Fenerbahçe’den Yasak Açıklaması: “Bu karar kabul edilemez”

Ben açıkçası Bahçeli'den sonra fbli taraftar grubundan RTE'nin istifasını kulüpten ilişiğini kesmelerini söylemelerini isterdim? Ya da fbye üye olanların çekilmesini. Abi iç içe dip dibeler zaten ya. Vallahi boşa hak aranıyor da neyse. İki üç haftaya her şey değişir zaten.
Ya işlerine gelmez, asla kulüpten atmayı teklif bile edemezler. Bunlarin bukadar ağlaması bile samimi değil. Şuan lider olsalar asla siyasete bulasmazlardi. Sırf şampiyon olamayacaklar diye bahane çabaları bunlar. Bizde yedik anasını satiyim. Ülkede samimi insan kalmamis. Bunlar feto diye ağlarken de kendi takımlarında kimler vardı işlerine gelmediği için soyleyemezler. Feto savcıları ile hali saha maçı yaparlar bize fetocu derler. Birseyin içinde fenerbahce varsa ben yokum kardeşim.

Ses ver nef stadı 50 bin taraftar tek ağızdan duymak istiyoruz Adana maçında.

Rezillik diz boyu daha halen utangaç akpli gibi yazanlar var. Işlerine geldimi siyaset spora karışmasın. Yok ya.

Ya işlerine gelmez, asla kulüpten atmayı teklif bile edemezler. Bunlarin bukadar ağlaması bile samimi değil. Şuan lider olsalar asla siyasete bulasmazlardi. Sırf şampiyon olamayacaklar diye bahane çabaları bunlar. Bizde yedik anasını satiyim

Sen, ben birkaç kişi yemesek de gayet yiyenler de var maalesef. SM turu yapıp iki odalarına girseler haksız itham ve yakıştırmalardan sonra belki soğurlar da sanmıyorum ya...

Sen, ben birkaç kişi yemesek de gayet yiyenler de var maalesef. SM turu yapıp iki odalarına girseler haksız itham ve yakıştırmalardan sonra belki soğurlar da sanmıyorum ya...
Onlar hep var çiğdem yaa. Saf insanımız diyip geçiyorum. Siyasi düşüncesi yüzünden destek veriyo ama bilmiyo ki bunların amacı ile kendi düşüncesi ayni değil. Ona göre istifa dediler ya ooo büyük iş yaptılar. Kardeşim bizim tribün yıllar önce bunu dedi hicbirsey olmadı. Bugün fenerbahce bu kayseri konusunda haklıdır mesela ama 5 yıldız kullanıp başkasının hakkını yiyip gelip kendi hakkından bahs ediyosun. Gülerler adama şakamısin diye. Fenerlilerin çoğunlukta oldugu tüm federasyonlar kurullar gördüğümüz üzere adaletsizlik üzerine kurulmuş. Gelmis adaletten bahs ederler. Noldu şimdi ufacık dokundunuz siyasete hemen çarptilar sizi başladınız ağlamaya. Bize yıllardır ne adaletsizlikler yapıldı sizin kadar ağlamadık be. Ve bunu yapanlar fenerli yöneticiler. Önce gözündeki capagi göreceksin sonra baskasininkini söyleyeceksin. Uzun lafın kısası. Fener bu konuda haklı ama kendi iç sorunları. Bizi bağlamaz. Ülke konusunda gerekli olduğunda Galatasaray kulübü ve taraftarı depremde oldugu gibi yine ilk sırada görevini yapar. Göstermelik is yapmaz

Bizim kulub niye suskun? Cikip desteklesene!

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

Futbol siyaset ustu degil siyaset futbol ustu orada hiyerarsi karisiyor totolojilerde.

Fakat Fenerlilerin derdi suyu bulandirmak baska bir sey degil. Boyle iki tarafli oynayarak mucadele edilmez. Biz de onlar kendileri icin mucadele etmiyorken araya girip mucadele edecek degiliz.

