ts macinda esitleme amaci ile oynamamasi problem .. hatirlarsaniz , bir mac once emenike sakatlandiginda ilk inanmayanlar fenerlilerdi .. o mesajlari antudan okuyun "bize karsi kendini hazirliyor , bu yuzden kart gormiyim diye sakatlik numarasi cikardi" temasi uzerineydi mesajlar .. ama bugun okuyorum , "adam sakat ,zaten ts ye karsi da oynamadi" haline gelmis mesajlar .. biri de cikmis demiyor ki "adam sakatlandiginda inanmadik beyler ,simdi transfer olunca mi sakat dicez" ... bunu demedikce kimsenin samimiyetinden bahsedemeyiz ... belli ki emenike o macta oynayabilecek durumdaydi ama sebebi ne olursa olsun oynamadi .. belki de sike yapti gol kacirdi denmesin diye oynamadi .. bunu bile anlayabilirim etik bulmasam da .. cunku bir oyuncu maksimumunu vermeli transfer oldugu kesinlesse bile .. ama hadi diyelim ki soylenti cikmasin diye cekindi .. ulan o zaman ts macinda neden oynamiosun .. emenikeyi yakan fb macinda degil ts macinda oynamamasidir !

Yahu adamın sakat olmaya hakkı yok mu? Benim bildiğim Emenike bu iki maça ek olarak bayadır oynamıyor sakat olduğu gerekçesiyle. Sakat sakat mı oynasın?

emenike sakatliktan cikti , forma giymeye basladi ,bir kac mac oynadi sonra fb macindan onceki hafta hic bir darbe olmadan kaburgasini tuttu atti kendini yere .. herkes hemfikirdi ki sari kart gormemek icin cikti oyundan diye , ne yalan soliyim ben de oyle dusundum , butun fb liler de ates kustu adama hakli olarak ... sonra defalarca fb macindan sonra saglik kurulu , yoneticiler baglandi , "saglik kurulu oynamasina engel bir durum gormedi ancak kendisi oynamak istemedi , psikolojik olabilir" dediler .. ayni emenike aradan 15 gun gecti , halen oynamadi ts ye karsi .. yani kisaca durumu esitleme amaci ile oynamadi cunku gerek kendi beyanlari gerekse de saglik kurulu calisanlarinin soylemlerinden sahaya cikamayacak , hele de olaydan 3 hafta sonra bile sahaya cikamayacak bir sakatligi olmadigi zaten net bicimde belli .

problem ts lehine de hakem hatasi olmasi degil zaten , bunlarin neden oldugu ... genel kanaat su ki bu hatalar masum degil .. ts lehine ise fb liler siyasi sebeplerden dem vuruyor , fb lehine ise diger kisiler medyaya , aziz yildirima bagliyor vs vs ... ozellikle disiplin uygulamalarinda problem cok buyuk .. buca macinda dogru ya da yanlis , fb 3-1 geride iken o penaltiyi inisiyatif alip caldirabilen bir yan hakem , kendisine alenen tepki amacli top atan gokhan gonulu orta hakeme rapor edebilmeli .. ama hic bir hakem de kendisine sari kart goster denen oyuncuyu sizin bjk ile kupa yari finalinizdeki gibi ,selcuk dereli misali sumen alti etmemeli (baki mercimekti galiba ,hatirlarsin , cildirmistiniz) ..

yalniz su konuda samimi bulmadim soyledigini .. ben antuya da uyeyim , yukarida siraladigim pozisyonlarla ilgili hakim kani hic bir zaman kirmizi karttan yana olmadi .. yok alex yan basti , gokhanin yaptiginda bisi yok , ozerin hareketine sari kart bile fazla , selcuk aslinda cekmiyor dokunuyor vs... diye gidiyor yorumlar .. bir de su var , fb aleyhine hata yapilan maclar cogunlukla ilk yarida idi , ikinci yarida 2 mac vardi , biri bursa , dgeri antep .. ancak antep macinda ozellikle lugano ,sizin aleyhinizde yapilan hatalari sagolsun tekrar orta noktaya tasidi ... neyse mac mac tartismak bir sonuc getirmez .. lakin ortada bir oyun var , kim sampiyon olursa olsun bu oyun var .. sampiyon olanin da bu oyunun gereklerini iyi basaridigi icin sampiyon oldugu yonundeki dusuncem degismez .. ts de olsa bu boyledir , siz icin de boyle .. bu kirlilik gitmeden ,temizlenmeden bu is de asla duzelmez , vicdanlarda aklanmaz .. her takim icin gecerli bu

