Fenerbahçe Taraftarından Galatasaray'a: ''Derbiyi birlikte izleyelim''

2003-04 de kadıköyde oturdugumuz koltuga isedikleri yöneticilerimize posetlerle bok attiklari günleri ve nicelerini ne cabuk unuttunuz ya da hatırlıyomusunuz.fener kahpe bir takımdır ve hakettigi sekilde karsılanmalı ve muammele edilmelidir.

SÖZ KONUSU VATANSA, GERİSİ TEFERRUAT. Mustafa Kemal Atatürk.

Sporla bir şeylerin değiştirilmesi gerçekten isteniyorsa. İlk olması gereken aziz adlı zat ve yancıları 20 senedir Türk sporunda yarattığı terörizmden dolayı özür dilettirilip bu alemden def edilmesidir. Bundan sonra belki gerçekten yeni bir sayfa açabiliriz.

Bu pisliğin içindeki tüm kulüplerden ve oluşumlardan bir farkımız var diyorsak, rakip takımın oyuncusu, taraftarı yada yöneticisi ne kadar aşağılık davranirsa davransin biz Galatasaray olarak her zaman adaletin ve iyiliğin öncüsü olmalıyız. Bırakın eskiden ne yaptıklarını yada bundan sonra yapacaklarıni. Bunlar bizim değil onların ayıbıdır ve bu kötü ortamda büyük bir ornek olur, üstelik bu da bizim stadda olmuş olur.

Ülkemiz böyle zor durumdayken bu tip bütünleşmek çok önemlidir. Futbol gibi eğlence amaçla yapılan(ne yazıkki bunu unuttuk) basit bir olayda bile birlesemiyorsak yazık bize. Çok fazla taraftarlar arasında kutuplaşma oldu bu kimseye fayda sağlamaz.

Bakın bu mac ta fener taraftarı stada gelemeyecek bunu buradaki herkes biliyor ama bunun yanlış bir düşünce olduğunu savunmak hoş değil bana göre. İyilik yapmak hiç bir zaman kötü birşey değildir ve bu bize çok şey kazandırır.

Artık futbolun bir eğlence olduğunu ve bu kadar çok ciddiye alınmaması gerektiğini öğreniriz inş.

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Normal taraftarlar izleyebilirlerse iyi olur ama taraftar grupları asla. Bizi zerre temsil etmeyen malum yancıklı taraftar grubumuz ile troller ordusu salak oluşum 12 numaranın tribünlerde dostluk adı altında birbirlerini boğup bizi dünya aleme rezil etmesini kim ister ki ?

Bu pisliğin içindeki tüm kulüplerden ve oluşumlardan bir farkımız var diyorsak, rakip takımın oyuncusu, taraftarı yada yöneticisi ne kadar aşağılık davranirsa davransin biz Galatasaray olarak her zaman adaletin ve iyiliğin öncüsü olmalıyız. Bırakın eskiden ne yaptıklarını yada bundan sonra yapacaklarıni. Bunlar bizim değil onların ayıbıdır ve bu kötü ortamda büyük bir ornek olur, üstelik bu da bizim stadda olmuş olur.

Ülkemiz böyle zor durumdayken bu tip bütünleşmek çok önemlidir. Futbol gibi eğlence amaçla yapılan(ne yazıkki bunu unuttuk) basit bir olayda bile birlesemiyorsak yazık bize. Çok fazla taraftarlar arasında kutuplaşma oldu bu kimseye fayda sağlamaz.

Bakın bu mac ta fener taraftarı stada gelemeyecek bunu buradaki herkes biliyor ama bunun yanlış bir düşünce olduğunu savunmak hoş değil bana göre. İyilik yapmak hiç bir zaman kötü birşey değildir ve bu bize çok şey kazandırır.

Artık futbolun bir eğlence olduğunu ve bu kadar çok ciddiye alınmaması gerektiğini öğreniriz inş.

