Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Sadece oyuncu seçimleri yüzünden faydasız olduğu düşünülen ŞL apoletli TD, 30 senedir futbolun içinde en üst düzeyde olmuş Frank Rijkaard.

Bana bir TD gösterin ki kurduğu 11 ile 30 milyon taraftarı aynı anda mutlu etsin.

Faydasız olduğunu kim söylüyor zaten Ahmet çakarmı? Kendini Scout sanan arkadaşımız mı? Geçiniz

Bugün takımımızda Keita Elano Santos Jo varsa bunlarda Rijkaardın etkisi inkar edilemez

Skibbe'yi seven ondan memnun olan varsa E.frankurtu tutsun

Beğenmeyen okusun, kendi tabirleriyle ''Futbol Cahili'' kalmasınlar.

Guardiola
virgul.gif
Rijkaard’ın kendisine saat gibi işleyen bir takım bıraktığını ve bunun semeresini topladıklarını hatırlatarak

fft17mf441944.jpg

Pep Guardiola : Bu onur Rijkaard'ın

El Clasico’da Real Madrid’i deviren Barça’nın hocası Guardiola kazanılan zaferin kendine ait olmadığını belirtti
virgul.gif
“Rijkaard
virgul.gif
Barcelona’ya cesur futbolu öğretmeseydi
virgul.gif
şu anda bu başarıdan bahsedemeyecektik”
dedi

Dünyanın nefesini tutarak islediği “El Clasico”da zaferi Barcelona elde ederken; Real Madrid’e acı ve keder düştü. Ancak Katalan ekibinin Teknik Direktörü Guardiola’nın sözleri de Frank Rijkaard için onur kaynağı oldu.

Barça’nın 1-0 kazandığı karşılaşmadan sonra bir basın toplantısı düzenleyen Guardiola
virgul.gif
takımının gösterdiği başarının sadece kendisine ait olmadığını
virgul.gif
şu anda Galatasaray’ı çalıştıran Hollandalı teknik direktör Frank Rijkaard’ın da büyük payı olduğunu söyledi.

Katalan ekibinin teknik patronu
virgul.gif
bir İtalyan gazetecinin
virgul.gif
“Rijkaard’ın gidişinden sonra bu takım nasıl kısa sürede 3 kupayla sezonu kapadı ve yine 3 kupada oynuyor” sorusuna karşılık
virgul.gif
muhabire çıkıştı ve şunu söyledi:

“Yanılıyorsunuz. Bu takım kazanmayı Rijkaard ile öğrendi. Rijkaard
virgul.gif
Barça’ya cesur futbolu öğretmeseydi
virgul.gif
şu anda bu başarıdan bahsedemeyecektik.Guardiola
virgul.gif
Rijkaard’ın kendisine saat gibi işleyen bir takım bıraktığını ve bunun semeresini topladıklarını hatırlatarak
virgul.gif
“Benim yaptığım şey
virgul.gif
o takıma daha fazla enerji katkısı yaparak çalıştırmak oldu. Rijkaard takıma kazanma karakterini zaten aşılamıştı. Oyuncularıma
virgul.gif
‘Beraber olursak daha başarılı oluruz’ dedim. Onlar da beni dinledi ve başarı geldi”
ifadesini kullandı.

Guardiola
virgul.gif
işleyen bir takımın iskeletini değiştirmenin yanlış olacağını da savundu. Katalan ekibinin çalıştırıcısı
virgul.gif
Frank Rijkaard’ın Barcelona tarihinde önemli bir yeri olduğunun altını çizerek
virgul.gif
“Onun yaptıkları ve kazandırdıkları ortadadır” yorumunda bulundu.

Edit: İbrahim lafım sana değil zaten.

Sezon başındaki düşünelerim değişmiş değil, hala Rijkaard'ın arkasındayım ancak hiçbir şekilde toz kondurulmamasını da anlayamıyorum. Rijkaard da hata yapıldığında eleştirilmeli, eleştirilecek. Bundan normal ne olabilir ki? Mourinho, Ferguson eleştirilmiyor mu sanıyorsunuz hiç? Art niyet içermediği ve haddini aşımadığı sürece ben eleştirinin hiçbir kötü yanını da göremiyorum ayrıca.

