Football Manager Hikayeleriniz ve Daha Fazlası (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yeni bir kariyer açasım var

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Ne cins adamlarsınız arkadaş. Turnuva yapalım turnuva.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Biraz önde 2. Marseille kariyeri açtım sıfırdan. Hazırlık maçı öncesi save yapmayı unutmuşum, pc restart yapınca gitmiş bütün emekler. Biraz önce baktım başa dönmüş :(

bu illet oyunu yapanlara saygı ve sevgilerimi iletiyorum

Biraz önde 2. Marseille kariyeri açtım sıfırdan. Hazırlık maçı öncesi save yapmayı unutmuşum, pc restart yapınca gitmiş bütün emekler. Biraz önce baktım başa dönmüş :(
Güncellemeden sonra ben de Marsilya kariyeri düşünüyorum. Kadro hoşuma gitti.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ErZoYn.png

reis bu FM olayına yeni yeni ısınıyorum. bir kaç sorum olacak sana

Galatasarayda 20/20'lik bir gözlemci işe aldım (zor oldu gelmesi ama geldi sonunda) çoğu transferde bu adama gözlemlettim oyuncuyu. 2 sezon beraber takıldık, ŞL'de yarı final falan yaptım. Sonra Bayern'den geri çeviremeyeceğim bir teklif geldi ve oraya geçtim. Geçiş sürecinde değiştirmek istediğiniz çalışanlar var mı diye bölüm geldi. Orada Gs'ye aldığım gözlemci elemanı yanıma aldım. Bayern'e geldi benimle. Bayern'e geçtikten sonra devasa bir bütçe verdiler ve bildiğim topçuları almaya çalıştım. ilk hedefim tabi ki eski kulübüme kazandırdığım genç yetenekler oldu. Aynı gözlemciye bu adamları gözlemlettim bu defa düşük potansiyel çıkmaya başladı oyuncular. hal bu ki aynı adamları Galatasaray'a alırken yüksek potansiyel çıkıyordu. Bu neden oldu.

ikinci sorum alt yapı ile alakalı. Alt yapıda bazı oyuncularda yıldız rengi gri. bu ne anlama geliyor.

üçüncü sorum, tek forvet oynayan forvetler hangi yetenekte oluyor? Komple forvet mi? Yaratıcı forvet mi?

ve son soru kaç Antrenör bulundurmam lzm (Kondisyon Ant hariç)

Galatasarayda 20/20'lik bir gözlemci işe aldım (zor oldu gelmesi ama geldi sonunda) çoğu transferde bu adama gözlemlettim oyuncuyu. 2 sezon beraber takıldık, ŞL'de yarı final falan yaptım. Sonra Bayern'den geri çeviremeyeceğim bir teklif geldi ve oraya geçtim. Geçiş sürecinde değiştirmek istediğiniz çalışanlar var mı diye bölüm geldi. Orada Gs'ye aldığım gözlemci elemanı yanıma aldım. Bayern'e geldi benimle. Bayern'e geçtikten sonra devasa bir bütçe verdiler ve bildiğim topçuları almaya çalıştım. ilk hedefim tabi ki eski kulübüme kazandırdığım genç yetenekler oldu. Aynı gözlemciye bu adamları gözlemlettim bu defa düşük potansiyel çıkmaya başladı oyuncular. hal bu ki aynı adamları Galatasaray'a alırken yüksek potansiyel çıkıyordu. Bu neden oldu.

ikinci sorum alt yapı ile alakalı. Alt yapıda bazı oyuncularda yıldız rengi gri. bu ne anlama geliyor.

üçüncü sorum, tek forvet oynayan forvetler hangi yetenekte oluyor? Komple forvet mi? Yaratıcı forvet mi?

Kadronun ortalama kalitesi ve takım reputasyonundan dolayı öyle oluyor yıldız değişimi.
Yıldız rengi gri olanların o potansiyele çıkabilmesi için ekstra çalıştırılması üzerine düşülmesi gerekiyor. Hatta çalıştırmana rağmen o potansiyele çıkamayadabilir. Sarı oldu mu daha kolay o potansiyele ulaşıyor.
Antreman ağırlığı hafif olduğu sürece sıkıntı yok. 4,5-5 yıldız olduktan sonra antrenör değerleri istediğin kadar çalıştırabilirsin.

kulüpten kulübe göre oyuncunun potansiyel özellikleri değişir bazı durumlarda. mesela bi genci akhisarda gözlemlersin gözlemci bunu alalım diye kudurur çünkü o kulübün seviyesindedir o oyuncu ve potansiyeli ancak aynı oyuncu için galatasaray gözlemcileri aynı raporu vermez futbolcu kulup seviyesi için yetersizdir. mesela bizde bir özgürcan vardı zamanında büyük potansiyel, olsada bzde var olamadı ancak yanılmıyorsam sakaryaya gitti gol krallığı yaşadı o yoklukta gibi.

alt yapıda gri renkli olan oyuncuların potansiyrlini gözlemciler tam olarak kestiremedikleri için öyle oluyor diye biliyorum ama emin değilim yıldızları siyah olanlarla karıstırıyor olabilirim ya da hiç bilimyirum

tek forvet oyuncularını tekniğine fiziğine göre ayırt etmen lazım. sadece hızı ve bitiriciliği varsa fırsatcı yap. tekniği bitiriciliği pası iyiyse yaratıcı yap ancak tüm bunların yanında fiziğide iyiyse komple forvet yap

antrenör konusu ise ben genelde şöyle yapıyorum kulupten kulube göre değişir.
2 kaleci antrenöru
2 kondüsyoner
1 hucumcu
1 defanscı
2 teknik antrenör
ve asistanında taktik ant. yüksek olmasına dikkat ediyorum

valla reis bukadarını anlatabilirim daha iyisini bilen varsa anlatsaın bende öğreniyim. bilmediğim benimde çok sey var

kulüpler sıralamasında gs 186.xxx ile birinci.
ikinci barçanın 139.xxx puanı var

oyunda 6 sezon falan geçti gerçekçi olmayan transferlerde sadece neymar kaldı.
şerefsiz seviyorum kulübümü diyor ilgilendiğini açıkla deyince

alt yapıda gri renkli olan oyuncuların potansiyrlini gözlemciler tam olarak kestiremedikleri için öyle oluyor diye biliyorum ama emin değilim yıldızları siyah olanlarla karıstırıyor olabilirim ya da hiç bilimyirum

hocam onun sebebi bulunduğu yaş grubundaki oyunculara göre potansiyel abilitysi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt