Fenerbahçe Taraftarının 6-0 Kompleksi

Istiklal marsinda oyuncularin da bir cogu ya ciklet cigniyor , ya eller kollar abuk bir pozisyonda , gulenler edenler ..

Marşa saygısız, terbiyesiz ve ciddiyetsiz bir tavır. Allahın çakisi seni. Yetiştirmeyi bilmeyen çocuk getirmese keşke dünyaya.

Arkadaşlar milli marş okunurken "hazır ol" duruşunda durmak gibi bir zorunluluk yok. Biz okullarda yıllarca İstiklal Marşı'mız okunduğu için değil, bayrak göndere çekildiği için "hazır ol" duruşunu sergiledik. Yani saygı bayrağa gösteriliyor. Marş okunurken o çocuklar el de sallayabilir, terbiyesizce de olsa 6 işareti de yapabilir.

Cocugun teki yav, sallayin gitsin.

ulan bana fenerli çocukların olduğunu gösterdi bu haber. ben nesilleri tükendi sanıyordum amk. kim feneri tutar ki abi

Çocuklara anlatacak başka başarıları yok ki ?

Istiklal marsi sirasinda yapmamasi lazim fakat besiktas ile oynarken bile bize mesaj vermeye calisiyorlar besiktas umurlarinda degil.

Arkadaşlar milli marş okunurken "hazır ol" duruşunda durmak gibi bir zorunluluk yok. Biz okullarda yıllarca İstiklal Marşı'mız okunduğu için değil, bayrak göndere çekildiği için "hazır ol" duruşunu sergiledik. Yani saygı bayrağa gösteriliyor. Marş okunurken o çocuklar el de sallayabilir, terbiyesizce de olsa 6 işareti de yapabilir.
Tck 300 işletilebilir, yapamazsın o dediklerini.

Tck 300 işletilebilir, yapamazsın o dediklerini.

Her hafta o çocuklara soruşturma açılsın o zaman. Kameramana da soruşturma açalım. İstiklal Marşı okunurken futbolcuları yakından çekiyor. Marş okunurken saygı duruşunda durulması tamamen bayrakla alakalı abi. Bayrak karşısında saygı duruşunda durulur. Müziğe değil. Ayrıca şu var.

Her hafta o çocuklara soruşturma açılsın o zaman. Kameramana da soruşturma açalım. İstiklal Marşı okunurken futbolcuları yakından çekiyor. Marş okunurken saygı duruşunda durulması tamamen bayrakla alakalı abi. Bayrak karşısında saygı duruşunda durulur. Müziğe değil. Ayrıca şu var.

Marşa saygı göstermek zorunda olduğun kanunla belirtilmiş, ama hazırolda durulması gerektiği yazmıyor. Bazı meslek gruplarına özel yönetmelikler olabilir o konuda bilgim yok. Tartışmaya açık bir konu değil bu, direkt madde gösterdim sana. Uygulanır uyvulanmaz başka konu.

Marşa saygı göstermek zorunda olduğun kanunla belirtilmiş, ama hazırolda durulması gerektiği yazmıyor. Bazı meslek gruplarına özel yönetmelikler olabilir o konuda bilgim yok. Tartışmaya açık bir konu değil bu, direkt madde gösterdim sana. Uygulanır uyvulanmaz başka konu.

Abi aynı şeyleri söylüyoruz. Evet İstiklal Marşı'na saygısızlık yapmanın sonuçları kanunda yazar. Ancak saygısızlık ölçüsü saygı duruşu değildir. Birisi elini göğüsüne götürerek marşı okur, ötekisi asker gibi dimdik ileri bakar, ötekisi coşkuludur bağırarak söyler, hareket eder.

İstiklal Marşı törende okunuyorsa tören yönetmeliklerine göre evet dediğin gibi saygı duruşunda durulur zaten. Ama orada da karşında bayrak vardır zaten. İstiklal Marşı okunurken marşın düzenini bozan, misal şarkı söyleyen, sözlerini değiştiren, göbek atan (beyinsizin biri bunu yaptı okuldan atıldı) cezalandırılır. Ama eliyle 6 işareti yapana, kameraya gülümseyene, el sallayana ceza verilmez.

