Fernando Meira

Cevap: #5 Fernando Meira

Şunu anlayın artık bu adam hep böyleydi siz Meira dan Song,Emre Güngör kesiciliğini bekleyemezseniz adam eski takımındada böyleydi Portekiz Milli takımındaykende böyleydi.

Ama hep oynadığı takımlarda Emre Güngör,Song gibi kesici adamlarla yan yana oynadı ve onlar hep Meira nın açıklarını,ağırlığını kapattılar.

Meira oynadığı bütün takımlarda defansından ziyade topu oyuna sokuş ve hava hakimiyetiyle tanındı.

Eğer Meira Emre Güngörle oynarsa Meira nın defansif zaafları belli olmayacaktır.

Ya yönetim Servet i ya da Meira yı elden çıkaracak sezon sonunda.

Benim tercihim Servet in satılıp Emre Güngör ün oraya monte edilmesi ve iyi bir alternatif yedek alınmalı...

Şunu anlayın artık bu adam hep böyleydi siz Meira dan Song,Emre Güngör kesiciliğini bekleyemezseniz adam eski takımındada böyleydi Portekiz Milli takımındaykende böyleydi.

Ama hep oynadığı takımlarda Emre Güngör,Song gibi kesici adamlarla yan yana oynadı ve onlar hep Meira nın açıklarını,ağırlığını kapattılar.

Meira oynadığı bütün takımlarda defansından ziyade topu oyuna sokuş ve hava hakimiyetiyle tanındı.

Eğer Meira Emre Güngörle oynarsa Meira nın defansif zaafları belli olmayacaktır.

Ya yönetim Servet i ya da Meira yı elden çıkaracak sezon sonunda.

Benim tercihim Servet in satılıp Emre Güngör ün oraya monte edilmesi ve iyi bir alternatif yedek alınmalı...
Bende aynı fikirdeyim..Gerçi servetin hakkınıda yememek lazım ama hem onun istediği avrupa hayali gerçekleşir..Hemde bizim artık düzenli bir defansımız olur..

Bende aynı fikirdeyim..Gerçi servetin hakkınıda yememek lazım ama hem onun istediği avrupa hayali gerçekleşir..Hemde bizim artık düzenli bir defansımız olur..

Bak şu da olur Servet gerçekten çok önemli bir oyuncu ve katkısı,özverisi inkar edilemez.

Yılın sonunda Meira yı aldığın paraya elden çıkarırsın.Servet in yanına Avrupa dan çevik hızlı ve ayağını kullanabilen bir oyuncu getirirsin ozaman dört dörtlük bir defans hattına sahip oluruz.Bunun masrafı da Meira ya verilen 5 milyon euro kadar birşey tutar...

Hangisi daha avantajlı siz karar verin...

Siz GS lı mısınız???GS lılık sayfalarca oyuncusunu rezil etmeye çalışmak,yaptığı iyi işleri bile görmezden gelmek onca şeye koca bir sıfır diyebilmek, balon transfer,resmini koyup üstünü çizmek,ona kazma demek, 3 metre öteye pas atamayan kasaplarla kıyaslamak bu mudur GS lılık???

İçinizdekiler Baros a,Nonda ya formsuz olduğu dönem demediğini bırakmayıp, Metalist maçından sonra ağızları kudura kudura yenilgiye sevinip elinize sanki koz geçmiş gibi Skibbe ye saldıranla,r,Arda formsuz olduğu dönem gece hayatına fazla dalmış diyip oyuncuya iftira atmak,onca verdiği emeği bir kalemde çizebilmek, bu mudur GSLILIK SİZ Galatasaraylıysanız, ben Galatasaraylı değilim...

Bu forumda dahil hiçbir yerde ''Siz Galatasaray'lı mısınız?'' şeklinde bir cümle kurmanı tasvip etmiyorum küfürle aynı görüyorum ben bunu.O Meira ve Skibbe'yi eleştirenlerden biri de benim.Tabiiki abartılı eleştiri yapanlar olmuş olabilir belki sinirle ama bu onların Galatasaray'lılıklarını azaltmaz.Aynı şekilde daha fazla bi katkı yapamamış bir oyuncuyu mükemmel top oynuyormuş gibi övmek de kimseye birşey katmıyor.Ayrıca burda kimsenin bir yenilgiye sevinip de milleti karaladığını düşünmüyorum.Bir kere bunu yapan insan da zaten bir sorun vardır ona da he deyip geçmek gerekir.Meira'nın yaptığı iyi işlere laf eden yok ama şu ana kadar Meira'nın yaptıklarını bana göre Emre Aşık bile çok rahat bir şekilde yapardı.Biz daha fazlasını görmeliydik bu adamdan sorun bu.İster gül ister kız ama görüşüm bu.Diğer renkdaşların görüşü daha farklı olabilir ama o şekilde bir söylemi kimse için kabul edemiyorum kusura bakma.

Bu forumda dahil hiçbir yerde ''Siz Galatasaray'lı mısınız?'' şeklinde bir cümle kurmanı tasvip etmiyorum küfürle aynı görüyorum ben bunu.O Meira ve Skibbe'yi eleştirenlerden biri de benim.Tabiiki abartılı eleştiri yapklarını bana göre Emre Aşık bile çok rahat bir şekilde yapardı.Biz daha fazlasını görmeliydik bu adamdan sorun bu.İster gül ister kız ama görüşüm bu.Diğer reanlar olmuş olabilir belki sinirle ama bu onların Galatasaray'lılıklarını azaltmaz.Aynı şekilde daha fazla bi katkı yapamamış bir oyuncuyu mükemmel top oynuyormuş gibi övmek de kimseye birşey katmıyor.Ayrıca burda kimsenin bir yenilgiye sevinip de mrın görüşü daha farklı olabilir ama o şekilde bir söylemi kimse için kabul edilleti karaladığını düşünmüyorum.Bir kere bunu yapan insan da zaten bir sorun vardır ona da he deyip geçmek gerekir.Meira'nın yaptığı iyi işlere laf eden yok ama şu ana kadar Meira'nın yaptınkdaşlaemiyorum kusura bakma.

''her oyuncunun oynadigi oyunu irdelemek durumundayiz çunku biz galatasaray'liyiz'' sözüne cevap verdim. GS lılığın ne olmadığını anlatmaya çalıştım. Kurduğum bir cümle yazdığım onlarca cümlelik cevabın önüne geçmemeli.Konuyu saptırmaya gerek yok.

Gelelim esas konuya. Emre Aşık fener, maçında zaten ne yapabileceğini gösterdi.Emre Aşıkla Meira yı kıyaslıyorsan zaten baştan kaybediyorsun.Emin ol Meira olmasa şu an Uefa da ve Ligde bu durumda olmazdık.(hemen ''evet Ligde lider olurduk demeni bekliyorum''.Benimde cevabım l Leverkuzenden e elenen,vien,vs vs adını ilk defa duyduğum takımlara karşı pozisyon dahi bulmakta zorlanan bir takım ourduk)

Meira defansta isteneni veremiyor bunu bi derece kabul ederim ama bu sorun Meira nın kalitesizliğinden veya yeteneksizliğinden kaynaklanmıyor.Servet le anlaşamıyor ve Servet eksikleri kapatabilen bir oyuncu değil.Meira şuan Songla oynasa emin ol herkes ibretle bakardı GS defansına...

''Ayrıca burda kimsenin bir yenilgiye sevinip de milleti karaladığını düşünmüyorum'' demişsin. İstersen Metaliste yenildiğimiz maç tarihinden veya ligde aldığımız bir beraberlik, yenilgiden sonra o tarihte o saatte atılan mesajları incele sonra karar ver.Gelsin foruma herhangi bir anda iyi oynadığımız bir maçtan sonra hatta o oyuncunun çok iyi oynadığı maçtan sonra,Skibbe nin stratejisiyle kazandığımız bir maçtan sonra gelip adam gibi bu eleştrileri yapsınlar.Biz de eyvallah diyelim...

Kasap stoperlere o kadar alışmışız ki son yıllarda,herkes Popescu'yu unutur oldu.Meira'yı Song ve ya Emre Aşık ile kıyaslamak yanlış olur.

Nasıl komple bir ortasaha oyuncusu,yani hücumu ve ofansı iyi yapabilen ortasahalardan konuşuyorsak defans oyuncuları için de bu geçerli.İyi defans yapması kadar,defanstan oyun kurabilmesi de bir defans oyuncusunun kendine olan artısıdır.Belki Servet,Emre Aşık markaj olsun,top kapma olsun bunları Meira'dan iyi yapabilir,ancak Meira'nın gerçekten iyi yaptığı bir iş defanstan oyun kurabilmek oldu.Gözler Lincoln'e,Kewell'a Baros'a o kadar çok takıldı ki,Meira'nın defanstan attığı topları kimse görmüyor.Uzun paslar ancak kesinlikle H.Şükür tarzı ona şişir indirsin,sonra hurra hücum tarzı uzun paslar değil.Malatya maçındaki bir pasta defansın gerisinden solda hücum yapan Lincoln'e öyle bir pas attı ki,Malatyalı oyuncu kendini paralamayıp yerden yere vurmasaydı %100'lük bir gol pası atmış olacaktı.Servet'in,Emre Aşık'ın bu pasları yapamadığı ise aşikar.

Bu yüzden Meira'yı beğeniyorum,daha iyisi var elbet.Ancak baktığımızda kendisi Galatasaray'ın ve TSL'nin en iyi stoperidir.

