Bakın bir kitap var Mustafa KEMAL 'in kütüphanesindeki yüzlerce kitaptan bir tanesi olan BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE adlı kitabın konusu ( Yazar Grigory Petrov'un çeşitli aralıklarla çıktığı Finlandiya seyahatlerindeki notlardan oluşan eser 1800'lerin son döneminde Finlandiya halkının içinde bulunduğu durumu, cehaletten kurtulmak için başta Johan Vilhelm Snellman olmak üzere ülkedeki bir avuç Fin aydının verdiği olağanüstü mücadeleyi anlatır) .Lütfen okuyunuz. KIsa ama çok değerli özellikle her ÖĞRETMEN adayının okuması gereken kısa ama öz bir kitap. Atatürk bu kitabı okuyup Cumhuriyeti kurdugu ilk yıllarda Milli Eğitim tüüm öğretmenlerin okumasını istemiş. O kitapda tıpkı bugün bizim gibi kendini üst akıl görüp halkını küçük gören bizden birşey olmaz diyen okumuşların yığınların kaderini RUSYA ÇARLIĞINDAN kaçan Johan Wilhelm Snellman FİNLANDİYA ulusunun kaderini değiştirir. O yüzden M.Kemal Osmanlı tebaa sından çıkan kulluktan ödün vermeyen 600 yıllık alışkanlıkları olan bir ulusdan BUNLARDAN BİŞEY OLMAZ geri kafalılarr mı demiiş. Yoksa Onları belli bir ülkü altında toplayıp lidelik mi etmiştir. Bu ülkenin şu anki eğitim seviyesi (öğretim demiyorum) yerlerde. CHP dediğin benim çocukluğumda halkın partisi idi şimdi tek yaptığı şikayet ve eleştiri.Oysa sen neler yapacaksın çözüm yolları söyle halkı inandır. HAlkçılıkla alakamız yok.Pırıl pırıl gençlerimiz var bırakın particiliği partilerin hepsi aynı. Ben meclisde bütçe görüşmelerinde bulundum .Kürsüde birbirine saydıranlar kahve molalalarında İnanıın her parti mv. birbirleri ile yağlı ballılar görmesem inanmazdım. :'( . Oysa Bizim tanınmadık sivil toplum kuruluşlarından ve hangi partiden olduğundan bağımsız liyakat sahibi insanlardan kurulacak örgütlenmelere giderek en önemli bakanlıkk olan MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINI çağın gerçeklerine uygun hale getirirsek kaybettiğimiz bizim neslin yerine pırıl pırıl çocuklarla FİNLANDİYA gibi oluruz. Ancak o zaman dünyaya da örnek oluruz.