Burak Demirörgü
Sarı Üye
- 4 Mart 2023
- 736
- 476
- 408
kabul sainz odunu ile takas olsunlarHamiltonu ferrariye alsak keske..
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
kabul sainz odunu ile takas olsunlarHamiltonu ferrariye alsak keske..
adam baraja gitti yine yahocam arabanın dayanıklılık sorunları varsa herifin suçu ne![]()
quali ile yarış tempoları çok farklı ama, qualide iyi pozisyonda başlamak için tek turda aracı çok zorlamak ve kaza riskini de göze almak gerekiyor. zaten 2 gündür bir çok kişi kaza yaptı ya da yapmak üzereyken kaçış yoluna girdiler.adam baraja gitti yine ya
bunu anlamıyorum ben de, ferrari bu sporda en başından beri kesintisiz var.Yazık oluyor şu çocuğa ya aracın ya stratejinin kurbanı oldu hep. Her zaman aracın üstünde performanslar verdi özellikle tek turda. Dominant bir araç ve iyi ekiple şampiyon olmaması çok zor.
SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
66 puanı eritmek için yapılan bir proje diye değerlendirmek lazım.Sprint pole ne? Ne icat cikardilar yine? Siralama turlarina gore sprint yarisi yapilmiyor muydu?
Sprint pole ne? Ne icat cikardilar yine? Siralama turlarina gore sprint yarisi yapilmiyor muydu?
cadde pistleri mümkün olduğunca çoğalmalı. yarış pistleri sürücüler açısından çok konforlu, cadde pistleri bize sürücülerin yetenekleri hakkında ipuçları veriyor.Olması gereken buydu Spa ve Monza da kalmalı yeni yer istiyorlarsa yarış sayısını 30'a çıkarsınlar...
Cadde pistleri çoğalmalı katılıyorum ama geçişin zor olduğu Singapur ve Monako gibi pistlere düzenleme gelmeli ya araçları küçültsünler ya da geçişi sağlayacak formül bulsunlar.cadde pistleri mümkün olduğunca çoğalmalı. yarış pistleri sürücüler açısından çok konforlu, cadde pistleri bize sürücülerin yetenekleri hakkında ipuçları veriyor
cadde pistlerinin bazılarında olay zaten quali. monaco singapur da buna dahil. zaten monacoda pole alana direkt yarışın ödülü verilmeli ya da monacoya ve singapura özel yarış stili gelmeli ve benzer pistlere.Cadde pistleri çoğalmalı katılıyorum ama geçişin zor olduğu Singapur ve Monako gibi pistlere düzenleme gelmeli ya araçları küçültsünler ya da geçişi sağlayacak formül bulsunlar.
Sıralama aşaması güzel o konuda heyecan tavan ama yarış konusu hiç çekilmiyor.cadde pistlerinin bazılarında olay zaten quali. monaco singapur da buna dahil. zaten monacoda pole alana direkt yarışın ödülü verilmeli ya da monacoya ve singapura özel yarış stili gelmeli ve benzer pistlere.
buradaki yarışlar zamana karşı olmalı, 2 gün boyunca quali performansları olacak 1. olan yarış birincisi seçilecek.
monacoyu inanılmaz seviyorum, çok eğlenceli ama sadece quali asaması eğlenceli. yarışları bazen izlemiyorum bile.
Sıralama aşaması güzel o konuda heyecan tavan ama yarış konusu hiç çekilmiyor.
yıllardır izleme ve gözlemlerime göre f1de takımların ve özellikle de sürücülerin mümkünse her ikisinin de işini zorlaştırdığımızda spor zevkli hale geliyor.
Drs yokken schumacher 56 tur alonsoyu kovalıyordu. geçiş olmamasına rağmen çok zevkliydi. şimdi drs denilen saçmalık var eskiye nazaran bol geçişler var ama geçişe rağmen zevk yok. çünkü öndeki adamın yapacağı bir şey yok. drs, özellikle 1. giden adamı cezalandırmaya yönelik bir sistem. ve arada çok fazla hız farkı doğurduğu için öndeki adam drs yoksa savunma bile yapmayıp yol veriyor.drs ile geçişler son derece zevksiz.
drs belası kaldırılmalı ya da formula E'deki attack mode sistemi gibi virajın belli bir yerinde olacak. mesela orada, virajı içten alırsan süre kazanıp hızlı dönüyorsun, dıştan viraj alırsan attack mode kazanıyorsun bu da ekstra motor gücü veriyor. ama virajda zaman kaybediyorsun. attack mode yani drs herkes alabilmeli ama bir iki virajda olacak ve virajın optimal sınırları dışında olmalı
örnek:
drs ile de rekabetçi olunabilir, ama dediğim gibi drsyi attack mode gibi herkes alabilmeli.Drs yokken daha rekabetçi bir ortam vardı 3-4 takım şampiyonluğa yarışabiliyordu araç eni ve boyu daha iyiydi DRS çıktı arkadaki araç kanatları açtığı an savunulması çok zor haksız bir rekabet gibi ciddi avantaj sağlıyor hele ki bu sene Redbull kanatları açtığı an diğer takımlara oranla +10 km fark yaratabiliyor. Umarım 2026'da ileriye dönük değil eskiye dönme çabası içinde olunur.
DRS'yi sadece düzlüklerde değil hızlı virajlarda açma özelliği getirirdim kendine güvenen açar farkı yaratmak isteyen orada yaratsın arkayı kaptırana da geçmiş olsun.drs ile de rekabetçi olunabilir, ama dediğim gibi drsyi attack mode gibi herkes alabilmeli.
mesela gösterdiğim videoda attack mode alan sürücü pozisyonunu kaybediyor. öndekini kovaladığı için attack mode alıp öndekini geçmeyi kafasına koymuş. ama arkadakinin kendisine ne kadar yakın olduğu hususunu iyi değerlendirememiş. yani bu şekilde olursa zeki sürücünün farkı da ortaya çıkıyor.
attack mode almanın da almamanın da avantajları ve dezavantajları var. f1deki drsnin hiç bir dezavantajı yok ve öndekini cezalandırmaya yönelik. ama attack mode, artısını ve eksisini değerlendirip sadece uygun zamanda alman gereken bir şey olduğu için bunu sürücünün iyi ayarlaması gerekmekte. çünkü yapacağı tercihin kötü ya da iyi sonuçları oluyor. drsde kötü bir sonuç olmuyor.