Hayır böyle bir açıklama yapamaz klüp bunun sebebine gelecek olursak, burda devletin açıklaması bir güvenlik sorunu bir siyasi kavga çıkma ihtimali. Eğer gerçekten böyle birşey olursa bu vebale klüpte girmiş olur
Kayseri'nin açıklamasına bakıldığında zaten Kayserispor kendisi bizzat başvurmuş böyle böyle mesajlar geliyor olay çıkartmak istiyorlar diye sanırım. Kayseri'nin kendi isteği yada açıklaması olmasaydı, geçerli bir neden olmadan deplasman engellenemez temalı bir açıklama hoş olurdu lakin Kayseri'nin bu açıklaması geldikten sonra zaten bir açıklama yapılamaz çünkü Kayserispor'un kendi şikayeti varken ortada kulüp olay çıkma ihtimali varken böyle bir riske girip açıklama yapamaz maalesef. Sonuçta il güvenlik kurulunun kendi başına karar alması ayrı lakin bir takımın şikayeti üzerine karar alması ayrı.

Sikecilerin bedavadan reklamını yaptık resmen sabahtan beri yatıyoruz kalkıyoruz sikecileri konuşuyoruz,beter olsunlar deyin kapatın mevzuyu

Ben bu işin içinde başka işler seziyorum. fbjk tribünleri istifa dedi. Şimdi tutturmuşlar neden gs taraftarı demedi. Halbuki sahamızda mac bile yapmamışız. Ve bunu gayette iyi biliyolar. Bile bile bu şekilde bizi hedef gosteriyolarsa ya siyaseti bir sekilde kullanıp şampiyon olmak yada başarısızlıklarina kilif bulmak tüm amaç bu

Onlar hep var çiğdem yaa. Saf insanımız diyip geçiyorum. Siyasi düşüncesi yüzünden destek veriyo ama bilmiyo ki bunların amacı ile kendi düşüncesi ayni değil. Ona göre istifa dediler ya ooo büyük iş yaptılar. Kardeşim bizim tribün yıllar önce bunu dedi hicbirsey olmadı. Bugün fenerbahce bu kayseri konusunda haklıdır mesela ama 5 yıldız kullanıp başkasının hakkını yiyip gelip kendi hakkından bahs ediyosun. Gülerler adama şakamısin diye. Fenerlilerin çoğunlukta oldugu tüm federasyonlar kurullar gördüğümüz üzere adaletsizlik üzerine kurulmuş. Gelmis adaletten bahs ederler. Noldu şimdi ufacık dokundunuz siyasete hemen çarptilar sizi başladınız ağlamaya. Bize yıllardır ne adaletsizlikler yapıldı sizin kadar ağlamadık be. Ve bunu yapanlar fenerli yöneticiler. Önce gözündeki capagi göreceksin sonra baskasininkini söyleyeceksin. Uzun lafın kısası. Fener bu konuda haklı ama kendi iç sorunları. Bizi bağlamaz. Ülke konusunda gerekli olduğunda Galatasaray kulübü ve taraftarı depremde oldugu gibi yine ilk sırada görevini yapar. Göstermelik is yapmaz

Aynen öyle. Şu yapılan benim görüşümle de benzer misal, bunu en başında söyledim. Hatta haksızlık da olduğunu söylüyorum ama sorun tam olarak bu olmalı evet, ben uğrarken yalnız kaldım mı kaldım. Aynı şevkati mevcut hükümete gösteremiyor, neden çünkü biliyor ki haksızlık çok yapıldı, insanlar canından bezdirildi, adaletsizlik hırla gürle, yaşamadığımız şey kalmadı, görmediğimiz acı da ama fbde belki sığınıp kafa dağıtacağımız tek yeri kurmak istediği o hegemonya ile aynı şeyi yaptı. Çevresini buna göre kurdu, iki istedi kurallar değişti, iki üzüldü cezaları örtüldü. İki haksızlık arasındaki fark ne bilelim? Haksızlığın kulvarı mı olur! O her yerde aynıdır. Bunu ayrıştırmadığımız gün asıl adil olacağız. Ben ayrıştırmıyorum o sebeple. Milleti birbirine düşürüp ötekileştirenleri de desteklemiyorum bu kadar net!