biz derken antu'yu kastettiğimi de nereden çıkardın :) sanırım bu konuda fazla masum konuştum, derler ya kişi herkesi kendi gibi bilirmiş,

belki inanmayacaksın ama antu'da da yazdım bunu, kabul edenler oldu tepki verenler oldu, şurası bir gerçek: antu'nun rakip taraftarlara tahammülü buradakinden çok çok az, nasıl buradaki bazı kimseler fenerli kuş vs. tabirlerini kullanıp direk seni ötekileştirip aklınca hakaret moduna geçiyorsa ( ki bunlar tahminimce yaşça küçük veya eğitim durumu anlayış ve görüşü dar arkadaşlarımız) antu'da da çoğunlukla (istisnalar kaideyi bozmaz) rakipler "kedidir, kargadır" denip anında şutlanır, gerçek bu, kıvırmaya gerek yok :)

trabzon konusuna gelirsek, fener yönetimi ve taraftarı için söylediklerin geçerli olabilir ( va hatta onlar kendilerince haklı da olabilirler bazı konularda) ama biz trabzon kadar bu işi abartmadık be kardeşim, olayı bu kadar farklı ve haddini aşan boyutlara taşımadık, sen de hak ver buna, feneri obamaya şikayet etmeler, şimdi uefaya şikayet ediyorlar, akpartiden kıyak beklentisi içinde olmalar, kendi durumlarını güneydoğudaki vatandaşlarımız ile özdeşleştirmeleri dağa mı çıkalım şeklindeki basın açıklamaları falan bunlar olayı tamamen bambaşka boyutlara taşıdılar, işte nefret tohumları böyle atılıyor, ben şimdiden gelecek sezonki trabzon deplasmanı için endişeliyim, nasıl olur orda nasıl oynanır o maç tahayyül edemiyorum, taraftar falan gitmez herhalde.

dediğim gibi bu şehrin insanının haleti ruhiyesinde sorun var bence, sanki de fakto hakları olan birşeyi ellerinde çalmışız ve dünya yıkılmış herşey bitmiş gibi bir halleri var, biz napalım ölelim o zaman o 2 travmayı atlatıp da bu camia ardından şampiyon olabiliyorsa örnek alınmalı bu konuda. sonuçta bu sadece spor ve hayat devam ediyor bunun gelecek sezonu var.

fb hamlelerini yargilamak bana dusmez ama transferde garip isler yapiyor.. serkan kirintili transferini kendime aciklayamiyorum . bu adam benim de gittigim buca kupa macinda oynadi bi tek bu sezon galiba , kendi sahasinda 3 gol yedi fb o macta ve taraftar tarafindan yuhalandi kalede .. pek giden olmadigi icin arkadasin kombinesi bosa cikinca gitmistim ... gecen seneki ankaragucu fb macinda yedigi gollere bi bakilirsa , sikeyi , bilerek gol yemeyi filan gectim , boyle bir kaleciyi , bu kadar bos bir adami fb gibi bir klup nasil alir anlam veremiyorum .. bunlar hep insanlarin agzina sakiz olacak seyler ,engelleyemezsin ..

bu kadar cok futbolla , takimla vs ugrasir , hayatinin 1 no lu paydasi yaparsan tabi is buraya gelir .. takacaksin ps3 e bir call of duty , keyfine bakacaksin , atacaksin kendini benim gibi havuza GS adasinda bogazi izleyeceksin .. orda milletle tavla atip mankenleri keseceksin .. bu benim orneklerim , sizinki apayri olabilir .. sefa p.... ki olmak varken bu islere hayatini adamanin da manasi yok tabi .. bu yuzden ben cok tinlamam ,lakin ortada bir sikintilarin oldugu belli ..

