Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

En azından Rijkaard neden takımın başında kalmalı biliyormusunuz?

Rijkaard bu takımdan ayrılırsa,gider Milan'ı şampiyon falan yapar.Bizde yerine XXX isimli şahısı getiririz.2 kötü maçta hepimiz şu an Lucescu,Gerets ve Skibbe'ye yaptığımız gibi.Keşke Rijkaard gitmeseydi diye biyerlerimizden ağlar, ve yırtınırız.

O saydığınız adamların hepsine küfür ettiniz takımın başındayken,gidince kıymete mi bindiler ulan!

Rijkaard'da gitsin,sonra oturun ağlayın.

Ya Lucescu'nun futboluna laf ediyorsunuz çözemiyorum cidden.Rijkaard ondan farklı ne oynattı? 1-0'a yatmadık mı biz kaç kere? Son dk. gollerini bu sebeplerle yemedik mi? Uzun süre 2 farklı galibiyet alamayan, her maç tüm taraftarın ne olur bitsin artık moduna sokan takım Galatasaray değil miydi? Lucescu yapınca kötü hoca oluyor, ama Rijkaard yapınca taktikle alakalı oluyor.Eleştirileri mantıksız bulan arkadaşların mantıklı şekilde savunması gerekir bence hocayı.

yahu Lucescu nun genel futbol anlayışı, geriyi sağlama alarak oynamaktır. 2-3 maç özelinde yapmaz bunu, bütün sezona, bütün takıma yayar bu olguyu. Rijkaard ın genel futbol felsefesi bu değil ki, adam bu felsefede olsa, Barça nın başında 5 sene tutarlar mı

forvetsiz oynayan takımı ileri nasıl çıkarcaksın be birader? en çok kapalı oynadığımız haftalar o haftalardı zaten

yahu Lucescu nun genel futbol anlayışı, geriyi sağlama alarak oynamaktır. 2-3 maç özelinde yapmaz bunu, bütün sezona, bütün takıma yayar bu olguyu. Rijkaard ın genel futbol felsefesi bu değil ki, adam bu felsefede olsa, Barça nın başında 5 sene tutarlar mı

forvetsiz oynayan takımı ileri nasıl çıkarcaksın be birader? en çok kapalı oynadığımız haftalar o haftalardı zaten

Rijkaard'ın genel futbol anlayışı bu olmadığından zaten onu tanıyamadığımı söyledim.En az 10 maç bu takım skora yatmaya kalkışmıştır.Yarısında bunu beceremedik.Kaç hafta boyunca 1-0'dan sonra Galatasaray'ın atağını göremedik ta ki gol yiyene kadar.Kaç maç başlığında konuşuldu bu golden sonra hücum yapmaktan tamamen vazgeçtiğimiz.Ya hiç maç izlemeyen insan son dk. gol yediğimiz maç sayısına bakar ve bunun tesadüf olmadığını anlar.

Rijkaard'ın genel futbol anlayışı bu olmadığından zaten onu tanıyamadığımı söyledim.En az 10 maç bu takım skora yatmaya kalkışmıştır.Yarısında bunu beceremedik.Kaç hafta boyunca 1-0'dan sonra Galatasaray'ın atağını göremedik ta ki gol yiyene kadar.Kaç maç başlığında konuşuldu bu golden sonra hücum yapmaktan tamamen vazgeçtiğimiz.Ya hiç maç izlemeyen insan son dk. gol yediğimiz maç sayısına bakar ve bunun tesadüf olmadığını anlar.

Rijkaard basın toplantısında ne dedi?

Soru:Galatasarayın 1-0 öndeyken,son dakikalarda geriye yaslanması.Fizik gücünün yetersizliğinden mi, yoksa motivasyon sorunundan mı?

Rijkaard:Hayır.Fizik gücü ve motivasyon ile alakası yok.Tamamen futbolcuların kalitesizliğinden.

Yani adam ne yapsın.Bu futbolcular.1-0 öndeyken, baskıyı yiyince elleri ayaklarına dolaşıyor.Rijkaard ne yapsın bu konuda?

Bence gelmiş geçmiş en iyi antrenör Cevat Hoca. Tam kafamızdaki 11'i kuruyordu. Diğerleri ise üstün dehamı ortaya koyacağım diye her hafta değişik kadro sürüyorlardı sahaya. Hele Mustafa Denizli bjk'ye gitti akıllanmadı hala futbolu matemetik sanıyor, Daum desen fb li yazarları çıldırtıyor. Hata üstüne hata.Bülent Hoca tam facia idi son iki maçta akıllandı biraz. Rijkaard onlardan geri kalmıyor. Rotasyon yapmaktan takım kalbura döndü.

Rijkaard basın toplantısında ne dedi?

Soru:Galatasarayın 1-0 öndeyken,son dakikalarda geriye yaslanması.Fizik gücünün yetersizliğinden mi, yoksa motivasyon sorunundan mı?

Rijkaard:Hayır.Fizik gücü ve motivasyon ile alakası yok.Tamamen futbolcuların kalitesizliğinden.

Yani adam ne yapsın.Bu futbolcular.1-0 öndeyken, baskıyı yiyince elleri ayaklarına dolaşıyor.Rijkaard ne yapsın bu konuda?

O kadar saçma ki.Neden sene başında olmuyordu ya da neden Avrupa'da olmuyordu? İstediği zaman bu takım çok rahat oynayabiliyor ama takım güvenini kaybetti,bunun kalitesizlikle falan alakası yok. Takımın geri çekiliyorsa müdahale edersin, değişikliklerini ona göre yaparsın.Ama Rijkaard'ın da değişikliklerle buna katkıda bulunduğunu bir çok defa gördüm.

Bence bu konuda Rijkaard'ın suçu yok suç. İstanbul İMKB'de Borsa çıkıyor takım 60 dakika iyi oynuyor, Borsa düşüyor takım geriye yaslanıyor bocalıyor.

Senle bu konuyu tartışıcak değilim. Lucesu olsaydı şu an liderdik bundan adım gibi eminim. Uefa'da da Atletico'ya elenmezdik.

Lucescu olsa Baros sakatlanmazdı yani ? Kewell'da sakat olmazdı ? 6.hakem penaltıyı hemen verirdi, Caner kırmızı kart görmezdi, Arda bomboş pozisyonda golü atardı, Reyes o frikiği atamazdı. Değil mi ?

Lucescu olsa Baros sakatlanmazdı yani ? Kewell'da sakat olmazdı ? 6.hakem penaltıyı hemen verirdi, Caner kırmızı kart görmezdi, Arda bomboş pozisyonda golü atardı, Reyes o frikiği atamazdı. Değil mi ?

Hayır hiç biri olmazdı belki ancak çatır çatır oynar maçı alırdık.

Lucescu olsaydı 10 maç sonra ideal takımı bulurdu. Rijkaard 33 maç sonra dahi ideal takımı bir türlü bulamadı. Her hafta yaz boza dervam...

Lucescu olsaydı 10 maç sonra ideal takımı bulurdu. Rijkaard 33 maç sonra dahi ideal takımı bir türlü bulamadı. Her hafta yaz boza devam...

Total futbol, 4-3-3 iyi güzel de takim 1 dakika olsun bize o güzellikleri izletip gelecege umut ile bakmamizi saglamaz mi ?

Sakın gitmesin Fatih Terim'le ilgili haberler çıkıyor 10 yıl kendisine gelemez kulüp!!!

Total futbol, 4-3-3 iyi güzel de takim 1 dakika olsun bize o güzellikleri izletip gelecege umut ile bakmamizi saglamaz mi ?

cidden mi ? her maca baktin mi ki ? ben bi kac macta cidden gördüm, ilk Kayseri macinda diyelim. Ama zaten ilk yaridan sonra zaten genel takim olarak cok battik.

oha emre asik oynasa daha iyi olurdu diyen bir taraftar var

yazik vallahi biz bosuna yorumlar yapiyoruz:)

Sakın gitmesin Fatih Terim'le ilgili haberler çıkıyor 10 yıl kendisine gelemez kulüp!!!

Vallaha ustad ya. Yerine gelecek adam tiplemesini bildigimden Rijkaard gitmesin diyorum.

Kalacaksa da bazi seyler duzgun yapilmali. Surekli yonetim degisiyor, teknik direktorun aleyhine bu. 3-4 senelik sozlesmeler yapilamiyor. Manyagin teki aday olup Yilmaz Vural'i getirecem diyor misal. Ha bu arada Yilmaz baskana saygilar. Ama Galatasaray Rijkaard gibi adamlarla calisacaksa uzun vadeli planlar yapmali. Oyle adama Sarp'i verip kamon chicks total futbol demesin.

zor ya

lucescu gelse emre asigi oynatirdi sampiyon olurduk diyen taraftarimiz var

adam kendi bile takimdaki abilik gorevini benimsemis elegini asmis

beynime sicriyor kan vallahi boyle taraftarimiz oldugunu gorunce

Vallaha ustad ya. Yerine gelecek adam tiplemesini bildigimden Rijkaard gitmesin diyorum.

Kalacaksa da bazi seyler duzgun yapilmali. Surekli yonetim degisiyor, teknik direktorun aleyhine bu. 3-4 senelik sozlesmeler yapilamiyor. Manyagin teki aday olup Yilmaz Vural'i getirecem diyor misal. Ha bu arada Yilmaz baskana saygilar. Ama Galatasaray Rijkaard gibi adamlarla calisacaksa uzun vadeli planlar yapmali. Oyle adama Sarp'i verip kamon chicks total futbol demesin.

Fatih Terim gelirse ben sana olası tabloyu çizeyim. Önce tüm futbolcular yollanır iyi kötü demeden sonra yenileri ve dandik olanları alınır. Niçin dandik olanları diye soruyorsanız Terim hazretleri kerameti kendinde görüp "En berbatını Hagi, Popescu yaparım" diye düşünüyor (Örnek: Pinto, Bratu, Petre, Tamas,Almaguer) Sonra sezon ortası ya da en geç sezon sonu bir kıyım daha yarısı gönderilir sonra bir o kadar daha alır diğer kulüp taraftarları bizlere değil ağızlarıyla kulaklarıyla gülerler hatta gülecek organ bulamazlar. 3-4 sezon bu saçmalık devam eder sonrasında tv'de Alpacino ile R.De Niro arası bir pozla bir demeç patlatır "Başarılıyım" da der. Tabi o zaman diliminde kimse başkan kendi paçasını kurtarmak adına yol verir.

Bu düşüncelerime saçmalık diyenler 2002-2004 arası Galatasaray'a ve 2001-2002 arası Milan'a baksınlar. Milan'a nasıl pahalı transferler yaptırmış ve nasıl başarılı(!) olmuş baksınlar

Rijkaard lütfen kal taraftarlığımı askıya almak istemiyorum tiryakisiyim bu takımın.

Ayrıca Lucecu gelse cidden Emre'den bile son sezonunda yararlanırdı bu da bir gerçek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt