Fenerbahçe'nin Yeni Başkanı Ali Koç

Sıra kimde
cb0fa3efe90730e0734e028634380209.jpg

burda aziz yıldırım efsane başkanımız vb gibi övgüler dizen insanlar evet aziz yıldırım 20 senede 10 kupa kazanmışısız ama aziz yıldırım kesinlikle başarısız başkan değil keşke aziz yıldırım bizi yönetseydi 20 yıl feneri başka biri yönetseydi emin olun şuan kinden cok fazla fark olmazdı hatta aziz yıldırımla daha başarılı olurduk sadece şansızdı bence 2 tane son dk kaçan şampiyonluk 3 temmuz sürenci duruşu emin olun bu 3 temmuz biz veya herhangi bir klüb yaşasa bu kadar kolay atlatamazdı aziz yıldırım 3 temmuzdan sonra kötüleşti 3 temmuzdan önce bence cok iyi bir başkandı her anlamda

Denizli bursa ve Biz 2 değil 3 olacak.

Denizli bursa ve Biz 2 değil 3 olacak.

ya sampiyonlugu kaybettigi maclardaki rakipleri yazalim , denizli-trabzon-biz

ya da sampiyonlugu kaybettigi takimlari yazalim , biz-bursa-biz

denizli-bursa diyince karmasik oluyor biraz , denizli bize kaybetmesine sebep olan takimdi , fakat bursa ,trabzon yuzunden sampiyonlugu verdigi takimdi

o acidan dedim

En son 2013/14 de sampiyon olmustu Fener. Yani aradan 4 tane sampiyon olamadiklari sezon gecmis.

Önümüzdeki sezon da sampiyon olamazlarsa bu sayi 5 sezona cikacak. Sinan'in yazdiklarinin icerigini okumadim ama Fener'i sampiyon adayi olarak görmesi pek de sasirilacak bir durum degil bence. Fener ve bizim gibi kulüplerin "sampiyonsuzluk" süreleri o kadar uzun sürmüyor son 20-25 sene de.

Ali Koc secilmese ve Aziz kalsaydi bile Fener favori olurdu bizimle birlikte önümüzdeki sezon sampiyonluk icin.

Aziz Aykut degil de baska birisini getirseydi benim de bu sezon icin favorim Fener olurdu cünkü Tudor basimizdayken sampiyonluga zerre inanmiyordum gecen yaz. Hatta o kalsa ücüncü veya dördüncü olurduk diye düsünüyordum, ki hala da böyle düsünüyorum.

fb nin esas buralarda olma sebebi 1959-1985 arasi .. Bu donemdeki 26 senede 11 sampiyonluk almislar . Fazla bir rakam ,ya da ezici bir rakam degil , ama orada bir x faktor trabzon var . Bu surede 6 tane ts sampiyonlugu var ... 3 buyukler arasindaki rekabeti kaale alip 26 dan 6 cikarirsak , 20 sezonda 11 fb sampiyonlugu var , biz ve bjk toplasan fb etmiyor

O donemki krediyi bitirip 2 tane de geriye dustuler ... Bu ciddi bir fark. (biz 6 sampiyonluktayiz o esnada)

Diger yandan ,fb nin ozelligi hic 3 sene bile ust ustesi olmamasina ragmen mutlaka belli periyodlarda sampiyon oluyor ... en basarili donemi 2003-2007 arasi 4 senede 3 sampiyonluk donemidir

Bu sezon olmalarini bekliyordum yanildim , eger gelecek sezonda da olamazlar ise (biz olamasak bile) asiri sasiririm

Ali koc secildigi icin degil ama fb bu sezon bir sampiyonluk yasayabilir , bundan memnun olmayiz fakat ihtimalin yuksek oldugu bir sene oldugunu da gorebiliyorum

Hem sayica geride kalmalarindan , hem bu baskan degisikligi ile seyirci konsantrasyonundan hem de dis etkenlerin daha bir lehlerine tecelli etme ihtimalinden oturu bu olasilik guclu

Suanda biz de dogru bir yola girdik , son sampiyonuz , CL gelirlerimiz garanti , bir dusunun 2 hafta once fb sampiyon olsa veya biz men cezasi alsak nasil bir motivasyon olurdu adamlara , neyse ki o yolu kestik

Firat aydinus ve volkan babacan sayesinde CL icin hala sanslari var ama son 2 istegimiz kaldi sezon baslayana dek , super kupayi almak ve fb nin yoluna CL de devam etmemesi

Eger bu sezonda sampiyon olup , bu degisiklige ragmen farki 3 e cikarirsak gercekten cokerler , bu da bir gercek

Su tarihleri unutmayin

1987 de fb 5 fark onde
1993 te fb 4 fark onde
2001 de esitiz
2011 de fb 1 fark onde
2018 de biz 2 fark ondeyiz

30 senede 7 fark yapmisiz . Bu surecte 6 dan 21 e gelmis 15 sampiyonluk almisiz , fb ise 8 de kalmis

Yani bu gidisati istatistiksel olarak biraz zedeleyebilirler ama tersine cevirmeleri icin 5-6 kere ust uste falan olmalari lazim

O yuzden sampiyonluk kaybetsek dahi ,ki olabilir , yapilanmayi ve maddi gucumuzu korumamiz lazim

Bu sene sampiyon olarak ve ozellikle de fb nin yerine olarak esitlenecek sampiyonluklari 2 farka cikardik , bu cephaneyi iyi kullanalim
Kesinlikle olması gereken bakış açısı bu.

En önemlisi en kötü ikinci olmamız gerektiği bundan sonra.

İnan Kıraç, Vehbi Koç'un kızıyla evli. Uzun yıllar Koç Holding'in Ceosuydu. Rahmi Koç, hasta Beşiktaş'lı. Ali Koç da bugün başkan oldu. Koç Holding'in 3 büyüklere etkisi.

3 buyuklere degil, Turkiye'ye etkisi. Bu adamlarin ucununde ayrilarak baska takimlar tutmasi musteri kaybetmemek icin olsa gerek.

Kesinlikle olması gereken bakış açısı bu.

En önemlisi en kötü ikinci olmamız gerektiği bundan sonra.

Ustat tabi son sampiyon olup ,hele de terimle sezona baslayip 2 incilige tamah eder sekilde takilmak dogru olmaz ama bana lig hic oynanmayacak

basaksehir
GS
..
..

diye bitecek deseler , durust olayim kabul ederim .. hem rakiplerim CL parasindan uzak kalirlar , hem sampiyonlukta yaklasamazlar , hem de benim CL sansim olur

burada basaksehir ornek olarak verilmistir, bursa, trabzon , hangisi olsa olur fbjk haric

Açıkçası bu değişikilik fbye hava katacak orası kesin. İstatistik olarak tarihte fbnin 5 yıllık şampiyonsuz dönemi hemen hiç yok. Yani 4 veya 5.yılda mutlaka şampiyon oluyorlar. Bu azizde kalsaydı yine öyle olacaktı. Lakin şimdi fatih terim gibi bir faktör var. O da bir şekilde herzaman şanpiyon olan bir hoca. Açıkçası 2018-19 sezonu gs ile fb arasında müthiş bir çekişme olacak. Bu arada öbür kuşlar nemi olacak, boşverin gitsin. Onların devri bitti. 7-8 sene sonra birdaha şampiyonluk görürler belki

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

bana 6 sene verin demiş daha 1 senede ali koç istifa diye bağrırlar nedeni ise adamlar 4 5 yıldır kupaları yok bunlar sanıyorlar ki basketbol gibi olacak basketbolda parayı basarsan başarılı olursun zaten futbolda öyle değil zaten basketbola para basmalarının gerekçesi futboldaki başarısızlık düşün ki euro lig şampiyonluğu ile süper lig şampiyonluğu kıyaslayan spor yorumcuları fb li yorumcu bunlar halbuki euro lig şampiyonluğu kazanırsan 1 milyon euro lig i kazanırsan 150-200 milyon euro alıyorsun(cl forma satışı dahil) kendilerini bunlarla avutuyorlar basket takımı euro ligi kazansa bile sürekli zararda o sporsorluk bi çekilsen hemen çöker o takım

