Forumda sevmediğiniz 5 şey

Cevap: Forumda sevmediğiniz 5 şey

Döverim sizi.. Hepinizi döverim ulen..

Boş.

Anlam kargaşasından kaynaklanan anlatım bozukluğu.

Ayrıca Sertaç'tan alıntı yaptığın cümlede anlatım bozukluğu yok. İşkembeden anlatım bozukluğu uydurma.

Ben uydurmadım ki. Benden alıntı yaptılar, karşılığında bir benzerini koydum. Hemen sonra da "bana kalırsa legal" yazdım.

Normalde çok büyük hatalar olmadığı sürece; forum üyelerinin birbirlerine Dil ve Anlatım dersi vermesine karşıyım. Ama Serhat gerçekten böyle bir muameleyi hak ediyordu. Zaten Serhat, Can'ın gösterdiği gibi anlatım bozukluğu üzerine kitap yazılacak derecede hatalar yapıyordu. Hem de sürekli yapıyordu. Madem bu kadar özen gösteriyorsun, işe kendinden başlamalısın. Ya da yaptığın hataları kabul edip, olayı bu kadar abartmamalısın. Sonuçta burası futbol forumu; burada resmi bir yazı yazmıyorsun.

Yazdığın mesajın süslenmesinden ve ya biçimsel olarak çirkinleştirilmesinden öte anlaşılır olması önemli. Biçimsel olarak nasıl bir yol izlediğin senin tarzınla alakalıdır. Dolayısıyla benim de tek gayem; yazdıklarımın Türkçe'ye dört dörtlük uygun olmasından ziyade kendi tarzımı ön plana çıkarmaktır. Yoksa burada ukalalık yapıp, millete Türkçe dersi verecek değilim. Bu konuda övünç duyulacak bir yeteneğim de yok, hatta böyle bir şeyi "yetenek" adında tanımlamak bile yanlıştır.

Bu kadar kibirli tavrı olmasa uğraşmam bile. Kaldı ki dün 2 tane hatasını gösterdim, biri burada diğeri forumun ilginç kişisi konusunda. Anlam kargaşası gibi şeylerden bahsediyor ki bundan sonra her mesajındaki Türkçe hatalarını yüzüne vuracağım. Ahmet'in son mesajında yazdığını da okusun bi, kıvırmak için resmen çabalıyor. Aslında yazdığıyla açıkladığı söz öbeği arasında dünya "kadar" fark var. Doğru kullanım falan göstermedi, doğrudan hatalı bir kullanım vardı. Serhat'ın sadece beni biraz daha takip etmesi gerekebilir, Türkçe'de öğreneceği çok şey var benden.

Bu da SST mode on olsun.

Ben uydurmadım ki. Benden alıntı yaptılar, karşılığında bir benzerini koydum. Hemen sonra da "bana kalırsa legal" yazdım.

Bana kalırsa legal öyle bir kullanım ama şova döktün diye ortaya çıkarttım bunu.

Öyleyse noktalama işaretini kullanacaktın orada. :) Anlatım bozukluğu var. Geçiniz. Ki ben senin dil ve anlatım yönünden sadece bu son mesajını inceledim. " Ciddi kafa yormak " ise ayrı bi facia.

Çok ciddiyim, sorunlu bazı arkadaşlar. Takıntı haline gelmişim onlarda. Dünkü kapak yetmemiş gibi hala konuşanlar var. Uzaydan anlatım bozukluğu indirenler var. Devrik cümlelerimi bile anlatım bozukluğu olarak sunuyorlar. Şu komplekslerinizden arının yahu.

Öyleyse noktalama işaretini kullanacaktın orada. :) Anlatım bozukluğu var. Geçiniz. Ki ben senin dil ve anlatım yönünden sadece bu son mesajını inceledim. " Ciddi kafa yormak " ise ayrı bi facia.

"Ciddi kafa yormak" tamamiyle meşru. İspatını da yaptık burada. Sertaç Murat Kılıç arkadaşımız kıvırmaya çalıştı sonra ancak nafile.

Görüldüğü gibi konunun içine edilmiş.

Bu kadar kibirli tavrı olmasa uğraşmam bile. Kaldı ki dün 2 tane hatasını gösterdim, biri burada diğeri forumun ilginç kişisi konusunda. Anlam kargaşası gibi şeylerden bahsediyor ki bundan sonra her mesajındaki Türkçe hatalarını yüzüne vuracağım. Ahmet'in son mesajında yazdığını da okusun bi, kıvırmak için resmen çabalıyor. Aslında yazdığıyla açıkladığı söz öbeği arasında dünya "kadar" fark var. Doğru kullanım falan göstermedi, doğrudan hatalı bir kullanım vardı. Serhat'ın sadece beni biraz daha takip etmesi gerekebilir, Türkçe'de öğreneceği çok şey var benden.

Bu da SST mode on olsun.

İki hata dediklerinin ikisi de legal. "Ciddi kafa yormak"ı açıkladım zaten. İspatını da yaptım hatta. Neyin peşindesin? Diğerine de baktım, o da legal. Devrik cümle kurmak suç değil bu ülkede.

"Ciddi kafa yormak" tamamiyle meşru. İspatını da yaptık burada. Sertaç Murat Kılıç arkadaşımız kıvırmaya çalıştı sonra ancak nafile.

Değil işte. Meşrutiyetini yerim o cümlenin. Değil kardeşim değil. Ciddi kelimesini zarf olarak kullandın diyelim. Ciddi kafa söz öbeğini nasıl açıklayacaksın ? Orada ciddi kelimesini sil, değiştir. Yerine sağlam kelimesini getir. Bak nasıl cümle anlaşılıyor. Anlatım bozukluğunun nasıl olduğunu da Sertaç açıklamış zaten. Üstüne birşey söylemek yersiz.

Aaa. Tekrar anlatım bozukluğu. Nerde virgülün ?

Böyle yapınca pipiniz mi büyüyor? Bu kadar güzel bir konuda bu tarz ipneliklere ne lüzum vardı? :(

Değil işte. Meşrutiyetini yerim o cümlenin. Değil kardeşim değil. Ciddi kelimesini zarf olarak kullandın diyelim. Ciddi kafa söz öbeğini nasıl açıklayacaksın ? Orada ciddi kelimesini sil, değiştir. Yerine sağlam kelimesini getir. Bak nasıl cümle anlaşılıyor. Anlatım bozukluğunun nasıl olduğunu da Sertaç açıklamış zaten. Üstüne birşey söylemek yersiz.

Aaa. Tekrar anlatım bozukluğu. Nerde virgülün ?

Şu ikinci örnekteki gibi hatalarla gel, "eyvallah" deriz. Noktalama işaretlerinde zaman zaman hatalar yapabiliyoruz. Bilmemekten değil, yazı yazarken dikkat edemiyoruz onlara bazen. Optimum ölçüde özen göstermek kafidir. Ancak birincisi kesinlikle düzgün. "Ciddi kafa yormak" günlük yaşantımızda da kullandığımız bir laf. Benim uydurduğum bir şey değil. Kaldı ki TDK'dan icazet alarak yazdım zaten. Aksini iddia edenin, iyi niyetinden şüphe ederim.

Bunu yazan adamda biraz utanma olur. Dahi anlamındaki "da" veya "de" ekleri ayrı yazılır. Noktalama işaretlerinden sonra boşluk burakılır.

Sorun şu;ben hiç bir zaman çok iyi biliyorum gibi laflar etmedim,hata yapmadım yada yapmam demedim.Eleştirdiğim konuyu arkadaşlar anlamıştır,senin anlamaman normal:)

Edit:Burakılır değil bırakılır:)

1- Hayri

2- Hayri

3- Hayri

4- Hayri

5- Hayri

...................

Geri
Üst Alt