Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Üzgünüm ama Rijkaard İstifa etsin istiyorum

Açıkçası şunu söylemek istiyorum, tıpkı büyük takımlarda ki gibi, tek patronun teknik heyet olmasını istiyorum.

Bugün Tevez, adeta Sir Alex Ferguson tarafından ezilmeyi yediremediği için takımdan ayrıldı. Ve yaptığı röportajda, "Ferguson sanki ülkenin kralı gibi, en ufak bir şey söyleyemiyorsun."

Bunun üzerinede kendisine çoğu kişi tarafından "ne sandın yaprağım" tarzı yorumlar yapıldı forumlarda. :)

Yani aynı şeyi biz bugün ne Servet'e, ne Arda'ya, ne de bir başkasına, böyle bir olay yaşansa, yapamayız. Alın işte herkes diyorki, sistemin kurbanı oldular, o zaman güle güle. Sisteme uyacak, kurban olmayacak oyuncular getirilsin, alt yapıdan çıkartılsın. Ona uğraşılıyor zaten.

Niye? Çünkü bugün Ferguson'a veya bizde Rijkaard'a kapris yapan, yarın gelecek hocayada yapar, sonrakinede yapar. Ve başı buyruk olur.

Fatih Terim'in gelmesini istiyorlarmış. Yok böyle bir olay. Yarın öbürgün "biz getirdik, şimdi gitmesini istiyoruz" der.

Rijkaard bizim yönetime 1 numara büyük geldi.:Onun vizyonuna yönetim karşılık veremedi.Bence yönetim kadrosunda revizyona gidilmelidir.

Yahu açılmasına izin vermeyin böyle konuların ya.Yeminle birçok fbli keşke bizim tdmiz olsaydı da başarısız olsaydı diyorlar.henüz sezonun 2. maçı yahu.Ne biçim konular açılıyor hemen böyle.

Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

FR geçen sezon başı bize değilde TS a gitmiş olsaydı,TS şu an nasıl bir TOTAL futbol oynardı,tahayyül edebiliyor musunuz?...şu anda takımın başında olamayacağı kesindi de,''adamın elinde xavi mi vardı?ceyhun,serkan,egemen le ne yapsın adam?'' olurdu bahane...geçen yılki kadrodan kaç TS lu oyuncuyu bizde görmek için can atardınız?aynı adamlar işte şimdi oynayanlar!.

Yahu açılmasına izin vermeyin böyle konuların ya.Yeminle birçok fbli keşke bizim tdmiz olsaydı da başarısız olsaydı diyorlar.henüz sezonun 2. maçı yahu.Ne biçim konular açılıyor hemen böyle.
Bu konu geçen sezonun sonlarında açılmalıtdı bence çok geç kalındı.aynı saçma kadrolar ve taktiklerden sıkıldım.galatasarayın daha fazla geriye gittiğini görmek istemiyorum. Rijkaard istifa

Başlık " başıma birşey gelmeyecekse rijkaard istifa etsin istiyorum " olmalıydı bence.

Rijkaard'ın istifasını istemek gerçeklerden kaçmak gibi birşey. Yerli oyuncuların KALİTESİZİM diye avaz avaz bağırıyor.

Kadro kötü diye savunanlara yazıyorum yorumumu. İstikrarı sağlayamayan bir hocadır rijkaard.

Geçen yılın ilk yarısını hatırlayın. Fırtına gibiydi Galatasaray. 3-4 atıyordu. Avrupada güzel maçlar oynuyordu. Ligde puan kaybediyordu. O kadroyla İnişli çıkışlıydık.

Elde ne Avrupa var,ne Türkiye kupası ne Şampiyonluk.

Ben size şöyle söyleyeyim. Geçen yılın son 10 haftasına 5 puan önde lider girdik. Ligin sonunda Fener bize 10 puan fark attı. İstikrarsızlığa bakar mısınız?

%100 suç rijkaard'da demiyorum. Ama geçen senenin tablosuda ortadadır.

Transfer yapılmadığı da doğru. Ama kusra bakmayın. bu takımı anca 5 kaliteli adam toparlar.

Vizyondan bahseden renkdaşlara soruyorum. "Bir önceki sezon da 5.olduk,bu yıl 3.olmamız başarıdır" diyen Rijkaard'ın vizyonunu bana açıklayabilir misiniz?

Ali Samiyen'de bile ürkek futbol oynuyoruz. Bilmez misiniz renkdaşlar Ali Samiyen'de ki o Galatasaray'ın rakibe adam akıllı top yaptırmadığını. Korkak futbolu bırakıp ofansif oynadığını. doğru dürüst atak yemediği.

Ben Galatasaray'ın lige 2 mağlubiyetle başladığını hatırlamıyorum. 50 yaşında ki babamda öyle.

Eğer sonuç böyle olacaksa,yemişim total futbolu.

ya bırak total futbol mu görmedik tutturmuşlar total futbol. uzaktan yakından alakası yok bizimki pısırık futbol 2 senedir aynı yeter artık.son 15 yıldaki en kötü hocadır rijkaard

" Kadro kötü diye savunanlara yazıyorum yorumumu. ", " Transfer yapılmadığı da doğru. Ama kusra bakmayın. bu takımı anca 5 kaliteli adam toparlar. ".

Bu iki cümleyle bir celiski icinde oldugunuzu söylemek mümkün müdür sayin Deniz Acar?

" Kadro kötü diye savunanlara yazıyorum yorumumu. ", " Transfer yapılmadığı da doğru. Ama kusra bakmayın. bu takımı anca 5 kaliteli adam toparlar. ".

Bu iki cümleyle bir celiski icinde oldugunuzu söylemek mümkün müdür sayin Deniz Acar?

Yazının bütünlüğüne bakmanızı öneririm. Geçen yıl ilk yarıdaki fırtına diye adlandırılan kadronun sonucudur 5 adam gerekliliği.

İs-tik-rar.

Evet, istikrar kavrami üzerine durmak gerekiyor ancak istikrar gerekliligi dogurmaz aksine var olani muhafaza etmeyi gerektirir. Teknik kadro acisindan istikrar diyorsak var olan kadronun korunmasi, bu kadroya destek olunmasinin altini cizmek yanlis olmaz (E tabii olarak teknik kadronun da üzerine düseni yapmasi sartiyla). Futbolcular acisindan bunu söylemek icin cok gec kaldigimizi söylemek mümkündür. Zira, giden futbolcularimiz sözkonusu... Yönetim icin kongre günü geldiginde buna delegeler karar verecektir. Bir taraftar olarak ne düsündügümüz önemli olsada, bunu tribünde, forumlarda ve benzeri platformlarda layikiyla dile getirmedikce hic bir anlam ifade etmeyecektir.

Istikrar önemlidir ancak daha önemlisi istikrari saglayacak, kurum ve kuruluslarin basindaki kimselerin bu inanca sahip olmalari gerektigi kadar bulunduklari makam-mevkilerinin hakkini verecek derecede, layikiyla calismalaridir.

Sevgili Volkan Samasti,

Fatih Terim

Hagi

Gerets

Kalli

Cevat Guler

Skibbe

Korkmaz

Rijkaard

Son 7 senede tam 8 TD ile calismisiz, sadece iki sampiyonluk elde etmisiz ve sadece 2 kere SL'ye katilmisiz. Elde ettigimiz son iki sampiyonluk da tarihimizin en degerli sampiyonluklari olarak gosteriliyor. Zira yoksulluk, parasizlik sakatlik, TD'sizlik vs gibi bir takim cikilmaz problemlerin arasindan siyrilip ipi gogislemisiz ama Avrupa'da son iki senedki kiprdama haric yoklari oynamisiz. Uzatmadan demem o ki, sorun TD degil, sorun dogru YONETILEMEMKTEDIR. Yani simdiye kadar butun basarsizliklarin faturasi TD'lere kesildi; yoneticiler hep bu enkazin disinda kaldi maaelsef. Emin olun bugun Rijkaard'i gonderelim yerine morinho'yu getirelim degisen bir sey olmayacaktir. Dusunun ki bir takimin eksikleri sorunlari aylar oncesinde gozumuze gozumuze carpiyor ama bu sorunlari gidermek icin zerre adim atilmiyor. Simdiye kadar toplam 7 transfer yapilmis ama bunlardan sadece birisi eksiki mevkiiye yapilmis. Simdiye kadar gelenler de henuz Florya'nin revrinden disari hava cikmaya bile tenezzul edemediler.

Bir takim dusunun lig maclari baslamis, Avrupa maclari baslamis Baros haricinde oyunatacak yedek sanrtaforu bulunamamaktadir. Orta sahamiz tamamen 'dan dun' 'al gulum ver gulum' taktigi ile oynamaktadir. Ve bunlari seyreden son derece plansiz programsiz ve dahasi gesmis sezonlardan zerre kadar ders almayan bir yonetici zihniyetine sahibiz. Dolaysiyla sira Rijkaard'a gelmeden en basta ZIHNIYET degismelidir. "Futbolu profesyoneller yonetecek" diyen sayin baskanin ekibi amatorlugu gercekten de profesyonelce uygulamaya devam etmektedir. Su anda camia olarak tam anlamiyla kaosun ortasindayiz, hastanin beyin olumu gerceklesmek uzere ama buna mudahile edecek bir doktor gorunmuyor maalesef. Sizin istifa etme isteginiz ve belki bir umutla takim duzelir anlaysinizi saygiyla karsilamakla birlikte, sorunun TD'de olmadigini son 7 senede degisen 8 TD ile hicbir seyin degismedigini bunun yaninda zinhiyette de zerre ilerleme olmadigi icin 100 tane TD degissen bu durumun iyilesmesine fayda etmeyecegini naziczane olarak belirtmek isterim.

Baştan söyliyeyim öncelikle yönetiminbeceriksizliğini, kadronun yetersiz kalması gerçeklerini göz ardı etmiyorum

ama maalesef bu satten sonra Frank Rijkaard'ın da Galatasaray'a vereceği bir şey kaldığına inanmıyorum.

Maalesef olmadı tutmadı Rijkaard'ın sistemi ve vizyonu ve yine maalesef gün geçtikçe bu kısır döngünün hem Galatasaray'a hemde Rijkaard'a daha fazla zarar vermeye başlayacağını biliyorum.

onun ve herkes için en iyisinin istifa etmesi gerketiğini düşünüyorum.

Saygılarımla

hala burdamı rijkaard?

heralde avrupadan bizi saf dışı bırakmadan gitmiycek kendisi

Tüm bu yazdıkların Rikaardın etkisiz ve takıma zarar veren bir hoca olduğu gerçeğini değiştirmez.bu olay forumda artık bi inatlaşmaya dönüştü.bazı arkadaşlar rijkaard büyük hoca ve bunu sadece bizim gibi futboldan anlayan zekiinsanlar anlayabilirler havasındalar.ancak durum bunun tam tersi.total futbol denilen olay yada diğer adıyla modern 4-3-3 tek önlibero ve çift orta saha oyuncusuyla oynanır.rijkaard 3 önlibero oynatıyor hemde kadro ne olursa olsun.misal geçen sene kadro zenginliğimiz varken de bunu yaptı bu sene zaten aynen devam.zaten yanlış ve korkak kadrolarla çıkıyor bu da yetmezmiş gibi oyun içerisindeki tercihleri ya yanlış ya çok geç kalıyor yada sadce 1 oyuncu değiştiriyor.Allah aşkına geçen sene hangi büyük maçı kazandık? atletiko madrid maçındaki mücadelemiz ve taktiğimiz neydi öyle? trabzon deplasmanında neden 2. oyuncu değişikliği hakkı kullanılmadı? neden tüm maçlarda gol attıktan sonra geriye çekildik.galatsaray tarihinde varmı gol atıp geriye yatmak kadro ne olursa olsun.bazı arkadaşlar asıl sorunun takımdaki ruh eksikliği olduğunu söylüyorlar evet doğru ama sorumlusu kesinlikle rijkaarddır.skibbe dönemindeki barış ayhan,servete bakın birde rijkaard dönemindekilere.oyuncuların diğer oyuncular da dahil gözle görülür bir düşüşü var.birçok oyuncu başta servet rijkaard yüzünden özgüvenini zaten yitirdi.formsuz oyunculardaki anlamsız ısrarlara gelelim bu şekilde oyyuncuları da bitiriyor.örneğin ali turan sağ bek oynamaz ama ısrarla oynatıyor taraftar yuhalıyor adamın morali bozuluyor ama adam gözle görülür bir şekilde stoper oyuncusu bilemedin ön libero bek değil.bunu göremiyor mu?takımın birçok maçta gole ihtiyacı var ya hücumcu birini almıyor ya hiç oyuncu değiştirmiyor.beğenmediğiniz b.korkmaz bordeaux maçında stoper çıkarıp forvet sokmuştu.rijkaard yapabilirmi?imkansız.ardadan sağ kanat olmaz verimi düşüyor solda kewell varsa ortaya koyarsın en azından ama yok sağa koyuyor sonra 10 numara eksikliği yaşadık lider oyuncuuz yoktu diyor.daha yazacak tonla şey var ama bu rijkaard meraklısı arkadaşların gözlerini açması gerekiyor artık.bi entersan arkadaşımız da yukarda rijkaarda 5 yıllık sözleşme istiyoruz diye topic sabitlemiş yönetime göndermişler sözde.tüm bunlar bu inatlaşmanın ürünü ama bunun akılla mantıkla izah edilir bir tarafı yok

ya bırak total futbol mu görmedik tutturmuşlar total futbol. uzaktan yakından alakası yok bizimki pısırık futbol 2 senedir aynı yeter artık.son 15 yıldaki en kötü hocadır rijkaard

Biz burada yanlış yapıyoruz zaten: Rijkaard'ı total futbolun yaratıcısı olarak görenler var,referansları da Barcelona.

Oysa ki oradaki mimariyi Cruyff yarattı. Bu demek değildir ki Rijkaard Barça'da tesadüfi bir başarı elde etti.

Rijkaard total futbolu yaratmaktan çok onu uygulamaya çalışan biri.Yanında da Neeskens gibi bir efsane ile tabii..

Suçlular önce yönetim sonra Rijkkard ve futbolcular birlikte şeklindedir bence.

Ama Hoca değiştirmek üstteki arkadaşın açıkladığı gibi herşeyi değiştirmek değildir. Kötü yönetildiğimiz gerek borç, gerekse durumumuz açısından bariz şekilde ortadadır. Ve bu kötü yönertim hala devam etmektedir. Gerek yapılmayan transferler, gerekse anlaşmaya yakın olunan isimler. Ne aranan kanlardır ne de bekleneni verebilecek isimlerdir.

Yazık oluyor, hem bize, hem renklerimize hemde paramıza.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt