Fetih 1453

Cevap: Fetih 1453

Filmi bugün izledim, abarttığınız kadar kötü bir film değil. Hatta son yıllarda yapılan en iyi film olduğunu söyleyebilirim. Eksik yönleri mutlaka vardır, Hasan biraz ön plana çıkıyordu başlarda. Gemileri karadan yürütme fikri ortaya çıkınca Fatih Sultan Mehmet doğal olarak öne çıktı.

200 bin kişilik orduyla hemde en iyi silahlarla en iyi toplarla 8 bin kişilik bizans savunmasını 50 günde zar zor yıkmışız sen hala yok şu zeka bu dahilik peşindesin. abartma konusunda üstümüze yok.

Allahım bu günleri de gördükten sonra bana verdiğin beyin için sana minnettarım...

karadeniz ve akdeniz'i birbirine bağlayan deniz yolu üzerinde kurulu olan istanbul, günümüzde olduğu gibi o zamanlar da oldukça önemli bir şehirdi. 1453 yılına kadar farklı zamanlarda, avarlar, araplar, avrupalılar ve osmanlılar tarafından defalarca kuşatılmış, fakat gerek bizans'ın sahip olduğu rum ateşi (grejuva), gerekse şehrin o zamanlar için aşılamaz olarak görülen surları, bu fetih hareketlerini başarısız kılmıştı.

sayıları 29 olan kuşatmalar sırayla şunlardır:

--m.ö 340 makedonya kralı phillippe

--m.ö 194 roma imparatoru septim severus(başarılı olmuştur.şehir artık romalılara bağlanmıştır.)

--m.s 616 iran hükümdarı keyhüsrev

--m.s 626 iranlılar ve avar türkleri ortak

--m.s 665 emevi halifesi muaviye

--m.s 667 emevi halifesi muaviye

--m.s 672 emevi halifesi muaviye

--m.s 712 emevi halifesi i.velid

--m.s 722 emevi halifesi i.velid(yalnızca galata limanı alınmış,arap camii inşa edilmiştir.)

--m.s 782 abbasiler (kent haraca bağlanmıştır.)

--m.s 854 abbasi halifesi mütevekkil

--m.s 864 ruslar

--m.s 869 abbasi halifesi mütevekkil

--m.s 936 ruslar

--m.s 959 macarlar

--m.s 970 abbasiler (kent haraca bağlanmıştır.)

--m.s 1203 latinler (latinler istanbul'u 1261'e kadar ellerinde tuttular.)

--m.s 1302 venedikliler

--m.s 1348 cenovalılar

--m.s 1391-1396 osmanlı padişahı i.bayazid (şehir istanbul'da bir türk mahallesi kurulması isteğine karşı çıkılması üzerine ablukaya alınmıştır.)

--m.s 1412 osmanlı şehzadesi musa çelebi

--m.s 1422 osmanlı padişahı ii.murat

--m.s 1437 cenovalılar

--m.s 1453 osmanlı padişahı ii.mehmed(başarılı olmuştur.sonrasında şehir türklerin hakimiyeti haline girmiştir.)

bunun yanında atilla'nın,vikinglerin,bulgarın ve gotların da kuşatma yaptığı bazı kaynaklarda geçer ama tarihleri bilinmemektedir.

yanında herhangi bir açıklama yapılmayan kuşatmalar başarısız kuşatmalardır.

bu kuşatmalar yüzünden güç kaybetti bizans ki son kuşatmaya anca 8.000 asker çıkarabildi yani bizansı en zayıf olduğu dönemdi. vikiped te daha detaylı bilgiler edin:D

Kuşatmalar arasındaki yıllara bakarsak o kadar yılda üç kere ordu kurulur, hani mantık hatası da had safhada. O değil de yektaya bir sormak lazım, o asker işlerinden anlıyor, öteki kuşatmalarda kaça kaç savaşmışlar?

Adam hâlâ asker sayısıyla bağdaştırıyor ya, pes.

cok komik bi yorum olmus.. Bu filmi begenenler cogunlukta.. burda elestirenler azinlik.. bizim sayimiz recep ivedik gibi rezil filmlere rekor kirdirmaya yetmez.. bu filmi begenen cogunluk recep ivedik serisinin neden cok izlendigini gosteriyor aslinda..

bizim halkimiz iyi filmden anlamiyor, anlasa recep ivedik ve 1453 gibi filmleri begenmez.. yapimcisi ve iki rezil filmin arkasindaki adam ayni kisi, dikkatini cekerim.. Recep Ivedik'te sivayan adam, birden Spielberg mi oldu basimiza :)

recep ivedike lan ne güzel film diyemi gidiyorlar sanki. adam oraya gülmeye gidiyor. yoksa filmin bir manası yok.

Yav filmi beğenip beğenmemeniz en doğal hakkınız ancak tarih bilmeden tarihi yorumlamak,heleki küçümsemek kimsenin haddide,hakkıda değildir

bu kuşatmalar yüzünden güç kaybetti bizans ki son kuşatmaya anca 8.000 asker çıkarabildi yani bizansı en zayıf olduğu dönemdi. vikiped te daha detaylı bilgiler edin:D

Karışmayacağım falan dedim ama tutamadım kendimi.. Tarihini bu kadar karalamaya çalışmakla eline ne geçiyor ki?

Fatih Sultan Mehmed'i küçümsemişsin, surları güçsüz görmüşsün. Tamam surlar güçsüzdü Fatih Sultan Mehmed kolay kazandı İstanbul'u. Peki ya sen ne yaptın bu kadar büyük hedeflerin oldu mu hiç seninde? Dur tahmin edeyim yoksa bakkala gitmeye üşünenlerden misin?

scaled.php

200 bin kişilik orduyla hemde en iyi silahlarla en iyi toplarla 8 bin kişilik bizans savunmasını 50 günde zar zor yıkmışız sen hala yok şu zeka bu dahilik peşindesin. abartma konusunda üstümüze yok.

arkadaş türk düşmanımısın anlamadımki bu nasıl bir yorum. napolyon nedemiş: bana türk ordusunu verin size dünyayı fethedeyim bizans kim.

Filme 2 türlü beklenti içinde gidenler var sanırım..

Birincisi sinema başyapıtı bekleyenler (bir Gladiator gibi bir Braveheart gibi)

2.si de bi nevi fetihin canlandırmasını izlemek isteyenler..

1. grubun hayal kırıklığına uğramış olmasının sebebi sinema konusundaki yüksek beklenti sanırım.. Biraz belgesel tadında izleselerdi bu kadar eleştirmezlerdi filmi heralde.. 2. beklentiyle gidenler daha bi doymuş sanırım.. Ki ben de kendime mantıklı gelen bu beklentiyle gideceğim filme.. Başyapıt bekleyen arkadaşlar da beklentilerini değiştirip bi daha giderse aradaki farkı anlayacaktır sanırım..

Karışmayacağım falan dedim ama tutamadım kendimi.. Tarihini bu kadar karalamaya çalışmakla eline ne geçiyor ki?

Fatih Sultan Mehmed'i küçümsemişsin, surları güçsüz görmüşsün. Tamam surlar güçsüzdü Fatih Sultan Mehmed kolay kazandı İstanbul'u. Peki ya sen ne yaptın bu kadar büyük hedeflerin oldu mu hiç seninde? Dur tahmin edeyim yoksa bakkala gitmeye üşünenlerden misin?

babamdan miras taht kalmadı yeniçeri maşı ilede ordu kuramadım yoksa amaç iskoçyaya kadar gidiyordu. tey allah'ım.

Oha, oha, oha. Babadan taht kalmadı falan.

Lan olm sana 12 yaşında taht verseler babana ayakkabını sildirirdin, adam neler yapmış haberdar mısın?

Olayın bittiği noktadayız bence.

yani bir yorum yüzünden türklüğümü tartışanlar var ve beyin sorunu olduğumu düşünen düz mantıklar var hmmm tamam.

Geri
Üst Alt