Formula 1 Takip Başlığı

Yarış boyu en az Verstappen’i gösterdiler sanırım. 🤪

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

Sallaya sallaya kazandigi yaristan sonra saglam mi diye baktirmaya acile gitmis Verstappen.Yazik adama.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Leclerc de yaşanan sorun yarıştan önce değiştirilen PU ile alakalıymış muhtemelen değiştirdikleri parçada da aynı sorun oluşmuş sezonda 2 hak veriliyor sorun döndürülemezse Suudi Arabistan da grid cezası görebiliriz iyi tarafıysa motorda bir sorun gözükmüyor. Bu yarışta Redbull'un açık ara favori olduğu bariz belliydi geçen seneki konsept üzerine eklemeler yaparak devam ettiler testlerde diğer herkes ayarları denerken onlar yarış temposu için turlar attılar. Farkı açarak gitmeleri çok da sürpriz olduğunu sanmıyorum 3 test günü + 3 antrenman seansı full yarış temposu odaklı olunca tur başı 1 saniye kadar farkın olması normal diğer pistlerde böyle olmayacaktır.

Ferrari güncellemeler için Suudi Arabistan ve Avusturalya'yı hedeflemişti belki Leclerc yolda kalmasaydı ilk yarış için 3-5 kötü sonuç bile olmayabilirdi. Redbull'un geçen sene aşan bütçeden dolayı rüzgar tünelini az kullanacak olması sezon içi gelişimlerini etkileyecektir senelerdir sezon içi gelişim konusunda sınıfta kalan Ferrari doğru gelişimi sağlarsa geçen sezon Redbull'un yaptığını da yapabilir burada tek soru işareti konunun Ferrari olması orayı ne kadar yönetebilecekler zaman gösterecek.

Aston Martinde aynı şekilde Redbull'dan çok daha fazla rüzgar tüneli kullanacaklar onlarda farkı kapatıp öne geçebilirler. Macaristan ve Monako da Aston Martin 1-2 olur duble yapabilir viraj performansı acayip iyi gözüküyor araç yağ gibi akıyor gelişim sürecini doğru yönetirlerse bu sezon 3-4 galibiyet görebilirler.

Mercedes farklı sidepod ile rüzgar tüneli testleri yapmaya başlamıştır konsept değiştirecekler bu seneyi unutsunlar muhtemelen 4. takım olarak kalacaklar daha fazlası olmaz.

Mclaren geçen seneki Williams olmuş muhtemelen Norris'e yazık olacak. Norris'in opsiyonu varsa sene sonu takımdan ayrılma ihtimali olabilir gideceği takım ya Mercedes ya da Sainz yerine olabilir sözleşme detaylarına bakmak lazım eğer Ferrari'ye gitme ihtimali yoksa yüksek ihtimal Mercedes olur Hamilton yerine gelir.

Leclerc de yaşanan sorun yarıştan önce değiştirilen PU ile alakalıymış muhtemelen değiştirdikleri parçada da aynı sorun oluşmuş sezonda 2 hak veriliyor sorun döndürülemezse Suudi Arabistan da grid cezası görebiliriz iyi tarafıysa motorda bir sorun gözükmüyor. Bu yarışta Redbull'un açık ara favori olduğu bariz belliydi geçen seneki konsept üzerine eklemeler yaparak devam ettiler testlerde diğer herkes ayarları denerken onlar yarış temposu için turlar attılar. Farkı açarak gitmeleri çok da sürpriz olduğunu sanmıyorum 3 test günü + 3 antrenman seansı full yarış temposu odaklı olunca tur başı 1 saniye kadar farkın olması normal diğer pistlerde böyle olmayacaktır.

Ferrari güncellemeler için Suudi Arabistan ve Avusturalya'yı hedeflemişti belki Leclerc yolda kalmasaydı ilk yarış için 3-5 kötü sonuç bile olmayabilirdi. Redbull'un geçen sene aşan bütçeden dolayı rüzgar tünelini az kullanacak olması sezon içi gelişimlerini etkileyecektir senelerdir sezon içi gelişim konusunda sınıfta kalan Ferrari doğru gelişimi sağlarsa geçen sezon Redbull'un yaptığını da yapabilir burada tek soru işareti konunun Ferrari olması orayı ne kadar yönetebilecekler zaman gösterecek.