Bir bildiği vardır diyerek işin içinden çıkmak saçma geliyor bana. Skibbe'nin bir bildiği yok muydu? Ya da Kalli'nin, Bülent'in? Doğru veya yanlış hepsi bir takım hamleleri yaparken bir bildikleri, düşündükleri vardı. Bizim de bildiklerimiz var elbette ve bu doğrultuda eleştiri de yapabilmeliyiz, yapmalıyız. Ne Rijkaard hatasız kul ne de biz futbol cahili. Bir yerde yanlış gördüğümüzde ya da gördüğümüzü düşündüğümüzde bunu söyleyemeyeceksek ne anlamı var? Rijkaard'ı desteklemek ayrı şey, eleştiri ayrı şey. Bu ikisini birbirine karıştırmamak gerek.

Benim Rijkaard hakkındaki düşüncelerim olumsuz değil ancak yanlış bulduğum noktaları da yok değil. Barış'ın sağ kanatta ne işi olduğunu anlamak çok güç. Kaç maçtır hücum gücümüzü baltaladığını, atak varyasyonlarını kısıtladığını görüyoruz. Çalım yok, teknik yok, yaratıcılık yok, pas yeteneği yetersiz... Kısacası kanat oyuncusu için özellikleri uygun olan bir oyuncu değil. İkincisi, değişiklikerin beni iki haftadır pek tatmin ettiğini söyleyemem, özellikle Barış dururken geçen haftadaki Elano-Jo değişikliğini hala anlayabilmiş değilim. Son olarak da bu takıma ara transferde bir orta saha gerektiğini düşünüyordum. Baros ve Kewell'ın sakatlıklarından sonra bu bölgelere acil takviyeye gerekli duyulmuş olabilir ki Jo'nun gelmesi bence son derece yerinde ancak bir orta saha yerine Gio'nun tercih edilmesinin doğruluğu tartışmaya açık. Gio iyidir veya kötüdür demiyorum, transferi öncelikli miydi o tartışılabilir diyorum. Gio yerine Caner oynasa sırıtmaz belki ancak orta saha Ayhan'lara, Barış'lara kalınca insan sorgulamıyor değil.

Dediğim gibi desteklemek farklı, eleştirmek çok farklı şeyler. Ne düşündüğümüzü söyleyemeyeceksek eğer burda olmamızın bir manası yok. Umarım Rijkaard'a karşı olduğum gibi bir imaj çıkarılmamıştır bu yazıdan. Ben Rijkaard'ın zaman zaman hataları olduğunu düşünsem de sezon başındaki gibi sonuna kadar arkasındayım; onu ilahlaştıran, toz kondurmayan, kusursuz bir insan gibi görenlere şikayetim. :)

Eleştirilsin zaten. İbrahim eleştirmiş mesela, ona kimsenin lafı yok. Ama Florya 'nın çaycısı kadar faydası yok lafı çok ağır.

Bu arada Rijkaard'ı, Barış'ı sağ kanatta oynatıyor diye eleştirecek kadar cahil değilim. Orta sahada oynayacağına, evet bence de sağ açıkta oynamalı. Rijkaard'ın bu tercihi tamamiyle doğru bir tercihtir. Ancak, Rijkaard'ın Barış'ı oynatması; Yılmaz Vural'ın Emre Toraman'ı oynatması, Ankaragücü'nde Hürriyet'in banko oynaması, Sivas'ın 2. sınıf Afrikalılar'la oynaması kadar vizyonlu bir seçimdir.

Bir tarafta 20 yaşında, halı saha maçlarından öte futbol oynamamış, En yüksek kariyeri futbol manager oyunlarında cheat engine kullanarak aldığı şampyonluklar olan, babasının aldığı bilgisayarın karşısında yazdıkça çoşan çoştukça yazan bilgiden çok fikir sahibi olan klasik yurdum genci...

Diğer tarafta Futbolculuk hayatında kazanmadığı başarı kalmamış, dünyanın en büyük klüplerinden birine 2 Şampiyonlar Ligi kazandırmış, ve 1 yılda 6 kupa alaxak kapasitede bir takımı kurmuş Frank Rijkaard...

Sağ kanatta da değil Barış'ı, Leo Franco'yu oynatsa vardır bir bildiği derim.

İstiyorsa 80 tane CL kazandırmış olsun, yanlış işler yapıyor oluşunu değiştirmez.