Eğer Song veya Lugano nun bugün Real Madrid de veya Barca da oynayamıyorsa bunun tek sebebi vardır;o da top tekniklerinin çok zayıf olmasındır...

Meira'nın daha yüksek performans göstericeğine inanıyorum.Daha iyi stoperler istiyorsanız transfer döneminde alın.

Burası eski takımı da değil portekiz YEDEK milli takımıda degil bu lige göre oyuncu gerek gitsin o zaman kendi gibi umursamaz top oynayan takımlarda oynasın bu lige servet gibi her topa kafa sokacak adam lazım ne sen ne ben ne o ne bu degiştiremez bu ligi burası Türkiye Ligi o zaman buraya göre adam gerek ;)

Burası eski takımı da değil portekiz YEDEK milli takımıda degil bu lige göre oyuncu gerek gitsin o zaman kendi gibi umursamaz top oynayan takımlarda oynasın bu lige servet gibi her topa kafa sokacak adam lazım ne sen ne ben ne o ne bu degiştiremez bu ligi burası Türkiye Ligi o zaman buraya göre adam gerek ;)

He ya.İsmail Güldüren var ne güzel.Feci savaşır.Alalım onu.

He ya.İsmail Güldüren var ne güzel.Feci savaşır.Alalım onu.

Lafı düzgün oku sonra yorumunu yaz ;)

Meira cok sey vermis gibi biz kötülüyomusuz gibi izlenim verme

Meira'nın faydadan cok zararı var ayrıca en cok para alanlardan biri

Servet gibi adam gerek lige herkes öyle sen meira gibi adamlardan bi takım düsün herkes ezer gecer

Büyük adam ol da ligi sen değiştirirsin baskan filan olursun ancak istesekte istemekste kick box gibi bir lig Türkiye ligi

Hacettepeli Sandrodan çalım yiyip gol yedirtti bu adam bize.. :D

Aynı maçta kaptırdığı top adamı kaleciyle karşı karşıya bıraktı atamadı Allahtan..

Siz bu adamı hala körü körüne övmeye devam edin..Adamlarda takoz lugano ve eduyla şl de çeyrek final oynasın..Takoz dediğiniz lugano o maçta drogbayı tuttu..Bizde sandroyu değil kendini tutamayan bir meira var.. :) Dua etsinde yanında servet gibi tek başına takım bir adam oynuyor yoksa iyice rezil olucak..

Meira konusuna bile Lugano girdi ya tamamdır,ayıkla pirincin taşını!

Lafı düzgün oku sonra yorumunu yaz ;)

Meira cok sey vermis gibi biz kötülüyomusuz gibi izlenim verme

Meira'nın faydadan cok zararı var ayrıca en cok para alanlardan biri

Servet gibi adam gerek lige herkes öyle sen meira gibi adamlardan bi takım düsün herkes ezer gecer

Büyük adam ol da ligi sen değiştirirsin baskan filan olursun ancak istesekte istemekste kick box gibi bir lig Türkiye ligi

Uefa da gruplarda bir gol yedik ve Meira bütün Uefa maçlarında oynadı.Haklısın çok zararı var o yediğimiz golde Servet in kaptıracağını düşünüp hemen ters kademeye girmeliydi öyle beceriksiz bir oyuncu...

Hacettepeli Sandrodan çalım yiyip gol yedirtti bu adam bize.. :D

Aynı maçta kaptırdığı top adamı kaleciyle karşı karşıya bıraktı atamadı Allahtan..

Siz bu adamı hala körü körüne övmeye devam edin..Adamlarda takoz lugano ve eduyla şl de çeyrek final oynasın..Takoz dediğiniz lugano o maçta drogbayı tuttu..Bizde sandroyu değil kendini tutamayan bir meira var.. :) Dua etsinde yanında servet gibi tek başına takım bir adam oynuyor yoksa iyice rezil olucak..

O pozisyonda top Sandro nun biranda önüne düştü.Orada Servet te olsa o çalımı çok rahat yerdi ayrıca Sandro o maçta bir tek Meira yı değil Balta yı da iki üç kez ipe dizdi.

Ya bu adamın yanına E.Güngör geldiğinde olay çözülecek.Meira kesici özelliği çok olan bir oyuncu değil.Yanında oynayan adam çok önemli.Servet sezon sonunda kendide istediği için avrupaya gider,Emre ve Meira yanyana oynar olay çözülür.

Meira gerçekten çok yetenekli.Beşiktaş maçında topu bakmadan topuğuyla kesmesi tecrübe,teknik ve kabiliyetin belirtisidir.Sabredin renkdaşlar Meira geri dönecek inanıyoruz buna...

Geri
Üst Alt