Aston Martinde aynı şekilde Redbull'dan çok daha fazla rüzgar tüneli kullanacaklar onlarda farkı kapatıp öne geçebilirler. Macaristan ve Monako da Aston Martin 1-2 olur duble yapabilir viraj performansı acayip iyi gözüküyor araç yağ gibi akıyor gelişim sürecini doğru yönetirlerse bu sezon 3-4 galibiyet görebilirler.

Mercedes farklı sidepod ile rüzgar tüneli testleri yapmaya başlamıştır konsept değiştirecekler bu seneyi unutsunlar muhtemelen 4. takım olarak kalacaklar daha fazlası olmaz.

Mclaren geçen seneki Williams olmuş muhtemelen Norris'e yazık olacak. Norris'in opsiyonu varsa sene sonu takımdan ayrılma ihtimali olabilir gideceği takım ya Mercedes ya da Sainz yerine olabilir sözleşme detaylarına bakmak lazım eğer Ferrari'ye gitme ihtimali yoksa yüksek ihtimal Mercedes olur Hamilton yerine gelir.
leclerc psikolojik olarak bitmiş fb olmuş ferraride fb kafasıyla yönetiliyor ben bıraktım bu zihniyeti.

leclerc psikolojik olarak bitmiş fb olmuş ferraride fb kafasıyla yönetiliyor ben bıraktım bu zihniyeti.
Leclerc şu an mental açıdan çöktüğünü düşünmüyorum zaten beklentileri yarışı kazanmamaktı birinci gidiyorsa olsa net çökerdi ama bundan sonra sezon içi gelişim sürecine göre gidişatı belli olur hatta sezon sonu sürpriz görebiliriz eğer ki gelişim istediği gibi gitmezse rekabetçi araç verilmezse gelecek sene son senesi olabilir sonrasında Mercedes de görebiliriz aynı araçla Sainz'a 1 saniye fark atması da Sainz'ın Ferrari'ye yakışmadığını da çok net gösteriyor seneye Hamilton Ferrari hamlesi de olabilir 2-3 sene Ferrariyle beraber yarışabileceğini düşünüyorum.

Leclerc şu an mental açıdan çöktüğünü düşünmüyorum zaten beklentileri yarışı kazanmamaktı birinci gidiyorsa olsa net çökerdi ama bundan sonra sezon içi gelişim sürecine göre gidişatı belli olur hatta sezon sonu sürpriz görebiliriz eğer ki gelişim istediği gibi gitmezse rekabetçi araç verilmezse gelecek sene son senesi olabilir sonrasında Mercedes de görebiliriz aynı araçla Sainz'a 1 saniye fark atması da Sainz'ın Ferrari'ye yakışmadığını da çok net gösteriyor seneye Hamilton Ferrari hamlesi de olabilir 2-3 sene Ferrariyle beraber yarışabileceğini düşünüyorum.
kesinlikle başarı odaklı değiller massa'nın kaybettiği şampiyonluktan beri, yoksa başarısız kişilere bu kadar müsade ederler miydi herkes rant peşinde.

kesinlikle başarı odaklı değiller massa'nın kaybettiği şampiyonluktan beri, yoksa başarısız kişilere bu kadar müsade ederler miydi herkes rant peşinde.
Suudi Arabistan ve Avusturalya güncellemeleri bekleyelim bunlar kritik olacak sezonu ya bitiririz ya da gelişimlerle rekabetçi olabileceğimizi gösteririz geçen sene Redbull ilk yarış yolda kaldılar sonrasında her geçen güncellemede farkı kapatıp öne geçtiler Ferrari de güncellemelerde aracı geri götürdü zaten doğru güncellemeler gelseydi bile muhtemelen dayanıklılık sorunundan yine şampiyonluğu verecektik.

Vasseur ile belki bir şeyler doğru gidebilir strateji ve pitstop konusunda ilk yarış olsa bile büyük gelişim var araç gelişimi üzerinde de verileri doğru kullanıp parçalara doğru güncelleme gelirse başarıda gelir yeter ki gelişim süreci iyi yönetilsin. Ferrarinin senelerdir hep iyi araçlarla başlayıp sezon ortasında fark yiyordu tam tersi olabilir dediğim gibi Suudi Arabistan ve Avusturalya'yı beklemek lazım o yarışlarda da araç geriye giderse Mercedes bile geçerse sezonu kapatırız ama araç iyiye gider farkı kapatırsak o zaman ümitlenebiliriz.

