Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

87 jenerasyonu gibi, bu 90'lu döneminde çok iyi olduğu, farklı olduğu; bir çok yerde yazılıp, çizildi. Altyapının maçlarında da , özellikle 90-91 doğumlu isimler çok önde gibi gözüküyordu;rakiplerinden. Takım için ilk on biri geçtim, on sekize zorluyacak bir isim bile mi yok? Sakatlık, ceza gibi bahneler olmadığı sürece takıma giremiyorlar. Hazırlık kampı boyunca bütün maçlarda oynayıp, resmi maçlar sırasında ilk onsekize dahi alınmıyor.

1 kez doğru düzgün kadro çıkartsa diye dua eder hale gelmişiz.Kondüsyonu pas yapmayı hızlı futbol oynamayı şunu bunu geçip sadece düzgün kadro istiyoruz artık ve başımızdaki adam Rijkaard..Bundan sonra pasmış kondüsyon ben geçtim onlar zaten yok

Ya berbat kadrolarla millet bir şey yapmaya çalışıyor,2 senedir bu kadroyla hiçbir şey yapılmıyor.S.kurtuluş bir derbide sol bek oynadı,L.cana sağ iç,Ayhan gibi diğerlerine göre teknik adam yenilirken bile ön libero,m.sarp 10 numara,arda forvet,forvet varken kewell forvet oldu,emre çolak sağ açık,a.turan sağ bek,aykut sürekli kalede,elanoyu bazı maçlarda saçma yerlerde oynattı vb.. her şeyi yaptı.Bazıları övmek için der ya helal adama oyuncuları tek bir yerde oynatmıyor sürekli değiştiriyor.Ama işte bu denmez.Bu amatör takımda yapılan yer değişiklikleri.Amatörde nolur yeniliyo muyuz sen sağ açığa sen ortaya sen defanstaki forvete doğru git vb..Biz iyi giderken sürekli kadro değiştiriyordu rijkaard.Biz haftalardır rezalet ötesi oynarken kadroda değişiklik yapmadı elinde alternatif varken de yapmadı..

Ya o kadar kadroyu karma karışık yaptın bari şunu da yap..1 kez olsun sabri sağ açık oynasın,1 kez olsun g.zan-neill oynasın mesela diyorum 1kez olsun serkan k. sağ bek oynasın,1 kez olsun orta saha cana-barışdan oluşsun,1 kez olsun a.turan stoper oynasın vb yap bir şeyler.Ya da her şeyden vazgeçtik herkes yerinde oynasın

Şu ayhan yerine musa sarpın yerine de cana oynasın artık! eğer daha kötü olursa rijkaarda laf söylenmez

Hoca'ya üç eleştirim var.

1. Mustafa Sarp'ta ne buluyorsun da oynatıyorsun Cana varken.

2. Elano hazır olmadığı belli iken neden bu maçta da ilk 11 başlatarak taraftarın gözünde Elano'yu daha da bitiriyorsun.

3. Bizim takımın fizik-kondisyonu neden bu kadar kötü. 60. dakikadan sonra takım bitiyor resmen.

2. Elano hazır olmadığı belli iken neden bu maçta da ilk 11 başlatarak taraftarın gözünde Elano'yu daha da bitiriyorsun.

3. Bizim takımın fizik-kondisyonu neden bu kadar kötü. 60. dakikadan sonra takım bitiyor resmen.

3- Bu madde başlı başına bir sorun ve tartışılması hatta Frank Rijkaarda gereken bir soru? Takımın başında Dünyaca ünlü Kondisyoner Albert Roca Pujol var ama takımın kondisyonu yerlerde!!!

Hakketen birisi Barcadaki Frank Rijkaardı, Johan Neeskens ve Albert Roca Pujol'u kaçırıp bize çakmalarınımı yolladılar. Çünkü bunların onlarla ilgisi yok...

Cana yabancı kontenjanına takıldı yapacak birşey yok o konuda. Pino ve Aydın'ın tam anlamıyla hazır olmadığını söyledi zaten maç sonrasında.

Elano konusunu ise kendi kararıdır, sonuçta Elano'yu antrenmanlarda ölçen, biçen, izleyen adamlar Rijkaard ile Neeskens.

Fizik kondüsyon için de haklısın fakat takımdaki çoğu oyuncunun milli takımlardan döndüğünü belirtmek fayda var. Misimovic ve İnsua'nın daha ilk kez kadroda olduğunu, Kewell ve Pino'nun yeni sakatlıktan çıktığını söyledi Rijkaard.

Sarp yerine Barış tercihi yapabilirdi, yapmadı. 2-3 hafta sonra daha iyi hale gelebiliriz. Takım uyum ve fizik sorununu aşsın yeterki.

Cana yabancı kontenjanına takıldı yapacak birşey yok o konuda. Pino ve Aydın'ın tam anlamıyla hazır olmadığını söyledi zaten maç sonrasında.

Elano konusunu ise kendi kararıdır, sonuçta Elano'yu antrenmanlarda ölçen, biçen, izleyen adamlar Rijkaard ile Neeskens.

Fizik kondüsyon için de haklısın fakat takımdaki çoğu oyuncunun milli takımlardan döndüğünü belirtmek fayda var. Misimovic ve İnsua'nın daha ilk kez kadroda olduğunu, Kewell ve Pino'nun yeni sakatlıktan çıktığını söyledi Rijkaard.

Sarp yerine Barış tercihi yapabilirdi, yapmadı. 2-3 hafta sonra daha iyi hale gelebiliriz. Takım uyum ve fizik sorununu aşsın yeterki.

2 hafta önceki maçta aslında ilk yarı Elano ile başlamıştı ve Elano bitikti. İkinci yarı Aydın girdi ve kesinlikle Elano'dan daha canlıydı. Geçen hafta yine A2 ile oynanan maç vardı. O maçı izledim Pino'nun durumu Elano'ya göre daha iyiydi (kondisyon).

Artık Elano antremandaki görüntüsü Riijkard'ı mı kandırıyor bilmem ama bu durumda kesinlikle Aydın ile başlaması gerekiyordu. Çünkü artık bıktık orta sahamızın takımın zayıf halkası olmasından. Bıktık artık M.Sarp'ın kötü oyunundan ve Ayhan'ın güçsüzlüğünden.

Ayrıca milli maçların oynandığı neredeyse bir hafta oldu. Eğer bir hafta boyunca oynucular kendine gelemiyorsa işimiz var.

Beyler her zaman söylediğim gibi bu adam teknik direktör flan değil,bu Barça ının şah şah lı kadrosunun şişirdiği bir adam.

Ben son 4 sene bu kadar kötü Galatasaray izlemedim.

Şu adamın eline verilenler HAGİ,GERETS,KALLİ ye verilseydi takım uçardı.

Ben bu kadar silik,özgüvensiz,pas yapamayan takım ne izledim ne gördüm,Fatih Terim in 2.dönemi dahi bu kadar kötü oynamıyorduk.

Birileri sürekli sabır ve sistem oturmasından bahsediyor,koskoca 1 sezonda sistemi oturtamadın hadi bunu anlıyorum diyelim yahu bu takımın bu sezonda ki görüntüsü geçen sezondan da beter.

Bir takım üstüne 2 taş koymaz mı?

Sürekli geriye gidiyor futbol, ve üstelik ben hiçbir sistem kırıntısı dahi göremiyorum.

Sabır güzeldir sabredilir ama uğrunda sabretmeye değer birşey görülüyorsa!!

Ey ahali şu sözümü not alın, sonradan beni ters köşe yapmak isteyen sizlerde not alın. ''bu adam bizi ilk 3 e soksun bu futbol anlayışıyla ben de bu forumda çekip giderim ve de özür dilerim.''

FUTBOLDAN ANLAMIYOR, uyanın artık ve bir çakma isim uğruna bu takımın harcanmasına göz yummayın.

