Fenerbahçe Seneye de Avrupa'da Yok İddiası

İlker Üstün

Sarı Üye
Şu an GSTV de canlı olarak yayımlanan Aslan Meclisi programının yorumcularından Ersan Çelik'in iddiasına göre Fenerbahçe seneye de avrupa da yok.Fenerbahçe'nin şike cezasına göre ''Avrupa'ya gitme hakkı kazandıkları 2 yıl Avrupa'ya gidemeyecekler'' şeklinde fakat Fenerbahçe 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda Paok'a eleme turunda ilk maç 1-0, ikinci maç 1-1 olmak üzere toplam 2-1 olarak eleniyorlar.Yani o sene zaten Avrupa'ya gitme hakkı kazanmamışlardı.2011-2012 sezonunda ise mahkeme devam ettiğinden ve ceza verilmediğinden dolayı Avrupa'ya gidememişlerdi.2012-2013 sezonunda ise Avrupa Ligi'ne katılmışlardı.2013 senesinde ise 2 yıllık men cezası aldılar.Yani hem bu sene hem de önümüzdeki sene Avrupa'da olamayacaklar.

Ersan Celik demeseydi iyiydi
Adam fotospor un kurucusu :o

LG-P920 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Paok maçı olduğunda şike olayı patlamamıştı.Ayrıca umarım bu haber doğru değildir.Fener'in tek kulvara odaklanmasını istemiyorum.Ligde ciddi dezavantaj bizim için.

eğer dogruysa yabancı kuralı yine değişmeyecek.

Arsenale efendiler. Uefa dan devam edeceklerdi. Edemediler.
Bu senede katılmıyorlar.
Ekstra ceza almazlarsa seneye avrupada lar. Benim bildiğim bu.

DİKKAT! CEZALAR, HAK KAZANDIĞI SEZONLARDA GEÇERLİ OLACAK!
Fenerbahçe'ye verilen 2 yıllık cezada önemli bir ayrıntı var. 2 yıllık cezanın ilki, bu sezon yani 2013-14 sezonunda uygulanacak. 2. yıl ise 2014-15 sezonu olmayabilir. Çünkü Fenerbahçe'nin cezasını tamamlaması için önce Avrupa'ya gitme hakkını elde etmesi gerekiyor. Yani ceza önümüzdeki 2 sezonu değil, Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gitme hakkını elde edeceği ilk 2 sezonu kapsıyor. Cezasının ilkini bu sezon çekecek olan Fenerbahçe, bir an önce Avrupa'ya gitme hakkını elde edip 2. yılını da geride bırakmayı hedefleyecek.

https://www.ntvspor.net/haber/futbol/89812/fenerbahceye-2-yil-ceza

Arkadaşın açtığı konu doğru galiba.Ben 11-12'deki ceza da 2 yıla dahil diye biliyordum ama öyle bir şey yazmıyor.

Son düzenleme:
Sorun değil, Avrupa bir yıl daha temiz kalır. :kiskiskis: :muha:

O dönemde Arsenal'e elenmislerdi. Ozaman ceza aldilar ve AL'de devam edemediler. O sezon da sampiyon oldular ve bu sezon SL oynayamiyorlar. Etti 2, burda tartislacak ne var bilmiyorum.

O dönemde Arsenal'e elenmislerdi. Ozaman ceza aldilar ve AL'de devam edemediler. O sezon da sampiyon oldular ve bu sezon SL oynayamiyorlar. Etti 2, burda tartislacak ne var bilmiyorum.

Peki ya o 2 yıla 11-12 sezonu dahil değilse

edit:Şimdi anladım.Ben 14-15 sezonunu hiç dahil etmedim cezaya.:D Arkadaşın bahsettiği 2+1'in biri olabilir.

Son düzenleme:
Ben olaya artik farkli bir acidan bakiyorum. Adamlar 4-5 yilda bir Avrupa'da mücadele ediyor, birakin heveslerini alsinlar.

Artik Avrupa kupalarina alinmamalari bir anlam ifade etmiyor, zarari bize oluyor adamlar haftada 1 mac yapiyor.

Basarili olacaklari da yok acikcasi, tarihin en kötü UEFA Kupasi'nda bile finale yükselemediler. Hem gitseler Karabükspor-Bursaspor gibi takimlardan biri olmayacak ve ülke puanimiz artacak.

GS-FB-BJK-TS-- biz CL gruplarina kalsak, diger 3'ü de seneye UEFA'da gruplara kalsa nefis olur. 5.takim yine dandik anadolu takimi olur ve elenir gider zaten.

Ben olaya artik farkli bir acidan bakiyorum. Adamlar 4-5 yilda bir Avrupa'da mücadele ediyor, birakin heveslerini alsinlar.

Artik Avrupa kupalarina alinmamalari bir anlam ifade etmiyor, zarari bize oluyor adamlar haftada 1 mac yapiyor.

Basarili olacaklari da yok acikcasi, tarihin en kötü UEFA Kupasi'nda bile finale yükselemediler. Hem gitseler Karabükspor-Bursaspor gibi takimlardan biri olmayacak ve ülke puanimiz artacak.

GS-FB-BJK-TS-- biz CL gruplarina kalsak, diger 3'ü de seneye UEFA'da gruplara kalsa nefis olur. 5.takim yine dandik anadolu takimi olur ve elenir gider zaten.
Bende seninle ayni dusuncedeyim, sonucta artik bize bir faydasi yok onlarin Avrupa da olmamasi, onlardan korkacak durumda da degiliz, oyle birsey yapacaklarindan degil ama en azindan Karabuk ve Bursa gibi ilk turda elenmezler. Boylece tamamen lige degil, en azindan devre arasina kadar Avrupa da mac oynarlar..

Gayet mantıklı konuşmuş ama zannetmiyorum öyle bir düzende yaşıyoruz ki

Geri
Üst Alt