Sen de gel Verstappen saflarına katıl. 7 şampiyonluk rekorunu 2 goatun elinden alacak gibi.

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum
Benim sevdam takimin kendisine malesef.malesef diyorum çünkü duzenli izlemeye basladigim 2007 yilindan sonra bi daha yüzümüz gülmedi msc efsanenin yeri apayri elbette ama benim icin pilolatlsrin bi önemi ben bu sahlanen essegin kazanmasini istiyorum

Uzun bi ileti olacak

Merhaba iyi akşamlar. Geçen yıldan beri forumu takip ediyorum. Futboldan uzun yıllardır soğudum yaklaşık drogba ve sneijder döneminden beri pek aram yok. en son 3-1 ve 3-0 kazandığımız kadıköy maçlarını izledim. onun dışında hiç bi maçı izlemedim. artık futbol beni sarmamaya başladı. uzun yıllardır sıkıcı mercedes dominasyonu sallantıdayken yani verstappen mercedes'i zorlamaya başladığında eskiden schumacher zamanı sıkı takip ettiğim f1'e geri dönmüştüm. 4-5 sezondur izliyorum.

yarış ve sıralama günü yazmak istedim ama üyelik onayından geçmem gerekiyordu. o da uzun sürdü ve can sıkıcıydı. ama neyseki katıldım aranıza

bir şeyler karalayım dedim

Redbull:
bunlar rakipsiz zaten en iyi otomobil tasarımcısı tarafından yapılan otomobilleri var. verstappen elbette yetenekli birisi, ancak bu otomobille, latifi, stroll gibi vasatın daha altı ya da yine standart düzeyde sürücü de şampiyon olabilir. sürücü otomobilden %100'e yakın performans almalı, ama rb araçlarının %100'üne ihtiyaç yok. bu otomobilin %70'ini çıkarabilecek herhangi bir sürücü şu tabloda şampiyon olur. bunları geçiyorum

Ferrari: buraya değinmem gerek
Formula 1 yarış sporu kavramına bakış açıları temelden yanlış, kökten gelenekselciler. yanlışlar en başta olduğu için sürekli birileri gitse de sonuçlar değişmiyor. ferrari ile scuderia ferrari birbirinden tamamen ayrılıp, tamamen bağımsız bir yarış ekibi olmadığı sürece işleri çok zor. eskiden motor gücü ile şampiyon olurdunuz. günümüzde motor, olmazsa olmaz değil. başka bi markanın motorunu kullanarak da şamp. olabilirsiniz. mesela RB, vettel'in şamp. olduğunda 4 kez üst üste hemde, renault motoru kullanarak oldu. renault ise kendi ürettiği aynı motorlarla saçma sapan konumda buldu kendisini. dünyanın en iyi spor arabası üreticisi, teknoloji, para, şöhret ne ararsanız var. bunlarda müşteriler markayı değil, marka müşteriyi seçiyor. enzo döneminde müşterilerin hepsinin enzo ferrari'nin onayından tek tek geçtiği söylenir. bir de kara listeleri vardır. markanın itibarını düşürenlerin elinden alırlar arabaları. daha önce justin bieber, 50 cent, kim kardashian, nicholas cage gibi ünlüleri kara listeye aldılar. bu adamlar bundan sonra ferrariyi isteseler de alamıyorlar.

bu marka ürettiği araçları da takip eder, 2. ele düşmesine izin vermez. düştüyse de fiyatını kendileri belirler. ferrari aldınız, satacaksınız 1 sene dolmadan satamıyorsunuz. satacağınız zaman da şirkete haber vermeniz isteniyor, 2. el piyasasını onlar belirliyor. o fiyat altında satamıyorsunuz. arabaya ek, boya vs yapılacağı zaman yine haber vermek gerekiyor. bazen elinizden alıyorlar. hollanda da bi türk lpg taktırmıştı. apar topar alıyorlar arabayı. zaten otomobil alırken bu ağır sözleşmeyi imzalıyorsunuz. premium üyelikleri de var ayrıca o pakete herkes dahil olamıyor. internet sitesine girdiğinizde diğer otomobil firmaları gibi online olarak otomobil seçip sipariş edilemiyor, öyle bi seçenek yok. önce onların prosedürleri var. yani marka olarak zaten dünyanın en güçlü markası. marka yönetimi ve anlayışı kusursuz