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu kadar para döndüğü sürece futbol bir eğlence olarak kalmaz.Eskiden neden bu kadar kin-nefret yoktu,çünkü bu kadar endüstriyelleşmemişti her şey.

Ha bundan sonra Metin Oktay, Ali Sami Yen vb. konular da konuşulmasın bence burada. Zira insanların isimlerini kötü düşüncelerimizle kirletmemize gerek yok.

Yav hakikaten bu konuda bizi farzedelim kandırdılar, enayi yerine koydular, nasıl oluyorsa artık 1000 fenerli geldi diye biz maçı 3-0 kaybettik. Eee so what? Ne olacak? Çok mu önemli? Çok mu daha mühim verilecek mesajdan?
Verecegimiz mesaj ne? "Biz bir butunuz".
En ufak bi olayda, hadi en iyi ihtimalle FB'nin sampiyon olmasi durumunda olacak olan olay ne? Bunlarin her seyi unutup sovmeleri, aliskin oldugumuz serefsizlikleri. Burdan dogacak sonuc ne? "Bu butunlugun son bulmasi icin ufacik bi kivilcima bile gerek olmayisi". Bence verilecek mesajdan daha tesirli ve bi o kadar da negatif bi olay.

Ben de acayip isterdim sonsuza dek dost kalip rekabetin sadece rekabette kalmasini. Ama buna yurekten inanan kim var?

Bu arada yanlis anlasilmasin, firsatciligi "sampiyonluk yolunda 3 puan" seklinde yorumlamiyorum, insanliklarina inaniyorum. Firsatciliktan kastim daha cok samimiyetsiz bi goz boyama. Fazla negatif dusunuyor olabilirim ama benim bu dusuncemi haksiz cikaracak bi gecmis de yok ortada ne yazik ki.

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Adamlar çakarsa görürüm kardeşliği fener fırsatçılık peşinde nett.

Millet burada bunlarin samimiyetlerine inanmiyorum derken iste böyle seyleri kastediyordu. Biz mesela bunlar sampiyonluk yarisi icinde olsak hersey bambaska olurdu.

12814411_1011239608947675_5215729636644879793_n.jpg

Sevgili arkadaşlar hepimiz şunu gözardı ediyoruz. Bu yüzyıldan fazladır yapılan ve birçok kereler sonunda büyük olayların çıktığı bir derbi. Terör, savaş, ekonomik kriz vs bir yana bu derbi başlı başına kendisi zaten bir kriz. "Hepimiz kardeşiz" eşliğinde başlayabilecek ama bitmeyecek bir oyun bu. Onun için herkes aklını başına almalı ve takımımızın başına gelebilecek ceza ve daha da önemlisi bir rezilliğin önlenmesi için böyle bir girişime destek verilmemeli.

Bazıları diyebilir ki "olur mu öyle şey bu ortamda beraber güzelce oturur seyrederiz." Böyle söyleyenlere şunu hatırlatmak isterim, ortamı provoke edebilecek insanların oraya girebileceğini gözardı etmeyin. Kaldı ki ben fbli olan babam ve abim ile bile gs-fb maçı seyredemezken, bu ortamda bu milletin beraberce oturup seyretmesinin mümkün olduğunu zannetmiyorum.

Millet burada bunlarin samimiyetlerine inanmiyorum derken iste böyle seyleri kastediyordu. Biz mesela bunlar sampiyonluk yarisi icinde olsak hersey bambaska olurdu.

12814411_1011239608947675_5215729636644879793_n.jpg

Yahu Can sosyal medyada Galatasaray adıyla, şehir adıyla, ülke adıyla, parti adıyla vb. yüzlerce binlerce aptal aptal mesaj bulursun. Bunu nasıl genellersiniz.

Ben zaten taraftarlar arasında takım tuttuğu için biri diğerinden daha iyi olduğu ayrımına gülüyorum. Yahu aynı evden biri fenerli biri Galatasaraylı nasıl takım tutunca birbirlerinden farklılaşsınlar bu kadar.

