Frank Rijkaard

Cevap: # Frank Rijkaard | Güle Güle Kıvırcık Adam

Olayın acizliği şudur ki; futboldan direk sosyalitik olaylara girme çabası var. Sen 70'lerde doğmuşsundur 90'ların maçına gitmişsindir. Başkaları 80'de doğar, 2000'lerde maçlara gelir. Yani sen 90'larda maça gittin diye, 90'lı yıllarda doğan veya 2000'li yıllarda doğanlar senden daha mı az Galatasaray'lı oluyor? Hayatımda gördüğüm en kötü karşılaştırma. Görüşe saygı yok, adam Rijkaard sevenler ruh hastasıdır diyebiliyor mesela. Ama ben Servet'i seven adama ruh hastası demiyorum, demem de. Görüş ayrılığı. Ama burda kalkıp sen şu kadar stada gittin, ben bu kadar stada gittim ben senden daha iyi Galatasaray'lıyım gibi saçmalıklara girmeniz kötü birşey.

Çünkü; söylemeseniz hiç de 29+ üstü olduğunuz belli olmuyor. 9 yaşında çocukların yaptığı, benim oyuncağım senin oyuncağına döver muhabbetinden bir farkı yok. Bunları aşmak gerekiyor. Burda herkesin ortak meselesi Galatasaray ise, kişilerin sevgi seviyelerini ölçmek yerine, Rijkaard'ından Hagi'sine kadar herhangi bir görevliyi eleştirmek, yorumlamak daha sağlıklı olur. Diğer türlü çok komik oluyor.

yazdıklarına katılıyorum.bu halde olmamızın sebeplerinden biridir frank.Galatasaray hiç bu kadar kötü iki sezon geçirmemişti.sezon başı şuan adını unuttugum 3.sınıf takıma elendik.rijkaard kalsaydı şuan daha farklı şeyler olmayacaktı.bu arada avatarındaki forma.99 senesinde kapalıda oldugunu gösteriyor. birçok efsane galibiyet görmüş.uefa kupasını alana dek takımı sahada destekleyen taraftarlar şimdi bu hale klavye başında atıp tutan çok bilmişlerden daha çok üzülüyor.

En kötü dönem demissin 30 yıl geriye bak son 4 haftada küme düşeceğimiz dönemi aklına getir.

Babamın 90 formasını getiriyim. Ondan daha çok galatasaraylı oluyum

rijkaard konusunda sıkıntınız Galatasaray değil sizlerin.rijkaardı eleştirenlere adeta saldırı var hakaretler var. kıvırcık saçlı adamda bu takımın bu halde olmasında önemli etkendir.Galatasaray iyi yönetilmiyor olabilir.ama hiçbir isim Galatasaraydan büyük değildir bu unutulmamalı.dediğim gibi sizin için konu Galatasaray değil burda.rijkaardı eleştirenler oldugu zaman örneğin Gökay metehan gibi,hemen sizin gibi zihniyetler oldukça,sizin gibi acizler oldukça tarzı konuşmalar oluyor.

herkesin kendi düşüncesidir.rijkaard babamınoğlu değil.iyi insandır iyi niyetlidir.elinden geleni yapmıştır.ama olmadı.başarısız oldu ve kovuldu.şimdi bir enkaz kaldı.herşey yavaş yavaş düzelecektir.rijkaard severlerin kendi tercihidir canı gönülden sevebilirler onu ama Galatasarayın bu halde olmasında payı var diyenlerede saygı duyulsun.yada yorum yapmasın kimse birbirine.kişileri Galatasaraydan büyük görmeyin.kimse Galatasaraydan büyük değildir.

rijkaard konusunda sıkıntınız Galatasaray değil sizlerin.rijkaardı eleştirenlere adeta saldırı var hakaretler var. kıvırcık saçlı adamda bu takımın bu halde olmasında önemli etkendir.Galatasaray iyi yönetilmiyor olabilir.ama hiçbir isim Galatasaraydan büyük değildir bu unutulmamalı.dediğim gibi sizin için konu Galatasaray değil burda.rijkaardı eleştirenler oldugu zaman örneğin Gökay metehan gibi,hemen sizin gibi zihniyetler oldukça,sizin gibi acizler oldukça tarzı konuşmalar oluyor.

herkesin kendi düşüncesidir.rijkaard babamınoğlu değil.iyi insandır iyi niyetlidir.elinden geleni yapmıştır.ama olmadı.başarısız oldu ve kovuldu.şimdi bir enkaz kaldı.herşey yavaş yavaş düzelecektir.rijkaard severlerin kendi tercihidir canı gönülden sevebilirler onu ama Galatasarayın bu halde olmasında payı var diyenlerede saygı duyulsun.yada yorum yapmasın kimse birbirine.kişileri Galatasaraydan büyük görmeyin.kimse Galatasaraydan büyük değildir.

Rijkaard Kovulsun diyenlere saygı var.

Rijkaard'ı tutanlar Galatasaray'ı sevmiyor deyip hakeret edenlere saygı yok.

Skibbe, Rijkaard, Hagi falan güzel kıyaslamalar. Efsaneye hayranlıklar yüzünden Hagi kral, Skibbe iyi oynattı diye vezir, Rijkaard 3. oldu diye köle. Skibbe Galatasaray tarihinin en büyük şansıydı. Arkasından ağlayanların birçoğu o günlerde eminim gitsin diye yalvarıyordu, kovulduğu günlerde yani. "Skibbe İstifa" sesleri kulaklarıma gelir gibi. Rijkaard'a da aynısı yapıldı, taraftarın Hagi'ye sabrı bakalım ne kadar sürecek. Onu da istifaya çağıracak potansiyelimiz var, yaparız.

Hagi'nin takımının gol attığı maçları biri sayarsa sevinirim. He bir de Rijkaard'la gol atamadığımız maçları ltf. Aradaki farkı elbet gören olacaktır. Birşeyi dikkatten kaçırıyor herkes. Rijkaard başarısız oldu diye lanet ediliyor, Hagi de başarısız arkadaş, ben de bunu anlamıyorum. Hagi ne kattı takıma, biri anlatabilecek mi? Ruhmuş, alın lan ruh, takım k.çını kaldıramıyor. Yediği golü çıkaramıyor, alın ruh. Hagi takıma savaşmayı öğretecek, alın size savaşan takım. Arbede çıkıyor sahada, 3-5 tane eleman koşuyor topun peşinden ne idüğü belirsiz bir şekilde. Yazık, futbol görüşünüze yazık. Gidin şu Kasımpaşa maçını izleyin, kazandığımıza aldanıp da gözünüzü kör etmeyin. Sahada deli dana gibi anlamsızca koşan tam 5 tane adam sayarım size, tek seferde. Alın savaşan takım, savaşıyorlar sahada, Ayhan Pino'yla, Balta'yla savaşıyor. Ahanda harp çıktı, mes'ud olun şimdi.

Galatasaray'ı çok sevdiğim için Rijkaard'ın bu kadar arkasındayım. Bunun ispatı takımın daha da kötüye giden durumu.

En güzel topu Skibbe döneminde oynadık...

Ama nasıl kovulduğunu cümle alem biliyor...

Adnan Polat Galatasaray'a hoca kovmaya ve egosunu tatmin etmeye gelmiş biridir...

Bu gidenlerin hepsi suçlu Adnan Polat suçsuz...

Kimse beni buna inandıramaz...

Ahmet Cakar Rijkaard için "takima çayci kadar katkisi yok" demisti. Gerçekten hakliymis. Görevde kaldigi süre hiçbir olumlu hamlesi olmadi. Cikis yapan tek oyuncumuz oldu mu ? Ben sadece Sabri'yi görebiliyorum. Zaman geçtikçe takim daha iyi futbol oynadi mi ? Hayir, aksine her geçen gün daha rezil futbol oynadik. Yetmiyormus gibi Hakan ve Servet gibi en kaliteli oyuncularimizi taraftara hedef olarak gösterdi. Mustafa Sarp ve Baris Özbek gibi Florya'ya bile girmesi yasak olan adamlari banko oynatti. Ayrica orta sahada ve forvet alternatiflerinde bariz eksiklikleri görmeyerek defans solu gibi saçma bir yere transfer istedi. Bu takimin basina geçip orta saha zaafiyetini görmeyenin ben futbol bilgisinden süphe ederim. Örnekler bu sekilde çogaltilabilir.

Ahmet Cakar Rijkaard için "takima çayci kadar katkisi yok" demisti. Gerçekten hakliymis. Görevde kaldigi süre hiçbir olumlu hamlesi olmadi. Cikis yapan tek oyuncumuz oldu mu ? Ben sadece Sabri'yi görebiliyorum. Zaman geçtikçe takim daha iyi futbol oynadi mi ? Hayir, aksine her geçen gün daha rezil futbol oynadik. Yetmiyormus gibi Hakan ve Servet gibi en kaliteli oyuncularimizi taraftara hedef olarak gösterdi. Mustafa Sarp ve Baris Özbek gibi Florya'ya bile girmesi yasak olan adamlari banko oynatti. Ayrica orta sahada ve forvet alternatiflerinde bariz eksiklikleri görmeyerek defans solu gibi saçma bir yere transfer istedi. Bu takimin basina geçip orta saha zaafiyetini görmeyenin ben futbol bilgisinden süphe ederim. Örnekler bu sekilde çogaltilabilir.

hayır rijkaard ortasahaya 3 forvete 4 transfer istedi ama yönetim kabul etmedi :) yönetim karar aldı solbek alalım diye.barışla mustafa sarpla devam edelim dedi yönetim :) ah bu yönetim yok mu.rijkaard futbolu bizden daha iyi biliyor.

hayır rijkaard ortasahaya 3 forvete 4 transfer istedi ama yönetim kabul etmedi :) yönetim karar aldı solbek alalım diye.barışla mustafa sarpla devam edelim dedi yönetim :) ah bu yönetim yok mu.rijkaard futbolu bizden daha iyi biliyor.

Ya neyin peşindesiniz anlamıyorum ama boş konuşuyorsunuz.İstemediğini nereden biliyorsun?Yönetimden filan mısın?Rijkaard'ın listesindeki hiçbir futbolcunun alınmadığını söyleyen Işın Çelebi değil miydi?Yaratıcı eleştrilerle gelin bir kere de.Sıktınız gerçekten.

Son olarak Rijkaard tabiki senden daha iyi biliyor futbolu.Benden de,ondan da ,diğerinden de, bu boktan ülke futbolunun bünyesinde barındırdığı herkesten de.Aksini iddia eden gerizekalıdır açık ve net.

Ya neyin peşindesiniz anlamıyorum ama boş konuşuyorsunuz.İstemediğini nereden biliyorsun?Yönetimden filan mısın?Rijkaard'ın listesindeki hiçbir futbolcunun alınmadığını söyleyen Işın Çelebi değil miydi?Yaratıcı eleştrilerle gelin bir kere de.Sıktınız gerçekten.

Son olarak Rijkaard tabiki senden daha iyi biliyor futbolu.Benden de,ondan da ,diğerinden de, bu boktan ülke futbolunun bünyesinde barındırdığı herkesten de.Aksini iddia eden gerizekalıdır açık ve net.

futbol bilgisi bizi ilgilendirmiyor.yorumuna benden alıntı yaptıgın için cevap veriyorum.yoksa boş konuşan sen olmuşsun.2 sezon başındada takımın başında yer alan bir hoca.ortasahaya transfer yaptırmamışsa.alsın futbol bilgisini.. başka takımda kullansın.kadroya hangi isimlerin katıldıgını şu son 2 senede bir kez daha gözden geçir istersen.bukadar para harcanmışta.rijkaard ortasahaya adam istediğinde yönetim mi almamış.

futbol bilgisi bizi ilgilendirmiyor.yorumuna benden alıntı yaptıgın için cevap veriyorum.yoksa boş konuşan sen olmuşsun.2 sezon başındada takımın başında yer alan bir hoca.ortasahaya transfer yaptırmamışsa.alsın futbol bilgisini.. başka takımda kullansın.kadroya hangi isimlerin katıldıgını şu son 2 senede bir kez daha gözden geçir istersen.bukadar para harcanmışta.rijkaard ortasahaya adam istediğinde yönetim mi almamış.

Evet.

.rijkaard ortasahaya adam istediğinde yönetim mi almamış.

Evet akıllım evet, bu takımın orta alanı vasat derken, bu takım kalitesiz diye çevrilen laflar, şuan Rijkaard'a şuursuzca sallayan sen ve senin gibiler 'hüüüüllloooooppppp bu takım 1500 yılın en iyi kadrosu yhaaaa xd' derken, Rijkaard ve ekibi takımın kazmalardan oluştuğunun farkındaydı.

Söyle bakalım ne kadar para harcanmış?,rijkaard orta sahaya adam istememiş he vay be...

Geçen sezon bu takım çok kaliteli diyenler Rijkaard gidince %100 dönmüş durumda.

Evet akıllım evet, bu takımın orta alanı vasat derken, bu takım kalitesiz diye çevrilen laflar, şuan Rijkaard'a şuursuzca sallayan sen ve senin gibiler 'hüüüüllloooooppppp bu takım 1500 yılın en iyi kadrosu yhaaaa xd' derken, Rijkaard ve ekibi takımın kazmalardan oluştuğunun farkındaydı.

evet mardinli.orası ayrı konu.o takım hiç olmazsa şampiyonluğa oynayabilirdi, 'geçen seneki' kadromuz tüm takımlardan kaliteliydi.ama hiç olmadık birşey oldu ve takım aciz futbol oynamaya başladı.keitanın kişisel becerileriyle gol atıyorduk.takım çok kaliteliydi ama.netanya tarzı takımlar harici rijkaard döneminde akılda kalan bir maç hatırlamıyorum.varsa hatırlayan söylesin.suçlu sadece bu adam değildi,yönetiminde hataları olmuş olabilir.ama bu adam başarısızdı arkadaş.istediğinizi atıp tutun.bu adam kovuldu.enkaz kaldı geride.futbolcular takım satıyor dendi.yıllarca hizmet etmiş futbolculara küfürler edildi ama rijkaard eleştirilince bazılarınız aslan kesiliyor.tamam mardinli sen biliyorsun bu işi.diğer rijkaard fanlarıda çok iyi anlıyor bu işlerden belli.kendilerini rijkaard ortasahaya adam istedide yönetim almadı moduna bağlayıp ezbere konuşuyorlar.daha önce hiç bu kadar aciz bir Galatasaray gördüler mi acaba? futbolcusuna tarihinde hiç bu adam haindir,takımı satmıştır dediler mi acaba.hangi hoca döneminde gerçekleşti bunlar? Galatasaray hangi hocayla tam olarak çöküşe geçti?

iki yıldan fazladır bu forumdayım.birdaha bu konuya yorum yapmıcam.çünkü rijkaard tanrılaşmış.eleştirenlere haşa tövbe de denecek nerdeyse.

Hay Mardin'liler öpsün seni.

ozaman yazma, adam tanri filan degil, ama futbol bilgisi bu ülkediki bütün insanlari topla yarisini bilmez. hadi söyle bu ülkede kim Sampionlar Ligi kupasini kaldir mis ? Kim üstün TD ilen calismis ? kimler avrupada üstün takimlarda oynamis ? Söyle ?

Tabii sonu cok kolay, öhüü öhüü pasaport problemimiz var o yüzden bizi sevmiyorlar :(

evet mardinli.orası ayrı konu.o takım hiç olmazsa şampiyonluğa oynayabilirdi, 'geçen seneki' kadromuz tüm takımlardan kaliteliydi.ama hiç olmadık birşey oldu ve takım aciz futbol oynamaya başladı.keitanın kişisel becerileriyle gol atıyorduk.takım çok kaliteliydi ama.netanya tarzı takımlar harici rijkaard döneminde akılda kalan bir maç hatırlamıyorum.varsa hatırlayan söylesin.suçlu sadece bu adam değildi,yönetiminde hataları olmuş olabilir.ama bu adam başarısızdı arkadaş.istediğinizi atıp tutun.bu adam kovuldu.enkaz kaldı geride.futbolcular takım satıyor dendi.yıllarca hizmet etmiş futbolculara küfürler edildi ama rijkaard eleştirilince bazılarınız aslan kesiliyor.tamam mardinli sen biliyorsun bu işi.diğer rijkaard fanlarıda çok iyi anlıyor bu işlerden belli.kendilerini rijkaard ortasahaya adam istedide yönetim almadı moduna bağlayıp ezbere konuşuyorlar.daha önce hiç bu kadar aciz bir Galatasaray gördüler mi acaba? futbolcusuna tarihinde hiç bu adam haindir,takımı satmıştır dediler mi acaba.hangi hoca döneminde gerçekleşti bunlar? Galatasaray hangi hocayla tam olarak çöküşe geçti?

Arkadas ayari vermis. Hepiniz dagilin bakim.

Geri
Üst Alt