Berkcan Yildirim
10 Numara!
- 28 Kasım 2008
- 11.790
- 0
- 1.361
Cevap: # Frank Rijkaard | Güle Güle Kıvırcık Adam
+1905 hic anlamadigim bir olaydir zaten savasan takim da nedir ? hayatimda görmedim...
Ikinci lig takimi olursun cikar kupada sana real, ozaman savasirsin.
Sen oysa büyük bir takimsin, ne savasmasi ? adam gibi futbol oynamalsin, ama ne anlarsiniz siz...
Bütün Dünya zaten savasiyor, top oynamiyorlar...
Rijkaard gitti ve ardından bazıları enkaz bıraktığını söyledi. Bu yanlış. Rijkaard giderek insanların gözünü açmasını sağladı. Çevirmeni Mustafa Yücedağ ona bazı futbolcular ihanet ediyor dediğinde Rijkaard bunu kendi içimizde çözelim dedi. Rijkaard'ın suçu iyi bir insan olmasıydı, oyunculara profesyonel yaklaşmasıydı. Hagi daha disiplinli ve gördüğünü söyleyen bir adam olduğu için maç sonu yanlışları hep basın ile paylaştı, oyuncularını medya önünde suçlayabildi. Rijkaard bunu yapmıyordu çünkü suçu sadece iyi bir insan olmasıydı. Hagi bazı yanlışlar olduğunu söyledi, bunu düzeltmek için geldiğini söyledi ama başaramadı, başaramayacak. Çünkü o da gördü ne olduğunu. Tavrını koymaya başladı. Rijkaard bunu yapsaydı tıpkı Hagi'nin düştüğü duruma düşecekti. Onun da kaybettiği tek maç Ankaragücü olmayacaktı. Rijkaard oyuncuları kadro dışı bıraksaydı, destek değil daha fazla tepki alacaktı. Çaresizdi. Ama suçu yine iyi bir insan olmasıydı. Şimdi burada fakir edebiyatı yapıp Rijkaard şöyle, böyle yapıyordu demeyeceksiniz. Rijkaard sizlerin gözünü açtı, gerçekleri gösterdi. Bu yüzden teşekkür etmelisiniz. Rijkaard kadro kalitesiz dediğinde bu takım bizi şampiyon yapmıştı da demeyeceksiniz. Futbol dün değil, gelecektir. Umarım sene sonunda Ajax'ın başına geçer ve yapacaklarını görürsünüz.
Şimdi Hagi ve yönetim, alın savaşan Galatasarayınızı, başınıza çalın. 3. Dünya savaşına katılıyor sanki anasını satayım. Rijkaard en azından izleyebileceğimiz birşeyler gösterdi bize...
+1905 hic anlamadigim bir olaydir zaten savasan takim da nedir ? hayatimda görmedim...
Ikinci lig takimi olursun cikar kupada sana real, ozaman savasirsin.
Sen oysa büyük bir takimsin, ne savasmasi ? adam gibi futbol oynamalsin, ama ne anlarsiniz siz...
Bütün Dünya zaten savasiyor, top oynamiyorlar...