- 27 Ocak 2010
- 139.256
- 105.548
- 5.648
Bu Legend Araba dönecek pistlere!
bu sezon o kadar müdehale edemez seneye artık
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bu Legend Araba dönecek pistlere!
Benim bu takima edecek küfürüm kalmadi artik. Hata bende yillardir mal gibi izliyorum
bu sezon o kadar müdehale edemez seneye artık
leclerc psikolojik olarak bitmiş fb olmuş ferraride fb kafasıyla yönetiliyor ben bıraktım bu zihniyeti.Leclerc de yaşanan sorun yarıştan önce değiştirilen PU ile alakalıymış muhtemelen değiştirdikleri parçada da aynı sorun oluşmuş sezonda 2 hak veriliyor sorun döndürülemezse Suudi Arabistan da grid cezası görebiliriz iyi tarafıysa motorda bir sorun gözükmüyor. Bu yarışta Redbull'un açık ara favori olduğu bariz belliydi geçen seneki konsept üzerine eklemeler yaparak devam ettiler testlerde diğer herkes ayarları denerken onlar yarış temposu için turlar attılar. Farkı açarak gitmeleri çok da sürpriz olduğunu sanmıyorum 3 test günü + 3 antrenman seansı full yarış temposu odaklı olunca tur başı 1 saniye kadar farkın olması normal diğer pistlerde böyle olmayacaktır.
Ferrari güncellemeler için Suudi Arabistan ve Avusturalya'yı hedeflemişti belki Leclerc yolda kalmasaydı ilk yarış için 3-5 kötü sonuç bile olmayabilirdi. Redbull'un geçen sene aşan bütçeden dolayı rüzgar tünelini az kullanacak olması sezon içi gelişimlerini etkileyecektir senelerdir sezon içi gelişim konusunda sınıfta kalan Ferrari doğru gelişimi sağlarsa geçen sezon Redbull'un yaptığını da yapabilir burada tek soru işareti konunun Ferrari olması orayı ne kadar yönetebilecekler zaman gösterecek.
Aston Martinde aynı şekilde Redbull'dan çok daha fazla rüzgar tüneli kullanacaklar onlarda farkı kapatıp öne geçebilirler. Macaristan ve Monako da Aston Martin 1-2 olur duble yapabilir viraj performansı acayip iyi gözüküyor araç yağ gibi akıyor gelişim sürecini doğru yönetirlerse bu sezon 3-4 galibiyet görebilirler.
Mercedes farklı sidepod ile rüzgar tüneli testleri yapmaya başlamıştır konsept değiştirecekler bu seneyi unutsunlar muhtemelen 4. takım olarak kalacaklar daha fazlası olmaz.
Mclaren geçen seneki Williams olmuş muhtemelen Norris'e yazık olacak. Norris'in opsiyonu varsa sene sonu takımdan ayrılma ihtimali olabilir gideceği takım ya Mercedes ya da Sainz yerine olabilir sözleşme detaylarına bakmak lazım eğer Ferrari'ye gitme ihtimali yoksa yüksek ihtimal Mercedes olur Hamilton yerine gelir.
Leclerc şu an mental açıdan çöktüğünü düşünmüyorum zaten beklentileri yarışı kazanmamaktı birinci gidiyorsa olsa net çökerdi ama bundan sonra sezon içi gelişim sürecine göre gidişatı belli olur hatta sezon sonu sürpriz görebiliriz eğer ki gelişim istediği gibi gitmezse rekabetçi araç verilmezse gelecek sene son senesi olabilir sonrasında Mercedes de görebiliriz aynı araçla Sainz'a 1 saniye fark atması da Sainz'ın Ferrari'ye yakışmadığını da çok net gösteriyor seneye Hamilton Ferrari hamlesi de olabilir 2-3 sene Ferrariyle beraber yarışabileceğini düşünüyorum.leclerc psikolojik olarak bitmiş fb olmuş ferraride fb kafasıyla yönetiliyor ben bıraktım bu zihniyeti.
kesinlikle başarı odaklı değiller massa'nın kaybettiği şampiyonluktan beri, yoksa başarısız kişilere bu kadar müsade ederler miydi herkes rant peşinde.Leclerc şu an mental açıdan çöktüğünü düşünmüyorum zaten beklentileri yarışı kazanmamaktı birinci gidiyorsa olsa net çökerdi ama bundan sonra sezon içi gelişim sürecine göre gidişatı belli olur hatta sezon sonu sürpriz görebiliriz eğer ki gelişim istediği gibi gitmezse rekabetçi araç verilmezse gelecek sene son senesi olabilir sonrasında Mercedes de görebiliriz aynı araçla Sainz'a 1 saniye fark atması da Sainz'ın Ferrari'ye yakışmadığını da çok net gösteriyor seneye Hamilton Ferrari hamlesi de olabilir 2-3 sene Ferrariyle beraber yarışabileceğini düşünüyorum.