Ya berbat kadrolarla millet bir şey yapmaya çalışıyor,2 senedir bu kadroyla hiçbir şey yapılmıyor.S.kurtuluş bir derbide sol bek oynadı,L.cana sağ iç,Ayhan gibi diğerlerine göre teknik adam yenilirken bile ön libero,m.sarp 10 numara,arda forvet,forvet varken kewell forvet oldu,emre çolak sağ açık,a.turan sağ bek,aykut sürekli kalede,elanoyu bazı maçlarda saçma yerlerde oynattı vb.. her şeyi yaptı.Bazıları övmek için der ya helal adama oyuncuları tek bir yerde oynatmıyor sürekli değiştiriyor.Ama işte bu denmez.Bu amatör takımda yapılan yer değişiklikleri.Amatörde nolur yeniliyo muyuz sen sağ açığa sen ortaya sen defanstaki forvete doğru git vb..Biz iyi giderken sürekli kadro değiştiriyordu rijkaard.Biz haftalardır rezalet ötesi oynarken kadroda değişiklik yapmadı elinde alternatif varken de yapmadı..

Ya o kadar kadroyu karma karışık yaptın bari şunu da yap..1 kez olsun sabri sağ açık oynasın,1 kez olsun g.zan-neill oynasın mesela diyorum 1kez olsun serkan k. sağ bek oynasın,1 kez olsun orta saha cana-barışdan oluşsun,1 kez olsun a.turan stoper oynasın vb yap bir şeyler.Ya da her şeyden vazgeçtik herkes yerinde oynasın

Aynen ya adam beni Galatasaraydan soğuttu resmen.

Rijkaard'ı anlamakta güçlük çekmeye başladım. Bitmiş tükenmiş Elano'yu oynatıp Cana'yı kesmek nasıl bir iştir? Mustafa Sarp ve Ayhan'a 90 dakika sabretmek nasıl bir iştir? Sağ bek için Ali Turan'da ısrar etmek nasıl bir iştir? Bunların açıklamasını yapması lazım artık. Orta üçlüye direk yazacağı adam Cana olmalıyken, adam Elano uğruna yedek. Gerçekten inanılmaz birşey. Hadi Elano eski Elano olsa tamam, ama adamın geçen sene az da olsa gücü varken bu sene o da yok. Ne niyet var, ne istek var, ne hırs var. Adam sıfırı tüketmiş iyice. Orta saha çok kırılgan. Mustafa'nın ne oynadığını anlayabilmiş değilim, bu adam defansif mi, ofansif mi? Box-to-box olmadığı kesin de, iki işi de yapamıyor. Ayhan daha defansif, aslında tam tersi olması gerekirken. Misimovic'i aldık, iyi güzel, ama Misimovic'i ben mi besleyeceğim? Adam maçtan sonra dedi zaten, bu maçı seyirci aldı diye. Hakikaten eski açıkta yanımdaki arkadaşımın ne dediğini anlamıyordum, o kadar yüksek sesle tezahürat yapıldı. Adamı seyirci beslemiş yani. Mustafa ve Ayhan mı besleyecek Misimovic'i? Olmuyor, günler geçiyor, bir ışık yok. Mustafa'dan daha başka, daha fazla birşey beklemek hayalcilik, adam bu kadar. Dahası yok. Ayhan'dan verim almanın yolu da bu değil, Cana'yı o mevkide oynatıp Ayhan'ı daha ofansif (veya box-to-box olarak) oynatmak lazım. Tabi bunlar benim görüşüm, doğru da olmayabilir ama bana Rijkaard'ın doğrularından daha doğru geliyor şu anda. En korkutucu olanı ise Rijkaard'ın hala ve hala takımı tanıyamamış olması, hala oyuncu deniyor. En geç bir ay içinde toparlanmamız lazım, bütün sezon bu futbolla pek ileriye gidemeyiz. Geçen seneden daha kötü bir pozisyonda bitirmek ise felaket olur bizim için.

Takım niye ilk olarak ofansı düşünmüyor ? Serkan Kurtuluş gibi hücumcu bek varken niye Ali Turan oynuyor ? Cana gibi bir ön libero neden 11'de başlamıyor ? Hep gençlerle arası iyi diyoruz, Messi'leri, Iniesta'ları o çıkardı diyoruz, bu konuda cesaretli diyoruz ama neden gençleri oynatmıyor ? Mesela Emre dün 18'de bile değildi, Musa hiç forma şansı bulamadı, Cumhur'da kadrolara alınmıyor orta saha da adam eksikliği yaşadığımız halde.

Destekliyorum ama bu soruların cevabını da çok merak ediyorum.

Rijkaard'ı çok severim takımdada kalmalı ama bu Sarp onunda sonunu getirecek gibi.

Takım niye ilk olarak ofansı düşünmüyor ? Serkan Kurtuluş gibi hücumcu bek varken niye Ali Turan oynuyor ? Cana gibi bir ön libero neden 11'de başlamıyor ? Hep gençlerle arası iyi diyoruz, Messi'leri, Iniesta'ları o çıkardı diyoruz, bu konuda cesaretli diyoruz ama neden gençleri oynatmıyor ? Mesela Emre dün 18'de bile değildi, Musa hiç forma şansı bulamadı, Cumhur'da kadrolara alınmıyor orta saha da adam eksikliği yaşadığımız halde.

Abi Serkan ne zamandan beri hücumcu bek oldu ?

Gençler neden mi oynamıyor? Takımın ne yaptığı belli değil,böyle bir kaosta hangi genç kendini gösterebilir?

Abi Serkan ne zamandan beri hücumcu bek oldu ?

Adil Serkan aslen sağ kanat oyuncusudur aynı Sabri gibi, yani devşirme sağ bektir kendisi, hücuma da çıkan bir bektir. Ortaları da iyidir. Sağ bekte Sabri olmazsa Serkan oynamak zorundadır, çünkü sağ bekte ki tek alternatif Serkan'dır, ama Frank Rijkaard nedendir bilinmez stoper olan Ali Turan'ı oynatıyor. Hem oyunculara yazık ediyor, hem takıma.

Emre'nin daha 20 fırın ekmek yemesi lazım. Hem orta sahada alternatifler çoğaldı. Aydın, Misimoviç, Pino, Elano gibi. El insaf hangi birini oynatsın? Rijkaard ın Serkan yerine Ali Turan ı oynatması kendi bileceği iş buna karışamaz kimse sonuçta sorumlu o. Musa şans verildiği halde kulanamadı.

Galibiyet serisini ileriki haftalarda devam ettireceğiz.

Rijkaard'ı çok severim takımdada kalmalı ama bu Sarp onunda sonunu getirecek gibi.

Yahu attığımız her golde Sarp'ın bir şekilde imzası var. Asist yapıyor, gol atıyor, penaltı kazandırıyor. Rijkaard onu kendi sistemine uyduğu için oynatıyor. Kimi oynatsın sahada gezinen Barış, çocuk Emre yi mi? Cana gibi orta saha kasabını mı?

Sarp her zaman oyunun içinde, her an her şeyi yapabilecek bir futbolcudur. Rijkaard onu oynatmak ile doğru yapıyor.

Yahu attığımız her golde Sarp'ın bir şekilde imzası var. Asist yapıyor, gol atıyor, penaltı kazandırıyor. Rijkaard onu kendi sistemine uyduğu için oynatıyor. Kimi oynatsın sahada gezinen Barış, çocuk Emre yi mi? Cana gibi orta saha kasabını mı?

Sarp her zaman oyunun içinde, her an her şeyi yapabilecek bir futbolcudur. Rijkaard onu oynatmak ile doğru yapıyor.

Vay arkadas Sarp neymiş yahu.Ben yanlıs maçları izliyorum heralde :o

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt