Bıkmadılar şu Raul Castro'ya kilimcinin köroğlu muamelesi yapmaya...
Türkiye'de son yıllarda peydah olan şu ''diktatör'' olayına hastayım, işte efendim şu şöyle felaket diktatördü, bu inanılmaz diktatördü vs... Eee ? İçini doldurmadan şu şöyleydi bu böyleydi diye atıp tutmaktan sıkılmadılar. X kişisi diktatördü, o halde kötü bir insandı nokta... İşte bu seviyede yapılıyor her şey.
Küba halkı fakirmiş, o halde bu adamlar kötü adam...
Öyle basit değil işte o işler, adamlara envai çeşit ambargoyu reva görürsen tabiki kıtlık olacak ne olacaktı ya ?
Yabancı sermayeyi ülkene davet etmeyince, gel benim halkımın sırtından faiz ye, doğal kaynaklarımı sömür demediğinde başına ambargo vs gibi kötü şeyler geliyor işte n'aparsın... Ama tabi bunlar hiç konuşulmaz, varsa yoksa Küba halkı fakirdi de fakirdi... Tamam da neden sorusunu soran çıkmaz ama.
Şu an Venezuela'da da da kriz var mesela, bak şu sosyalistlere yahu yine halkı aç bırakmışlar görüyor musunuz

krizde dünyanın en kaliteli petrolüne sahip Venezuela'nın petrol kuyularını kamulaştırmasının hiç bir etkisi yok tabi (!)
Fidel Castro teknik olarak tabiki bir diktatördü, ama mesela döneminde cia marifetiyle 10 binlerin ölümüne; 100 binlerin açlık ve sefalet çekmesine neden olan Ronald Reagan diktatör değildi.
Latin amerika ve ortadoğu'da sırf kendilerine yakın diye halkına alenen zulmeden diktatörleri destekleyen veya onları başa getiren ABD başkanları diktatör değildir mesela... Dolayısıyla diktatör olmadıklarına göre sıkıntı yok (!)
Küba tabiki bir ütopya değildir, açlıkta var çeşit çeşit sıkıntılarda var... Ayrıca kanseri tedavi eden aşı geliştirdikleri de doğru değil, o aşıdan daha uzun süredir test edilen daha iyisi zaten mevcut... Benim takıldığım nokta neden kapitalist dünyanın sakatlıkları normal kabul ediliyor da sosyalist dünyanın kusursuz olması isteniyor ?
Ulan kapitalist düzen yüzünden %1 %99'dan daha fazla pay alıyor, her yıl milyonlarca çocuk açlıktan veya tıbbi desteğe ulaşamadığından ölüyor... Bunlara ses yükseltmeyen tipler sonra kalkıyor kafayı küba halkının refahıyla bozuyor... Sonra neymiş efendim dürüst olup küba gerçeğini görecekmişiz...
Hadi len oradan.