Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Şimdi bu sezon Real şampiyon olsa çıkıp diceklerki babam da Ronaldo'lu Benzama'lı Kaka'lı Xabi'li Diarra'lı Ramos'u Casillas'lı Real'i şampiyon yapardı... Bunlar boş ve değeri olmayan laflar.

Bizim beklediğimiz futbol 2 ayda olacak şey değil. Öncelikle kadro dengesinin yakalanması şart. Galatasaray'ın kadro yapısına baktığımızda mütiş bir hücum hattı görüyoruz. Bu oyuncuların değeri nasıl ortaya çıkar? Bunun için maçı rakip yarı sahaya yıkıp oyuncularınızı topla buluşturursunuz.

Rakip yarı sahada oynamanın 2 yolu vardır. Birincisi karşınızdaki takımı presle boğarsınız ve sahasından çıkarmazsınız. 2.si de total futbol denen şey bol, isabetli ve yaratıcı paslarla rakibinizin presini kırar, savunma direncini düşürürsünüz. Bizim istediğimiz 2. si. Ama bu oyunu henüz Galatasaray'a Rijkaard değil İsa gelse oynatamaz. Çünkü malesef ön liberolarımız ve defans oyuncularımız pas kabiliyeti olarak bu oyunu oynayamaz. Elimizde Xabi, Xavi, İniesta, Yaya Toure gibi yüksek yüzdeli ve presi çözen paslar atabilen oyuncular olmadığından, keza Pique, Ramos yada Pepe gibi oyunu geriden kurabilen defans oyuncularımız da mevcut bulunmadığından en azından elimizdeki oyuncular bu sisteme adapte olana kadar ki bu da uzun bir süre eder kimse total futbol beklemesin. Belki devre arası transferler ve Linderoth'un dönmesi sonucu istenen futbola bir adım yaklaşırız. Ama önümüzdeki sezondan önce bunu tam anlamıyla başaramayız. Kaldı ki herkes hatırlasın Rijkaard'ın Barcelona başlangıcı bir faciaydı. Bu zor ve oturtması meşakatli bir oyun tarzı. Sabır gerekiyor. Zaten başarıya da başka türlü ulaşılmaz.

Kaldı ki Elano henüz takıma uyum sağlayamadı. Onun çok şey değiştireceğine inanıyorum.

Galatasaray'ın şu anki performansına bakarsak ben oldukça başarılı buluyorum. Hücum hattıyla uyumsuz savunma hattı ve sahamızdan çıkarken kaptırılan toplar yüzünden nispeten daha az defans kabiliyeti olan hücum oyuncularımıza karşın her maç birsürü atak yiyoruz. Yine de bence 8 maç 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi oldukça iyi bir performans.

Fenerbahçe'ye gelince onların ne yaptığı beni ilgilendirmiyor. Ne uzayacak ne kısayacak bir takım var ellerinde. Alex'e endeksli. Günü kurtarıyorlar.

Şimdi Rijkaard istifa, Rijkaard Barcelona'da şöyleydi diyen tez akıllılara sesleniyorum. Yarın öbür gün bu takım çıkıp sahada taraftarını mest edecek futbolu oynadığında en önde Rijkaard şakşakçılığı yaparken acaba kendinize ben kişiliksiz miyim diye sorma cesareti bulabilcek misiniz?

Arkadaslar Frank Rijkaard'i Fenerbahce yalakasi ezik spor medyasina harcatmamamiz gerekir. Rijkaard'in her durumda arkasinda olmaliyiz. Alinacak her turlu farkli maglubiyette bile. Diyelim, biz Trabzonspor'a Ali Sami Yen'de 5-0 yenildik, yine herkes Rijkaard'a destek vermeli. Teknik direktorumuzun basarisindan bagimsiz olarak, kendisine boyle alcakca saldiran eziklere en iyi cevabi Rijkaard'a destek vererek gosteririz. Bu saldirilar yarin Keita'ya, Arda'ya, Elano'ya yapilacak. Medyayla bir olup, kendi oyuncularimiza, teknik direktorumuze anlamsiz yere saldirmamamak gerekir.

İnadına istikrar,İnadına Frank Rıjkaard!

Keşke evimizdeki ilk maçta taraftarlar stadı Rijkaard Rijkaard diye inletse. Ultra Aslan bunu organize etse tüm spor yazarları bu defa olmayacağını, beceremeyeceklerini anlar.

