Fenerbahçe'de Teknik Direktörlük Görevine Jose Mourinho Getirildi

Bu küçümseme şımarma işleri bizde son dönem moda olmaya başladı, hiç hoşuma gitmiyor
Baya okudum yazılanlar, avantaj / dezavantajları kendimce derledim

Avntj: Winner kimlik
Dzvntj: koçla tve taraftarla akışma ihtimali

Avntj: Üst düzey lig ve şanp tecrübesi
Dzvntj: bizim ligi tanımaması ve yabancı hocaların yıllardır şamp olamaması

Avntj: Üst seviye oyuncuların gelmesinin önünü açması
Dzvntj: Takıştığı oyuncuları tamamen silmesi ayrıca 40+ kendi maliyeti ve çok yüksek transfer bütçesi

Avntj: Başta yüksek kredisi olacak olması
Dzvntj: Defansif oyun anlayışı fbye ve lige uygun olmaması

Avntj: İnatçı ve çirkef yapısının ligimize uygun olması, koçla kombo yapacak olmaları
Dzvntj: Tazminatsız kılını bile kıpırdatmayacak olması

Bunlardan hareketle yorumum şöyle: batma pahasına bir dolu transfer yapacaklar gibi
Kadroyu doğru kurarlarsa zaten ölüleri bile şampiyonluğa oynatır, zaten koç parası olduğundan batmıyorlar
Beceriksizlik yüzünden kadroyu çorba etme ihtimali yok ama bir ihtimal komisyon falan işlerle ağzına sıçabilir
Diğer husus, Akıllı zeki adam, hızlı kavrayacaktır ama ligi tanıyana kadar kopartabilirsek gerisi kavga şeklinde gelişip o da verin tazminatımı gideyim, sanki benden önce şamp. oluyordunuz moduna girebilir. Bunu da düşük ihtimal görüyorum çünkü be yapıp edip penaltı kırmızı bir şekilde yarışın içinde tutuyorlar
Nokta transferlerimizi çok isabetli yapmalıyız, özellikle sağ-sol bek ve 8 no için
Çok zorlu bir sene olabilir

Ne yapalım yumurtanın üzerine mi oturalım, camı açıp bağıralım mı transfer diye.

Futbol sahada kazanılır. Kaldı ki bizim hedefimiz Avrupa olmalı.
Katılıyorum lakin ligde boşa bırakılmamalı. Gelecek sene clye direk gidicek şampiyon olan takım o yüzden dedim. Her yıl işler yolunda gitmeyebilir. Baştan hazırlıklı olmak gerekiyor.

Bu küçümseme şımarma işleri bizde son dönem moda olmaya başladı, hiç hoşuma gitmiyor
Baya okudum yazılanlar, avantaj / dezavantajları kendimce derledim

Avntj: Winner kimlik
Dzvntj: koçla tve taraftarla akışma ihtimali

Avntj: Üst düzey lig ve şanp tecrübesi
Dzvntj: bizim ligi tanımaması ve yabancı hocaların yıllardır şamp olamaması

Avntj: Üst seviye oyuncuların gelmesinin önünü açması
Dzvntj: Takıştığı oyuncuları tamamen silmesi ayrıca 40+ kendi maliyeti ve çok yüksek transfer bütçesi

Avntj: Başta yüksek kredisi olacak olması
Dzvntj: Defansif oyun anlayışı fbye ve lige uygun olmaması

Avntj: İnatçı ve çirkef yapısının ligimize uygun olması, koçla kombo yapacak olmaları
Dzvntj: Tazminatsız kılını bile kıpırdatmayacak olması

Bunlardan hareketle yorumum şöyle: batma pahasına bir dolu transfer yapacaklar gibi
Kadroyu doğru kurarlarsa zaten ölüleri bile şampiyonluğa oynatır, zaten koç parası olduğundan batmıyorlar
Beceriksizlik yüzünden kadroyu çorba etme ihtimali yok ama bir ihtimal komisyon falan işlerle ağzına sıçabilir
Diğer husus, Akıllı zeki adam, hızlı kavrayacaktır ama ligi tanıyana kadar kopartabilirsek gerisi kavga şeklinde gelişip o da verin tazminatımı gideyim, sanki benden önce şamp. oluyordunuz moduna girebilir. Bunu da düşük ihtimal görüyorum çünkü be yapıp edip penaltı kırmızı bir şekilde yarışın içinde tutuyorlar
Nokta transferlerimizi çok isabetli yapmalıyız, özellikle sağ-sol bek ve 8 no için
Çok zorlu bir sene olabilir

"Dzvntj: Defansif oyun anlayışı fbye ve lige uygun olmaması"

Katilmiyorum renkdas. Bunu dezavantaj altinda siniflandirmanin bir anlami yok. Bak bizim icin gecerli bu ancak fenev icin degil.

Onlar icin her yal mubah sampiyonluk adina. Ayrica, Ismail'de Aykut'da benzer futbolu oynattilar. JJ bile sonradan defansif oynatiyordu ilk baslarda degil elbette. Bizim maclarda tamamen defansif oynuyorlar buna son mac da dahil, kaybettigimiz. Adamlarin motivasyonu sampiyon olmak, bu bir dezavantaj degil. Diyelim sampiyon oldular, ki olamazlarda :), seneye homurdanirlanir mi ? Evet. Birsey olur mu ? Olmaz. Neden ? Baskan mutlu, hoca Mourinho (lafi cakiveriri, en azindan bugune kadar tanidigimiz Mou oyleydi) sallamaz yani.