1989 dan 1996 ya dek 5 sezon sampiyon olamamislardi . hatta 1989-2001 arasi 1 sampiyonluklari var . .. benzer bir donemi yasiyorlar , 2007 den 2018 e dek 2 sampiyonluklari var

2000-2007 arasi 4 sampiyonluk ve cikis donemleri olmasa su an bizle degil bjk ile yarisiyorlardi sampiyonluk sayisinda

Ustat tabi son sampiyon olup ,hele de terimle sezona baslayip 2 incilige tamah eder sekilde takilmak dogru olmaz ama bana lig hic oynanmayacak

basaksehir
GS
..
..

diye bitecek deseler , durust olayim kabul ederim .. hem rakiplerim CL parasindan uzak kalirlar , hem sampiyonlukta yaklasamazlar , hem de benim CL sansim olur

burada basaksehir ornek olarak verilmistir, bursa, trabzon , hangisi olsa olur fbjk haric
Aynen benim demek istediğim de biraz o.

Tabiiki şampiyon olmamız gerekiyor ki favori hala biz olmalıyız ama olamazsak da geçmiş yıllarda düştüğümüz hataya düşmeyip 2. liği almak lazım.

Bir de düzenli Avrupa+lig istikrarı yakalamak lazım, sürekli sil baştan yaptıkça takım çok zarar görüyor.

1 tanesini yasamadim bilmiyorum 1978 , ama 1 tanesi ts nin kendi salakligi 1996 , oteki hakemler 2005 , biri de sike surecinde 2011

4 kez yarisi ts ye karsi hep kazanmasalar yine geride kalacaklardi , bir tane de 2001 de biz armagan ettik ... son hafta kaybettikleri 3 sampiyonlugu bir olcude bunlarla telafi etmisler uzun periyodda

bu fenerliler bu aşırı sevincini anlayamadım sanki ronaldo ile messi yi transfer etmiş gibiler dereyi görmeden paçaları sıvıyorlar futbolu futbol yapan hiçbirşeyin %100 de 100 olmamasıdır şöyle ki basket e 20-30 milyon harcarsınız her türlü başarı sağlarsanız ama futbolda 200 milyon euro harcarsınız başarılı olmayabilirsiniz rakib takım 50 milyon euro harcar başarı sağlar bu özgüven biraz fazla

bu başlıgı da kapatalım artık,ali koç komedileri başlayınca konuşalım.clden elenmeleriyle mesela...ali koç daha ilk kupasını kaldıracak Galatasarayla agustosta.süper kupa... hoşgeldi başkanımız @alikoç yöneticiyken kadıköyde şampiyon olup kaydık,başkanken de kaymaya devam edeceğiz

1 tanesini yasamadim bilmiyorum 1978 , ama 1 tanesi ts nin kendi salakligi 1996 , oteki hakemler 2005 , biri de sike surecinde 2011

4 kez yarisi ts ye karsi hep kazanmasalar yine geride kalacaklardi , bir tane de 2001 de biz armagan ettik ... son hafta kaybettikleri 3 sampiyonlugu bir olcude bunlarla telafi etmisler uzun periyodda
analizlerini okudumda 80 öncesi dikkate almasak aziz yıldırım gayet başarılı olduğunu fark ettim 2006 kaçan şampiyonluk olmassa aziz yıldırım ile fener 4 sene üst üste şampiyon olacaktı çeyrek final oynattı 2010 2012 son maçta kaçan şampiyonlukları gözüme getirdimde fenerliler bence haksızlık yapıyorlar aziz yıldırım bizim başkanımız olsaydı fenere şampiyonlukta büyük fark atardık

Geri
Üst Alt