Bizim kulub niye suskun? Cikip desteklesene!

Kayserspor'un bizzat talebi ve şikayeti sonrası alına bir karar var. Kulüp neyi desteklesin? Mesela kulüp desteklerdi bu karar kaldırıldı ve oynanan maçta gerçekten Kayserispor'un dediği gibi provokasyon oldu ve olaylar çıktı, kulüp niye böyle bir vebale girsin? Kayserispor'un açıklamasına kadar ben de doğal olarak senin gibi düşünüyordum çünkü il güvenlik kurulu kararı kendi başına ortada bir şey yokken verdi diye düşünüyordum ve kulübün de bu yasağa karşı bir açıklama yapması doğru olur diyordum ama Kayserispor'un açıklaması işleri değiştirdi.

Bakın bir kitap var Mustafa KEMAL 'in kütüphanesindeki yüzlerce kitaptan bir tanesi olan BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE adlı kitabın konusu ( Yazar Grigory Petrov'un çeşitli aralıklarla çıktığı Finlandiya seyahatlerindeki notlardan oluşan eser 1800'lerin son döneminde Finlandiya halkının içinde bulunduğu durumu, cehaletten kurtulmak için başta Johan Vilhelm Snellman olmak üzere ülkedeki bir avuç Fin aydının verdiği olağanüstü mücadeleyi anlatır) .Lütfen okuyunuz. KIsa ama çok değerli özellikle her ÖĞRETMEN adayının okuması gereken kısa ama öz bir kitap. Atatürk bu kitabı okuyup Cumhuriyeti kurdugu ilk yıllarda Milli Eğitim tüüm öğretmenlerin okumasını istemiş. O kitapda tıpkı bugün bizim gibi kendini üst akıl görüp halkını küçük gören bizden birşey olmaz diyen okumuşların yığınların kaderini RUSYA ÇARLIĞINDAN kaçan Johan Wilhelm Snellman FİNLANDİYA ulusunun kaderini değiştirir. O yüzden M.Kemal Osmanlı tebaa sından çıkan kulluktan ödün vermeyen 600 yıllık alışkanlıkları olan bir ulusdan BUNLARDAN BİŞEY OLMAZ geri kafalılarr mı demiiş. Yoksa Onları belli bir ülkü altında toplayıp lidelik mi etmiştir. Bu ülkenin şu anki eğitim seviyesi (öğretim demiyorum) yerlerde. CHP dediğin benim çocukluğumda halkın partisi idi şimdi tek yaptığı şikayet ve eleştiri.Oysa sen neler yapacaksın çözüm yolları söyle halkı inandır. HAlkçılıkla alakamız yok.Pırıl pırıl gençlerimiz var bırakın particiliği partilerin hepsi aynı. Ben meclisde bütçe görüşmelerinde bulundum .Kürsüde birbirine saydıranlar kahve molalalarında İnanıın her parti mv. birbirleri ile yağlı ballılar görmesem inanmazdım. :'( . Oysa Bizim tanınmadık sivil toplum kuruluşlarından ve hangi partiden olduğundan bağımsız liyakat sahibi insanlardan kurulacak örgütlenmelere giderek en önemli bakanlıkk olan MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINI çağın gerçeklerine uygun hale getirirsek kaybettiğimiz bizim neslin yerine pırıl pırıl çocuklarla FİNLANDİYA gibi oluruz. Ancak o zaman dünyaya da örnek oluruz.
Bırakalım bu işleri. Reform ve rönesansı es geçmiş bir toplum asla Finlandiya falan olamaz. Fin toplumunu rahatça kalkındırabilirsin çünkü Fin toplumu hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan toplumlar kadar (Türk, Kürt, Arap vs.) dinle haşır neşir olmadı.