ilk paragrafina katiliyorum , ayni sekilde dusunuyorum ,lakin ikinci paragrafta soyledigin cok yanlis .. zaten emenikenin fb macinda oynamamasi degil 2 hafta sonra kafam bozuk diyerek ts macinda esitleme amaci ile oynamamasi problem .. hatirlarsaniz , bir mac once emenike sakatlandiginda ilk inanmayanlar fenerlilerdi .. o mesajlari antudan okuyun "bize karsi kendini hazirliyor , bu yuzden kart gormiyim diye sakatlik numarasi cikardi" temasi uzerineydi mesajlar .. ama bugun okuyorum , "adam sakat ,zaten ts ye karsi da oynamadi" haline gelmis mesajlar .. biri de cikmis demiyor ki "adam sakatlandiginda inanmadik beyler ,simdi transfer olunca mi sakat dicez" ... bunu demedikce kimsenin samimiyetinden bahsedemeyiz ... belli ki emenike o macta oynayabilecek durumdaydi ama sebebi ne olursa olsun oynamadi .. belki de sike yapti gol kacirdi denmesin diye oynamadi .. bunu bile anlayabilirim etik bulmasam da .. cunku bir oyuncu maksimumunu vermeli transfer oldugu kesinlesse bile .. ama hadi diyelim ki soylenti cikmasin diye cekindi .. ulan o zaman ts macinda neden oynamiosun .. emenikeyi yakan fb macinda degil ts macinda oynamamasidir !

Ben sakat olduğu için oynamadığını düşünüyordum, yukardakini bilmiyorum. Peki o 2 maç arasındaki maçta oynadı mı Emenike? (Bilmediğim için soruyorum o hafta dikkat etmedim).

Ayrıca sonuçta Fenerbahçe de Trabzonspor da 2 hafta arayla aynı şartlarda aynı Karabük takımına karşı oynamışlar, ikisi de kazanmış. Sorun ne? Ayrıca Emenike bize karşı oynayıp Trabzon'a karşı oynamamazlık da yapabilirdi. Sözleşmesinde Trabzon'a karşı oynayıp gol atma zorunluluğu vardır diye bir madde yok. Karabüksporun hiçbir maça tam kadroyla çıkmak gibi bir zorunluluğu olmadığı gibi, şike olmadığı sürece, ki nasıl kanıtlanacak. Çıkıp şike yaptık mı diyecekler?..

Carl Sagan'ın çok beğendiğim bir lafı vardır, büyük iddialar büyük kanıtlar gerektirir diye. Ortada bir kanıt var mı? Yoksa bütün gürültü menajerin tekinin blackberrysinden Ankaragücülü bir futbolcuya Emre adına çektiği iddia edilen mesajlar üzerine mi kopuyor? Bunlar gülünç iddialar, Emre ordaysa ispatlanır. Değilse sorun ne? Hem Emre mesaj çekmiş olsa nolur? Mesela devre arasında iki takım oyuncularından birinin diğerlerine "şampiyonluğa oynamıyorsunuz niye maça asılıyorsunuz?" veya "maça asılmayın" dediği iddiaları şike kanıtı mı? Bunu bilmediğim için soruyorum. Kaldı ki söz konusu takımdan Fenerbahçe'ye transfer olmuş bir oyuncu da yok.

Trabzon için iş bununla sınırlı kalmıyor. Mesela Karabükspor'lu Emenike ve Eskişehirspor'lu Sezer'in transferleri de incelenmeli Trabzonspor'a göre. Neymiş, Emenike Fenerbahçe maçında oynamamış. Emenike o maçtan 2 hafta sonra Trabzonspor'a karşı da oynamadı, oynasa belki Trabzon'a gol(ler) atacak ve iş averaja kalmayacak, bunu da kimse bilemez. O da incelenmeli mi acaba Trabzonspor'a göre? Trabzonspor ligde yendiği Bucaspor'dan bir oyuncuyu transfer etti. Acaba bu transferii bir diyet borcu ödemek için mi yaptı? Bu da mı incelenmeli? Mesela sahasında rahatça yendiği Gaziantepspor'dan da oyuncu almak istiyorlarmış, ki o Gaziantepspor Fenerbahçe'ye uzatmalarda yenilmişti. Bütün bu transferler incelenmeli mi? Bunlardan birşey çıkmazsa Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye 2-0 yenilmesi de araştırılsın mı? Kaybettiler işte daha ne konuşuyorlar?

Ben Trabzonspor'un bu hallerini tehlikeli buluyorum ve önümüzdeki sezon Trabzondaki maçta kötü olaylar çıkacağını düşünüyorum. Alt tarafı sahada 22 sporcu müsabaka oynuyor.

dediğin gibi trabzonun bucadan oyuncu almasının altında da kötü niyetli kişiler tarafından başka şeyler aranabilir, herşeyin altında bişey armaya başlarsak da sonu gelmez herhalde, tükürükten nem kapan bir milletiz, bu başlığı açan arkadaş mecnun otyakmazın eliyle 4 işareti yaptığı bir resim ile fenerbahçenin sivasa 4 gol atması arasında bile bağlantı kurabiliyor, gerisini sen düşün.

fb hamlelerini yargilamak bana dusmez ama transferde garip isler yapiyor.. serkan kirintili transferini kendime aciklayamiyorum . bu adam benim de gittigim buca kupa macinda oynadi bi tek bu sezon galiba , kendi sahasinda 3 gol yedi fb o macta ve taraftar tarafindan yuhalandi kalede .. pek giden olmadigi icin arkadasin kombinesi bosa cikinca gitmistim ... gecen seneki ankaragucu fb macinda yedigi gollere bi bakilirsa , sikeyi , bilerek gol yemeyi filan gectim , boyle bir kaleciyi , bu kadar bos bir adami fb gibi bir klup nasil alir anlam veremiyorum .. bunlar hep insanlarin agzina sakiz olacak seyler ,engelleyemezsin ..

Aykut Kocaman'ın enteresan transferleri diye bakıyorum. Mesela Gençlerbirliğinde yedek olan İlhan Eker'i neden transfer edip bu sezon hiç oynatmayıp şimdi Kayseri'ye neden gönderdiği gibi. Sanırım antreman oyuncusuna ihtiyacı vardı.

Onları bilmiyorum ama bu sezonki transferler konusunda kendi adıma bazı şüphelerim var, Sezer transferi Fenerbahçe lehine sonuçlanırsa şüphelerim güçlenir.

Ben sakat olduğu için oynamadığını düşünüyordum, yukardakini bilmiyorum. Peki o 2 maç arasındaki maçta oynadı mı Emenike? (Bilmediğim için soruyorum o hafta dikkat etmedim).

Ayrıca sonuçta Fenerbahçe de Trabzonspor da 2 hafta arayla aynı şartlarda aynı Karabük takımına karşı oynamışlar, ikisi de kazanmış. Sorun ne? Ayrıca Emenike bize karşı oynayıp Trabzon'a karşı oynamamazlık da yapabilirdi. Sözleşmesinde Trabzon'a karşı oynayıp gol atma zorunluluğu vardır diye bir madde yok. Karabüksporun hiçbir maça tam kadroyla çıkmak gibi bir zorunluluğu olmadığı gibi, şike olmadığı sürece, ki nasıl kanıtlanacak. Çıkıp şike yaptık mı diyecekler?..

sekil olarak sorun var dostum .. adam kart limitinde , sahaya cikip cikmayacagi konusuluyor , cikiyor , ama 30 uncu dk da hic bir darbe yemeden yere yigiliyor , millet kiciyla guluyor (basta fenerliler) , sonra ezik var bilmem ne deniyor macta oynayacak deniyor .. h sonu oluyor , son dk "emenike kadrodan cikarildi" .. fb liler bayram ediyor .. sonra emenike oynamiyor mac 1-0 bitiyor .. sonraki 2 macta da daha o gunden oynamayacagi soyleniyor .. yani sonraki maclarda oynamamasinin sakatligi ile zerre kadar ilgisi yok , cunku daha fb macindan sonra "ts ye karsi da oynamayacak" deniyor .. boyle bir sey olamaz .. olmamali .. fb macinda sakatligi bahane etmesinin hakli cikmasi icin sonraki maclarda oynamaliydi , ama o "fb ye oynamadi ts ye oynadi" denmesi riskini almamak ugruna attigi sakatlik palavrasini devam ettirdi .. bu adami asla rahat birakmaz medya , buna eminim .. yaptigi hareket ile ilgili golgede kalan tek sey , bunu tek basina kendi karakter zayifligindan oturu mu yapti , yoksa karabuk yonetimi kazanacagi para ugruna boyle bir kumpasa mi girdi .. bu nokta karanlik halen

ah be fenerbahce , alma emenikeyi , alma abi , serkan kirintiliyi alma .. tabi bizce al , malzeme cikssin ,yalan degil yipranmasi hosumuza gider fb nin . ama kendi acisindan bakiyorum , alma diyorum yani ..

emenike sakatliktan cikti , forma giymeye basladi ,bir kac mac oynadi sonra fb macindan onceki hafta hic bir darbe olmadan kaburgasini tuttu atti kendini yere .. herkes hemfikirdi ki sari kart gormemek icin cikti oyundan diye , ne yalan soliyim ben de oyle dusundum , butun fb liler de ates kustu adama hakli olarak ... sonra defalarca fb macindan sonra saglik kurulu , yoneticiler baglandi , "saglik kurulu oynamasina engel bir durum gormedi ancak kendisi oynamak istemedi , psikolojik olabilir" dediler .. ayni emenike aradan 15 gun gecti , halen oynamadi ts ye karsi .. yani kisaca durumu esitleme amaci ile oynamadi cunku gerek kendi beyanlari gerekse de saglik kurulu calisanlarinin soylemlerinden sahaya cikamayacak , hele de olaydan 3 hafta sonra bile sahaya cikamayacak bir sakatligi olmadigi zaten net bicimde belli .

Emenike'nin sorunu psikolojik değildi. ***** bölgesinde ezilme vardı. Ağrıları olduğu söyleniyordu. Bu gibi durumlarda da oyuncunun oynatıp oynatılmamasına futbolcunun kendini iyi hissedip hissetmemesine göre karar verilir herhalde. Yücel İldiz'in açıklamaları da hep bu paraleldeydi. Psikolojikmiş oynamamış falan bunlar hep dedikodu. Kendi takımı için çok önemli bir maç olsa tamam kassın oynasın diyeceğiz ama Karabük için prestij maçı.

Be mesaj olayının konuşulması normal de Emenike olayını cidden abartıyorsunuz.

.

Benim hukuki bakis acima gore ,bu noktadan bir cezai mueyyide cikmaz , zira mesajlari atan kisinin sozlu beyani ile emrenin bu olayda dahli oldugu ortaya konmadikca emre baskasinin bir konusmasi sebebiyle suclanmayacaktir , bunu da gorecegiz ileride.. bu konunun sorusturulmasi sirasinda tek isin gidisatini degistirebilecek olay , bu mesajlari ceken kisinin emre veya bir baskasini kendi diliyle itiraf etmesi ve zan altinda birakmasidir . bu durumda olay genisler . suanki pozisyonda , emre o ortamda olsa , hatta o telefonu eline alip o mesajlari kendisi bile yazmis olsa , hukuken suclanabilecegi bir kanit ortada gorulmuyor. burada bir is guzarlik var ... ama keske insanlar bu olaydaki enerjiyi serkan kirintili ve emenike olaylarinda gosterseydi , esas problem orada , ya da fb ye verilen sivas macinin 80% biletleri ...

adalet zedelendi ise orada zedelendi .. emenikenin fb degil , ts macinda oynatilmamasi feci bir amatorluktu ve o feridun denen adama zerre kadar guvenim yok , bir de fair play odulu vermisler , ulkenin haline bak

bunlar akılları bulandırıyor doğru, hepimiz biliyoruz ortada bir yasaya aykırılık yok, sen adama en az %5'i rakibe vermek zorundasın demişsin ama en çok ne kadar verebileceğin yönetmelikte yazmıyor:) sivas başkanı da burdan voliyi vuruyor, soruyorum sana sen sivas başkanı olsan aynısını yapmaz mısın? tuttuğum takım bir yana galatasaraya da fenere de aynısını yaparım.

o yüzden bunların önüne geçilemez, fenerbahçenin veya x bir kulübün herhangi bir oyuncuyu transfer etme keyfiyetini de maalesef aynı bakış açısıyla sorgulamamız mümkün değil, hatta bu durumda suçlu biz oluyoruz, kanıtlayamadığımız için iftira atmış sayılıyoruz.

benim anlamadığım birşey de şu, türkiyede böyle iddialar hep dile getirilir taraftarlar birbirini suçlar yöneticiler kapışır ama daha bir kimsenin delil gösterip bu iddialar doğrultusunda birini cezaya mahkum ettirdiğini görmedim, buda böyle bir soru işaretidir kafamda: biz millet olarak çok mu pranoyakız yoksa çok adi insanlar mıyız gerçeklerin üstünü örtüyoruz?