İstiyorsa 80 tane CL kazandırmış olsun, yanlış işler yapıyor oluşunu değiştirmez.

Emre Çolak'tan da anlayabileceğimiz gibi hazır gördüğü genç yetenekleri oynatıyor. Demek ki Berkin'de hala bunu göremedi. Barış'ta zaten şu ana kadar sakat veya cezalar olmasa kadroya giremiyordu.

milli scoutumuz çok biliyo :asd:

Skibbe'nin daha kötü oyuncularla, daha eksik kadroyla yarım sezonda oynattığı futbolu; henüz Rijkaard'ın takımından göremedik.

Buna katiliyorum, Skibbe'nin ilk yarida oynattigi futbola en fazla 2-3 macta yaklasmisizdir bu sezon.

Bir tarafta 20 yaşında, halı saha maçlarından öte futbol oynamamış, En yüksek kariyeri futbol manager oyunlarında cheat engine kullanarak aldığı şampyonluklar olan, babasının aldığı bilgisayarın karşısında yazdıkça çoşan çoştukça yazan bilgiden çok fikir sahibi olan klasik yurdum genci...

Diğer tarafta Futbolculuk hayatında kazanmadığı başarı kalmamış, dünyanın en büyük klüplerinden birine 2 Şampiyonlar Ligi kazandırmış, ve 1 yılda 6 kupa alaxak kapasitede bir takımı kurmuş Frank Rijkaard...

Sağ kanatta da değil Barış'ı, Leo Franco'yu oynatsa vardır bir bildiği derim.

Leo'yu kalede oynatiginda bile insanlar begenmiyor bence sag kanat isine hic girmeyelim. :D

Bu arada ben de Rijkaard'in su ana kadarki performansini begenmedigimi soylemeliyim, daha fazlasini bekliyordum. Gecen seneden kalan hicbir futbolcuda belirgin bir artis yok. Skibbe yonetiminde ilk yarida daha iyi bir futbol vardi. Takimin kondisyonu hala iyi degil. Rijkaard'a laf edilmeyecek diye birsey yok. Barcelona farkli, Galatasaray ve Turkiye cok cok farkli. Isimle bazi isler olsa Del Bosque teknik direktorun krali olurdu Besiktas'ta. Isimle, Barcelona'yla islemez arkadaslar. Sahada oynanana, ortaya konan futbola gore yorum yapin. Ilk yaridaki futbollarini karsilastirinca, Skibbe daha ustun Rijkaard'dan. Ama Skibbe ikinci yariya tasiyamadi bunu, burada da Rijkaard farki var. Maalesef ismi olmadigi icin Skibbe'ye ya tutarsa mantigiyla 1 senelik sozlesme, yanina eski rapcilerden Umit Davala, sezon ortasinda da birden eski Nazilerden Feldkamp verilmisti. Onun da capi uzun vadeli basari icin yeterli degil. Rijkaard bize o umudu veriyor ancak. Her ne kadar Skibbe'nin gelir gelmez oynattigi futbol ustun olsa da Rijkaard'la uzun vadede basarili olmamiz Rijkaard'in donanimi, ve ismi nedeniyle ona duyulan guven sebebiyle daha fazla. Yorum yapacaksaniz bence bu eksende yorum yapin, yoksa Barcelona'nin Guardiola'nin burada isi yok. Oyle olsaydi, Aragones ve Del Bosque'leri de tartismamiz gerekirdi isim ve kariyer bakimindan.

Ahmet Çakar bence tam isabet bir tespit yapmıştı, "Rijkaard'ın Galatasaray'da çayçı kadar katkısı yok" diyerek. Hala çok basit şeyleri bile göremiyor. Yaptırmadığı transferler bizi çok etkileyecek. Şu takıma ilk önce alınması gereken bir orta saha iken, o bölgeye transfer dahi istememiş olması. Barış gibi bir adamı ısrarla oynatmak. Saçma değişiklikler, saçma oyuncu tercihleri,...

Şu takımı, bu kadar kötü yönetebilecek çok fazla teknik direktör yok.

haklisin seni getirelim takimin basina

Buna katiliyorum, Skibbe'nin ilk yarida oynattigi futbola en fazla 2-3 macta yaklasmisizdir bu sezon.

