Frank Rijkaard

Cevap: # Frank Rijkaard | Güle Güle Kıvırcık Adam

basarisiz oldu tamamda onu basarisizliga iten olay klubun igrencligi

hatalarini anladilar simdi hagiyi dinliyorlar

ama hagi basarisiz olunca gor bak neler oluyor

Cidden bunu diyor musun reis? Yani Rijkaard kesin basarili olacak diye bir kaide mi varmis futbolda? Anlamak guc. Kulubun igrencligi falan diyorsun da takim Skibbe zamaninda Avrupa'di dikip atmisti. Rijkaard donemindeki Avrupa maclariyla karsilastir bir de. Hepsinde igrenc futbol. O bile basli basina kiyas. 1 senede bir kulup ne kadar igrenclesebilir ki? :o

Bu kadar arsizca savunmayin su adami yahu, kulubun agzina sicti. Rijkaard yerine HASAN MORRIS diye kariyersiz bir adam olsa onun yerine, simdi hepiniz kufur ediyordunuz. Tamam, Rijkaard Barca'nizi ihya etti ama gerceklere, Galatasaray'a falan bakin lan artik. Ayip.

Ilk geldiginde Lincoln-Elano degisikligi ve sag kanattaki eksiklige de Keita alinmisti. Rijkaard mutlu mesuttu.

Devre arasinda stopere adam gerekti, Neill geldi. Nonda (ve Linderoth) gonderilip Gio ve Jo alindi. Rijkaard ah cok mutluyum falan dedi.

Bu seneye baslarken Topal yerine Cana alindi. Keita yerine Pino salakligi yapildi. Son gunde Insua ve Misimovic alindi. Rijkaard 3 ayda orta sahaya BM'den kaliteli adam bulamadiysa onun salakligidir. Hagi geldigi gibi Yekta ve Culio'yu aldirdi, her ne kadar ortalama adamlar olsalar da. Rijkaard'in umrunda oldugunu zannetmiyorum transferin falan. O daha cok "bana verin kadroyu ben 100 mac ayni taktikle cikar showumu yaparim arkadas. sonra s.cinca da lack of quality".

Birakina artik bu adami savunmayi ya, derdiniz ne anlamiyorum. Basarisiz oldu, bu kadar basit. Bahane falan uydurmayin artik. Sahadaki futbol gayet lesti. Transferle de alakasi yok bunun.

Hagi su anda kendi transferlerini yaptiriyorsa bu tamamen Rijkaard'a bagli. Ben demiyorum yønetim diyor artik transferleri td dogrultusunda yapacagiz o kararlar verecek diye. Bu demekki yønetim Rijkaard døneminde istedigi oyunculari almamis. Sorunlar yasanmasaydi Hagi'ye de alirlardi forvet diye Battal orta saha diye Musa vs. vs. isimleri. Zaten Rijkaard Stoch'u istedi o olmadi Gio'yu da istedi ya da basina yansidi o da olmadi. 10 numara ne alaka sonradan 10 numara geldi. Yønetim yaptigimiz Turk transferleri kimse gørmuyor vs. vs. dedi. Rijkaard'a bu oyuncular sunuldu.

Ve su anda eminim Rijkaard gelse idi onun da istedigi oyuncular alinacakti. Bu Hagi ile alakali degil yønetimin yaptigi transferler sonucu takimin iyice køtu hale gelmesidir. Yani bir yere gene yazmistim su anda takimin basinda forumdan birisi olsun yønetim gene istedigi transferleri yapardi. Cunku ønceden kendilerinin de neredeyse acik acik dedigi sekilde transferlere mudahale etmislerdi. Butce bu derse bu oyunculari sadece alabiliyoruz derse yønetim Rijkaard ne yapsin ekstra ne Cana ne de Misi Rijkaard'in ilk tercihinde olan oyunculardi.

Gene gazetelere yansimisti ya da forumda okudum. Haldun'la islerin kopma noktasi Honda'nin istenmesi ilk olarak fakat Haldun'un gidip Elano'yu getirmesi.

Takim icin kimse gecen sezon ilk baslarda birsey demiyordu. Cunku fark yaratan oyuncular oynuyordu ve takim gol atiyordu. Sonra onlar sakatlandi vs. vs. takim tamamen gun isigina cikti. Simdi Hagi'de oynatamiyor kilit isimler olmadiginda kadroyu.

