Frank Rijkaard

Cevap: # Frank Rijkaard | Güle Güle Kıvırcık Adam

Rijkaard gitti ve ardından bazıları enkaz bıraktığını söyledi. Bu yanlış. Rijkaard giderek insanların gözünü açmasını sağladı. Çevirmeni Mustafa Yücedağ ona bazı futbolcular ihanet ediyor dediğinde Rijkaard bunu kendi içimizde çözelim dedi. Rijkaard'ın suçu iyi bir insan olmasıydı, oyunculara profesyonel yaklaşmasıydı. Hagi daha disiplinli ve gördüğünü söyleyen bir adam olduğu için maç sonu yanlışları hep basın ile paylaştı, oyuncularını medya önünde suçlayabildi. Rijkaard bunu yapmıyordu çünkü suçu sadece iyi bir insan olmasıydı. Hagi bazı yanlışlar olduğunu söyledi, bunu düzeltmek için geldiğini söyledi ama başaramadı, başaramayacak. Çünkü o da gördü ne olduğunu. Tavrını koymaya başladı. Rijkaard bunu yapsaydı tıpkı Hagi'nin düştüğü duruma düşecekti. Onun da kaybettiği tek maç Ankaragücü olmayacaktı. Rijkaard oyuncuları kadro dışı bıraksaydı, destek değil daha fazla tepki alacaktı. Çaresizdi. Ama suçu yine iyi bir insan olmasıydı. Şimdi burada fakir edebiyatı yapıp Rijkaard şöyle, böyle yapıyordu demeyeceksiniz. Rijkaard sizlerin gözünü açtı, gerçekleri gösterdi. Bu yüzden teşekkür etmelisiniz. Rijkaard kadro kalitesiz dediğinde bu takım bizi şampiyon yapmıştı da demeyeceksiniz. Futbol dün değil, gelecektir. Umarım sene sonunda Ajax'ın başına geçer ve yapacaklarını görürsünüz.

Şimdi Hagi ve yönetim, alın savaşan Galatasarayınızı, başınıza çalın. 3. Dünya savaşına katılıyor sanki anasını satayım. Rijkaard en azından izleyebileceğimiz birşeyler gösterdi bize...

+1905 hic anlamadigim bir olaydir zaten savasan takim da nedir ? hayatimda görmedim...

Ikinci lig takimi olursun cikar kupada sana real, ozaman savasirsin.

Sen oysa büyük bir takimsin, ne savasmasi ? adam gibi futbol oynamalsin, ama ne anlarsiniz siz...

Bütün Dünya zaten savasiyor, top oynamiyorlar...

Gerets'in arkasından ağladık, Skibbe'nin ağladık. Bakın Rijkaard giderken de aynı şey olacağını biz önceden söylemiştik. Bu ülkeye fazla olduğunu zaten biliyorduk şimdi daha bi kesinleştik. Bugün Hagi, Rijkaard'ın ''kalite sorunumuz var'' açıklamasından çok daha ağır konuştu. Bakalım basın bunları yazacak mı?

Şimdi Hagi karşıtı olduğumu düşünmeyin. Xavi demişti sanırım ''Rijkaard'ın tek suçu çok iyi bir insan olması'' diye. Rijkaard acıdı dokunmadı kimseye. Ama Hagi, kimseye acımayacak o belli. Bu kişi Arda bile olsa takımdan gönderilir Hagi bunun mesajını verdi. Umarım doğru kişileri seçer Hagi tek sorun bu. Delnan'da arkasında duracak gibi şuanlık görüntü o. Ne olursa olsun, Hagi'nin de arkasından üzülmemek için Rijkaard'a taptığım gibi ona da tapacağım. Kendi kovulacaksa yanında Servetgillerden 2-3 kişiyi götürsün diye dua edeceğim.

Ah be yönetim. Ne olurdu sınırsız güven ile Rijkaard'ı getirseydiniz. Sizce Rijkaard'ın Misimovic'i kadro dışı bırakmasına izin verirler miydi? Hiç ama hiç sanmıyorum. En başta basın yüklenirdi adama.

Git, biz kendi çöplüğümüzde boğulalım diyorduk. İyi yaptın aslında. Ajax'da falan başarıdan başarıya koş. Her zaman takipçiniz. Ama Türk Telekom Arenaya 1-2 kere de olsa gel lan?

Getircektin Rijkaard ve Neeskini üstüne koycaktin Cruyff u bak balim ne oluyor

nba maçı izlediğim bir yerde birden maçı veren şahsiyet barcelona arsenal maçını verdi.rjikardı gördüm. lehman kırmızıyı yemiş ama rahat değil sürekli konuşyodu yanındakilerle.:sad007:

Gerets'in arkasından ağladık, Skibbe'nin ağladık. Bakın Rijkaard giderken de aynı şey olacağını biz önceden söylemiştik. Bu ülkeye fazla olduğunu zaten biliyorduk şimdi daha bi kesinleştik. Bugün Hagi, Rijkaard'ın ''kalite sorunumuz var'' açıklamasından çok daha ağır konuştu. Bakalım basın bunları yazacak mı?

Şimdi Hagi karşıtı olduğumu düşünmeyin. Xavi demişti sanırım ''Rijkaard'ın tek suçu çok iyi bir insan olması'' diye. Rijkaard acıdı dokunmadı kimseye. Ama Hagi, kimseye acımayacak o belli. Bu kişi Arda bile olsa takımdan gönderilir Hagi bunun mesajını verdi. Umarım doğru kişileri seçer Hagi tek sorun bu. Delnan'da arkasında duracak gibi şuanlık görüntü o. Ne olursa olsun, Hagi'nin de arkasından üzülmemek için Rijkaard'a taptığım gibi ona da tapacağım. Kendi kovulacaksa yanında Servetgillerden 2-3 kişiyi götürsün diye dua edeceğim.

Ah be yönetim. Ne olurdu sınırsız güven ile Rijkaard'ı getirseydiniz. Sizce Rijkaard'ın Misimovic'i kadro dışı bırakmasına izin verirler miydi? Hiç ama hiç sanmıyorum. En başta basın yüklenirdi adama.

Git, biz kendi çöplüğümüzde boğulalım diyorduk. İyi yaptın aslında. Ajax'da falan başarıdan başarıya koş. Her zaman takipçiniz. Ama Türk Telekom Arenaya 1-2 kere de olsa gel lan?

Gelmesin, gelirse plaketini iade etsin. Takimi 3. yapan teknik direktore PLAKET verildigi daha once gorulmus mu diye de sorulsun.

Gelmesin, gelirse plaketini iade etsin. Takimi 3. yapan teknik direktore PLAKET verildigi daha once gorulmus mu diye de sorulsun.

Sana göre başarısız olan Elano'ya da plaket verildi. Bugün Servet gitse ona da plaket verilecek. Haktan falan böyle eleştirse Rijkaard'ı anlarım ama sen yapma Hayri.

Sana göre başarısız olan Elano'ya da plaket verildi. Bugün Servet gitse ona da plaket verilecek. Haktan falan böyle eleştirse Rijkaard'ı anlarım ama sen yapma Hayri.

Bu adamlara niye plaket veriliyor hic dusundun mu? Tabii ki ilk basta getirildikleri sebeplerden dolayi, fiyaka, yabanci hayranligi ve isim aski. Elano'nun subjektif olarak bir basarisizliginin soz konusu oldugunu bilmiyordum ayrica, Elano'nun 60 maclik performansini izleyen herkes ne kadar vasat oldugunu gormeli. Hadi Rijkaard'in bu senesini saymayalim da ilk senedeki basarisiz performansina plaket aliyorsa bizlere kupa verilmeli.

tek sorumlu rijkaard,rijkaard gitsin sorunlar çözülür diyenler şimdi nerde??? takım daha kötüye gitti. o zamanda dedim sorun futbolcularda...

Sabah sevdiğim bir dostum ile kahvaltı yaparken haftasonu ne yaptığımı sordu. Maçtan girdik işte, teknik direktörlere kadar. Futbolla ilgisi forumdakilerin 4'te 1'i değildir. Bana şunu dedi:

"Olm Rijkaard varken en azından birşey oynamaya çalışıyordunuz, şimdi ne yaptıkları bile belli değil"

Konuyu her gördüğümde yazasım geliyor, "gelen gideni..."

Bazilariniz harbiden pisikolojik sorunlu,sizde tecavuzcusune asik olan kurbanin ruh halini gormuyorum degil.Herif irzimiza gecti gitti,enkazi nasil kaldiracaz diye ugrasirken hala rijkaard turkusu cagiran insanlar var. Getirecektin Cruyff'u baslarina diyerek dunyanin ,futbolun gerceklerinde birhaber olanlara ise gulsemmi aglasammi bilemiyorum.Galatasaray toplar kendini merak etmeyin,biraz zamana biraz sabira ihtiyaci var sadece ,gerisi kolay .Yalniz seneye bu zamanlarda da burdaki arkadaslarin Rijkaard -Hagi ile ilgili derin yorumlarini bekleriz,bakalim ne diyecekler,ben eglenceli olacagindan eminim.

Bazilariniz harbiden pisikolojik sorunlu,sizde tecavuzcusune asik olan kurbanin ruh halini gormuyorum degil.Herif irzimiza gecti gitti,enkazi nasil kaldiracaz diye ugrasirken hala rijkaard turkusu cagiran insanlar var. Getirecektin Cruyff'u baslarina diyerek dunyanin ,futbolun gerceklerinde birhaber olanlara ise gulsemmi aglasammi bilemiyorum.Galatasaray toplar kendini merak etmeyin,biraz zamana biraz sabira ihtiyaci var sadece ,gerisi kolay .Yalniz seneye bu zamanlarda da burdaki arkadaslarin Rijkaard -Hagi ile ilgili derin yorumlarini bekleriz,bakalim ne diyecekler,ben eglenceli olacagindan eminim.

Seneye bakamayacaz çünkü lig bitmeden hagininde kovulacağını düşünüyorum.

Size kim gelse begenmesiniz zaten, Cruyff gelse top yuvarlak dese, siz yinede armut dersiniz

Senin gibi zihniyet sahibi insanlar Galatasaray Spor Kulübünü yönettiği için, şuanki haldeyiz. Senin zihniyetinden kurtulduğu gün bu kulüp düzlüğe çıkacaktır.

Buradaki herkes Galatasaraylı ve herkes Hagi'yi seviyor. İnsanların ağlaması bu beceriksiz yönetimlerin olduğu yerlerde harcanan geleceğimiz, değerlerdir.Ama yönetim şakşakçılığına devam edip, Rijkaard gibi adamları suçlu göstermeye çalışarak yanlış işler yapıyorsunuz. Emin ol herkes Hagi ile başarı istiyor ve emin ol herkes senden daha fazla Galatasaray'ın iyiliğini istiyor.Sağduyulu taraftar sorunun teknik direktörde değil yönetimde olduğunu biliyor.

Siz anlamadıkça ben burada anlatmaya devam edeceğim.

Tek suçluyu rijkaard olarak gösterenler şimdi kendilerinden utanıyorlar mıdır acaba?

Tek suçluyu rijkaard olarak gösterenler şimdi kendilerinden utanıyorlar mıdır acaba?

Utanmıyor bence Mustafa.

Profesyonel futbolcuyuz deyip,gereklerini yerine getirmeyen futbolcuları takımda tutmak kimin fikriyse onu tebrik ediyorum.İşlerine gelince profesyonel olurlar ama iş saha içinde mücadele etmeye gelince mazeret bulmada üstlerine yoktur.Ne yazık ki bu futbolculardan çok sayıda var.Artık futbolcuları sorgulayan bir sistem istiyorum.

yazdıklarına katılıyorum.bu halde olmamızın sebeplerinden biridir frank.Galatasaray hiç bu kadar kötü iki sezon geçirmemişti.sezon başı şuan adını unuttugum 3.sınıf takıma elendik.rijkaard kalsaydı şuan daha farklı şeyler olmayacaktı.bu arada avatarındaki forma.99 senesinde kapalıda oldugunu gösteriyor. birçok efsane galibiyet görmüş.uefa kupasını alana dek takımı sahada destekleyen taraftarlar şimdi bu hale klavye başında atıp tutan çok bilmişlerden daha çok üzülüyor.

Halen taraftarları kategorize edip, insanların Galatasaray sevgisini yargılayanlar var? Siz kimsiniz? Bu yetkiyi nerede buluyorsunuz? Elinizde Galatasaraylılık ölçer diye bir alet mi var?

Geri
Üst Alt