Mehmet Ozturk
Parçalı Üye
- 16 Mart 2015
- 3.449
- 38
- 298
Ceo dediğim özelikle futbol sektöründe eğitim görmüş insanlardan söz etmiştim. Türkiye'de bu tür insanlar yok maalesef ve eğitimide yok.
Scout teknik direktör elemanlar yine ayrı kişiler. Bizim bildiğimiz yöneticiler olacak ama bu sektörün uzmanları olmalı ki bunu sende başka sektörlerin örneklerini vererek güzelce anlatmak istedin zaten. Aziz Ceo getirdi mesela evet ama adam neyin Ceo sunu getirdi bi haber
Sportif şirketlerin Ceo su getireceksen bunu yabancı ülkeden getirmen gerekiyor ki çoğu üst düzey Ceolar İngiltereden bulabiliriz. Zaten öyle bir planlama vardı sözde bizde de sözde kalındı tabiki yine. Futbol sportif direktörün olur onun altında teknik ekip. Bunları idare eden Ceo olur. Kulübün Finanz bölümünü tümünü tam teşekkürle sektörüne uygun ayarlanması yaparlar hemde baştan sonuna kadar minimum hatayla. Yok bilmem başkan seçilecek de yok aylar sonra çıkıp yavaş yavaş işi öğrenmeye başlıyorum diyecek de. .. Bunlar oldu ve söylendi ve üstelik büyük iş adamı Ünal Aysal canlı yayında söyledi bunları örnekleme vermek gerekiyorsa. Hadi Bayern gibi kulüp yapın müthiş oturmuş ve borcsuz olur gel abi öğren yavaş yavaş karizman yeter dersin.
Biz yıllardır ne yapıyoruz peki? Batan gemiye taxi şoförünü getirip gemiyi kurtar diyoruz resmen. Sonra neden borç oldu 350 milyon Dollar yok neden ceza yedik. Yine iyi durumdayız vallahi bu yönetim zihniyeti ile.
Aslolan Galatasaray !!!
Ya bu işin okulu yok, eğitimi de işin içinde pişerek alan adamlar, eski futbolcular, menajerler, td'ler filan. İngiliz'in sistemi bize uymaz, zaten dünyaya örnek bir sistemleri de yok, kendileri de ne halt yediklerini bilmiyorlar sadece işin business kısmında çok iyiler, o da biraz oldukları ülkenin ekmeğini yemelerinden, futbolun başına mesela City CEO ve sportif direktörleri Barcelona'dan transfer etti onlar yönetiyor öbürü başka yerden, o sistem Türkiye'ye uymaz bizim öyle gelir elde etme dünyaya pazarlama durumumuz yok. İngiltere gibi pazarlanabilen ülke değiliz biz.
Bizim ülke şartlarımıza ekonomimize uyan ülkeler belli, bizim oraya koyacağımız sportif direktörler hem 20-30 milyona kadro kurup yönetebilecek kadar piyasa bilgisi ve scout connectionları olan, hem alt yapıya gerekli reformları yapıp altyapı-üstyapı geçişini uygulamayı bilen adamlar olmalı.
Bizim ülke şartlarımıza, transfer tarzımıza ülke karakterimize en uyan yer Portekiz'dir, olmadı İspanyol/Alman filan. Bunlar hem alt yapı hem ucuz ama isabetli transfer, hem genç oyuncuların as takıma entegrasyonu ve sürekliliği, hem dopru teknik adam bulma vs konularında bizden ilerde ve futbol piyasasında "niche" olmuş ülkeler ve takımlar.
Chelsea'nin Manchester United'ın çözümleri bize yaramaz. Şartlar çok başka çünkü.
Amaprensipte aynı şeyleri konuşuyoruz ve sonuna kadar katılıyorum. Transferleri vs yapacak adam taraftar ne düşünür diye değil eldeki bütçeyle en iyisi şeklinde bilerek hareket edecek, şözleşmeleri kulün en lehine olabilecek şekilde yapacak adamlar olmalı. Ayrıca Tugay gibi adamların da o kadrolarda çalışmaları sağlanmalı.
Son düzenleme: