Formula 1 Takip Başlığı

Fia adam olsaydı pozisyonu geri vermesini isterdi. aynı şeyi 3 kez yaptı. hadi ilkine ilk viraj dedik affettik. tam 2 kez duvara ittirdi üstelik birinde de arabasına çarptı. soruşturma olmaması inanılmaz bir karardı :D
İngilizsen ve mercedes sürüyorsan ceza almazsın. Formula 1 in yazılı olmayan kuralı.

doğrudur hocam, mesela v12 motorlu f1 araçları da v10 araçları da hiç biri günümüz f1 araçlarından daha çabuk değil. Ama daha hızlılar. Bunu da pist rekorlarına girerek bakabilirsiniz. Hibrit f1 araçları 1 pist hariç tüm pistlerde en hızlı tur rekoruna sahip. sadece eski v10 araçlarının rekoru elinde tuttuğu pist Monzadır. Bunun sebebi de monzada viraj yok adam gibi :D ve düzlükleri inanılmaz uzun. bu nedenle v10 araçların tur rekoruna sahip olduğu tek pist monzadır.

eski f1 araçları düzlükte şimdiki araçlarına koyup geçse de, günümüzdeki f1 araçları daha ağır ve daha fazla downforce ürettiği için slick dediğimiz bu eriyen lastiklerle korkunç bir viraj performansı sergiliyorlar. eski f1 araçları, oluklu lastik kullandıkları için günümüz f1 araçlarından çok daha uzun sürede pisti turluyorlar. mesela onlar 1.15 ile turlarken günümüzdekiler 1.10 gibi süreler yaparlar. Çünkü daha çabuklar, Ama düzlükte drag yarışı yaptırsak eski araçlar her türlü alıyor. Çünkü daha hızlılar. Hız ile çabukluk farkı bu. Slick lastikleri eski araçlarda da denediler, ama araçlar hem hafif olduğundan hem de downforce üretemedikleri için bu lastiklerden verim alınamadı pek.

ferrari hızlı bir araç olsa da lastiklerini çabuk tükettiği için virajlarda dramatik süreler kaybettiği için öndeki araçlarla fark açılıyor. Düzlük hızı tur sürelerinde işe yaramıyor, daha çok geçiş yaparken önemli.

yani anlayacağın, ferrarinin lastik sorunu onun hız kaybetmesine değil, çabukluğunu kaybetmesine neden oluyor. düzlükte hızından bir şey kaybetmese de viraj performansı düştüğü için fark yemeye başlıyor rb'den belli süre sonra.
Ve hala bu soruna bir cozum bulamiyorlar beni krize sokan sey tam olarak bu hic bir takimdan gormedigimiz absurt derece de sacmaliklar 2019 da sf90 ispanya gp siralamalarin da 2.soktorun sonunda bottas dan daha hizli geliyordu ama 25 saniyelik 3.sektorde 1 saniye fark yiyip 0.8 saniye geride pol birakiyordu boyle esi benzeri gorulmemis sccmaliklar hep bu takimindan cikiyor.ama en sinir bozucusu bu sorunlara asla cozum bulamamalari ve hep daha kotusunu yapmayi basarmalari.

İngilizsen ve mercedes sürüyorsan ceza almazsın. Formula 1 in yazılı olmayan kuralı.

videoyu izlemeden yazdıydım mesajı şimdi izleyince gözüme çarptı. Verstappen şaka yollu söylemiş russell eşeğine. russell orada ters yapıyor sanırım. kaynana bak falan gibisine ters yapıyor. sonra verstappen'in yüzü düşüyor tam 26. saniyede, bozulduğu belli. sonra da sövmüş zaten.

tam burada bozuluyor max

ew.webp

Ve hala bu soruna bir cozum bulamiyorlar beni krize sokan sey tam olarak bu hic bir takimdan gormedigimiz absurt derece de sacmaliklar 2019 da sf90 ispanya gp siralamalarin da 2.soktorun sonunda bottas dan daha hizli geliyordu ama 25 saniyelik 3.sektorde 1 saniye fark yiyip 0.8 saniye geride pol birakiyordu boyle esi benzeri gorulmemis sccmaliklar hep bu takimindan cikiyor.ama en sinir bozucusu bu sorunlara asla cozum bulamamalari ve hep daha kotusunu yapmayi basarmalari.

hocam uzun yazıyorum her defasında kusura bakma ama çok detaylı şeyler

her şey normal olduğunda, downforce setup kurarsanız araç ağır olunca daha iyi yere yapışacak ve sürtünmesi azalacak böylece lastikleri daha iyi koruyacaksınız. düzlüğün bol olduğu yerde downforce etkisini azaltan setup yaparsınız monza gibi, o zaman müthiş hız kazanırsınız ama lastikler sürtünmeden ve iyi yapışamamaktan dolayı çok kötü yıpranır. ama buradaki yol tutuş ve yıpranma sorunu standart değil, neyden kaynaklandığı da belli değil.

buoldukça karmaşık konu. ferrarinin aşınmasını çözmek, yere basma kuvvetini artırmak veya sürtünmeyi azaltmakla ilgili değildir. Bu lastikler bir yarış sırasında çeşitli ısı döngülerinden geçerler ve her ısı döngüsünden sonra sertleşirler. lastik sorununu çözmek için Ferrari'nin zaten ısınmış bir lastiğin ısı döngülerini azaltmanın bir yolunu bulması ve lastiğin daha uzun süre optimum yol tutuşunu korumasını sağlaması gerekiyor. yapılması kolay bir şey değil. ayrıca işin içine süspansiyon geometrisi ve temas sıklığı, ısı gibi başka karmaşık metrikler de giriyor, çok zor bir problem.

