FLAŞ: Misimovic İstanbul'da !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Zvjezdan Misimovic

tamamda zaten 3lü ortasahamız var, koşmazsa kalır 2 kişi... günümüz futbolunda koşmadak pres ve defansa yardım etmeden oyun oynayan takım mı var? yada varsa ne durumda o takımlar merak ettim...

sahadaki herkes takım savunmasına yardımcı olmak zorunda artık günümüzde takım savunması etkili...

ayrıca para konusunda da tabii ki kim fazla para verirse oraya gider bu gayet doğal...

Evet bende onu belirttim, çünkü Misimovic'in son güzel kontratı olacak bu. Ama bunu kötü bir amaçla söylemedim, bu son derece doğal bir konu. Fakat dediğim gibi koşan bir oyuncu değil, eğer transfer olursa daha yakından görme şansınız olur hepinizin. Eğer Rijkaard Misimovic'den farklı şeyler beklerse (koşsun, pres yapsın, defansa yardım etsin) bu oyuncudan verim alamaz

gel be ne olur gel. ne olursan ol gel :D yeter ki gel:D

Bende bir Kadro kurayım

11811galatasaraysk.jpg

işte bende bu kadroyu istiyorum. bradley kesin olmalı

Shalke ve Atletico Madrid istiyorsa bize gelebilme ihtimaline inanıyormusunuz hakikaten? Valla bende hayata bu kadar pembe bakabilmeyi isterdim...

defansına yardım ediyo aslında

Defansif yönü yok denecek kadar az, en fazla Lincoln kadar yardım eder defansa, o kadar bile etmez belki. Eski tip 10 numaralardan Misimovic, hücum potansiyeli, yaratıcılığı mükemmel olan ama defansif katkıyı, topsuz oyunu, mücadeleyi sevmeyen bir oyuncu. O yüzden diyorum ki sadece Misimovic'i getirmekle bitmez bu iş, ha sadece Misimovic verimli olamaz mı, Elano'nun aksine daha bireysel, sorumluluk alan bir oyuncu olduğu için çevresindeki oyuncular onun performansını daha az etkiler ama defansif yönden aksamak istemiyorsak Misimovic'in defansif yükünü Cana'yla birlikte paylaşabilecek bir ön liberoya daha ihtiyacımız olacak. Ön libero dedim çünkü Misimovic'li bir kadro maç içerisinde ister istemez 4-2-3-1 düzenine kayacaktır, Arda "10 numara"da oynadığımı zamanlardaki gibi.

Shalke ve Atletico Madrid istiyorsa bize gelebilme ihtimaline inanıyormusunuz hakikaten? Valla bende hayata bu kadar pembe bakabilmeyi isterdim...

A.Madrid yeni bir oyuncu sanırım Misimovic'i almayacaklar. Magath'ta Misimovic ile ilgilenmediklerini söylemiş.

Zaten kendisi de almanya dışında oynamak istediğini söyledi. Galatasaray'ın süper taraftarı var, rijkaardla çalışmayı çok severim dedi..

Dedigim gibi Misimovic'i begendim izledigim maclarda.Ama ihtiyacımız olan futbolcu degil.2012 Kriterleri,paramiz yok diye bas bas bagiran yonetim simdi gidip Misimovic'e 10 milyon euro bonservis verirse buna da cok kizarim.Cunku o parayi biraz daha zorlayip 2 tane ortasaha alabilirdik derim.

Misimovic yukarıda atılan mesajlar gibi Alex tarzi bir oyuncu.Fenerbahce'nin Alex'ten kurtulmaya calistigi gunlerde boyle bi oyuncuya atlamak yanlis olur,bazi taraftarlarda transfere kanamis artik kim gelirse gelsin modundalar.Makul olmak lazim.Misimovic gibi bir oyuncuyu boyle bir ortasaha ile oynatamayiz.

Dedigim gibi Misimovic'i begendim izledigim maclarda.Ama ihtiyacımız olan futbolcu degil.2012 Kriterleri,paramiz yok diye bas bas bagiran yonetim simdi gidip Misimovic'e 10 milyon euro bonservis verirse buna da cok kizarim.Cunku o parayi biraz daha zorlayip 2 tane ortasaha alabilirdik derim.

Misimovic yukarıda atılan mesajlar gibi Alex tarzi bir oyuncu.Fenerbahce'nin Alex'ten kurtulmaya calistigi gunlerde boyle bi oyuncuya atlamak yanlis olur,bazi taraftarlarda transfere kanamis artik kim gelirse gelsin modundalar.Makul olmak lazim.Misimovic gibi bir oyuncuyu boyle bir ortasaha ile oynatamayiz.