Arkadaşlar provakosyan yapmıyorum ama..

Cruyff un torpiliyle rijkaard barçaya gelmiştir barçadaki başarıları iyidir hoşdurda fm oynayanla bilir oyuncuları yerleştir tatile çık desende barça başarılı olur zaten.. guardiolada iyi hoca değil bence..Bu hocaların iyi olması için en azından kalburüstü takımlarda güzel futbol oynaması gerekir rijkaard gelecekte ne olur belli olmaz ama şuan gayet kötü galatasarayın durumu..(uygulatmaya çalıştığı sistem ve futbol hakkında)

Yani ben sahada total futbol felan göremiyorum fark kondisyon+keitadır..

Saygılar..

Bu arada kokainci dediğiniz adam 5 puan farkla elinde daha kötü kadroya rağmen lider..Dediğim gibi iyi teknik direktör eşit şartlarda belli olur Daumu aşağılamanız fanatikçeydi..

barcelona cruyff'un babasının malımı torpille adam aldırsın . Hadi diyelim aldırdı ispanya kupası , lig kupası , şampiyonlar ligi kupası'nı kimin torpiliyle aldı bu adam. FM ile karşılaştırman çok komik olmuş gerçekten. FM de siirt Jetpasporu şampiyon yap sonra gerçekte dersin ben siirti şampiyon yaptım barçayı çalıştırayım verin bana :) sana bi yerleriyle gülerler dikkat et :) madem barça bu kadar başarılıydı neden rijkaard'dan önce alamadı bunları ? ( Haa o zaman torpilleri yoktu rijkaard onun içinde torpil bulmuş dersen gülüyorum şuan ) ve son bomban guardiolada iyi değil bence demissin hemen futbolu bıraksın o zaman sence iyi değilse aldırdığı 3 kupanın ne önemi var canım. Daum bu kadar iyidi neden gönderdiniz ? daumun en büyük başarısı nedir ? sen bunları Kuş Familyasından dostlarınla araştır düşün taşın buralarda komik duruma düşme .:boohoo:

Sözleşmenin son saniyesine kadar arkandayız Rijkaard.

Cruyff un torpiliyle rijkaard barçaya gelmiştir barçadaki başarıları iyidir hoşdurda fm oynayanla bilir oyuncuları yerleştir tatile çık desende barça başarılı olur zaten.. guardiolada iyi hoca değil bence..Bu hocaların iyi olması için en azından kalburüstü takımlarda güzel futbol oynaması gerekir rijkaard gelecekte ne olur belli olmaz ama şuan gayet kötü galatasarayın durumu..(uygulatmaya çalıştığı sistem ve futbol hakkında)

Saygılar..

Bu arada kokainci dediğiniz adam 5 puan farkla elinde daha kötü kadroya rağmen lider..Dediğim gibi iyi teknik direktör eşit şartlarda belli olur Daumu aşağılamanız fanatikçeydi..

Harbiden bostan bu herif.. Her ülkede burdaki gibi torpil yoktur bostanım:)

yazık gerçekten çok yazık....

Bu ülkede nezaman birileri çıksa her hangi bir konuda ezber bozup bişeyleri değiştirmeye çalışsa muhakak engeleniyor ,aşağlanıyor veya korkunç bir linç kampanyası başlatıyor 700 yıllık tarihimiz bu konuyla ilgili binlerce örnekle dolu.

Bu ülkenin bir futbol takımının antrenörünün bildik başarısız kalıpların dışında tamamen bilimsel ve insani yaklaşımlar getirmesi elbetteki bizim gibi üretmeyen,araştırmakla okumakla öğrenmekle vakit harcamayan sadece konuşan toplumlar için gündelik başarasızlıklar karşısında kendi egomuzu tatmin aracı olarak kulanılabilir.

Bu kadar ağır bir yazıyı yazmamdaki neden yukarıda belirtiğim toplumun bir parçası olarak ilerleyen zamanlarda alınacak başarısız sonuçlardan sonra toplumumuzun bütün katmanlarıyla medyasıyla,sporcusuyla,anternörüyle,tarafıyla ,tarfısızıyla ve ne kadar bu konuyla ilgisiz insan varsa hep beraber topluca histeri krizlerine gireceğimiz bilmem den kaynaklanmaktadır.

