- 16 Haziran 2010
- 203.984
- 156.034
- 6.838
Fernando Muslera, 35 dakikalık Türkçe röportaj verdi. (GS YouTube Katıl)
Fernando Muslera: "Galatasaray'a gelirken Lugano Türkiye'de oynuyordu. Ona sordum. "Nando valla çok güzel bir takım. Her zaman Avrupa oynuyor Galatasaray" dedi. İnternette araştırdım sonrasında. Taffarel ve Fatih hoca var o zaman, çok çabuk karar verdim."
Fernando Muslera: "2015 yılında bir teklif vardı. İngiltere'den. Başkan 'Yasak' dedi. 1 sene sonra fark ettim. Menajerim 'Geçen yıl İngiltere takımı geldi, Dursun başkan istemedi' dedi ve buradayım."
Fernando Muslera: "Kaptanlık adına Selçuk İnan'dan çok şey öğrendim. Onu izledim, öğrendim. Kaan var, Abdülkerim bu sene iyi yaptı, Günay kaptanlık yapıyor aslında. Bana çok yardım etti. Mauro, adamda karizma var, her şey var. Herkes onu dinliyor. Lucas herkesi motive ediyor."
Fernando Muslera: "Barış mesela adam çok güçlü. Ve çok dinamik. İlk dakika ile 95. dakika adam hep %100. Adam çok güçlü çok. Ben onu istiyorum."
Fernando Muslera: "Ben Fenerbahçe maçıyla ilgili konuşmak istemiyorum, çok kötüydü. O maç sadece Mauro oynadı. Herkes neden olduğunu biliyor. Onun kafada sadece Fenerbahçe var. Adam 1 dakika oynadı ve gol attı. Normal değil. Biz çocukları alkışlayacaktık ama Mauro... Mauro çok istedi. ‘Kaç dakika oynarız bilmiyorum ama garanti gol atacağım’ dedi."
Fernando Muslera: "Burayı çok özleyeceğim. Benim hayatım Galatasaray. Kaç tane başkan gördüm, hocalar, çok önemli hocalar..."
Soru: "Soyunma odasında en unutamadığın anın var mı?"
Fernando Muslera: "Bir gün Drogba buradan gidiyor, kalıyor süreci vardı. Oturuyorduk, Drogba geldi ve yanıma oturarak ‘Nando, iki şansım var, Arabistan'a mı gideyim, İngiltere'ye mi?’ dedi. Ben o zaman 25-26 yaşındayım, Drogba 35 falan. Drogba yanıma oturup bana ne yapabileceğini soruyor... Ben söyledim, ondan sonra o İngiltere'ye gitti. Didier Drogba, en büyük oyuncu bana diyor ki ‘Nando ben ne yapayım?’... O her zaman aklımda kalıyor. O her zaman kalbim ve aklımda kalıyor."
Fernando Muslera: "Okan Hoca bana dedi ‘Nando, ben Lucas'ı çok istiyorum.’ Ben konuştum. Lucas çok zor adamdı o zaman ama şimdi bak çok mutlu. Ama sor niye, ben anlıyorum; önceki sezon 13. bitirmişiz, çok kötü. En kötü sezonumuz. Buna baktı ve diyor ki ‘Ben ne yapayım burada.’ Bu normal ama sonra yavaş yavaş oyuncular geliyor, Sergio... Lucas'ı aradım ‘kabul et’ dedim. Mertens geliyor. Lucas dedi ‘Mertens var ben var, Nando, Mauro…’ Mauro en son geldi ama medyada konuşuluyordu. Sonra Juan Mata, Milot, çok oyuncular geldi. Başarı başladı. Lucas her sene, ama her sene diyor ki ‘Nando, teşekkür ederim. Nando teşekkür ederim.’ Ben normalde konuşulmasını hiç sevmiyorum ama çok röportaj yaptı ve diyor ki ‘Nando beni bin defa arada, Nando, Nando, Nando... yeter, bırak. Ben başka yerler istiyorum’ ama ben ‘Hayır Lucas buraya gel, buraya gel’ diyordum. Şimdi ne zaman gidecek bilmiyorum. Yeni Muslera o, garanti."
Fernando Muslera: "Mauro… Adam normal değil. İlk başladığında biz Lucas ile konuşuyoruz ‘Bu ne, bu adam ne yapıyor? Farklı. Kafa, oyunu anlıyor.’ Nasıl konuşuyor içerde, ne istiyor, adam golcü. Adam her şeyi yapıyor onun için. ‘Kerem hadi, sen bunu bunu yap, Milot, sen bunu bunu yap, Sergio, bu orta, orta buraya... Ben oradan geliyorum, buradan geliyorum.’ Bu kadar basit."
Fernando Muslera: "Bende iki tane krampon var, bir tane Didier Drogba ve bir tane Mauro. Ve bir forma var, en önemli benim için; Burak Yılmaz. Bu üç forvetten sonra benim kafa çok değişti. Burak, Mauro ve Didier… Başkaları forma verse, Lucas… Ben ne yapayım küçük formaya. (gülerek)."
Fernando Muslera: "14 sene boyunca çok iyi oyuncularla beraber oynadım. Drogba, Sneijder, Melo, Ujfalusi, Riera, Eboue... Çok oyuncu var. Herkes gitti ama ben her zaman burdaydım..."
Fernando Muslera: "Fatih Hoca ve Selçuk, çok büyük efsaneler. Burada başladılar, burada kariyer yaptılar. Çocukları burada doğdu. Ben bu seviyedeysem onlar biraz daha yukarıda olur. Fatih Hoca, UEFA Kupası aldı."
Fernando Muslera: "Mauro iki sene önce Kerem'i aldı, dedi ki ‘Hadi, beraber çalışıyoruz.’ ve çok iyi gittiler."
Fernando Muslera: "Bir maç var hafızamda, Bayern Münih stadı ama sanki Rams Park. Tüm taraftarlar bizim. Aynı şekilde Schalke maçı. Orada da bizim taraftar vardı. Her yerdeler, her yerde. Nereye gidersek gidelim oradalar. Galatasaray'ın nasıl büyük bir takım olduğunu buradan anlayabilirsin. Galatasaray'ı Uruguay'a götür, garanti orada da stadyumu doldururlar."
Fernando Muslera: "Ben, Galatasaray'da 4 model Süper Lig kupası aldım. Cumhuriyet'in 100. yılına özel model de sadece bizde. Her model, her model bizde."
- Maşallah sana.
Muslera: "Ben değil, biz."