Konusu açılmaya bile değmeyecek bomboş bir olay. Biz de 98 de bjk yi 6 0 yenmişiz 2005 te fenere 5 atmışız ama bizim için bir şey ifade etmiyor konusunu bile açmıyoruz oturup bunun sebebini düşünseler yeter yav

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MK her Türk vatandaşı İstiklal Marşını duyunca hazır ola geçip marşın bitmesini beklemek zorundadır.Şayet asker veya polisse de hazır ola geçip selam vermek zorundadır.Bayrağa saygı olayı değildir bu. Her platformda bu böyledir. Bayrak olsun veya olmasın

ALP-L09 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

16 yıl önce portakalda vitamin olan bir çocuk yav. Babası tembih etmiştir. Bu kafayla daha çok sürünür bunlar. :asd:

Abi aynı şeyleri söylüyoruz. Evet İstiklal Marşı'na saygısızlık yapmanın sonuçları kanunda yazar. Ancak saygısızlık ölçüsü saygı duruşu değildir. Birisi elini göğüsüne götürerek marşı okur, ötekisi asker gibi dimdik ileri bakar, ötekisi coşkuludur bağırarak söyler, hareket eder.

İstiklal Marşı törende okunuyorsa tören yönetmeliklerine göre evet dediğin gibi saygı duruşunda durulur zaten. Ama orada da karşında bayrak vardır zaten. İstiklal Marşı okunurken marşın düzenini bozan, misal şarkı söyleyen, sözlerini değiştiren, göbek atan (beyinsizin biri bunu yaptı okuldan atıldı) cezalandırılır. Ama eliyle 6 işareti yapana, kameraya gülümseyene, el sallayana ceza verilmez.
Ben de diyorum ki ceza verilebilir, yorumlayana kalmış... Kimi hakim/savcı saygısızlık olarak nitelendirir, kimisi nitelendirmez. Marşa karşı hassasiyetin olduğu bir dönemde yap bakalım o dediklerini görürüz o zaman ceza veriliyor mu verilmiyor mu.

MK her Türk vatandaşı İstiklal Marşını duyunca hazır ola geçip marşın bitmesini beklemek zorundadır.Şayet asker veya polisse de hazır ola geçip selam vermek zorundadır.Bayrağa saygı olayı değildir bu. Her platformda bu böyledir. Bayrak olsun veya olmasın

ALP-L09 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu bir gelenektir. Böyle yetiştirildik. Yazılı olmayan kurallardır. Doğrudur. Eskiden TRT 2, TRT 3 açılış ve kapanışında babam bizi ayağa kaldırır İstiklal Marşı söylerdik. Bu tamamen gelenek. Benim savunduğum şey marş okunurken ekrana el sallamanın, 6 işareti yapmanın hiçbir cezai yaptırımı yok. Bundan da eminim.

Bu bir gelenektir. Böyle yetiştirildik. Yazılı olmayan kurallardır. Doğrudur. Eskiden TRT 2, TRT 3 açılış ve kapanışında babam bizi ayağa kaldırır İstiklal Marşı söylerdik. Bu tamamen gelenek. Benim savunduğum şey marş okunurken ekrana el sallamanın, 6 işareti yapmanın hiçbir cezai yaptırımı yok. Bundan da eminim.
Hahahahahahahaha.

Seni savcılığa şikayet edeceğim Marslaner abi. İstiklal Marşı'na değer veren, saygı gösteren insanlarla, milli duygularla dalga geçiyorsun.
İstiklal marşına saygısızlık ve Mehmet Arslaner öyle mi ? Hiç güleceğim yoktu. Okulların yanından geçerken bazen denk geliyorum istiklal marşı okunuyor, herkes normal rutinine devam ederken ben hareketsiz dururum marş bitene kadar, illa kanun olmasına gerek yok bizim saygımız sevgimiz gönülden. İstiklal marşının 10 kıtasını ezbere okuyabilirim, marşa saygı konusunda eleştirilebilecek bir insan değilim efendi kendine gel, şakasını bile yapamazsın.

Lakin senin anlattığın net komik yav evin içinde durup dururken istiklal marşı okunması tuhaf yani. :D

Aynen öyle sayın abim.

Geçen de bahsettiğimiz seviye yerlerde konusunun devamıdır bu. Bir keresinde kalıbına baksan adam zannedeceğin Fenerli bir tip cafe de maç izlerken yanında getirdiği oğlunun yanında her türlü ahlaksızlığı yapıyordu.

Geri
Üst Alt