Scuderia Ferrari:

spor otomobil markası, üretimi, pazarlaması bakımından ne kadar başarılıysa formula 1 takımı olarak da en azından son 16 yıldır o kadar başarısızlar. kökten gelenekselci yapıları gereği, zihniyet değişmediği sürece şampiyon olamayacaklar. geçen yıl en çabuk arabayı yapmışlardı, pole canavarıydı, bu yıl en hızlı aracı yapmışlar lastik yakıyorlar.
geçen yılki otomobil şampiyon olabilecek otomobildi. ama ferrari duvarı tamamen fabrika ekibiydi. binotto ve yakında bulunan tüm kadro fabrika ekibiydi. biz bu arabayı ürettik, bunu şampiyon da yaparız deyip kalkıp kenara oturdular ve işi bilmedikleri için komik duruma düştüler. ferrari'nin pit stop ekibi her yarış değişen çalışanlardan oluşur. böyle komik ve enteresan hata yapma sebepleri buydu. diğer takımlarda hep aynı kişiler yapar. görünüşe göre bu sorun giderilmiş ve sabit bir ekip haline gelmiş ve kış boyu da antrenman yapmışlar. ferrari adına tek olumlu pit-stop hızı ve stratejisiydi.

takımın leclerc'e uyguladığı yumuşak lastik saklama stratejisi son 10 yılda uyguladıkları en kusursuz en akıllıca taktik idi. leclerc'in polü alamama ihtimali olsaydı lastik gidecek ve en iyi ihtimalle 2. başlayacaklardı. 2. 4. başlayan taraf pistin kirli noktası ordan kalkmak zor, yol tutuş 0. bu yüzden hem lastiği saklayıp hem 3. olarak pistin temiz tarafından başlama çok akıllıcaydı nitekim sonuç da verdi. pol alamıyorsan 3. olmalısın. 1. başlayanın arkası her zaman daha iyidir.

ferrari otomobiline gelince, testlerde arka kanadı çalıştıramadıkları için otomobili hiç bir şekilde anlayamadılar. üzerine yanlış setup da gelince yine lastik yaktılar. otomobil geliştirilmeye çok açık. redbull gibi kusursuz değil, ama onun gibi kusursuz hale getirilebilir. korkunç bir düzlük hızı var. ama lastikleri yaktığı için yarış temposu kamyondan hallice. leclerc'in bu araba ile 3. olması büyük başarı idi. Ama ferrari onu bile çok gördü. yetenek olarak verstappen ile denk görüyorum. hatta verstappen'den daha da iyi, alonso gibi sinsi ve zeki yarışıyor. geçen yıl hemen hemen aynı otomobillerde yarıştıkları tek yarış bahreyn idi. verstappen'i kaç defa oltaya getirip avladı. ama her ferrari sürücüsü gibi bu korkunç yeteneği yok olacak. bizzat vettel'in dediği gibi "formula 1'e başladığımdan beri 15 yılda gördüğüm en büyük yetenek" kaynak: Vettel calls Leclerc "the most talented" F1 driver he's seen

sainz: perezden daha yavaş, understeer tarzı seviyor. perez, hamilton, gibi yaşı ilerlemiş jenerasyon understeer tarza daha yatkındır. verstappen, norris, leclerc gibi yeni jenerasyon oversteer araçlara yatkındır. bu yüzden yeni nesil sürücüler eski jenerasyondan daha hızlıdır.
şuanki ferrari aracı aşırı understeering bir araç. sainzin tarzına uymasına rağmen o bile understeeringden şikayetçi. bu da ferrarinin tek çubuklu arka kanadını deneyememesi yüzünden ve ön kanadın yüksek olmasından dolayı virajlarda vakit kaybı yaratmasına yol açıyor ve de lastik yakmasına.

verstappene göre understeering aracın çabuk olma ihtimali yok:

pol alıp almamanın geçen yıl önemi görüldü. yarış 50 turdan fazla, polü alsan da bi aracın yarış temposu ne kadarsa, yarış içinde otomatikman o seviyeye geliyor. aston martin geriye düşmesine rağmen mercedesleri ve sainzi geçmesi bu yüzden. leclercin kalkışta 2.liği alıp yarışta pereze geçilmesi de bu yüzden. rb aracı kusursuz lastik yıpratmaya sahip. ferrari sert hamuru daha çabuk yedi rb'nin yumuşağı yemesinden

Aston Martin:
RB'nin iddiasına göre Ferrari rakipleri değil, Alonsoymuş.
dan fallows'un tasarladığı bir araç ki AM'ye gelmesi servete mal oldu. newey'in öğrencisi. RB aracının bir kopyası. ki yarış sonu perez gülerek, 3 tane Redbull'un podyumda olması sevindirici diyerek buraya gönderme yaptı aslında. Mercedes ve ferrarinin anlayamadığı bir aerodinami keşfetmiş redbull, aston martin de akıllılık ederek newey'in yanındaki adamlardan birini almış. bu lastik koruma tasarım sırrını şimdi aston martin de biliyor. yıl içinde agresif geliştirmeler yapacaklar. Ferrari eğer ferrarilik yaparsa AM 2. olur.

Mercedes:
konsepti yanlış anladıkları ortada. bunda ısrar etme egosu tipik ferrari hareketleri. böyle akıllıca yönetilen bir ekip nasıl ferrariye dönüşebilir akıl tutulması olarak yorumladım. baştan aşağı her şeyi yanlış. berbat arabaları var. tipi çirkin, kendisi yavaş. takım zaten Toto'nun takımı. hamilton'un 8. şamp. alması olası değil bu takım ile, zaten verstappene son turda kaptırdıkları yarışta 17 saniye önde gidiyordu. güvenlik arabası girince adamı içeriye almadılar ve altın tepsiyle hem de son turda şampiyonluğu rb'ye verdiler. bu aptallığı mı deyim ihaneti mi deyim kaldırmak zor. lewis olgun ve sakin biri. bunun üstesinden gelmeyi başardı. verstappen leclerc, gibi isimler bunu kolayca atlatamazdı bence. dnf olunca bile küplere biniyorlar. geçen yıl abd'de verstappen 10 sn pitte kaldı. tüm yıl kusursuzca çalışan ekip sadece 1 kez hata yaptı ve verstappen çıldırdı. üstelik şampiyonluk garantiyken. lewis eski kuşak olmasına rağmen alonso gibi hızlı bir adam. üstelik bu adam kaza yapmıyor. belki verstappen leclerc gibi otomobilini devamlı olarak sınırda çılgınca kullanmıyor. ama belli bi çizgide kaza yapmadan rayda gider gibi sürmesi ona sürekli kapılar açıyor. ingilteredeki perez ve leclerc savaşırken sinsice yükselmesi gibi. takdir ettiğim birisi ama 8. şampiyonluğu mercedeste alması olası gözükmüyor şu tabloda. ama regülasyon değişikliğinde merc. iyi araba çıkarırsa neden olmasın diyelim

diğerlerini yazmayım. çok uzun oldu büyük takımlara değindim

Suudi Arabistan ve Avusturalya güncellemeleri bekleyelim bunlar kritik olacak sezonu ya bitiririz ya da gelişimlerle rekabetçi olabileceğimizi gösteririz geçen sene Redbull ilk yarış yolda kaldılar sonrasında her geçen güncellemede farkı kapatıp öne geçtiler Ferrari de güncellemelerde aracı geri götürdü zaten doğru güncellemeler gelseydi bile muhtemelen dayanıklılık sorunundan yine şampiyonluğu verecektik.

Vasseur ile belki bir şeyler doğru gidebilir strateji ve pitstop konusunda ilk yarış olsa bile büyük gelişim var araç gelişimi üzerinde de verileri doğru kullanıp parçalara doğru güncelleme gelirse başarıda gelir yeter ki gelişim süreci iyi yönetilsin. Ferrarinin senelerdir hep iyi araçlarla başlayıp sezon ortasında fark yiyordu tam tersi olabilir dediğim gibi Suudi Arabistan ve Avusturalya'yı beklemek lazım o yarışlarda da araç geriye giderse Mercedes bile geçerse sezonu kapatırız ama araç iyiye gider farkı kapatırsak o zaman ümitlenebiliriz.

merhaba, yazılarınızı bir süredir severek okuyorum, epeydir okuyorum burayı da sezon başladığı için üye olup ben de yazı yazayım istedim. tanıştığımıza da memnun oldum.

geçen yıl ferrari duvar ekibinin fabrika ekibi olduğu ve takım yönetimi konusunda donanımsız olduğunu belirtelim. binotto içten yanmalı motor mühendisliğinde en iyi mühendis şuan gridde. daha iyi motor mühendisi bulmak isteseniz binotto'dan daha iyisi yok. RB'nin olan newey'i gibi rakipsizdir. ama iyi bi takım patronu da değildir. sürekli hata yapan iñaki'yi azletmeyip arkasında durması kendi sonunu da getirdi.

geçen yıl ferrari takımının kenar yönetimi yüzünden çok yarış kaybedilse de, güncelleştirmeyi bırakma sebepleri td39 idi. mercedes'in politik hamlesi, sporcu sağlığını olumsuz etkiliyor şeklindeki ileriye sürdüğü iddia ile getirilen yönetmelik ile araç yüksekliği artırıldı. böylece ne kadar zıplasa da ferrarinin downforce sistemi mercedes'in öncülüğünde getirilen bu yönetmelik ile çökertildi. td39'dan sonra ferrari lastik yakmaya başladı. zaten bu noktada iyice geriye düşen takım tüm büyük güncellemeleri iptal etti. çünkü zeminin yenilenmesi gerekiyordu artık. ama td39 redbull zeminini etkilemedi. onların konsepti daha farklıydı. ferrari hız olarak etkilenmediyse de lastik yakma konusunda etkilendi.

zaten geçen yılın başında da lastiği çok ısıttığı için pole canavarı bir otomobildi. bu yüzden de yarış temposunda RB biraz daha iyiydi. ama td39 ile beraber artık f1-75 tamamen lastikleri pişiriyordu. hatta leclerc, uzun pistlerdeki qualifying turlarında "lastiklerimi öyle bir ayarlamalıyım ki 1. sektörde çok zorlarsam 3. sektöre geldiğimde lastiğim kalmıyor" diye yakınıyordu. tvden çok az şeyler görüyoruz. ama ferrari sürücüleri tahmin edilemeyecek kadar zorluklarla ve kendi takımlarıyla da mücade etmek zorundalar. verstappen ile kıyas yapılırken, leclerc için çöp denildiğini görmek üzücü. bir kere RB tek bir takım olarak hem de 2. sürücüsü de dahil olmak üzere max'ın arkasında. ferrari tek bir takım bile değil. sainz ve leclerc olarak iki ayrı takımlar, geçen yıl ingilterede sainz'in ilk zaferini kazanması için yapılanlar ortada.

zaten ferrarinin şampiyon olmak gibi amacı yok. markanın korkunç itibarını kullanarak sponsorlardan gelen paraları cukkalamakla meşguller. santander iyi para sağlıyor, kim takar ki şampiyonluğu. santanderin her sponsorluğunda 1 adet ispanyol pilot şartı vardı. ilkinde alonso şimdi sainz. formula 1'i ticari işletme olarak kullanıyorlar resmen. üstelik ferrari'nin fia'dan aldığı ödenek de diğerleri ile bir değil. ek olarak marka itibarından dolayı diğer takımlardan fazla para alıyorlar. her yerden para yağıyor enayilere ama bu paralarla şampiyon olamamak başarı.

Benim sevdam takimin kendisine malesef.malesef diyorum çünkü duzenli izlemeye basladigim 2007 yilindan sonra bi daha yüzümüz gülmedi msc efsanenin yeri apayri elbette ama benim icin pilolatlsrin bi önemi ben bu sahlanen essegin kazanmasini istiyorum
Bende 2000'lerden beri Ferrari'yi severek takip ediyorum Cnn Türk, Ntv, D Smart, Digitürk, S sports her türlü platformda izlemeye çalıştım hatta bir sene yayıncı kuruluşu bile yoktu onda da yurt dışından yayın bulup internetten izliyordum.

Ferrari'de değişmeyen tek şey varsa stratejidir rakiplere nice şampiyonlukları hediye ettik 2007'den sonra en az 5 şampiyonluğumuz olurdu 2008 de Massa'nın Singapur'da pis stop skandalından sonra puan alamayıp şampiyonluğu kaybetmesi 2010 da Alonso'nun Belçika'da yağışlı havada yaptığı kaza ve Abu Dabi de erken pitle Petrov'u geçememesi o sezon sondan bir önceki yarış Vettel Brezilya'da startta kaza yapıyor aracı dönüyor hasar alıyor sonunculuğa düşüyor oradan 1. oluyor 2012 de Alonso'nun startta Belçika kazası 2017 de Vettel, Raikkonen, Verstappen start anındaki kaza, 2018 de Vettel'in Almanya da 10 sn önde giderken yağmurda aracı kontrol edemeyip bariyerlere girmesi hatırlamaya çalışsam daha çok şey çıkar.

Bence kırılma dönemi hibrit çağın başlangıcı 2010'da Alonso ile şampiyon olsak tarihi değiştirebilirdik o sezon Vettel oldu ve Redbull çağı başladı. Her kırılma döneminde kırıldık senelerdir o sene bu sene diyoruz olmuyor umarım bu sefer kötü başlayıp muhteşem toparlarız yoksa 2026'ya kadar şampiyonluk göremeyiz.

Son düzenleme:
Bende 2000'lerden beri Ferrari'yi severek takip ediyorum Cnn Türk, Ntv, D Smart, Digitürk, S sports her türlü platformda izlemeye çalıştım hatta bir sene yayıncı kuruluşu bile yoktu onda da yurt dışından yayın bulup internetten izliyordum.

Ferrari'de değişmeyen tek şey varsa stratejidir rakiplere nice şampiyonlukları hediye ettik 2007'den sonra en az 5 şampiyonluğumuz olurdu 2008 de Massa'nın Singapur'da pis stop skandalından sonra puan alamayıp şampiyonluğu kaybetmesi 2010 da Alonso'nun Belçika'da yağışlı havada yaptığı kaza ve Abu Dabi de erken pitle Petrov'u geçememesi o sezon sondan bir önceki yarış Vettel Brezilya'da startta kaza yapıyor aracı dönüyor hasar alıyor sonunculuğa düşüyor oradan 1. oluyor 2012 de Alonso'nun startta Belçika kazası 2017 de Vettel, Raikkonen, Verstappen start anındaki kaza, 2018 de Vettel'in Almanya da 10 sn önde giderken yağmurda aracı kontrol edemeyip bariyerlere girmesi hatırlamaya çalışsam daha çok şey çıkar.

Bence kırılma dönemi hibrit çağın başlangıcı 2010'da Alonso ile şampiyon olsak tarihi değiştirebilirdik o sezon Vettel oldu ve Redbull çağı başladı. Her kırılma döneminde kırıldık senelerdir o sene bu sene diyoruz olmuyor umarım bu sefer kötü başlayıp muhteşem toparlarız yoksa 2026'ya kadar şampiyonluk göremeyiz.
Hocam süreci cok güzel anlatmissiniz agziniza saglik. Sadece alonso dönemin de bir sampiyonluk cikarabilsek dönemi degistirilebilecigimiz fikrininize katilmiyorum çunku hem 2010 ama ozellikle 2012 de inanilmaz bir alonso performansi vardi.salt hiz acisindan hep eksik kaliyorduk fakat gerek rakiplerin hatalari gerek dayaniklilik sorunlari vs derken alonso her zaman maksimumu cikartabiliyordu.bu iki yildan birinde sampiyonluk cikarsak bile bunu istikrarar dönüsturebilecek bir teknik ekibe v kaliteye cok uzun yillardir sahip degiliz.Zaten bu yuzden hep bir noktada eksik kaliyoruz arac iyi olsa pilotlar batiriyor pilot iyi olsa arac yetersiz kaliyor sezon ici gelisimi zaten yillardir yok hatta guncellemerle geriye giden tek takim olabiliriz.Sezondan hatta 2026 ya kadar hic umudum yok benim artik ben pes ettim

AP-21TYSBQX92111_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Geri
Üst Alt