Savunmak savunmamak insanlarin bilecegi is. Yazmayin artik su cumleleri: savunmayin bu adami, yok bu adami elestirmeyin ya da susun vs. vs. Insanlar istediklerini yazar. Sana gøre basarisizdir bana gøre bahaneleri gayet yerinde ve gecerli olan sebepler ki zaten gene gøruyoruz kadroyu.

Rijkaard sadece salak degil herhalde orta saha sorununu gøremeyecek forvet sorununu gøremiyecek kadar. Iste alindi oyuncular Cana alindi Misi alindi ki ikiside ilk tercihi degildi bence forvet diye Battal alindi. Gene diyorum Rijkaard'in aciklamalari ve takimin bu kadar køtu oldugu ortaya cikmasaydi Hagi'ye de istedigi oyuncular diye Ahmet'i Mehmet'i falan alirlardi.

Edit: B..k atma olayi degil. Management skills. Sen yazdin ben de cevap olarak onu yazdim. Management skills lesti diyorsun Rijkaard'in Hagi'yi de gøruyoruz. O zaman senin de dønup Hagi icin management skills les yazman gerekir. Yani bir sekilde senin Rijkaard'a b...k attigin sey Hagi'yi de buluyor.

Cidden bunu diyor musun reis? Yani Rijkaard kesin basarili olacak diye bir kaide mi varmis futbolda? Anlamak guc. Kulubun igrencligi falan diyorsun da takim Skibbe zamaninda Avrupa'di dikip atmisti. Rijkaard donemindeki Avrupa maclariyla karsilastir bir de. Hepsinde igrenc futbol. O bile basli basina kiyas. 1 senede bir kulup ne kadar igrenclesebilir ki? :o

Bu kadar arsizca savunmayin su adami yahu, kulubun agzina sicti. Rijkaard yerine HASAN MORRIS diye kariyersiz bir adam olsa onun yerine, simdi hepiniz kufur ediyordunuz. Tamam, Rijkaard Barca'nizi ihya etti ama gerceklere, Galatasaray'a falan bakin lan artik. Ayip.

e normal tabi kariyeri olmayan adama kufur edip FR i savunmak

sen GS a verdikleri olmasa hagiye dayanirmiydin baltayi inadina solbekte oynatip 5 mac kaybettirirken?

bu isler boyle insanlarin yaptiklari yapacaklarinin gostergesi olabiliyor

sahsen HASAN MORRIS baltayi sol bek oynatip canayi stopere koysa kazimi sag acikta oynatsa ben bolca kufrederdim

simdi ise bekliyorum

takimin bir cacik oynadigi yok it gibi kosuyorlar ama zerre zeka yok

bana sorarsan FR zamaninda kadro kalitesinin ustunde futbol oynuyorduk

sarp bile siritmadi uzun sure acip bakarsan yorumlara gorursun bunu da

ha keske kendini ezdirmeseydi ilk heyecaniyla yonetmeye devam etseydi takimi

ama adamida bezdirdikleri cok belliydi

adama serhat uluerenle roportaj ayarladi klup

bakti herifler dallama cektirdi gitti suratlarina mikrofonu firlatip

benim icin onemli olan seyler bunlar

haginin futbol bilgisiyle Fr nin ki arasinda milyarlik farklar yok

zaten TD un etkisinin yuzde 10 u gecmedigine inanan bir insanim onun icin degistirmek bence salaklik

kim olursa olsun

presnsipleri olan ve her hangibir sistemi olan herhangi bir TD benim icin yeterli

Hagi su anda kendi transferlerini yaptiriyorsa bu tamamen Rijkaard'a bagli. Ben demiyorum yønetim diyor artik transferleri td dogrultusunda yapacagiz o kararlar verecek diye. Bu demekki yønetim Rijkaard døneminde istedigi oyunculari almamis. Sorunlar yasanmasaydi Hagi'ye de alirlardi forvet diye Battal orta saha diye Musa vs. vs. isimleri. Zaten Rijkaard Stoch'u istedi o olmadi Gio'yu da istedi ya da basina yansidi o da olmadi. 10 numara ne alaka sonradan 10 numara geldi. Yønetim yaptigimiz Turk transferleri kimse gørmuyor vs. vs. dedi. Rijkaard'a bu oyuncular sunuldu.

Ve su anda eminim Rijkaard gelse idi onun da istedigi oyuncular alinacakti. Bu Hagi ile alakali degil yønetimin yaptigi transferler sonucu takimin iyice køtu hale gelmesidir. Yani bir yere gene yazmistim su anda takimin basinda forumdan birisi olsun yønetim gene istedigi transferleri yapardi. Cunku ønceden kendilerinin de neredeyse acik acik dedigi sekilde transferlere mudahale etmislerdi. Butce bu derse bu oyunculari sadece alabiliyoruz derse yønetim Rijkaard ne yapsin ekstra ne Cana ne de Misi Rijkaard'in ilk tercihinde olan oyunculardi.

Gene gazetelere yansimisti ya da forumda okudum. Haldun'la islerin kopma noktasi Honda'nin istenmesi ilk olarak fakat Haldun'un gidip Elano'yu getirmesi.

Takim icin kimse gecen sezon ilk baslarda birsey demiyordu. Cunku fark yaratan oyuncular oynuyordu ve takim gol atiyordu. Sonra onlar sakatlandi vs. vs. takim tamamen gun isigina cikti. Simdi Hagi'de oynatamiyor kilit isimler olmadiginda kadroyu.

Savunmak savunmamak insanlarin bilecegi is. Yazmayin artik su cumleleri: savunmayin bu adami, yok bu adami elestirmeyin ya da susun vs. vs. Insanlar istediklerini yazar. Sana gøre basarisizdir bana gøre bahaneleri gayet yerinde ve gecerli olan sebepler ki zaten gene gøruyoruz kadroyu.

Rijkaard sadece salak degil herhalde orta saha sorununu gøremeyecek forvet sorununu gøremiyecek kadar. Iste alindi oyuncular Cana alindi Misi alindi ki ikiside ilk tercihi degildi bence forvet diye Battal alindi. Gene diyorum Rijkaard'in aciklamalari ve takimin bu kadar køtu oldugu ortaya cikmasaydi Hagi'ye de istedigi oyuncular diye Ahmet'i Mehmet'i falan alirlardi.

Keita, Elano (biraz), Misimovic, Cana. Bu adamlardan daha iyisini mi aldiracakti Rijkaard? Ya da takimin en zayif yeri olan orta sahaya Musa disinda bir adam aldiramadi mi? Ben inanmiyorum buna. Turkiye'de yabanci siniri diye birsey var. Turk oyuncu transferini yonetim yapar. Rijkaard'in alakasi bile yoktur Turk oyuncularla. O yuzden orada sorun yok, sorumlulugu yonetimin. Sen de demissin, yok Stoch'u istedi, yok Gio'yu istedi diye. Kulubun butcesine uymadi adamlar, pahalilardi ve yerine Pino geldi. Pino onlara kiyasla kotu mu? Ikisinden de iyi bence. Sirf transferleri Rijkaard yapmadi diyebilmek icin bir suru adami silip attin ya helal olsun.

Rijkaard'in 3 transfer donemi boyunca orta sahaya adam alin dedigini ve yonetimin birsey yapmadigi mantigina inanmiyorum. Stoper yok dedi transfer sezonu acilir acilmaz Neill geldi. Hem adama senede 4 milyon euro vereceksin hem de transferde adama birsey sormayacaksin he mi? Olmaz oyle mantik.

Keita, Elano (biraz), Misimovic, Cana. Bu adamlardan daha iyisini mi aldiracakti Rijkaard? Ya da takimin en zayif yeri olan orta sahaya Musa disinda bir adam aldiramadi mi? Ben inanmiyorum buna. Turkiye'de yabanci siniri diye birsey var. Turk oyuncu transferini yonetim yapar. Rijkaard'in alakasi bile yoktur Turk oyuncularla. O yuzden orada sorun yok, sorumlulugu yonetimin. Sen de demissin, yok Stoch'u istedi, yok Gio'yu istedi diye. Kulubun butcesine uymadi adamlar, pahalilardi ve yerine Pino geldi. Pino onlara kiyasla kotu mu? Ikisinden de iyi bence. Sirf transferleri Rijkaard yapmadi diyebilmek icin bir suru adami silip attin ya helal olsun.