Kendi adıma en azından bir Galatasaylı olarak umudum teknik ekibimizin türk spor tarihimize hadi spor tarihimizide bir kenera bıraktım futbol tarihimize iz bırakabilmiş şanslı istisnalardan olmasıdır.

Amma bıdı bıdı etmiş şuraya gelip 3-5 saçma yorumla ne hedefliyorlar anlamadım

Bu adamdan tutturmuşlar total futbol diye Barcelona'nın, Hollanda milli takımının oynadığı oyunu oynatmasını bekliyorlar. El insaf. Hiç mi incelemediniz bu takımların kadrolarını? Barcelona'da da Hollanda Milli takımında da topu kaleciler dahil kötü kullanan adam yok.

Yıllardır Arsenal o müthiş kadrosuyla oynamaya çalışır bu tarz bir oyun. Ama kabul etmek lazım ki çok gösterişli olmasına rağmen zor ve mükemmel bir konsantrasyon ister total futbol. Bu da emek ve çabayla olur. Bazen de Arsenal örneğindeki gibi emek ve çabaya rağmen olmaz. Ama işi biliyorsanız Wenger'i tutar daha çok çabalarsınız. Çünkü bir defa başardınız ve sistemi oturttunuz mu bunun geri dönüşü yoktur. Geleceğinizi kurtarırsınız.

Diyolar ki Rijkaard kötü Guardiola iyi. Lannn????? 5 senede mi anladınız bu adamın kötü olduğunu? Onca zaman aklınız nerdeydi? Barcelona müzesine Rijkaard'ın takımı için özel köşe yaparken nerdeydiniz?

Getiricen Guardiola'yı Galatasaray'ın başına ve dicen ki bak arkadaş elindeki savunma hattı Sabri, Servet, Mehmet Topal, Gökhan, Hakan Balta, Barış ve Mustafa Sarp. Şimdi sen bu oyuncuları alıyosun ve bize 2 ay bilemedin 3 ayda Barcelona'nın oynadığı topu oynayan bir takım yaratıyosun. Arkasına bakmadan kaçmazsa burnumu keserim.

Ciddi ciddi şu takımın bu sene hedeflenen futbolu oynayabileceğini düşünen var mı aranızda? Bize en az biri defans biri orta saha çok iyi pas yapabilen oyuncu, tekrar Uğur'un sağ beke yerleşmesi ve yine en az biri orta saha biri defans 2 çok iyi pas yapan gencin de takıma girmesi lazım bu oyunun oynanması için.

Bir düşünün ideal hücum hattı Arda, Elano, Keita ve Baros olan bir takım hücuma çıkarken hiç durmadan topu kaptırıyor ve buna rağmen 8 maçta 19 puan topluyorsa bu başarı mıdır değil midir?

Şanslıyız ki hücumdaki yaratıcı oyuncularımız çalışkan. Elano fizik olarak zayıf olabilir ama futbolu gözüyle izleyen bir allahın kulu da koşmuyor, top için mücadele etmiyor diyemez. Keita zaten sağ kanatta hücumda da savunmada da rakibi öldürüyor. Belki de karşısında oynaması en zor kanat tipi. Güçlü hızlı defansı iyi ve topu kaptırırsanız biliyorsunuz ki kaleye gitmesi 3 le 5 saniye arası. Ve hiç durmadan üzerinize geliyor. Arda zaten bu takımın en çok koşan adamı. Baros'a gelince çok yetenekli değil ama hem mücadele ediyor hem de akıllı. Bu şartlar altında diyebilirim ki takımın bir yarısı bizim açımızdan büyük şans. İkinci yarısı da büyük şanssızlık.

Rijkaard elinde Deco, Xavi, Guilly, Marquez, Motta, Puyol gibi adamlarla 1 sezonda Barcelona'yı iyi iki sezonda da imrenilecek bir takım haline getirdi. Kısa vadeli tercih yapmayan uzun vadeli ve doğru tercihler yapan bir teknik direktör olduğunu Victor Valdes'den ve yine Aydın'ı takıma kazandırmak için debelenmesinden anlayabiliriz.

Bu adam hakikaten Galatasaray için uzun vadede talih kuşu. Gaza gelip Hıncal Uluç'un masturbasyon malzemesi olmayın. Elimizdeki değeri görün daha şimdiden Sezer ve Aydın önümüzdeki yıllar için hazırlanmakta. Belki Oğuz ve hakeden kim varsa ihtiyaç duyduğu şansı bulacak ve bu takıma girecektir. İşte o zaman 4-5 sezon sonra sürekli altyapıdan beslenen ve takır takır top oynayan bir takımımız olucak. İşte o zaman Elano, Keita gibi adamları getirdiğimizde onlardan ve yeteneklerinden tam olarak faydalanabilecez. Bu bir atılımdır ve herkesin ödünü patlatmaktadır. Galatasaray'lılar gözü kapalı desteklemelilerdir.

Osman Tanburacı 08.10.2009 tarihli yazısında' Alıntı:
hıncal gıcıktır!

benim sevgili dostum buruk galatasaraylı hıncal uluç da sanki galatasaray’a gıcık!

onu da kırmak istemiyorum çünkü fikrim uyuşmasa da o benim dostum. severim.

yazılarını lezzetli bulurum, sohbeti tatlıdır ama sanki sakarin!

yapay bir hali var!

aklı pozitif de olsa eylemleri hep negatiftir ki dikkat çeksin!

ancak bu negatifliği ve galatasaray’a hıncı onun sevgi baremini düşürüyor.

hıncal için başkanlar, yönetimler ve de hiçbir hoca iyi değildir;

fatih terim şehir kırosudur,

mustafa denizli şaşkın,

lucescu çingene!

gerets kapasitesiz,

hagi yetersiz,

skibbe pısırık,

rijkaard kovulmalı!

ötekilerden vaz geçtim, gündem dışılar ama;

rijkaard için cevabı hak etti;

rijkaard hollanda milli...

yıllar yılı milan’da yıldız,

kötü olsa barça’yı da beş yıl ona vermezlerdi!...

rijkaard’ın futbolculuğunda ve hocalığında toplamadığı dünya kupası da kalmadı!

(dünya kupası hariç!)

peki;

hıncal’ın futbol konusunda ters fikirlerinden başka nesi var?

manu’da mı oynadı, bir takımın yönetiminde mi bulundu?

otuz atar bir tutar,

onu da bildi diye manşete çekerler...

yanılgıları da hep hasıraltı olur!

teşkilat bunu emreder.

hıncal’a söylenecek tek söz şudur;

dinime küfreden müslüman olsa!...

hıncal’ı sportif alanda düz yola bırak düşmeden 50 metre koşsun madalyası benden!

galatasaraylılar...

medyanın tahrik ve yıpratmalarına aldanmayın.

onlar galatasaray’ın dopingidir.

hıncal’ı da uyarıcı olarak kullanın, ama dikkat edin son kullanma tarihi geçmek üzere!

değil yaştan vallahi,

futbol o kadar hızlı değişiyor ki...

bu adamdan tutturmuşlar total futbol diye barcelona'nın, hollanda milli takımının oynadığı oyunu oynatmasını bekliyorlar. El insaf. Hiç mi incelemediniz bu takımların kadrolarını? Barcelona'da da hollanda milli takımında da topu kaleciler dahil kötü kullanan adam yok.

Yıllardır arsenal o müthiş kadrosuyla oynamaya çalışır bu tarz bir oyun. Ama kabul etmek lazım ki çok gösterişli olmasına rağmen zor ve mükemmel bir konsantrasyon ister total futbol. Bu da emek ve çabayla olur.

Diyolar ki rijkaard kötü guardiola iyi. Lannn????? 5 senede mi anladınız bu adamın kötü olduğunu? Onca zaman aklınız nerdeydi? Barcelona müzesine rijkaard'ın takımı için özel köşe yaparken nerdeydiniz?

Getiricen guardiola'yı galatasaray'ın başına ve dicen ki bak arkadaş elindeki savunma hattı sabri, servet, mehmet topal, gökhan, hakan balta, barış ve mustafa sarp. şimdi sen bu oyuncuları alıyosun ve bize 2 ay bilemedin 3 ayda barcelona'nın oynadığı topu oynayan bir takım yaratıyosun. Arkasına bakmadan kaçmazsa burnumu keserim.

Ciddi ciddi şu takımın bu sene hedeflenen futbolu oynayabileceğini düşünen var mı aranızda? Bize en az biri defans biri orta saha çok iyi pas yapabilen oyuncu, tekrar uğur'un sağ beke yerleşmesi ve yine en az biri orta saha biri defans 2 çok iyi pas yapan gencin de takıma girmesi lazım bu oyunun oynanması için.

Bir düşünün ideal hücum hattı arda, elano, keita ve baros olan bir takım hücuma çıkarken hiç durmadan topu kaptırıyor ve buna rağmen 8 maçta 19 puan topluyorsa bu başarı mıdır değil midir?

şanslıyız ki hücumdaki yaratıcı oyuncularımız çalışkan. Elano fizik olarak zayıf olabilir ama futbolu gözüyle izleyen bir allahın kulu da koşmuyor, top için mücadele etmiyor diyemez. Keita zaten sağ kanatta hücumda da savunmada da rakibi öldürüyor. Belki de karşısında oynaması en zor kanat tipi. Güçlü hızlı defansı iyi ve topu kaptırırsanız biliyorsunuz ki kaleye gitmesi 3 le 5 saniye arası. Ve hiç durmadan üzerinize geliyor. Arda zaten bu takımın en çok koşan adamı. Baros'a gelince çok yetenekli değil ama hem mücadele ediyor hem de akıllı. Bu şartlar altında diyebilirim ki takımın bir yarısı bizim açımızdan büyük şans. Ikinci yarısı da büyük şanssızlık.

Rijkaard elinde deco, xavi, guilly, marquez, motta, puyol gibi adamlarla 1 sezonda barcelona'yı iyi iki sezonda da imrenilecek bir takım haline getirdi. Kısa vadeli tercih yapmayan uzun vadeli ve doğru tercihler yapan bir teknik direktör olduğunu victor valdes'den ve yine aydın'ı takıma kazandırmak için debelenmesinden anlayabiliriz.

Bu adam hakikaten galatasaray için uzun vadede talih kuşu. Gaza gelip hıncal uluç'un masturbasyon malzemesi olmayın. Elimizdeki değeri görün daha şimdiden sezer ve aydın önümüzdeki yıllar için hazırlanmakta. Belki oğuz ve hakeden kim varsa ihtiyaç duyduğu şansı bulacak ve bu takıma girecektir. Işte o zaman 4-5 sezon sonra sürekli altyapıdan beslenen ve takır takır top oynayan bir takımımız olucak. Işte o zaman elano, keita gibi adamları getirdiğimizde onlardan ve yeteneklerinden tam olarak faydalanabilecez. Bu bir atılımdır ve herkesin ödünü patlatmaktadır. Galatasaray'lılar gözü kapalı desteklemelilerdir.

:007::007:

her zaman güvenimiz tam

Saygılar..

Ulan daum antudada koko partisi yaptıyon he...

bu futbol adamının türk spor basınıyla imtihanını görünce kafamda hep aynı sahne canlanıyor. bilim-düşün adamı, bir konferans için kır kahvesine geliyor, kahve ahalisi konuya tamamen fransız. bilim adamı, onları bilgilendirmeye çalşıyor. onlar, şark kurnazlığı ile konuyu dağıtıyor, bilim adamının görünüşe, kılık-kıyafetine takılıyor. cahilikleri ortaya çıkmasın diye mevzuyu bulandırıyorlar. kahvede fazla durmasın gitsin, istiyorlar. bilgiyi, tekerlerine çomak olarak algılıyorlar. köyde cami varken-okul yokken, okul yerine cami yapılmasını isteyen tiplere okulu anlatmaya çalışıyor gibi.

rewlofweno

.

Sonuna kadar güveniyorum..Tabi neeskenside unutmamak gerekir..

Rijkaard sağdan vuracak!

Ankaragücü mağlubiyetinin ardından yaptığı değerlendirmede "Trabzonspor maçında bir değişiklik yapacağız. Kazanacağız" yorumunu yapan Rijkaard, bordo-mavili ekibi sağ kanattan vurma planları yapıyor.

Sakatlıkları nedeniyle A.Gücü maçında oynamayan Sabri ve Keita'ya ilk onbirde şans tanıyacak olan Hollandalı teknik adamın, hafta boyunca yaptığı analizlerde bordo-mavililerin sol kanatlarında açık verdiğini tespit ettiği ve serbest vuruşlarda da adam paylaşımında sorun yaşadıklarını oyuncularına aktardığı öğrenildi.

fft15_mf405850.Jpeg

Rotasyon oldukça başarılıydı Rijkaard'a fazla iş düşmedi bugün.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt