FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Cevap: FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Hala PES falan diyen arkadaşlar, lütfen kendinize gelin artık. Önyargılarınızdan sıyrılın. FIFA şu anda en iyi ve gerçeğe en yakın oyun. Serinin her yeni oyunuyla beraber, gerçeğe daha da yaklaşıyorlar. Grafik olarak iyi sayılırlar ama oyuncuların yüzlerini benzetmedikleri için eleştiriliyorlar. Grafik olayına pek bir şey diyemeyeceğim ama oynanabilirlik olarak FIFA çok önde. PES sıfırdan yeni bir fizik motoru yazmalı ki FIFA'yı geçebilsin.

Hahaha alakası bile yok hatta tam tersi fizik olayı

Ektradan pes seviyesine gelebilmesi için futblcuların saçma sapan hareketleri olmaması lazım koşarken,dururken felan dengesiz hareketleri var.Bi de çim olayı var tabi

Yani Fifa'nın sıfırdan birşey kurması lazım.

Geçen sene Fifa nın uygulamaya koyduğu 360 derece top sürme olayını Fifadan görerek Pes te uygulamaya koymuş. :D

Ektradan pes seviyesine gelebilmesi için futblcuların saçma sapan hareketleri olmaması lazım koşarken,dururken felan dengesiz hareketleri var.Bi de çim olayı var tabi

Dünyada 100 oyun sitesi varsa 85 tanesi FIFA mükemmel diyor. Ayrıca World Cup 2010'da gördüğün ve görebileceğin en gerçekçi çimler var. Ve diyorum sen oynamamışsın Onur World Cup'ı, her gün oynuyoruz arkadaşlarla, her maç uzaktan hayvan gibi şutlar atıyoruz. Her gün uzaktan goller atıyoruz hep ve bir kere bile topun uçtuğunu göremedik henüz. EA bizim babamızın şirketi değil objektif gözle bakarak bunları söylüyoruz ama sen bir türlü kabullenemiyorsun be Onur :D

Kabullenmekle vs ile alakası yok.Ben de objektif olarak söylüyorum.Fifa'nın oyun içi menüleri manager modu vs süperdir ama saha içi hep berbattır.

Söylediklerimin hepsi doğru.Top abuk subuk sekiyor,uçuyor. Balon havası var.Fifa 10'da çimler de rezildir.Karşıma iki ekranı alıp bile baktım :D

Futbolcuların top sürmesi gariptir.Hareketleri abuk subuktur.Zaten yüzleri de benzemez Pes'e oranla.

Bana ne İngiltere'de bilmem ne satmış bi yere gittiğinde hep ekranlarda Pes vardır en basitinden

Her şeyi sen biliyorsun. Bu kadar oyun dergisi, oyun sitesi falan gerizekalı sürüsünden oluşuyor herhalde. FIFA 10'u yılın en iyi oyunları arasına koymuşlardı. 100 üzerinden verdikleri puanlarda en az 10 puan fark vardı aralarında. PES'in sadece grafikleri FIFA'yla yarışabilecek seviyede. Futbolcu yüzleri falan. O da kolaya kaçtıklarından dolayı öyle. Geri kalan her şeyde FIFA daha üstün. Top fiziği de dahil buna. Bütün oyun camiasının ortak görüşü bu. Metacritic, Gamespot, IGN, Videogamer, Gamespy, Eurogamer,... Hepsi ve daha fazlası FIFA derken, inatla PES diyorsunuz. Harbiden de pes.

"Önyargıyı yıkmak, atomu parçalamaktan zordur"​

Albert Einstein.........................................

Önyargıyla falan alakası yok.Söylediğim olaylar belli ve bunlar inkar edilemez.Hepsi doğru çünkü.Hiç görmesem neyse daha 3 gün önce karşılaştırdım :D

Dünyada 100 oyun sitesi varsa 85 tanesi FIFA mükemmel diyor. Ayrıca World Cup 2010'da gördüğün ve görebileceğin en gerçekçi çimler var. Ve diyorum sen oynamamışsın Onur World Cup'ı, her gün oynuyoruz arkadaşlarla, her maç uzaktan hayvan gibi şutlar atıyoruz. Her gün uzaktan goller atıyoruz hep ve bir kere bile topun uçtuğunu göremedik henüz. EA bizim babamızın şirketi değil objektif gözle bakarak bunları söylüyoruz ama sen bir türlü kabullenemiyorsun be Onur :D

Oyun sitelerine bakıyorsanız işiniz var. Hele de ünlü oyun sitelerinin IGN,Gamespot,Gamespy vs. gibi ne kadar para karşılığı konuştuğu bilinen bir gerçek. O yüzden oyun sitelerinde verilen puanların çoğunun bir anlamı yok, ha Fifa 2010'un Pes 2010'dan iyi olduğu da bir gerçek ama ondan önceki bütün senelerde PES'in bariz bir üstünlüğü varken hala tersini iddia etmeleri de komik.

Bir kere PES'in hem oynanabilirlik hem de grafik açısından son yıllarda Fifa'dan dağlar kadar önde olduğu bir gerçek ne kadar 2010 versiyonunda Fifa oynanabilirlik açısından büyük bir atlama yapmış olsa da. Fifa'nın en büyük ve belki de tek avantajı lisansı olması,lisansı olmasına rağmen rezillik denecek seviyede az milli takım olması 2010 versiyonunda ayıp.

Sonuç olarak PES oynanabilirlik açısından muhteşem bir geri dönüş yapmadıysa bu sene Fifa'yı yakalayamaz,Fifa az da olsa geçen sene başlattığı akımın üstüne koyup ilerler ama PES'in de bu oynanabilirlik yoluna girmesi rekabeti kızıştıracak,bu da bizim işimize geliyor :D

Fifa'nın pc versiyonunu beğenen,savunmaya çalışan varsa gitsin çay koysun.:asd:Konsolda nasıldır bilmem oynama imkanım olmadı.Pes pcde çok daha iyi Fifa'dan.Goal 3 seviyesinde garifkleri vardı Fifa10'un.:o

oynanabilirlik ve maç zevki açısından pes önde sonsuz varyasyon var ama fifada professional seviyesinde oynarken puyolla alıp tüm defansı ve kaleciyi geçip boş kaleye yuvarladım böyle bir saçmalık yok peste en fazla 3-4 adam geçersin

Sabirsizlikla bekliyorum, onceden PES'den baska biseye elimi surmezdim ama su Fifa10'dan sonra kendilerini cok iyi sekilde gelistirdiklerini gordum.

oynanabilirlik ve maç zevki açısından pes önde sonsuz varyasyon var ama fifada professional seviyesinde oynarken puyolla alıp tüm defansı ve kaleciyi geçip boş kaleye yuvarladım böyle bir saçmalık yok peste en fazla 3-4 adam geçersin

legendaryde oyna bidahaki sefere

Ooo Umut sen hiç konuşma :asd:

Cem'e itiraflarını gördüm :asd:

Capsleri elimde var

Geri
Üst Alt