Ali Koç tam bir borç sarmalına sokacak bunları. Aziz Yıldırım da gelirse aynı şekilde ödenmesi imkansız borçlara sokacaktır.

Bırakın bu işler. 14 senedir buradayım, şu korkaklığın sonu bir türlü gelmedi.
Okan hoca Mourinho'dan kötü mü? Eline aldığı imkanları daha iyi kullandı. Tamam Mourinho iyi ama o günler artık geride kaldı. Şimdi Okan hocanın zamanı. Eksik bölgeleri tamamlayalım gerisini hoca halleder. Ayrıca bizim ülke artı Fener diğer ülkeler ve ligler gibi sabırlı değil. En ufak bir olayda ortalık karışmaya müsait.

Dünya futbolunu takip eden birisi Mourinho’nun son 15 senede ciddi düşüşe geçtiğini görür. 120 dk rakibe şut atamayıp kaybedince hakem diye ağlayan bir herif haline geldi.

Ha çok iyi PR yapacaktır fener için, elindeki kadro da lig için bıraksan çoğu maçı kazanacaktır ama fark yaratma noktasında eski günlerini yakalaması çok zor.

Adam Roma’dan gitti, De Rossi ile kalkındı Roma bu sene.

Seyir zevki yüksek oyun oynatmasa da knock out olan turnuvalarda başarılı olması en iyi yönü onun dışında ligde kapışacak rakip çıkarsa ve işler biraz kötü giderse hem medya hem yönetimle ciddi sorunlar yaşar.

Büyük maclarda yine böyle terörist futbolu oynatir mi?
dj1qpvz0eq0b1.jpg

Mou bana göre dünyanın en iyi teknik adamı ama burada yapamayacağı o kadar belli ki... Adam kafayı 3'lü defansla bozdu Roma'dan sonra. O kadar takıntılıydı ki hiç bir şekilde o formasyonunun dışına çıkmıyordu orada. Hatta kendisinden sonra gelen De Rossi 4'lü defansa dönünce takım toparladı. Türkiye'de 3'lü formasyonla oynamak gibi bir hata yaparsa şikeciler 10. haftada falan şampiyonluktan kopar.

Çocuklar duymasın daki mourinho kerem gelir dedik, esas mourinho geldi. Helal olsun sevr anlaşmasını imzalamış oldular 😍

Büyük maclarda yine böyle terörist futbolu oynatir mi?
dj1qpvz0eq0b1.jpg

1-0 kazansın, kaleye 1 isabetli şutu olsun. rakip 30 şut çeksin, maç sonunda istediği skoru almışsa gerisi hikaye.

Yine böyle %70 rakip takımın topla oynadığı bi maçtan sonra Guardiola için isterse topu eve götürsün maçı ben kazandım dediğini söylüyorlar, ben görmedim bunu. ama doğrudur tam kendisine göre 1 beyanat.

Mourinho evet avrupaya göre güncel olmayabilir, fakat bu Türkiye için geçerli bir durum değil. Türkiye'de avrupaya göre güncel değil. Takımların çoğunun bireysel becerilerle sonuca ulaştığı, oturmuş bir sistemi olmayan takımların yarıştığı 1 futbol ortamına geliyor.

ne kdr pragmatist olabileceğini izleyip göreceğiz.

Eskiden begendigim bir td son seneler oynattigi futbol ile millete göz kanseri yasatiyor, anti futbol oynatiyo herif sokan hoca buna saplamayi bilir

Her zamanki gibi önemli olan bizim yapacağımız hamleler.

Daha BB'den çıkacaktık güya bakalım transferde neler yapacağız.

Okan hoca Mourinho'dan kötü mü? Eline aldığı imkanları daha iyi kullandı. Tamam Mourinho iyi ama o günler artık geride kaldı. Şimdi Okan hocanın zamanı.

hocam buruk daha kaç yaşında
kariyeri nedir ki
futbol tarihinin en ii 2 3 menacerinden biriyle kıyaslama yapabilelim

Gecen sene şampiyon olmamız önemliydi. Bu sene de öyle. Önümüze bölüm sonu canavarı, final boss olarak bunu getirdiler. Şampiyonluk şart oğlu şart. Yine stressli ve ifb tarafından kurulan pis tuzaklar ile dolu bir sezon bekliyor bizi.

Gecen sene şampiyon olmamız önemliydi. Bu sene de öyle. Önümüze bölüm sonu canavarı, final boss olarak bunu getirdiler. Şampiyonluk şart oğlu şart. Yine stressli ve ifb tarafından kurulan pis tuzaklar ile dolu bir sezon bekliyor bizi.
+ biz olamazsak Fenerbahçe’nin kesinlikle olmaması lazım. Komple dağılmaları lazım

FB kadrosu birkaç yıl öncekiler gibi dandik olsaydı çuvallama ihtimali daha yüksekti ama şu an çoğu mevkide yeterli kalitede oyuncuları mevcut. 3-4 doğru hamle de yaparlarsa yine kafada olurlar. Çok sayıda oyuncu göndermeleri sıkıntı; gözü kararttıkları için üçe beşe bakmayıp gönderirler onları da.

Bizim ne yapacağımız önemli; geçen yıl transferlere kimin karar verdiği belli değildi, şimdi hiçbir şey belli değil. Allah muhafaza, yine ihtiyaç duyulan profilde oyuncular yerine 'yıldız' diye 'fırsat' diye saçma sapan adamlara gidilirse, bu defa hoca da işin içinden çıkamaz. Gönderilmesi gereken oyuncuların çokluğu bizde de önemli bir sorun. Şampiyon olduk diye transferde işimiz kolay değil yani...

Geri
Üst Alt