Fenerbahçe'de Teknik Direktörlük Görevine Jose Mourinho Getirildi

4 Haziran 2024 The Guardian'ın Fenerbahçe Makalesi

İingiliz gazetesi the guardian’da bugün çıkan jonathan liew imzalı makalesinde özetle jonathan liew şunları söylüyor;

- o kadar uzun ve sıkıcı bir basın toplantısıydı ki sinekler bile yaşama arzusunu kaybetmişti.

- mourinho basınla alay ederek “kariyerimin en uzun basın toplantısı” dedi.

- her zaman böyle başlar, gülümsemeler, şakalar. avrupa’nın en iyi dokuzuncu liginde, on yıldır şampiyon olamayan bir kulüple şampiyonlar ligi için 3 eleme oynayıp seneye sezon bitiminde gülümseme ve şakalarla devam etme konusunda bol şans.

- mourinho’nun fenerbahçe’ye transfer olması hiçbir şekilde günün en büyük hikayesi değildi. günün en büyük açılışı bile değildi.

- mourinho’nun bir gün bahane olarak sunacağı şeyleri şimdiden görebiliyoruz. şampiyonlar ligi için “oyuncularımızın büyük çoğunluğu euro turnuvasında” demesi, başkan koç’tan sabır ve zaman istemesi. bunda da iyi şanslar. ayrıca mourinho ile alakası olmayan başkanlık seçimi gibi olayların insafına ne derece kalacağı. yani önümüzdeki süreçte mourinho aziz yıldırım ile çalışmak zorunda kalabilir, bunda da iyi şanslar dilerim.

- ayrıca edin dzeko(38) ve dusan tadic(35) ikilisinin hücum yükünü taşıyacağı yaşlı bir kadro var. acımasız bir program olacak. ismail kartal 99 puan almasına rağmen galatasaray 102 puan aldı diye görevden alınmıştı. şimdi ise şampiyonlar ligine katılmak için daha üç tur var. yani tüm bunlarda da iyi şanslar.

- ama bir sinerji yarattığı ortada. pazar günü onbinlerce taraftar şükrü saracoğlu stadında mourinho’yu karşılayıp ona tanrı gibi taptıklarını gösterdiler. taraftar çok büyük başarılar bekliyor. yani diyeceğim o ki, mourinho için kazanmak yetmeyecek.

- bu nedenlerle suudiler ve major ligler mourinho’ya çok az ilgi gösterdi.

- kaynayan bir kazan, dolu bir stadyum, bir kez daha inançsızlıkları askıya aldırtacak kadar başarılara sahip bir kulüp, her iki tarafı da memnun eden 2 yıllık anlaşma.

- hep aynı şekilde başlar, hep aynı şekilde biter. aldatıcı olan şey ise eldeki tüm göstergelere rağmen bu yolculuğun zahmete değeceğine dair saf inançtır.

1717574030538.png

Mourinho'nun ücreti ne kadar?

Ali Koç: "Aziz Yıldırım 15 verdim diyor, biz bütün ekibine ve kendisine senelik 12 milyon euro verdik. Sayın Aziz Bey'in ödediği 15 kendine mi, ekibine mi bilmiyorum."

Ali Koç: "Dün Sayın Aziz Yıldırım demiş ki, 'Ben 15 verdim, adam aptal mı, niye altına anlaşsın. Menajerlere açıktan para vermişlerdir.' dedi. Bu suç! Çok ağır bir iddia! 20 sene Fenerbahçe başkanlığını yapmış bir insanın, böyle bir transferde bizi açıktan para vermeyle itham etmesi çok sıkıntılı bir durum. Aynı şeyi İrfan Can Kahveci'de de yaptı. Kulübü kutlayacağına, bizi SPK'ya şikayet etmekle tehdit etti. Beni değil, Fenerbahçe'yi şikayet ediyorsun."

Ali Koç: "Mourinho'ya şunu belirttim; bak dedim senin çalıştığın hiçbir kulübün satın alma gücü Fenerbahçe kadar az değil. Hepsi çok daha varlıklı, derin cepleri olan, istediği futbolcuyu alabilecek bir kulüp. Hayatında ilk defa böyle bir yapıya geleceksin. Bunu bilerek geleceksin. Takımımız çok güçlü, daha da güçlendireceğiz ama çok daha yaratıcı, inovatif olmamız lazım."

Fenerbahçe'den KAP bildirimi:

"Şirketimiz, 2024-2025 ve 2025-2026 futbol sezonları Futbol A takım teknik direktörlük görevi için Sayın Jose Mario Dos Santos Mourinho Felix ile sezonluk 10.500.000 Avro garanti ücret karşılığında anlaşmaya varmıştır. Yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur."

Okan Hocayı karın tokluğuna çalıştırıyoruz valla şöyle bakınca

ulan bir futbolcuya 5 6 verilse kıyamet koparılır

adamlar TD ya 3-4 anadolu kulübü toplam maaş bitçesi kadar para veriyor.

neyse patlar bir yerde Tazminat almadı derler - %50 yalan payını koyarsak 17 18 veriyorlar işte tüm ekibe.

CL ye gitse yarısı TD ye gidecek

Ulan para saymayı mı bilmiyorsunuz.
12 milyon euro mal mısınız lan.
Geçen seneki harcama limitiniz aha buydu.
2.FENERBAHÇE A.Ş.1.477.590.7361.920.867.957
400 milyon lirasını sil. 1.5 milyar lira yapar.
Vergiler dahil 40 milyon euroluk takım kurman gerekiyor.
İçinde bonservis ve taksit ödemeleri, futbolcu maaşları olacak.

Gerçi farketmez değil mi 100 milyonluk satış gösterirsiniz yine

12'ye inandık diyelim. 20 de tazminatı olsa etti sana 32 m euro bunlarda cidden kafa yok. Başarısızlıkta ortalama borca 1.1 milyar tl daha eklemek demektir.

bak dedim, ben *tün tekiyim dedim, yakında anlarsın dedim
bak dedim morinyoo.

isterse 1 milyon yuro açıklasınlar, isterlerse 100 milyon.
bizi enterese etmez.
kendi işimize bakalım. allah belalarını versin bunların, veriyor da, mevzu etmeye değmez.

12'ye inandık diyelim. 20 de tazminatı olsa etti sana 32 m euro bunlarda cidden kafa yok. Başarısızlıkta ortalama borca 1.1 milyar tl daha eklemek demektir.
Ödemedikten sonra borcun 1.1 milyar TL ile 10 milyar TL olması arasında bir fark yok.
Ben Türkiye’de Galatasaray dışında borç ödeyen bir kulüp görmedim.

Geri
Üst Alt