Eğer dediğin gibi Alex tarzı bir adamsa bencede iyi olmaz. Fayda yerine zarar bile verebiir. Malum bizim yerl oyuncular koşmayan adamı hemen dışlarlar. Pas felan vermezler, huzursuzluk çıkartırlar ve basınada bolbol malzeme verirler.

Defansif yönü yok denecek kadar az, en fazla Lincoln kadar yardım eder defansa, o kadar bile etmez belki. Eski tip 10 numaralardan Misimovic, hücum potansiyeli, yaratıcılığı mükemmel olan ama defansif katkıyı, topsuz oyunu, mücadeleyi sevmeyen bir oyuncu. O yüzden diyorum ki sadece Misimovic'i getirmekle bitmez bu iş, ha sadece Misimovic verimli olamaz mı, Elano'nun aksine daha bireysel, sorumluluk alan bir oyuncu olduğu için çevresindeki oyuncular onun performansını daha az etkiler ama defansif yönden aksamak istemiyorsak Misimovic'in defansif yükünü Cana'yla birlikte paylaşabilecek bir ön liberoya daha ihtiyacımız olacak. Ön libero dedim çünkü Misimovic'li bir kadro maç içerisinde ister istemez 4-2-3-1 düzenine kayacaktır, Arda "10 numara"da oynadığımı zamanlardaki gibi.

Defansa çok yardım etmesi gerekmiyor zaten.Taktik disiplini olsun,zekasıyla alanı kapatsın ve de gerektiği zaman gölge pres yapsın yeterlidir.Yanına alacağımız box-to-boxla orta sahadaki direnci sağlayabiliriz.Hatta şöyle birşey var; takımlarına 4-3-3 oynatan TDler çoğu maçta bilinçli olarak bu bölgedeki oyuncuların böyle oynamasını isterler hücumda daha diri kalsın diye.O yüzden pek sorun olacağını sanmıyorum.Hele hele 4-1-2-1-2 gibi 10 numaraların daha aktif defansif rol üstlendiği(4-2-3-1'e göre) bir kurgudan geldiğini düşünürsek.

Açıklamaları gerçek sanırım. Türkiye'ye sıcak bakıyor, Rijkaard'da önemli bir etken. Ama Adnan Sezgin de bir etken. Nötrlüyor durumu...

Hakketen abi rikardın barcelonasında deco kilit oyuncu rolündeydi ki o da bildiğin bi 10 numara yani misimovic gelirse rikardın oynatmak istediği sisteme cuk diye oturur bence

Barca-Arsenal şampiyonlar ligi finalindeki kadrosu yanlış hatırlamıyorsam;

---------------Edmilson(Cana)----------

---------------------------Van Bommel(Elano-LEdesma-Bradley-Jenas)-----

Giuly(Pino)-----------Deco(Misimovic)-------------Ronaldinho(Arda)

----------------Eto'o(Baros)---------------

Şeklindeydi. Şimdiki gibi Xavi-İniesta tarzı değildi yani.

misimovici alır Elanoyu satmazsak Gercekten evlere senlik bi ortasahamız olur acaba sahada performansı nasıl olur cana-elano-Misimovic enteresan

Elano formda olursa gayet güzel olur bence.

4-2-3-1e geçersek Elano'yu sağ kanattada deneyebiliriz.

Elano sağ tarafta düşünülebilir, güzel de olur ama zannetmiyorum. Misimovic ve diğer transferlerin yapılması için Elano'nun satılması lazım. En azından geçmiş Rosicky ve Ledesma transferlerine bakarsak durumun böyle olduğunu anlayabiliriz.

Barca-Arsenal şampiyonlar ligi finalindeki kadrosu yanlış hatırlamıyorsam;

---------------Edmilson(Cana)----------

---------------------------Van Bommel(Elano-LEdesma-Bradley-Jenas)-----

Giuly(Pino)-----------Deco(Misimovic)-------------Ronaldinho(Arda)

----------------Eto'o(Baros)---------------

Şeklindeydi. Şimdiki gibi Xavi-İniesta tarzı değildi yani.

Şimdikinden ne farkı var ki ? Van Bommel yerine Xavi, Deco yerine Iniesta. Yani Iniesta ile Xavi tamamen yan yana oynamıyorlar zaten. Iniesta daha ofansif bir rolde oynuyor, daha ileride duruyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt