Bu sene oynamayacaktım ama özendirdiniz.
Londra'nın gerçek sahiplerinin tahtı alma zamanı diyerek West Ham United ile yeni oyuna başladım. Kötü süprizler de üst üste geldi. Takımın yıldızı Andy Carroll oyuna 6 ay sakat biçimde başlıyor. Neyse dedik ilk hazırlık maçında zaten kendi haline bıraksak bikaç aya eceli ile ölecek Joe Cole da uzun süreli sakatlandı. Bunun üzerine bir de takımın en iyi 2. oyuncusu Diame'nin serbest kalma maddesi Liverpool tarafından etkilenleştirildi. (4.5 milyon euro) Artık statları dibi vurmuş 38 yaşındaki Jasskel. haricindeki kaleciler ise bizim manavlarda dahi iş bulamaz seviyedeydi.
Ama West Ham'ın meşhur gençleri görev başındaydı. Bilhassa orta saha ve savunmada gençler kendilerine verilen şansları iyi değerlendirdiler. Sol bekte Razvan Rat tecrübesi ile çok şey kattı. Kanatlarda ise Downing takımı asistleri ile sırtlarken, sene başında statlarını görünce bu ne ya, başkanın akrabası herhalde ne işi var dediğim Vaz Te, takımın gol yükünü sırtladı.
Nolan, Noble ve 25 yaşında olmasına rağmen bir senede hayvani gelişim gösteren Jack Collison..Tecrübeli Alou Diarra ile birleşince taş gibi bir orta saha oluşturdu. Bunun ekmeğini çok yedim. Zaten bu adamlar ve Vaz Te gol atmazsa iş sıkıntı çünkü takımda forvete benzeyen yegane adam Petric, Burak Yılmaz vari oyunu ile maçlara renk katıyordu. Üst üste 4-5 maç saçma sapan pozisyonları harcadıktan sonra Arsenal karşısında 3 kere topu alıp 3 gol yapması gibi ilginçlikler yaptı.
Devre arası 3 milyon euro bonservis ile Celtic'in kalecisi Forster'ı kadroma kattım. 25 yaşındaki kaleci ile uzun yıllar beraber çalışmayı düşünüyorum hem çok iyi, hem de gelişiyor bir yandan.
Ligin ikinci yarısı daha oturmuş defans ve orta saha harici ileride durum aynıydı. Carroll döner dönmez ilk maçta attığı golden sonra 1 ay tekrar sakatlandı. 1 ay sonra çıktığı maçta Chelsea ağlarını 2 kere sarsıp son dakikalarda tekrar sakatlanarak sezonu kapattı.
Ligin üstündeki takımlardan puan çalarak, orta sıra takımlarını yenip, ligin dibindeki takımların alayına yenilerek, yani bir nevi ligin altını üstüne getirerek 17 galibiyet 13 beraberlik 8 mağlubiyet yani 64 puan ile ligi 6. sırada bitirmeyi başardım.
Razvan Rat ise yılın 11'ine adını yazdırdı. Takımda 20-25 yaş aralığında acayip gelişen adamlar var. Bunları tutup Carroll gibi faydasızları göndererek gelecek sene de daha rahat bir lig çıkartacağımı umuyorum.