Leo'yu kalede oynatiginda bile insanlar begenmiyor bence sag kanat isine hic girmeyelim. :D

Ben abartı sanatı kullandım yazımda. Tabi ki doğru olmaz. :p

Ama Rijkaard'ı eleştireni Futbol Tanrıları çarpar. Bazı arkadaşlar Rijkaard hayatta "Türkiye'ye gelmez" durumlarındayken, ben Camp Nou'da oynattığı futbolu izliyordum.

Burada futbol yorumu yapan aekadaşlar Xavi-İniesta örneğini sıkça verirler. Xavi-Iniesta bir günde olmadı. E bırakın Galatasaray'da da bir şeylerin oturması için zamanı olsun adamın.

Galatasaray'ın sezon başında başladığı takımdan 4 futbolcu yoktu. Yeni tanıştığınız bir kişiyle yolda yürürken bile uyum sağlayamazsınız, bugün 3 tane yeni futbolcu futbol oynamaya çalıştı biri gol attı biri hazırladı.

Tabi her maç 3-5 atalım, ben de isterim, Rijkaard da ister, herkes ister; olmuyor bazen işte.

Ben sanmıyorum Rijkaard'ın "dur şu Barış'ı sağ kanatta oynatayım da millet kıl olsun" dediğini.

Vardır bir bildiği :)

Ahmet Çakar bence tam isabet bir tespit yapmıştı, "Rijkaard'ın Galatasaray'da çayçı kadar katkısı yok" diyerek. Hala çok basit şeyleri bile göremiyor. Yaptırmadığı transferler bizi çok etkileyecek. Şu takıma ilk önce alınması gereken bir orta saha iken, o bölgeye transfer dahi istememiş olması. Barış gibi bir adamı ısrarla oynatmak. Saçma değişiklikler, saçma oyuncu tercihleri,...

Şu takımı, bu kadar kötü yönetebilecek çok fazla teknik direktör yok.

Ne duruyorsun, geç takımın başına o zaman. :rolleyes:

Ben bu başlık altında Rijkaard kusursuz bir takım kurdu, aman aman futbol oynuyoruz, ManU 'ya 5 atarız, Real Madrid 'i asarız keseriz diye bişey okumadım. Skibbe 'nin oynattığı futboldan nasıl daha fazla keyif alırsın diye sorgulayan birini de görmedim. Guardiola farklı, Barca farklı Türkiye çok farklı elbette bunu kestirecek 2 gramlık beyine sahibim çok şükür. Rijkaard 'ın çaycı kadar faydası olmadığını, futboldan anlamadığını nasıl söyleyebiliyorlar ordayım ben.

Hadi Rijkaard anlamıyor Pep de mi anlamıyor diye Pep 'in dediklerini yazdım arka sayfaya. Sahada oynanan futbola göre yorum yapalım eyvallah. Ahmet Çakar 'ın yorumuyla gaza gelip saçmalamayalım.

Ben bu başlık altında Rijkaard kusursuz bir takım kurdu, aman aman futbol oynuyoruz, ManU 'ya 5 atarız, Real Madrid 'i asarız keseriz diye bişey okumadım. Skibbe 'nin oynattığı futboldan nasıl daha fazla keyif alırsın diye sorgulayan birini de görmedim. Guardiola farklı, Barca farklı Türkiye çok farklı elbette bunu kestirecek 2 gramlık beyine sahibim çok şükür. Rijkaard 'ın çaycı kadar faydası olmadığını, futboldan anlamadığını nasıl söyleyebiliyorlar ordayım ben.

Hadi Rijkaard anlamıyor Pep de mi anlamıyor diye Pep 'in dediklerini yazdım arka sayfaya. Sahada oynanan futbola göre yorum yapalım eyvallah. Ahmet Çakar 'ın yorumuyla gaza gelip saçmalamayalım.

Bunu diyen zaten sasmistir ya da Alzheimer'in pencesindedir. Ben sandim ki Guardiola'nin Rijkaard Barcelona'da basariliydi lafiyla Rijkaard'i savundun. O yuzden orasi farkli burasi farkli dedim. Rijkaard'in oyuncu tercihlerine falan kimse laf edemez, adamin bir bildigi vardir. Ama oynanan futbol yetersiz gorulurse, alinan sonuclar tatmin edici degilse herkes gibi o da elestirilir. Onu demek istemistim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt