Haber Ferhat Gündoğdu: “Hakemler inanmadıkları sakatlıklarda oyunu durdurmayacak”

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun, gündeme dair açıklamalar yapacağı özel yayın saat 17.30’da TRTSPOR’dan canlı yayınlanacak.

Bill Hader Snl GIF by Saturday Night Live

Bu adamın hala Mhk başkanı olması da çok açıklanabilir bir şey değil normalde. Neden korkuyorlar da adamı gönderemedi acaba Tff?

en büyük derbi öncesi onu gölgelemek

tam bu tff ve mhkye yakışan bir hareket

Ben çok salladım göze batıyor birazda sen salla demiştir Hacıibraham

galatasarayin finale ciktigi 8 mactan 5'in de sike yapilmis
hangi maclar efendim bunlar?
bilmiyorum iste 8 ten 5'idir
kim diyor bunu efendim?
bana gelen bilgi bu yonde

Türk futbolunda rekabeti geliştirmek adına Galatasaray maçı 3 farklı kazanmadığı takdirde kupayı Fenere verecez

gibi bi açıklama bekliyorum

Ulan ülkedeki MHK başkanı şikeden ceza almış bir eski hakem
TFF başkanı bir hakemi 4 saat soyunma odasında hapsetmiş bir adam
tff başkan yardımcısı zamanında şike yapmış hapis yatmış bir adam
aynı tff yardımcısı fb kaptanı rüştüyü döven adam
bjk başkanı zamanında rakip oyuncusuna beygir hediye ederek şike yapmış ve hapis yatmış bir adam
son 25-30 yıldaki son 4 fb başkanının 2 si hapis yatmış, halihazırdaki kokainman adamın teki
delirmemek elde değil ya hakkaten değil

Ferhat Gündoğdu: İlk yarıda özellikle teknik alan ihlallerinin cezalandırılması konusunda eksik kaldığımızı gözlemledik. İkinci yarıda buna çok daha dikkat edilmesi konusunda talimat verdik. Uyarı sonrası hakem yedek kulübesine doğru geliyorsa kesinlikle kart çıkacak.

Ferhat Gündoğdu: "Futbolcular ve kenardakiler bu yalancı sakatlıklarla ilgili artık yardımcı olsun. 'Oyuncular da bunu yapmasın' dersek, daha adil oluruz. 16 kamera var, oyuncular da yapmamalı. Kafa travmaları için kimse risk alamaz. 'Ciddi sakatlık olduğuna inanıyorsanız, oyunu durdurun' diyor. Hakemler inanmadıkları sakatlıklarda oyunu durdurmayacak. Hem aldatma olmasın, hem de zaman geçirmeyi azaltmak istiyoruz.. İnanmadığınızda, kendi takım arkadaşı bile durmadığında siz neden duracaksınız? Bizi aldatmaya çalışıyor. Hakem, oyuncunun yanına gittiğinde bir de fırça atıyorlar. O konuşma oyunu daha da geciktiriyor. Hakem sadece doktor isteyip, istemediğini soracak. Cevap vermiyorsa, hemen oyunu başlatın. Oyun soğumasın, duraksama süreleri azalsın. Arkadaşlarımız burada da sert tavır sergileyecekler. Gerçek sakatlığı tespit edeceğiz. Oyuncu değişiklikleri de süreyi soğutuyor, burada etki edemeyiz. Bazen taktiksel oluyor. Konu tek taraflı değil, birbirimize yardımcı olmalıyız."

Ferhat Gündoğdu: "Elle oynamalarda sorun yaşıyoruz. Dünyada da sorun, İngiltere'de de sorun. Her ele çarpma penaltı değil! El topa mı gidiyor, top ele mi geliyor? Eli açarak risk alıyorsa, sonucuna katlanacak. Biraz ülkenin futbol anlayışına da bağlı. Mesela İngiltere'de topun oyunda kalma süresi, fauller çok farklı. Oradaki oyuncular da topa hamle yapıyor. Bizde rakibe hamle yapılıyor, faul sayısı artıyor. Elle oynamalarda Portekiz, İspanya ve İtalya da bizim gibi."

Ferhat Gündoğdu: "Kış seminerini yarı ders, yarı da moral ve motivasyon ağırlıklı planladım. Zaten her hafta perşembe günleri zoom toplantısıyla analiz yapıyoruz ve arkadaşlara aktarıyoruz. Aylık seminerlerde daha kritik konulara giriyoruz. İkinci yarı stratejimizi belirledik."

Geri
Üst Alt