Fidel Castro, Hayatını Kaybetti!

Peki bundan sonrası için ne olacak. Aynı şekilde yönetilmeye devam mı edecek. Yoksa komünizmin etkileri yavaş yavaş silinip tarih mi olacak? İlgili bilgili arkadaşların görüşlerini merak ediyorum

Makroekonomi hocamiz baya bilincliydi bu konuda, o da diyordu Fidel ölünce Raul Küba ekonomisini yavas yavas acacak diye. Yani evet biraz dedigin gibi olacak gibi.

Kendisinin pek refah içerisinde yaşadığını düşünmüyorum, emperyalist kaynaklarda haberlerde kendisi çok zengin lüks içinde yaşadığını söylemek de yine onların politikalarıyla doğru orantılıdır. Kaldı ki kendisini Forbes en zengin liderler arasında göstermişti bir ara, kendisi de Forbes'e tepki göstermişti, mal varlığı benim değil devletin diye. Şahsi fikrimde eğer paraya bahsedildiği kadar değer veriyor olsaydı, ABD'ye boyun eğer Batista gibi, kat kat fazlasını elde ederdi. Ayrıca yine o en zengin liderler listesinde %60'ını müslüman ülkesi liderleri almıştı. Halkı sefalet içerisinde yaşarken 20-30 milyar $ servete sahip, dinin belirttiği sınırlarla tamamen ters yaşayanlar değilde, onların yanında lafı bile edilmeyecek iki rolex takan bir lider konuşulur mesela.

Çünkü o Arap emirleri, liderleri hepsi Emperyalizm'in kölesi oldukları için servetlerine servet katarken. halkı köle gibi yaşarken, o Küba'da insanların sefalet içerisinde yaşamasına üzülen dergiler,kuruluşlar,yapılar bunları görmez. Bak Emperyalizm'in kölesi olanlar ne kadar refah içerisinde yaşıyorlar değil mi?

Emperyalist ülke farklıdır, Emperyalistlerin kölesi olan farklıdır. Emperyalist ülkelerde refah seviyesi üst seviyede olmasının sebebi de köle ülkelerini yıllarca sömürüp, kaynaklarını kendine aktarmasıdır.

Ciddi ciddi Fidel zengindi saçmalığına cevap mı verdin yoksa ben mi yanlış görüyorum ? Başka işin gücün mü yok la.

Kitap öner hemen okurum reis. Sinavlardan önce bitirebilirsem

Artık biliyorsunuz günümüz dünyası romantik solculuktan ötesine izin vermiyor, işçiler ''katillerine'' aşık vaziyette. Bu sebeple Abim Deniz gibi kitapları okuyorum yalnızca.

"The strength and power of a country depends absolutely on the quantity of good men and women in it."

Ilham aldigim en derin kisilerden olan John Ruskin boyle der . Kuba icin de gecerlidir , rusya icin de , amerika icin de bizim icin de

Lider gibi liderdi adamdı Atatürk gibi çok önemli bir yere sahipti bende R.I.P.

"The strength and power of a country depends absolutely on the quantity of good men and women in it."

Ilham aldigim en derin kisilerden olan John Ruskin boyle der . Kuba icin de gecerlidir , rusya icin de , amerika icin de bizim icin de

Ruskini bilmem ama sacma bir quote olmus.

Yazık olacak güzelim kübaya. Rahat uyu yoldaş fidel

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

images

Petroller öksüz kaldı

R.I.P Fidel Castro bari Che filmini izleyelim.

R.I.P.

Bu arda gördüğüm en saçma tartışmalardan biri yaşanmış konuda. Allah akıl fikir versin.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Çoğunlukla CIA'nın parmağı olan sayısız suikast girişiminden kurtulmuştur.Zehirli puro yada zehirli dalış elbisesi yollanmış, bir keresinde de eski sevgilisi kullanılmış, fakat eski sevgilisi sonunda dayanamayıp itiraf edince suikastten kurtulmuştur. Ayrıca imajını sarsmak için kimyasal ile sakallarını döktürmeye çalışmışlardır. İlginç bir yaşam ve ilginç bir şahsiyet. Kim ne derse desin yüzyıla damgasını vurmuş insanlardan biridir. İnsanların pek bilmediği, fakir bir çiftçinin oğlu olarak ülkesinde siyaset yapmak istemesi ve bunun için hukuk eğitimi almış olmasıdır. Tam bu esnada General Batista'nın darbesi hayatını değiştirmiş, eline silah almasına neden olmuştur.

Her ne kadar dünya üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olsa da, tipik bir diktatör olarak görülse de Castro Küba'daki popülaritesini hiç kaybetmedi. Ülkesinde eğitim ve sağlık hizmetlerini tamamen ücretsiz hale getirmesi bunun nedenlerinden biridir. Ülke bugün bile her 100 kişiye düşen doktor sayısı ile dünya ikincisidir. ABD'nin halen devam eden ambargosunun da zamanında onu Sovyetler Birliği'ne ittiğini unutmamak gerekir. Allah bütün ülkeleri bu tip ambargolardan korusun demek gerekir.

Arkadaşların yaşadığı tartışmaya bir ek olarak Robert Michels "herhangi bir politik sistemin sonunda oligarşiye dönüşeceğini öngörmüştür" Oligarşi, küçük ve ayrıcalıklı bir grubun iktidarda olduğu yönetim şeklidir. Genellikle bu grubun bencilce ve görevlerini kötüye kullanarak gerçekleştirdiği, despotça bir yönetim şeklidir. Tabii ki istisnalar kaideyi bozmaz.Yönetimdeki grup siyasi, askeri, dini veya finansal gruplar gibi ülkenin önde gelen gruplarından birisi olabilir. Bazı siyaset bilimcileri, yönetim şekli ne olursa olsun, her devletin yönetiminde mutlaka bir oligarşi olduğunu belirtirler. Haklılar mı yorum sizin.

adamın fidel'e bok atması bu yüzden.çakma dünya lideri yerine gerçek bir dünya liderinin büstünü dikip saygı duyması zoruna gidiyor bu çapsızların.

CrAM765WEAAbJ6K.jpg
Anlam ayrıntıda gizli adam kendi heykelini diktirmemis ama bizim çakma Atatürk culer kose başı heryere büst dikmişler. Fikir anlatacaklarına sekilcilik yapmışlar. Madem feyz alınacak ayrıntı feyz alınsaymis, çakma Atatürk çü olmaz yürekten Atatürk çü olurduk.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bu cakma ataturkcu gercek ataturkcu zirvasi nedir arkadaslar

bu laflar 80lerde 90larda kaldi

Geri
Üst Alt