Sen sanıyor musun ki şu anda "Erdoğan için canımı feda ederim" diyenler Atatürk'ü seviyor. Şu anda Mustafa Kemal Atatürk mezarından çıkıp gelse alacağı oy maksimum %70. Şu anda AKP'ye oy verenler yine AKP'ye oy verir.

Bunca şey yaşanmışken sırf alnı secde görüyor diye Erdoğan'a oy verenleri, kendi canını Erdoğan'ın canı için verecekleri görüp "Ya bunlar da eğitilir öyle demeyin" gibi ponçik pembe rüyalara dalamaz bu toplum. Ben toplumun %30'undan umudumu kestim. Atatürk de zamanında hatalıymış. Bunu da kabul etmek lazım. Türk milleti çalışkan falan değildir. Türk milleti zeki falan hiç değildir. Siz istiyorsanız tabii gidip Cumhur İttifakı haricinde kim varsa vatan haini ilan edenlere eğitim de öğretim de vermeyi deneyebilirsiniz. Ama yıllardır muhalefette olan bir partiyi "Hiç icraatleri yok anca eleştiriyorlar" gibi garip bir söylemle eleştirmek de aslında tam olarak o %30'lık AKP seçmeninin yapacağı şey. Bu eleştirileri AKP'den uzaklaştırıp "Cambaza bak" demektir. CHP tabii ki de eleştirecek. "Boşverin eleştiriyi de şimdi şöyle şöyle projelerimiz var" mı desinler? Muhalefetin olayı eleştirmektir. Şu anda seçim dönemindeyiz ve altılı masa ortak mutabakat metni üzerinden ve medya üzerinden neler yapacağını açıklıyor zaten. Yani CHP'nin tüm vaatlerini AKP'nin üstlenip yapması o vaatlerin AKP'nin olduğunu göstermez. Bakın bakalım o çok çalışkan asrın liderinizin yaptığı icraatlerin yüzde kaçını ilk başta CHP dillendirmiş? Sonra onların da yüzde kaçı AKP tarafından reddedilip iki-üç ay sonra kendi vaatleri gibi ortaya sürülmüş. AKP leş bir partidir ve onlara şu an bile oy verenler eğitilmez insanlardır. Gidin Adıyaman'ın, Konya'nın Kayseri'nin, Yozgat'ın bir köyüne ve görün. Denemesi bedava.

Kayserspor'un bizzat talebi ve şikayeti sonrası alına bir karar var. Kulüp neyi desteklesin? Mesela kulüp desteklerdi bu karar kaldırıldı ve oynanan maçta gerçekten Kayserispor'un dediği gibi provokasyon oldu ve olaylar çıktı, kulüp niye böyle bir vebale girsin? Kayserispor'un açıklamasına kadar ben de doğal olarak senin gibi düşünüyordum çünkü il güvenlik kurulu kararı kendi başına ortada bir şey yokken verdi diye düşünüyordum ve kulübün de bu yasağa karşı bir açıklama yapması doğru olur diyordum ama Kayserispor'un açıklaması işleri değiştirdi.

Boyle bisey mi var ya yazik.
Hukumet istifa dedikleri icin taraftar, kulub cezalanacaksa ve biz boyle dusuneceksek vah halimize.

Ben acikcasi bizim destek cikmamizi yakistirabilirdim. Sampiyonlukdan korkuyorsaniz ondan daha onemli seyler var. Taraftar yoksa maca da gerek yok. Ornek olarak Brondby ve Kopenhag taraftarini gosterebilirim.

Sonra birlik beraberlik diyelim hepsi bos. Yaziklar olsun

bence bu iş burada kalmaz herkes illallah etmiş durumda stadları susturamazlar seyircisiz oynama kararı bile gelebilir

Geri
Üst Alt