Rijkaard'in 3 transfer donemi boyunca orta sahaya adam alin dedigini ve yonetimin birsey yapmadigi mantigina inanmiyorum. Stoper yok dedi transfer sezonu acilir acilmaz Neill geldi. Hem adama senede 4 milyon euro vereceksin hem de transferde adama birsey sormayacaksin he mi? Olmaz oyle mantik.

kusura bakma reis sen gercekten FR nin orta sahaya iyi bir oyuncu istemedigine inaniyorsan zaten oldukca kin guduyorsun FR ye demektir

ha eger senin dedigin gibiyse zaten iyiki cektirmis gitmis

Rijkaard'ın futbol mantalitesine uygun, istediği adamlar alınmadıysa çıkıp delikanlı gibi "Oynatmak istediğim futbol yapısına uygun futbolcular alınmadığından kimse benden iyi futbol ve başarı beklemesin" ya da "Bu şartlar altında daha ne kadar devam ederim, bilemiyorum" gibi bir açıklama yapacaktı. Sezon sonu gelip, herşey ortaya çıktıktan sonra "Kadro kalitesizdi" diyerek yalnızca gözü boyanmış taraftarı kandırırsın! Nitekim kandırmışta..

Rijkaard'ın futbol mantalitesine uygun, istediği adamlar alınmadıysa çıkıp delikanlı gibi "Oynatmak istediğim futbol yapısına uygun futbolcular alınmadığından kimse benden iyi futbol ve başarı beklemesin" ya da "Bu şartlar altında daha ne kadar devam ederim, bilemiyorum" gibi bir açıklama yapacaktı. Sezon sonu gelip, herşey ortaya çıktıktan sonra "Kadro kalitesizdi" diyerek yalnızca gözü boyanmış taraftarı kandırırsın! Nitekim kandırmışta..

dunya tarihinde 3 ornek vardir boyle

adam elindekilerle elinden geleni yapmaya calisti

kontrati bilmemnesi var boyle sark mantigiyla olmaz bu isler

ne diyecekti ben istifa ediyorum cunku istedigim adamlar alinmadimi diyecekti

gulerler adama

e normal tabi kariyeri olmayan adama kufur edip FR i savunmak

sen GS a verdikleri olmasa hagiye dayanirmiydin baltayi inadina solbekte oynatip 5 mac kaybettirirken?

bu isler boyle insanlarin yaptiklari yapacaklarinin gostergesi olabiliyor

sahsen HASAN MORRIS baltayi sol bek oynatip canayi stopere koysa kazimi sag acikta oynatsa ben bolca kufrederdim

simdi ise bekliyorum

takimin bir cacik oynadigi yok it gibi kosuyorlar ama zerre zeka yok

bana sorarsan FR zamaninda kadro kalitesinin ustunde futbol oynuyorduk

sarp bile siritmadi uzun sure acip bakarsan yorumlara gorursun bunu da

ha keske kendini ezdirmeseydi ilk heyecaniyla yonetmeye devam etseydi takimi

ama adamida bezdirdikleri cok belliydi

adama serhat uluerenle roportaj ayarladi klup

bakti herifler dallama cektirdi gitti suratlarina mikrofonu firlatip

benim icin onemli olan seyler bunlar

haginin futbol bilgisiyle Fr nin ki arasinda milyarlik farklar yok

zaten TD un etkisinin yuzde 10 u gecmedigine inanan bir insanim onun icin degistirmek bence salaklik

kim olursa olsun

presnsipleri olan ve her hangibir sistemi olan herhangi bir TD benim icin yeterli

Madde madde gidersek:

Kariyeri olmayan adama kufur edip FR'yi savunmak degil olay. Rijkaard'in buradaki 16 ayina bak, ve adamin ismini degistir, mesela YUSUF HOPKINS yap. Ortaya cikan tabloyu daha farkli degerlendirirsin. Rijkaard bir yerlerde basarili oldu diye her yerde basarili olacak diye birsey yok. Ismi var diye adamin yaptiklarina farkli bakamayiz.

Galatasaray'a verdikleri olmasa Hagi teknik direktor olamazdi. Kaldi ki Hagi'yi boyle les bir antrenor gibi anlatmayi da anlamiyorum. Evet, simdi iyi degil ama ilk geldiginde hayli iyiydi. Ama Hagi'ye kufur etmem kotu is yapti diye. Etmemek gerekir. Hasan Morris'e biraz ederim, derim kapasitesi bu. Rijkaard'a bolca ederim. Barcelona'yi degistirmis etiketiyle, 4 milyon euro isteyip hicbirsey veremeyen adam en agir kufru hakeder.