lastiğin ısınması önemli, ama ne kadar ısınacağı daha da önemli. 80-90 arası optimal (hamura göre değişir) lastiğin 100 olduğu zaman lastik yıpranmasa da yol tutmuyor. Aslında ferrarideki lastik aşınması dediğimiz şey aşırı ısınmadır. Ki dünkü qualide de arka lastikler aşırı ısındı demişti. hem de tek turda. orda anladım zaten lastik sorununun çözülmediğini. Ferrari lastiklerine bakın yarış sonu, öyle aşırı yıpranma falan değil olay, ismi aşınma diye geçiyor ama olayın aslı aşırı ısınmadır. Lastikleri soğutmanın bir yolunu bulmaları lazım, daha da önemlisi neden aşırı ısınma var onu bulmalılar. artık farklı kanallar ile hava akışı mı verilir bilemem.

videoyu izlemeden yazdıydım mesajı şimdi izleyince gözüme çarptı. Verstappen şaka yollu söylemiş russell eşeğine. russell orada ters yapıyor sanırım. kaynana bak falan gibisine ters yapıyor. sonra verstappen'in yüzü düşüyor tam 26. saniyede, bozulduğu belli. sonra da sövmüş zaten.

tam burada bozuluyor max

Ekli dosyayı görüntüle 199675
Az kaldı bir gün schummer gibi padoku basacak😂😂

hocam uzun yazıyorum her defasında kusura bakma ama çok detaylı şeyler

her şey normal olduğunda, downforce setup kurarsanız araç ağır olunca daha iyi yere yapışacak ve sürtünmesi azalacak böylece lastikleri daha iyi koruyacaksınız. düzlüğün bol olduğu yerde downforce etkisini azaltan setup yaparsınız monza gibi, o zaman müthiş hız kazanırsınız ama lastikler sürtünmeden ve iyi yapışamamaktan dolayı çok kötü yıpranır. ama buradaki yol tutuş ve yıpranma sorunu standart değil, neyden kaynaklandığı da belli değil.

buoldukça karmaşık konu. ferrarinin aşınmasını çözmek, yere basma kuvvetini artırmak veya sürtünmeyi azaltmakla ilgili değildir. Bu lastikler bir yarış sırasında çeşitli ısı döngülerinden geçerler ve her ısı döngüsünden sonra sertleşirler. lastik sorununu çözmek için Ferrari'nin zaten ısınmış bir lastiğin ısı döngülerini azaltmanın bir yolunu bulması ve lastiğin daha uzun süre optimum yol tutuşunu korumasını sağlaması gerekiyor. yapılması kolay bir şey değil. ayrıca işin içine süspansiyon geometrisi ve temas sıklığı, ısı gibi başka karmaşık metrikler de giriyor, çok zor bir problem.

lastiğin ısınması önemli, ama ne kadar ısınacağı daha da önemli. 80-90 arası optimal (hamura göre değişir) lastiğin 100 olduğu zaman lastik yıpranmasa da yol tutmuyor. Aslında ferrarideki lastik aşınması dediğimiz şey aşırı ısınmadır. Ki dünkü qualide de arka lastikler aşırı ısındı demişti. hem de tek turda. orda anladım zaten lastik sorununun çözülmediğini. Ferrari lastiklerine bakın yarış sonu, öyle aşırı yıpranma falan değil olay, ismi aşınma diye geçiyor ama olayın aslı aşırı ısınmadır. Lastikleri soğutmanın bir yolunu bulmaları lazım, daha da önemlisi neden aşırı ısınma var onu bulmalılar. artık farklı kanallar ile hava akışı mı verilir bilemem.
Esf hocam isin teknik muhendislik konularindan cok anlamasamda okumayi takip etmeyi seviyorum.bu allahin belasi takim sampiyon olsun istiyorum.elinize saglik hic umudum yok ama insallah bi nokta da cozerler ve en idael paketi olusturup yeniden sampiyon olurlae

Esf hocam isin teknik muhendislik konularindan cok anlamasamda okumayi takip etmeyi seviyorum.bu allahin belasi takim sampiyon olsun istiyorum.elinize saglik hic umudum yok ama insallah bi nokta da cozerler ve en idael paketi olusturup yeniden sampiyon olurlae

ferrarinin sorunu hiç bir zaman sürücüleri olmadı, genellikle otomobilleri de olmadı bir kaç otomobil dışında. Gelenekselcilik ve yönetim biçimi değişmediği sürece başarılı olamaz. Normalde winner olarak bilinen bir takım idi. GS'ın 14 yıllık şampiyonluk hasreti gibi umarım bir gün biter ve bittiğinde devamı da gelir. Ama bunun için içerisindeki iç savaşlardan, taht oyunlarından ve teokratik yönetim düzeninden vazgeçip, company men denilen heriflere yol verilmeli.

gerisi zaten gelecek. Vasseur çok kaliteli bir adam, kimsenin de gözünün yaşına bakmaz. Ama Ankara BŞB kazanan Mansur yavaş gibi hissediyorum. Ne kadar özerk olacak ve ne kadar çalışmasına izin verecekler içerden bunları hep göreceğiz.

yarından bugüne gelecekten geldim

verstappen, perez leclerc podyumu izleyecez. ama evdeki sandalyeyi oynattığım için bazı şeyleri değiştirmiş olabilirim, umarım bu değişiklik leclercin arabasının bozulması olmaz da türkiyedeki seçimlerde Kılıç adamın kazanması olur

Löclöc ne kadar dayanabilecek bakalim diyodum gecti bile Verso

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aksilik olmazsa Red Bull yine 1-2 olur
Adamlarin arabasi ucuyor 330-340 falan drs ile birlikte.
Bu arabalarin geldigi noktada sürücü becerisi minimum düzeyde etki edebilir sadece.

Geri
Üst Alt