Cevap: # Frank Rijkaard
Sezon başındaki düşünelerim değişmiş değil, hala Rijkaard'ın arkasındayım ancak hiçbir şekilde toz kondurulmamasını da anlayamıyorum. Rijkaard da hata yapıldığında eleştirilmeli, eleştirilecek. Bundan normal ne olabilir ki? Mourinho, Ferguson eleştirilmiyor mu sanıyorsunuz hiç? Art niyet içermediği ve haddini aşımadığı sürece ben eleştirinin hiçbir kötü yanını da göremiyorum ayrıca.
Bir bildiği vardır diyerek işin içinden çıkmak saçma geliyor bana. Skibbe'nin bir bildiği yok muydu? Ya da Kalli'nin, Bülent'in? Doğru veya yanlış hepsi bir takım hamleleri yaparken bir bildikleri, düşündükleri vardı. Bizim de bildiklerimiz var elbette ve bu doğrultuda eleştiri de yapabilmeliyiz, yapmalıyız. Ne Rijkaard hatasız kul ne de biz futbol cahili. Bir yerde yanlış gördüğümüzde ya da gördüğümüzü düşündüğümüzde bunu söyleyemeyeceksek ne anlamı var? Rijkaard'ı desteklemek ayrı şey, eleştiri ayrı şey. Bu ikisini birbirine karıştırmamak gerek.
Benim Rijkaard hakkındaki düşüncelerim olumsuz değil ancak yanlış bulduğum noktaları da yok değil. Barış'ın sağ kanatta ne işi olduğunu anlamak çok güç. Kaç maçtır hücum gücümüzü baltaladığını, atak varyasyonlarını kısıtladığını görüyoruz. Çalım yok, teknik yok, yaratıcılık yok, pas yeteneği yetersiz... Kısacası kanat oyuncusu için özellikleri uygun olan bir oyuncu değil. İkincisi, değişiklikerin beni iki haftadır pek tatmin ettiğini söyleyemem, özellikle Barış dururken geçen haftadaki Elano-Jo değişikliğini hala anlayabilmiş değilim. Son olarak da bu takıma ara transferde bir orta saha gerektiğini düşünüyordum. Baros ve Kewell'ın sakatlıklarından sonra bu bölgelere acil takviyeye gerekli duyulmuş olabilir ki Jo'nun gelmesi bence son derece yerinde ancak bir orta saha yerine Gio'nun tercih edilmesinin doğruluğu tartışmaya açık. Gio iyidir veya kötüdür demiyorum, transferi öncelikli miydi o tartışılabilir diyorum. Gio yerine Caner oynasa sırıtmaz belki ancak orta saha Ayhan'lara, Barış'lara kalınca insan sorgulamıyor değil.
Dediğim gibi desteklemek farklı, eleştirmek çok farklı şeyler. Ne düşündüğümüzü söyleyemeyeceksek eğer burda olmamızın bir manası yok. Umarım Rijkaard'a karşı olduğum gibi bir imaj çıkarılmamıştır bu yazıdan. Ben Rijkaard'ın zaman zaman hataları olduğunu düşünsem de sezon başındaki gibi sonuna kadar arkasındayım; onu ilahlaştıran, toz kondurmayan, kusursuz bir insan gibi görenlere şikayetim.