Rijkaard zamaninda oynadigimiz futbolun kadro kalitesinin cok altinda oldugunu dusunuyorum. Sadece Keita'ya bakan bir oyun oynuyorduk. Takimda oyun plani, sistem falan yoktu. Takim 80 metreye 4-3-3 dizilip kor topal isler yapiyordu. Simdikinden daha iyi der miyim, diyebilirim. Cunku kaliteli topcular vardi. Simdi hic yok. Ve biraz daha hucumu dusunerek oynuyorduk ama hucum yapamiyorduk.

Serhat Ulueren'i falan gecelim.

Teknik direktor etkisi yuzde 10'dan cok daha fazladir. Trabzonspor'a bakmak yeterli. Hugo Boss-Senol Gunes degisikligine. Bizde de Skibbe-Bulent degisikligine bakmak gerekir.

dunya tarihinde 3 ornek vardir boyle

adam elindekilerle elinden geleni yapmaya calisti

kontrati bilmemnesi var boyle sark mantigiyla olmaz bu isler

ne diyecekti ben istifa ediyorum cunku istedigim adamlar alinmadimi diyecekti

gulerler adama

Ben istifa etseydi demiyorum. Çıkıp kıvırmadan ne nedir açıklayacaktı. İş işten geçtikten sonra "Ama kadro kalitesizdi" demekle olmuyor bu işler..

Takım olabilmek için sadece futbolcu değil zaman da gerekiyor. Ama en başta bunu yapabilecek kapasitede bir antrenör gerekiyor. Rijkaard & Neeskens ikilisinde bu potansiyel vardı. Hagi'de daha göremedik ama belkide görürüz. Zamana bırakmak laızm.

kusura bakma reis sen gercekten FR nin orta sahaya iyi bir oyuncu istemedigine inaniyorsan zaten oldukca kin guduyorsun FR ye demektir

ha eger senin dedigin gibiyse zaten iyiki cektirmis gitmis

Bir Culio bile mi aldiramadi? Aldiramiyorsa Galatasaray'da isi ne? Ben inanmiyorum Adnanslarin bir masada oturup sigara icip "yok abi ne orta sahasi ya birak ya" diyip sonra tavla oynadiklarina. Tartistigimiz sey de komik, orta saha oyuncusu alinmamis takima Rijkaard istedi mi istemedi mi onu tartisiyoruz. 3 transfer sezonunda alinmaz mi arkadas? Demek ki uzerinde durulmadi, Rijkaard alinabilecek isimler sunmadi, vs. Takima Nonda'yi gonderip Jo'yu aldiriyorsan orta saha da bulursun bir tane diye dusunuyorum.

Hayri ben acikca istersen cevaplar yazarim ve bu konu uzar. Lincoln daha ønceki konuda dedigin sey onun Rijkaard'a bagimli olmadan gønderildigini Elano transferinin kagit uzerinde iyi transfer oldugunu sonrasinda yønetimin transfer yapmak icin oyuncu sattigini vs. vs. Fakat ben ne Misi'yi ne Cana'yi ne Pino'yu Rijkaard'in øncelik olarak istedigine inanmiyorum. 4-3-3'ten vazgecmeyen ki belki vazgecmesi gerekirdi burasi farkli bir tartisma birisi bence ne Cana'yi ister ne Misi'yi ister ne de Pino'yu ister. Yønetim gene diyorum isler bu kadar køtu olmasa Hagi'ye de yetki vermezdi fazla ki acik acik dedi yani yønetim bundan sonra transferleri td dogrultusunda yapacagiz turunden seyler. Ki yønetim gene kaliteli oyuncularimiz var diyor. Yani param yok derse yønetim is biter. Hagi avantajli idi Romanya ligini bildiginden Culio geldi.

Stoch iyidir køtudur Gio iyidir køtudur vs. vs. bence bunlarin iyi olup olmadigi td'nin sistemine bagli. Bence ki sadece øn sezi belki yanlis Stoch solda Gio sagda ortada Arda'yi oynatacakti.

Bir Culio bile mi aldiramadi? Aldiramiyorsa Galatasaray'da isi ne? Ben inanmiyorum Adnanslarin bir masada oturup sigara icip "yok abi ne orta sahasi ya birak ya" diyip sonra tavla oynadiklarina. Tartistigimiz sey de komik, orta saha oyuncusu alinmamis takima Rijkaard istedi mi istemedi mi onu tartisiyoruz. 3 transfer sezonunda alinmaz mi arkadas? Demek ki uzerinde durulmadi, Rijkaard alinabilecek isimler sunmadi, vs. Takima Nonda'yi gonderip Jo'yu aldiriyorsan orta saha da bulursun bir tane diye dusunuyorum.

nondayi yollayip baros sakat arda forvetteyken orta sahami isteyecekti? tabi jo yu aldi

tas gibide futbolcu bence adami rezil etti embesil taraftarimiz

imam aliyoruzya!!!!!!!!!!!!!

yani bazen harbiden kin dolu mesajlar yaziyorsunuz

nonda dediginiz adam futbola donemedi yahu adam birakti futbolu isteeee birakti kabul edin

FR bizden sonra takim bulamadi demekki adam degilmis demek kolay

nonda futbolu birakti yahu

turkiyede ikinci lig orta sira bilmemne kimse istemiyor

ama size kalirsa o bizim forvetimiz olmaliydi

joyu getirmek hata olmus arda devam etseymis santrfor olarak

Nonda yollandığında yürüyecek hali yoktu. Doğru karardı. Futboluda bıraktı galiba.

nondayi yollayip baros sakat arda forvetteyken orta sahami isteyecekti? tabi jo yu aldi

tas gibide futbolcu bence adami rezil etti embesil taraftarimiz

imam aliyoruzya!!!!!!!!!!!!!

yani bazen harbiden kin dolu mesajlar yaziyorsunuz

nonda dediginiz adam futbola donemedi yahu adam birakti futbolu isteeee birakti kabul edin

FR bizden sonra takim bulamadi demekki adam degilmis demek kolay

nonda futbolu birakti yahu

turkiyede ikinci lig orta sira bilmemne kimse istemiyor

ama size kalirsa o bizim forvetimiz olmaliydi

joyu getirmek hata olmus arda devam etseymis santrfor olarak

Jo cok kotu futbolcu. Cityliler Vassell cok daha iyi diyor.

Neyse konu o degil yine saptirdin konuyu. Nonda-Jo degisikligi igrencti bunda suphe yok. Hele Jo'nun Avrupa'da oynayamamis olmasi daha da igrencti. Nonda'nin o sene bir suru gol atip Jo'nun sahada yurumesi asil en igrenciydi.

Gecelim bunlari. Demek istedigim Jo'yu, Gio'yu getirtiyorsan orta saha bulamaz misin sistemine uyacak? Bunu diyorum. Demek ki gerek gormemis.

Ben istifa etseydi demiyorum. Çıkıp kıvırmadan ne nedir açıklayacaktı. İş işten geçtikten sonra "Ama kadro kalitesizdi" demekle olmuyor bu işler..

Dediki acik acik. Aldiklari her adam sakat hastaneye dønduk dedi. Direk yønetimin uzerine atti sorumlulugu. Turkce para para dedi ki daha acik bir sekilde nasil der bilmiyorum. Hatta yønetim konusmalarini tam cevirmeyerek sansurledi bir bakima.

Nonda yollandığında yürüyecek hali yoktu. Doğru karardı. Futboluda bıraktı galiba.

yok ama orta saha aldirsaymis forveti olmayan takima

utanilacak olan yuruyecek hali olmayan futblu 1 ay sonra birakacak adamin takimda olmasi yahu

lack of quality iste

servet ( gonedrilme sebebi resmen adami takimdan atti diye)-lack of quality

balta ( yerine 2 solbek aldi, olmadilar serkani cekti oraya)- lack of quality

dikkat edin bu kesilmeyen adamlari kesebilmek icin bir tarafini yirtti bu FR.

serkani bile solbek oynatti, sol bek isteyip durdu, caglari insuasi bilmemnesi

sagir sultan duydu sol bek istedigimizi

ama neymis futboldan anlamiyormus

evet onun icin bu yerine adam ayarlamaya calistigi 2 adam bize 20 puana malolmustur bu sene, avrupada cabasi

dikkat edin

adamin duzeltmeye calistigi 2 bolgeeeeeeeeeee

bize nelere maloldu?

orta sahami daha buyuk sorun acaba diye sorun kendinize

Nonda'nın futbolu bırakmasında bizim katkımız yadsınamaz. Adamı transfer sezonunun bitimine 2 gün kala tazminatını verip kapı önüne koydular.

Geri
Üst Alt