Fenerbahçe İlhan Eker'i alarak neyin diyetini ödemiş olabilir sizce? Sezer kötü futbolcu mu ki diyet amacıyla transfer etmek istesin Fenerbahçe? Serdar Kesimal transferi de diyet transferi olabilir mi? Sonuçta Fenerbahçe Kayseri'yi de yendi.

Yahu Ankara maçında 3 penaltı olmuş, 6 gol, kime neyin diyeti? Bırakın Allah aşkına..

bu mantıkla hiçbir anadolu takımından hiçbir futbolcu almamalıyız, doğru mu?

veya şampiyon olduğumuz seneler almamalı ama şampiyon olamadığımız seneler almalıyız?

Fenerbahçe İlhan Eker'i alarak neyin diyetini ödemiş olabilir sence? Sezer kötü futbolcu mu ki diyet amacıyla transfer etmek istesin Fenerbahçe? Serdar Kesimal transferi de diyet transferi olabilir mi? Sonuçta Fenerbahçe Kayseri'yi de yendi.

Yahu Ankara maçında 3 penaltı olmuş, 6 gol, kime neyin diyeti? Bırakın Allah aşkına..

gerçekten komik oluyor bu iddialar, şimdi bir de olayın şu tarafı var daha da komik hale getiriyor durumu;

bu takım iknci devre 16/17 yapmış yani herkesi yenmiş bursa hariç, bu mantıkla yola çıkarsak bursadan istediğimiz kadar oyuncu alabiliriz, ancak diğer 16'sından alacağımız herhangi bir oyuncu şike yaptığımızın kanıtı olacak, yanlış mıyım?

9 milyon Emenike'ye ödeniyor ve o Emenike Fener'e karşı oynamıyor.Güzel alışveriş.

.

Emenike'nin sorunu psikolojik değildi. ***** bölgesinde ezilme vardı. Ağrıları olduğu söyleniyordu. Bu gibi durumlarda da oyuncunun oynatıp oynatılmamasına futbolcunun kendini iyi hissedip hissetmemesine göre karar verilir herhalde. Yücel İldiz'in açıklamaları da hep bu paraleldeydi. Psikolojikmiş oynamamış falan bunlar hep dedikodu. Kendi takımı için çok önemli bir maç olsa tamam kassın oynasın diyeceğiz ama Karabük için prestij maçı.

Be mesaj olayının konuşulması normal de Emenike olayını cidden abartıyorsunuz.

Bana da mesaj olayi buyutuluyor ama emenikenin oynamamasi problemli geliyor. Artik tip gelisti , bir oyuncunun neresinde ne oldugu tesbit edilebiliyor .. Nekaat donemi oyuncudan oyuncuya degisebilir lakin sakatligin ne oldugu ortaya konabiliyor. Mac oncesi soylenenler ezik var vs seklindeydi , ancak sonra saglik kurulu oynayabilir dedik ama oynamadi kendisi noktasinda fikir belirtti .. ama her ne olursa olsun o macta oynamasina izin vermeyen bir sakatligi bile vardi ise ,15 gun sonra oynamamasi sakatligi ile ilgili degil , bunu biliyoruz

konuyu dagitalim bu aksamlik , size bir sorum var kafayi yicem bulamiyorum yardimci olun .. son 2-3 senede olan bir film , bulup izlemek istiyorum lakin ismi aklima gelmiyor .. filmin baslangici teroristlerin bir polis ya da dedektif tipi bir adamin evini basmasi ve yaylim atesine tutmasi , bu esnada yanlislikla adamin karisinin ya da oglunun vurulmasi , basrol oyuncusunun ise kurtulmasi seklinde .. herkes esasen adamin hedef oldugunu yanlislikla kadin (veya cocuk) in kurban oldugunu saniyor , ama filmin ilerleyen gelisiminde bir nukleer silah firmasi veya bu tip bir yapilanmanin ortaya cikmasi ile ilgili bilgisi oldugu icin olduruldugu ortaya cikmaya basliyor

denzel washington dicem ama arastirdim son filmlerini ,o degil galiba .. ama o tip bir aktor var bas rolde .. hadi bulalim su filmi

Geri
Üst Alt