Suudi Arabistan ve Avusturalya güncellemeleri bekleyelim bunlar kritik olacak sezonu ya bitiririz ya da gelişimlerle rekabetçi olabileceğimizi gösteririz geçen sene Redbull ilk yarış yolda kaldılar sonrasında her geçen güncellemede farkı kapatıp öne geçtiler Ferrari de güncellemelerde aracı geri götürdü zaten doğru güncellemeler gelseydi bile muhtemelen dayanıklılık sorunundan yine şampiyonluğu verecektik.kesinlikle başarı odaklı değiller massa'nın kaybettiği şampiyonluktan beri, yoksa başarısız kişilere bu kadar müsade ederler miydi herkes rant peşinde.
Benim sevdam takimin kendisine malesef.malesef diyorum çünkü duzenli izlemeye basladigim 2007 yilindan sonra bi daha yüzümüz gülmedi msc efsanenin yeri apayri elbette ama benim icin pilolatlsrin bi önemi ben bu sahlanen essegin kazanmasini istiyorumSen de gel Verstappen saflarına katıl. 7 şampiyonluk rekorunu 2 goatun elinden alacak gibi.
Sent from my iPhone using GSCimbom Forum
www.grandprix247.com
Leclerc de yaşanan sorun yarıştan önce değiştirilen PU ile alakalıymış muhtemelen değiştirdikleri parçada da aynı sorun oluşmuş sezonda 2 hak veriliyor sorun döndürülemezse Suudi Arabistan da grid cezası görebiliriz iyi tarafıysa motorda bir sorun gözükmüyor. Bu yarışta Redbull'un açık ara favori olduğu bariz belliydi geçen seneki konsept üzerine eklemeler yaparak devam ettiler testlerde diğer herkes ayarları denerken onlar yarış temposu için turlar attılar. Farkı açarak gitmeleri çok da sürpriz olduğunu sanmıyorum 3 test günü + 3 antrenman seansı full yarış temposu odaklı olunca tur başı 1 saniye kadar farkın olması normal diğer pistlerde böyle olmayacaktır.
Ferrari güncellemeler için Suudi Arabistan ve Avusturalya'yı hedeflemişti belki Leclerc yolda kalmasaydı ilk yarış için 3-5 kötü sonuç bile olmayabilirdi. Redbull'un geçen sene aşan bütçeden dolayı rüzgar tünelini az kullanacak olması sezon içi gelişimlerini etkileyecektir senelerdir sezon içi gelişim konusunda sınıfta kalan Ferrari doğru gelişimi sağlarsa geçen sezon Redbull'un yaptığını da yapabilir burada tek soru işareti konunun Ferrari olması orayı ne kadar yönetebilecekler zaman gösterecek.
Aston Martinde aynı şekilde Redbull'dan çok daha fazla rüzgar tüneli kullanacaklar onlarda farkı kapatıp öne geçebilirler. Macaristan ve Monako da Aston Martin 1-2 olur duble yapabilir viraj performansı acayip iyi gözüküyor araç yağ gibi akıyor gelişim sürecini doğru yönetirlerse bu sezon 3-4 galibiyet görebilirler.
Mercedes farklı sidepod ile rüzgar tüneli testleri yapmaya başlamıştır konsept değiştirecekler bu seneyi unutsunlar muhtemelen 4. takım olarak kalacaklar daha fazlası olmaz.
Mclaren geçen seneki Williams olmuş muhtemelen Norris'e yazık olacak. Norris'in opsiyonu varsa sene sonu takımdan ayrılma ihtimali olabilir gideceği takım ya Mercedes ya da Sainz yerine olabilir sözleşme detaylarına bakmak lazım eğer Ferrari'ye gitme ihtimali yoksa yüksek ihtimal Mercedes olur Hamilton yerine gelir.
Suudi Arabistan ve Avusturalya güncellemeleri bekleyelim bunlar kritik olacak sezonu ya bitiririz ya da gelişimlerle rekabetçi olabileceğimizi gösteririz geçen sene Redbull ilk yarış yolda kaldılar sonrasında her geçen güncellemede farkı kapatıp öne geçtiler Ferrari de güncellemelerde aracı geri götürdü zaten doğru güncellemeler gelseydi bile muhtemelen dayanıklılık sorunundan yine şampiyonluğu verecektik.
Vasseur ile belki bir şeyler doğru gidebilir strateji ve pitstop konusunda ilk yarış olsa bile büyük gelişim var araç gelişimi üzerinde de verileri doğru kullanıp parçalara doğru güncelleme gelirse başarıda gelir yeter ki gelişim süreci iyi yönetilsin. Ferrarinin senelerdir hep iyi araçlarla başlayıp sezon ortasında fark yiyordu tam tersi olabilir dediğim gibi Suudi Arabistan ve Avusturalya'yı beklemek lazım o yarışlarda da araç geriye giderse Mercedes bile geçerse sezonu kapatırız ama araç iyiye gider farkı kapatırsak o zaman ümitlenebiliriz.
Bende 2000'lerden beri Ferrari'yi severek takip ediyorum Cnn Türk, Ntv, D Smart, Digitürk, S sports her türlü platformda izlemeye çalıştım hatta bir sene yayıncı kuruluşu bile yoktu onda da yurt dışından yayın bulup internetten izliyordum.Benim sevdam takimin kendisine malesef.malesef diyorum çünkü duzenli izlemeye basladigim 2007 yilindan sonra bi daha yüzümüz gülmedi msc efsanenin yeri apayri elbette ama benim icin pilolatlsrin bi önemi ben bu sahlanen essegin kazanmasini istiyorum
Hocam süreci cok güzel anlatmissiniz agziniza saglik. Sadece alonso dönemin de bir sampiyonluk cikarabilsek dönemi degistirilebilecigimiz fikrininize katilmiyorum çunku hem 2010 ama ozellikle 2012 de inanilmaz bir alonso performansi vardi.salt hiz acisindan hep eksik kaliyorduk fakat gerek rakiplerin hatalari gerek dayaniklilik sorunlari vs derken alonso her zaman maksimumu cikartabiliyordu.bu iki yildan birinde sampiyonluk cikarsak bile bunu istikrarar dönüsturebilecek bir teknik ekibe v kaliteye cok uzun yillardir sahip degiliz.Zaten bu yuzden hep bir noktada eksik kaliyoruz arac iyi olsa pilotlar batiriyor pilot iyi olsa arac yetersiz kaliyor sezon ici gelisimi zaten yillardir yok hatta guncellemerle geriye giden tek takim olabiliriz.Sezondan hatta 2026 ya kadar hic umudum yok benim artik ben pes ettimBende 2000'lerden beri Ferrari'yi severek takip ediyorum Cnn Türk, Ntv, D Smart, Digitürk, S sports her türlü platformda izlemeye çalıştım hatta bir sene yayıncı kuruluşu bile yoktu onda da yurt dışından yayın bulup internetten izliyordum.
Ferrari'de değişmeyen tek şey varsa stratejidir rakiplere nice şampiyonlukları hediye ettik 2007'den sonra en az 5 şampiyonluğumuz olurdu 2008 de Massa'nın Singapur'da pis stop skandalından sonra puan alamayıp şampiyonluğu kaybetmesi 2010 da Alonso'nun Belçika'da yağışlı havada yaptığı kaza ve Abu Dabi de erken pitle Petrov'u geçememesi o sezon sondan bir önceki yarış Vettel Brezilya'da startta kaza yapıyor aracı dönüyor hasar alıyor sonunculuğa düşüyor oradan 1. oluyor 2012 de Alonso'nun startta Belçika kazası 2017 de Vettel, Raikkonen, Verstappen start anındaki kaza, 2018 de Vettel'in Almanya da 10 sn önde giderken yağmurda aracı kontrol edemeyip bariyerlere girmesi hatırlamaya çalışsam daha çok şey çıkar.
Bence kırılma dönemi hibrit çağın başlangıcı 2010'da Alonso ile şampiyon olsak tarihi değiştirebilirdik o sezon Vettel oldu ve Redbull çağı başladı. Her kırılma döneminde kırıldık senelerdir o sene bu sene diyoruz olmuyor umarım bu sefer kötü başlayıp muhteşem toparlarız yoksa 2026'ya kadar şampiyonluk göremeyiz.
Yok oyleben de artık bi red bull ferdiyim
Seni eski ferrari sürücüsü alonso saflarına davet ediyorum. Alonso'nun ağlakilton'u tokatlamasıyla ferrari hüznümüzü giderir bu sene.