Fenerbahçe'yi Kadıköy'de Yenmek İstiyorsak

İyi takım, kötü takım olmakla alakası yok. 2013 kadrosuyla da yenemedik.

Rakip Fenerbahçe. Kendinize gelin ve sahada futbol oynanacağına inanmayı bırakın!

Bu işin sadece bir futbol oyunu olduğunu bilerek sadece güzel bir derbi maçına çıkacağımızın bilinciyle sahaya çıksak belki de bizim açımızdan bir çok şey değişecektir. Ortamı germek sadece ev sahibinin işine yarar bu saatten sonra. Çünkü kalabalık olanlar onlar.

SM-N950F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Daha Sivas, Malatya vb deplasmanlarda karakter koyamayan takımdan bu deplasmanda galibiyet beklemek büyük ütopya. Fener kadro ve oyun olarak bizden iyi değil ama ilk kez bu şartlarla o sahaya çıkmıyoruz bence bu oyuncu grubunun hiç şansı yok maalesef. Yine isyan eden tek isim Gomis olur maç boyunca ona 1 top atıp deplasmanlarda kedi olduğunu filan konuşuruz.

[device_name] cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Sadece Yasin olsa neyse Bruma yi da oynatmamisti gerizekali Hamza. O güne kadar az cok takir takir isleyen düzeni bozdu tam Kadiköy öncesi korkak mal herif.

Sag kanatta Umut sol kanatta Olcan ile oynadik, bu kadar sacma birseyi de ancak o gerizekali yapabilirdi zaten. Yine aklima geldi sinirlendim. Takimin en formda olan oyuncusunu kesti resmen Allahin cezasi, belki o gün orada galip gelecektik Fener yine hic bir halt oynamadan tek golle kazandi.

yasin oyuna girdikten sonra pozisyon yaratmıstı tek başına.adam ucuyodu o sezon

Kadıköy'deki mevzunun futbolla falan bir alakası yok. Heriflerin tek bir dayanağı kaldı; Kadıköy'de Galatasaray'a karşı son 20 senede yakaladıkları yenilmezlik serisi :) 6-0'ı falan saymıyorum çünkü orada şampiyonluk kupasını kaldırdığımız 12 Mayıs 2012 akşamı o mevzu bence kapandı. Birazcık olsun utanma duygusu olan fbli, o günden sonra 6-0 muhabbeti yapamaz zaten.

Velhasıl kelam hafta sonu oynanacak maç Arena'da olsa net galibiyet derim, Anadolu'nun herhangi bir yerinde oynanacak bir kupa finali olsa yine net galibiyet derim lakin 35 yaşına gelmiş bir Galatasaraylı olarak Kadıköy deplasmanına her sene 0 yazarım. Beklentiye girmem. Ha arada beraberlik çıkarabiliyoruz o da ballı börek oluyor. @Keramettin TANRIVERDİ'nin dediği gibi o stadyumdan skor olarak Galatasaray'ın galip çıktığı gün o stadı yakarlar. Şampiyonluğu kaybettikleri 1-1'lik Trabzon maçı sonrası olaylara veya bizim şampiyonluğu aldığımız 0-0'lık maçtan sonraki olaylara benzemez. Bildiğin Kızıltoprak'ı stadyumla beraber komple yakarlar.

Edit : Ha son 2 sezondaki tinerci yavşaklığını gördükten sonra bizim kıymetimizi anlamışlardır belki onu bilemem. Biz galip gelsek 1-2 gün başak geçeriz sonra konu kapanır. Tinercilerde öyle bir anlayış yok :)

Son düzenleme:
@Keramettin TANRIVERDİ'nin dediği gibi o stadyumdan skor olarak Galatasaray'ın galip çıktığı gün o stadı yakarlar.

İnanırım.

2006 yılında Denizli'de bize kaptırdıkları şampiyonluk günü, Fenerbahçeliler Derneği'ni yakmışlardı. Yaş olan, canlı çam ağacını yakmayı becermişlerdi. O gün beklemediğimiz şampiyonluk sebebiyle beş dakikada kuzenimle organize olduk. Apartmanın son katından aşağı asansör kullanmadan hoplaya zıplaya inmiştim. Hey gidi günler. Gençtik o zaman. Apartmandan çıktığım gibi sakinleştim. Bir grup ağacı söndürmeye çalışıyor, biri yerde hıçkırarak ağlıyor, bir başkası bağırarak Daum'ın anasına küfür ediyordu. Millet isyandaydı. Yavaşça ve sessizce sokağa çıktım. Bırakın gülmeyi, tebessüm etsem, hatta kısık ses "ihi" diye ses çıkarsam linç edilirdim. Milleti yara yara sokağın başında arabasıyla bekleyen kuzenimin yanına girdim. Araba bindiğim gibi çıldırmışcasına güldüm; biriktirdiğim tüm enerjiyi boşalttım.

Şimdi sorarım size. Kadıköy'de alınacak hangi galibiyet, hangi mutluluk bu mutluluktan değerli!

İnanırım.

2006 yılında Denizli'de bize kaptırdıkları şampiyonluk günü, Fenerbahçeliler Derneği'ni yakmışlardı. Yaş olan, canlı çam ağacını yakmayı becermişlerdi. O gün beklemediğimiz şampiyonluk sebebiyle beş dakikada kuzenimle organize olduk. Apartmanın son katından aşağı asansör kullanmadan hoplaya zıplaya inmiştim. Hey gidi günler. Gençtik o zaman. Apartmandan çıktığım gibi sakinleştim. Bir grup ağacı söndürmeye çalışıyor, biri yerde hıçkırarak ağlıyor, bir başkası bağırarak Daum'ın anasına küfür ediyordu. Millet isyandaydı. Yavaşça ve sessizce sokağa çıktım. Bırakın gülmeyi, tebessüm etsem, hatta kısık ses "ihi" diye ses çıkarsam linç edilirdim. Milleti yara yara sokağın başında arabasıyla bekleyen kuzenimin yanına girdim. Araba bindiğim gibi çıldırmışcasına güldüm; biriktirdiğim tüm enerjiyi boşalttım.

Şimdi sorarım size. Kadıköy'de alınacak hangi galibiyet, hangi mutluluk bu mutluluktan değerli!

Yoksa sen mi ağacı yakanların içindeydin kuzenin mi sevinçten havalara uçmuştu?

İnanırım.

Şampiyonluk çok şükür ki Kadıköy'den geçmiyor zaten öyle bir şey yok. Bizim Kızıltoprak, Bağdat Caddesi, Caddebostan vs... gibi fb kalesi olarak görülen semtleri salya sümüğe boğmamız için illa Kadıköy galibiyetine ihtiyacımız yok ki zamanında da salya sümüğe çok boğmuşluğumuz vardır. Dediğin gibi 2006, 2008 ve 2012 sezonları iyi birer örnektir. Lakin her şeye rağmen bunları bir şekilde ayakta tutan, motivasyonlarının ölmemesi sağlayan, yıkılmalarını önleyen şey son 20 senede Galatasaray'a karşı yakaladıkları yenilmezlik serisidir. Ha bana göre çok fazla bir önemi yoktur. Galatasaray, ezeli rakipleri olarak bunların sahasında hem şampiyonluk kupasını hem de Türkiye kupasını kaldırmış ve hatta bayrağını dikmiş bir takımdır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. 20 senelik bir yenilmezlik serisi bunu temizlemez lakin fb taraftarı önemsiyor yapacak bir şey yok. Kendilerine göre ellerinde kalan tek argümandır. Bu da giderse camia olarak tamamen basketbola kanalize olurlar diye tahmin ediyorum. Böyle bir durumda kulübün en büyük yıldızı Obradoviç olur.

Yoksa sen mi ağacı yakanların içindeydin kuzenin mi sevinçten havalara uçmuştu?

Yok tabii ki. Ağaç derneğin içindeydi. Sokakta değil. Kuzen de evindeydi. Maçtan sonra geldi. Sokağa bile giremedi. Tüm suç çevre düşmanı Fenerbahçelilerde :asd:

Yok tabii ki. Ağaç derneğin içindeydi. Sokakta değil. Kuzen de evindeydi. Maçtan sonra geldi. Sokağa bile giremedi. Tüm suç çevre düşmanı Fenerbahçelilerde :asd:
2006 Denizli faciasını yaşadıkları akşam, Bağdat Caddesinde bir arabayı sırf rengi kırmızı diye yakmışlıkları vardır :D

Salt futbol ile açıklayamayız bu maçı. Daha oyuncular ısınırken gereceklerdir ortamı. Belhanda ve Feghouli gibi iki tane provokasyona musait oyuncumuz da var. Üzerlerine oynayıp bizi eksik bırakmaya çalışırlar.

Futbolun içinde kalmaya çalışırsak, öncelikle Fernando şart. Aykut'un tek planı rakibi bozmak ve orta sahada Donk - Selçuk - Tolga'dan ikisi olduğunda bunu çok kolay yapabilir. Orta saha düştüğü anda hücumcuların hepsi boşa çıkar. Fernando olduğunda da zorlayabilirler ama kolay düşmeyiz. Çok zorda kalınırsa top şişirmekten çekinmemek lazım. Gomis top indirip Rodrigues ve Feghouli'ye fırsat yaratabilir. Başakşehir sürekli pasla çıkmaya çalıştı, gördük olanları.

Kendi sahamızda kesinlikle oyuncuların eline koluna hakim olması lazım. Hakem bol bol duran top fırsatı tanıyacaktır fenere. Sezonun en iyi maçını oynamalıyız duran top konusunda zira heriflerin tek silahı. İlk golü atan taraf olsak kıracağız şunların baskısını ama senelerdir hep abuk subuk goller yiyerek başladık maçlara. Ya da bizi uyutup uyutup bir tane atıp gönderdiler. Basit gol yeme alışkanlığımız var ve bunu bu maçta kesinlikle yaşamamalıyız. Ha oldu da geri düştük, Aykut geri çekecektir hemen takımı. Sonuna kadar kovalamak lazım. Kopmamak lazım maçtan.

Ben bütün şartları göz önünde bulundursak beraberliğe fitim bu maçta. Galibiyet gelirse ekstra olur ve fener dahil tüm rakipleri psikolojik olarak bitirir.

Sabırlı şekilde 0-0 a oynamak gerekir. Bizim beraberlik almamız bile yeterli. Onlar kontrolsüzce gelsinler, biz de kontraatakla 1 gol atsak çözülür.

Bu adam nasil teknik direktör olmus cok merak ediyorum. Bu iskenceyi kendine niye yapiyor gerizekali mi, yoksa acaba bizim Hamza gibi mazosistin teki mi Aykut da.

Aci cekmekten zevk aliyorlar rezil kadrolar rezil futbol düsüncesi ve en önemlisi rezil karakterleri ile.

Sorun aslında bunun nasıl t.direktör olduğunda değil.Fener gibi ülkenin 2.büyük takımının bunun gibi bir mala 2.kez görev vermesinde.Ciddi diyorum bu adam bizim başımızda olsa taraftar net evini basardı.Bu adamlarda peygamber sabrı varmış gerçekten.Herif bjk deplasmanındada aynı defansif kadro ile çıkıyor geliyor içerde akhisara karşıda çift ön libero kazmalar ile çıkıyor.Aklım hala şu lafında ama.İlk dakkalarda attığımız gol oyun planımızı bozdu.25 yıldır futbol izliyorum bunun kadar komik bir açıklama duymadım hiç bir t.direktörden.

Son düzenleme:
Kadıköy'deki mevzunun futbolla falan bir alakası yok. Heriflerin tek bir dayanağı kaldı; Kadıköy'de Galatasaray'a karşı son 20 senede yakaladıkları yenilmezlik serisi :) 6-0'ı falan saymıyorum çünkü orada şampiyonluk kupasını kaldırdığımız 12 Mayıs 2012 akşamı o mevzu bence kapandı. Birazcık olsun utanma duygusu olan fbli, o günden sonra 6-0 muhabbeti yapamaz zaten.

Velhasıl kelam hafta sonu oynanacak maç Arena'da olsa net galibiyet derim, Anadolu'nun herhangi bir yerinde oynanacak bir kupa finali olsa yine net galibiyet derim lakin 35 yaşına gelmiş bir Galatasaraylı olarak Kadıköy deplasmanına her sene 0 yazarım. Beklentiye girmem. Ha arada beraberlik çıkarabiliyoruz o da ballı börek oluyor. @Keramettin TANRIVERDİ'nin dediği gibi o stadyumdan skor olarak Galatasaray'ın galip çıktığı gün o stadı yakarlar. Şampiyonluğu kaybettikleri 1-1'lik Trabzon maçı sonrası olaylara veya bizim şampiyonluğu aldığımız 0-0'lık maçtan sonraki olaylara benzemez. Bildiğin Kızıltoprak'ı stadyumla beraber komple yakarlar.

Edit : Ha son 2 sezondaki tinerci yavşaklığını gördükten sonra bizim kıymetimizi anlamışlardır belki onu bilemem. Biz galip gelsek 1-2 gün başak geçeriz sonra konu kapanır. Tinercilerde öyle bir anlayış yok :)

Böyle bir fenerli var mı abi?

fb nin en büyük olayı duran top.bizimde yediğimiz gollerin çoğu duran top. bu sayede en az 1 gol yiyeceğimiz garanti gözüyle bakıyorum, bir tanede fener balı olan seken bir toptan yesek yada hakemin uydurduğu bir penaltıdan etti iki. işte burda bizim bu maçtan puan yada puanlar almamızı sağlayacak yegane şey 2 veya üstünde gol atmamızın şart olması. 2 atarsak beraberliği kurtarırız bence 3 ve üzeri demek o stadın yakılması kül olması demek

Geri
Üst Alt