Ha şu samimiyet meselesinde de düşüncem o ki aslında bu gerginliği körükleyen anlayış gayri samimi. Taraftarların %95i arasında en ufak bir gerginlik yok. Sadece böyle forumlarda, taraftar grupları içerisinde kendi ispat gayretiyle hareket eden insanların ben daha Galatasaraylıyım, ben daha fenerliyim çıkışı var. Bence bu harekette yapılırsa samimi olur, yarın biz gidersek de samimi olur, derbilerde sadece sportif rekabet sözü versek de samimi olur. Ben tanıdığım bütün Fenerbahçelilerin de Galatasaraylıların da vatan, millet, kardeşlik, spor, dostluk gibi konularda samimi olduklarına eminim. Eğer sizin etrafınız aksiyle doluysa bişey diyemem.

Yönetim hiç kimseyi dinlemeyip, sosyal medyada veya forumlardaki holigan ruhu aşıp gerekli taraftar gruplarıyla konuşup bu eylemi gerçekleştirirse gitmeden önce adam gibi tek işini yapmış olur.

Bir de Aziz Yıldırım meselesi var ki bu akdar nefret ettiğiniz adamın yapacağı davranışın aynısını yaparak adama en büyük primi yaptırmış oluyorsunuz zaten. Adam sizi kendine göre ayarlamış, 'iyi' yapma eyleminizi bile esir etmiş. O'nun etkisinden kurtulamıyorsunuz ve edilgen oluyorsunuz. Halbuki bu atmosfer inşa edilirse ilk Aziz Yıldırım gibiler ortadan kaçmak zorunda kalır. Yoksa karşılıklı gerginlik böylesi adamları besler.

Gecmisi ne cabuk unuttunuz haci. 2000-2010 arasini ya yasamadiniz ya da fazla polyannasiniz. Senin derbi oncesi cicek verdigin sene adamlar bok torbasi sidik torbasi attilar.
Ne zaman ilk adimi atip samimiyetlerini gosterirler o zaman bu buzlar erir.

Gecmisi ne cabuk unuttunuz haci. 2000-2010 arasini ya yasamadiniz ya da fazla polyannasiniz. Senin derbi oncesi cicek verdigin sene adamlar bok torbasi sidik torbasi attilar.
Ne zaman ilk adimi atip samimiyetlerini gosterirler o zaman bu buzlar erir.
Onu gec abi bak adamlar acili olay var ortada 40 kisi hayatini kaybetmis gelmisler bunun uzerinden firsat, cikar saglamaya calisiyorlar beni sinirlendiren sey bu. Tekrar soyluyorum boyle durumlarda cikar, pirim yapanlarin allah belasini versin biz millete iyi gorunmek icin bu acili gunde prim amacli yaparsak bizimde allah belamizi versin.

Aziz Yildirim´in ve cetesinin bir serefsiz ve haysiyetler toplulugu olduguna katiliyorum. Ondan dolayi, kulübün basinda bunlar varken mesaj vermeye, tezaj vermeye lüzüm yok. Ama su sosyal medyada yazilanlara cok fazla itibar etmeyin, insanlar nekadar bok varsa kafasinda, internetin verdigi güvence ile siciyor fikirlerini resmen.

fb'nin en kritik macı. yenerlerse tur atıyorlar.

ha macta küfür olmasın orası ayrı ama sesten inlesin ve fb baskı altına alınsın.

deplasman yasagıda artık kalksın. bizde gidelim onlarda gelsin.

onlar bundan sonra yarı yarıya oynucaz derlerse seneye buyursun 25.000 kisi ile gelsinler sorun yok ama bu seneden gecti..

ulan hep ilk adım bizden hep birde sizi görelim ne kadar inandırcısınız siz yapın biz size gelelim birlikte izlemek için illa ki terör saldırısı olması gerekmiyor

Geri
Üst Alt