Fetih 1453

Cevap: Fetih 1453

popüler filmlere bakarak yerli yapımları kötülemek yersiz. kosmos tarzı filmler de çıktı bu ülkede ama hiç rağbet görmedi.

Kosmos (2010) - IMDb

popüler filmlere bakarak yerli yapımları kötülemek yersiz. kosmos tarzı filmler de çıktı bu ülkede ama hiç rağbet görmedi.

Kosmos (2010) - IMDb

bizim milletin daha adam olmadiginin belgesi bunlar.. ulan koskoca 80 milyonluk ulkede bi tane mi adam gibi "populer" film yapacak adam yok..

efektini gectim.. bi gladyatorun konusuna, hikayesinin gucune bak, bi bizim 1453'un komik otesi senaryosuna bak.. ulan millete ayip olmasin diye kendimi zor tuttum kac yerde gulmemek icin.. ciddi ciddi bunu bi bok sanip izleyenler vardi..

Olm yerli/yabancı film diye ayırmaya gerek yok. Amerikanlar yapsaydı bu filmi yine eleştireceğim şeyler olurdu. Adamlar havada yürüyor, patlama sahneleri gerçekci değil, Fatih Sultan Mehmet 2. planda kalıyor ki oynayan kişinin oyunculuğu gerçekten iyi, koskaca İstanbul'un fethinde aşk yüzünden birbirine kini olan kişiler kapıştırılıyor. Arada atlanan yerler de var daha önce söylendiği gibi. Çat diye gemiler yürütülüyor karadan, ustanın kızı-adını unuttum lan- ''daha sonra anlatırım'' dediği gibi bölüm geçiyor ve tamamen unutuluyor.

80 milyonluk ulke ne dunya capinda bi milli futbol takimi cikarabiliyor ne atletizmde veya teniste bi yildiz cikarabiliyor.. 5 milyonluk sirbistan dunyanin 1 numarasi tenisci cikariyor, bizim 80 milyondan 1 tane ilk 100 e girecek adam cikmiyor..

sinemamiz da ayni yukardaki orneklerden asagi kalmayacak kadar rezil.. yemin ediyorum istanbul'un fethi falan diye gaza gelip gittim ama film olarak 5 para etmez..

sonra anlatırım dediği şeye takılmak yersiz lan, anlattığını farzet ama fatih sultan mehmet'in o stratejilerini filme yerleştirmemek bildiğin büyük eksiklik. padişahı övememişiz yeterince, daha çok konstantinin yaptığı hataları ve içindeki casusu göremeyişi üzerinden yürümüş filmin yarısı. problemler var doğru ama bu filmin orta şekerli olduğunu göstermez. kaldı ki konstantin'in hatalarına dem vurmak yerine fatih sultan mehmet'in zekası ön plana çıkarılsa bu iş daha gururlandırıcı olurdu.

94 yapımı kurtuluş dizisindeki efektsiz savaş sahneleri beni daha çok etkilemişti. fantastik bi konu değilse bu tarz birşey çekmeye gerek yok. aksoyların piyasada zaten şanı pek iyi değil.

sonra anlatırım dediği şeye takılmak yersiz lan, anlattığını farzet ama fatih sultan mehmet'in o stratejilerini filme yerleştirmemek bildiğin büyük eksiklik. padişahı övememişiz yeterince, daha çok konstantinin yaptığı hataları ve içindeki casusu göremeyişi üzerinden yürümüş filmin yarısı. problemler var doğru ama bu filmin orta şekerli olduğunu göstermez. kaldı ki konstantin'in hatalarına dem vurmak yerine fatih sultan mehmet'in zekası ön plana çıkarılsa bu iş daha gururlandırıcı olurdu.

Sonra anlatırım demesine de gerek yok o zaman olm. Belli ki aşk yüzünden 2 kişiyi kapıştıracaklar işte.

Sonra anlatırım demesine de gerek yok o zaman olm. Belli ki aşk yüzünden 2 kişiyi kapıştıracaklar işte.

ya ben o detayı filmi izlerken aklıma getirdim de sonra günler atlattırdıkları için anlattığını varsayarak geçtim ama daha çok göze çarpan ve daha çok önem arz eden detaylar işlenmemişti. fatih sultan mehmet konusu tam bir hayal kırıklığı oldu bende.

ornek vereyim recep ivedik filmleri Turk sinemasinin yuz karasidir ama bunu gorunce hangisi daha kotu dusunmeye basladim..

filmin sonunda fatih hepinizin bildigi uzere istanbul'u almis, ayasofya'ya giriyor, bizanslilar korkudan oraya siginmislar bu gidiyor diyor ki size dokunmayacam, guvendesiniz hede hodo.. adamlarin birden agzi kulaklarina variyor, neseleniyorlar:)) ulan adamlar sehri kaybetmis, dunya kadar askerleri olmus.. fatih size saygi sevgi gosterecez deyince hemen neseleniyorlar:)))))

fatih'in ak sakalli amcasi mal mal guluyor sehir alininca:))

ya iki dakka adam olun diyecem olmayacak.. nasil bir gerizekali yazmissa bunu aferin:))

80 milyonluk ulke ne dunya capinda bi milli futbol takimi cikarabiliyor ne atletizmde veya teniste bi yildiz cikarabiliyor.. 5 milyonluk sirbistan dunyanin 1 numarasi tenisci cikariyor, bizim 80 milyondan 1 tane ilk 100 e girecek adam cikmiyor..

sinemamiz da ayni yukardaki orneklerden asagi kalmayacak kadar rezil.. yemin ediyorum istanbul'un fethi falan diye gaza gelip gittim ama film olarak 5 para etmez..

cüney arkın filmleriyle büyümüş bir nesile göre manyah bir film.

ne zamanki boyle dandik filmleri yerden yere vurmayi halk olarak ogrenecez, o zaman bu adamlar boyle dangalak filmler cekmeyi birakacak, gidecek adam akilli egitimli genclere senaryo yazdiracak, boyle kicindan sallama senaryoya film cekmeye utanacaklar..

ne zaman ki elestiririz, zugurt tesellisi yapmayiz, o zaman goreceksiniz oscar da aliriz, grammy de..

Ne zaman anlayacaklar bilmiyorum ama Büyük filmler büyük maliyetlerle değil büyük oyunculuk ve senaryolarla olur.Eminim bu filmi 10 da 1 maliyetle 10 kat daha iyi çekecek bir sürü insan vardır..

Ne zaman anlayacaklar bilmiyorum ama Büyük filmler büyük maliyetlerle değil büyük oyunculuk ve senaryolarla olur.Eminim bu filmi 10 da 1 maliyetle 10 kat daha iyi çekecek bir sürü insan vardır..

sinema tarihine damga vurmuş bitane kült film söylermisin bütçesi 30 milyondan aşağı? oyunculukta zaten yokuz senaryo desen hep aşk meşk başka bişi yok. bari büyük bütçelerle görsel açıdan iddalı olmamız lazım bunuda sen anla.

Fatih'in zekasını senaryoya yansıtabilecek bir senarist henüz Türk topraklarında doğmadı-yetişmedi.

Film şahane, sadece filmin ilk bölümü Ulubatlı etrafında dönüyor, ikinci bölümde Fatih devreye giriyor fakat orada da Fatih Sultan Mehmet'in savaş stratejilerinden uzaklığı can sıkıcı. Sürekli düşünceli ve yalnız kalmayı tercih ettiği anlarda bile bir patlama bekliyorsunuz her an, aklına bir fikir geldi de, stratejik bir hamlesini yapacak ve savaşı kazandıracak diye. Sadece karadan taşınan gemileri gösteriyorlar ki orada bile talimatı vereni, fikri kimin bulduğunu, neden öyle yapıldığı falan yok mesela.

görüslerine katiliyorum ve eklemek istedigim bazi seyler var...

sinema tarihine damga vurmuş bitane kült film söylermisin bütçesi 30 milyondan aşağı? oyunculukta zaten yokuz senaryo desen hep aşk meşk başka bişi yok. bari büyük bütçelerle görsel açıdan iddalı olmamız lazım bunuda sen anla.

en basitinden quantin tarantinonun filmleri..Pulp Fiction 8 milyon dolara çekilmiş bir film, hasılatı 200 milyon dolar..Olayın parayla alakası yok Kült türk filmlerine bak asıl hangisine milyonlar harcanmış.

Geri
Üst Alt