Yani Fenerbahçe bizle ne zaman çekişse ve biz ne zaman güçlüysek hep bu yola başvururlar. Adamlar tarihleri boyunca hep Türkiye'de 2. takım oldular. Bu zor bir psikoloji. Bu sene biz şampiyon olursak ve ceza da yerlerse farkın iyice açılacağını biliyorlar. Bu yüzden bu sene şampiyon olmak zorundalar. Olamazlarsa bitecekler.
o şampiyonluk 20-17 olursa ve Fenerbahçe küme düşürülürse biz bu ligi kimseye bırakmayız 2 sene. orada artık olay Galatasaray-Beşiktaş arasındaki rekabete düşer.
Bu isyanın altındaki korku çok büyük yani.
Beşiktaş bu ülkedeki en büyük 3. takım. Onlar yine Fenerbahçe kadar zıplamıyorlar. Fenerbahçe'nin bu kadar zıplamasının,bağırıp çağırmasının,tehditler savurmasının,ağlamasının nedeni bir kültürünün ve terbiyesinin olmaması. Galatasaray'da bu en üsttür sultaniyeden dolayı biraz da,Galatasaray taraftarı Fenerbahçe taraftarı gibi ağzı bozuk,tehditkar ve holigan değildir; Beşiktaş kısmen yine iyidir bu konuda diğerlerine göre. Ama Fenerbahçe'nin bir kültürü yoktur. Kurucularının adını bile zikretmezler,resmi sitelerine koymazlar(söylenenlere göre Galatasaraylılar kurduklarından dolayı). Alalede olarak kurulmuşlardır,Galatasaray'a rakip olsun diye. Fakat daha sonraları ekonomik çıkar grupları,siyasi gruplar dönem dönem kullanmışlardır bu kulübü rant elde etmek için.
Yani Fenerbahçe kişi veya grup kulübüdür,kendi kültürüyle yoğrulmamıştır.Bu yüzden "Azizbahçe" deniyor bunlara,"Ali Şen başkan Fenerbahçe şampiyon deniyor"...Bu yüzden reaksiyonları,davranışları insani hırslara ve amatörlüklere benziyor. Bir kere büyük bir üstünlük kompleksleri var. Yenilgiyi olgunlukla karşılayamıyorlar,rakibine saldırıyorlar,saygıyı elemine ediyorlar.Biz 14 yıl şampiyon olamadık misal, ama Fenerbahçe öyle değil. Fenerbahçe'nin 3 senede 1 şampiyon yapılması gerek...Yoksa oy tehditleri,sosyal olaylar vb oluyor...Siyaset,rant çevreleri,futbolu yönetenler bunu kendilerinde bir görev buluyorlar...Fenerbahçe bu ligin büyüğü değil kuklasıdır,eğlencesidir...Bunlar olmasa futbol takibi bu kadar yapılmaz bu ülkede çünkü profesyonel değiliz,kavgayı,gürültüyü,üçkağıdı seven bir milletiz...
Kısacası Fenerbahçe'de kim başkansa o kulübün sahibidir. Kulübün sahibi Fenerbahçeliler veya Fenerbahçe tarihinin ta kendisi değildir....
Bence bu sene Fenerbahçe'yi dediklerinden dolayı bir şekilde şampiyon yapacaklar. Rantın gerekleri de bunu gerektiriyor. Ben bunu sezon başından beri düşünüyorum ve söylüyorum,umarım yanılırım ama ülkedeki hukuksuzluk,dengeleme faaliyetleri,katakulleler,sahtekarlıklar almış başını gitmişken bunun olmaması için de hiçbir ışık göremiyorum şu an.